Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Atonement
"Torn apart by betrayal. Separated by war. Bound by love."
Zomer 1935. De 13-jarige, uit een gegoede familie afkomstige, Briony Tallis (Saoirse Ronan) is een ontluikende toneelschrijfster. Ze wil dat haar nichtje Lola en de tweeling Jackson en Pierrot een toneelstuk uitvoeren gebaseerd op één van Briony's verhalen, maar het lijkt nergens op. Die dag echter ziet ze hoe Robbie, de zoon van de bediende van het huis, Briony's zus Cecilia laat strippen en nadat ze daarna een obscene brief van Robbie aan Cecilia leest, trekt ze haar eigen conclusies. Wanneer haar nichtje Lola de volgende dag wordt verkracht, neemt het lot een desastreuze wending.
Cecilia Tallis
Emily Tallis
Danny Hardman
Jeauhan
niet echt een mooie film alles liep door elkaar heen begreep er wijnig van 2,5
Film kijken hoeft niet altijd makkelijk te zijn
CTK
De scene te Duinkerke was prachtig, daarvoor mijn 2*
De rest van de film kon me niet bekoren. Te saai.
kangaroe
vind het een pracht film, ik denk dat er veel mensen deze film anders kijken dan zoals die gekeken moet worden omdat ze wat anders verwachten, was super blij dat ik de film heb gekeken zonder ook maar enige invloed van buiten af en achteraf pas ben gaan oordelen, het is zon type film die je aan het denken zet zonder zelf een conclusie te geven, ik moet zeggen dat ik daar wel erg van hou. vind cecilla btw prachtig gecast net als Robbie die bijde natuurlijk heerlijke persoonlijke heden zijn . de acteurs/actrice hiervoor gekozen vind ik dan ook prachtig matchen hoewel ik de mannelijke acteur nog niet kende
zkr een top film
5.0
B100!
Wat een prachtige film!
Een aantal gebeutenissen zag je zoals Briony die zag en daarna zag je de totale gebeurtenissen. Dat hebben ze mooi in beeld gebracht.
De scene bij Duinkerken was idd fantastisch, één hele mooie onafgebroken shot.
Ook de cast is perfect voor deze film. Kiera Knightley en James McAvoy hebben beide een klassiek gezicht dat goed past bij de tijd waarin de film zich afspeelt.
Ik heb vorig jaar het boek gelezen en vind het jammer dat je niet alles in een film kunt stoppen. Dat zou de film completer maken.......
Phobophile
Een groot gedeelte van de film vond ik er mooi en boeiend. Zowel ik als mijn vriendin vonden echter dat de film enorm inkakte bij het gedeelte in de oorlog. Ik vroeg me echt af hoe lang ik nog moest bij dat stuk. Gelukkig dat het einde weer erg mooi was, zodat we met een goed gevoel afsloten. Toch jammer van dat, mijns inziens, onnodige taaie gedeelte.
Psyché et Amor
Erg mooie film!
Goed geacteerd door Keira Knightley en James MacAvoy.
Van het begin tot het einde heeft hij me geboeid en ik ben zeker van plan hem nog eens te kijken.
Het enige nadeel vond ik dat er te weinig aandacht werd besteed aan de oorlog.. wat uiteindelijk toch de oorzaak is geweest van de dood van beide personages.
Jeauhan
Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4.
Dat was denk ik te voor de hand liggend geweest en dan was het daarmee teveel een film uit een dozijn geworden.
scholtie
leuk om een keer gezien te hebben maar zkkr niet voor herhaling vatbaar
xlindex
Deze film vind ik echt heel erg mooi. Keira Knightley speelt weer eens fantastish in het voor haar perfecte genre. Haar tegen speler, James McAvoy vond ik goed bij haar passen. Ook Saoirse Ronan speelt het heel erg goed... Die blik!
Nee, over deze film heb ik helemaal niets negatiefs te zeggen.
Een 5.
johan76
Het eerste uur kon me niet echt boeien maar daarna zat ik gekluisterd aan het scherm!
Knappe shots!
dvdfreak123
niet echt goeie film begint heel goed maar takelt inderdaad af in de oorlog wel goed geacteerd van de acteurs maar meer niet
Tha Luz
Erg mooie film!
Goed geacteerd door Keira Knightley en James MacAvoy.
Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4.
Goed,nu heb je meteen het einde van de film verklapt maar ach:)
Zelf vond ik het een goede film waar hier en daar niet alles klopte maar heeft me vanaf het begin tot het einde weten te boeien
3.5
Tarkus
De film komt wat traag op gang en is vooral in het begin een beetje verwarrend. Maar naarmate het verhaal vorderd kon het me wel boeien.
Vooral het einde vond ik heel goed gemaakt met een sublieme Vanessa Redgrave in een kleine hoofdrol.
Maar ook Keira Knightley, James McAvoy en Romola Garai zijn prachtig in hun rollen.
En ook de oorlogscènes waren prachtig gemaakt en zeer geloofwaardig.
Dit is niet echt mijn genre van film die ik normaal zie, maar toch heb ik er geen spijt van dat ik hem heb aangekocht, zoals ik al zei is het begin wat traag, maar het 2de uur van de film maakt alles goed.
Spijtig toch dat men op de hoes vermeld dat de film 130 minuten duurt en dat het in werkelijkheid amper 118 minuten is, waarvan dan nog 8 minuten voor de aftiteling.
timbo_
Erg mooi filmpje. Bijzonder mooi verhaal maar vond dat regisseur Wright ook daadwerkelijk nog wat aan de film toevoegde. De subtiele verweving van inbeelding en werkelijkheid zonder dat je het als kijker in eerste instantie herkent, De prachtige rondgang door het ziekenhuis en natuurlijk de mooiste scene die ik in jaren zag de scene op het strand van Duinkerken zijn daar perfecte voorbeelden van. Bijzonder de indruk en daarom ook een dikke 4 sterren voor Atonement.
nachtvlinder
tja, mooi gefilmd, mooie ontknoping, maar vooral in het begin toch erg saai, juist door die nadruk op mooi filmen; het moet ook wat zeggen en dat doet het vaak niet. De karakters zijn na enkele minuten wel bekend, zo speciaal zijn ze nou ook weer niet . Gelukkig zijn de deleted scenes er uit ook die hadden het nog saaier gemaakt zoals ook de regisseur zelf zegt. Als je van dit soort films houdt is dit geen echte toevoeging., behalve dan de ontknoping, leuk gedaan, en erg triest ja, dat was wel huilen, maar knip er een half uur uit en het wordt veel interessanter, (misschien heb ik teveel van dit soort films gezien
groban
goede film!! Wat ook zo bijzonder is aan deze film, dat er eigenlijk twee eindes mogelijk zijn. Ik heb het voormezelf kunnen invullen. Mooi acteerwerk
fiene10
Ik had hoge verwachtingen bij deze film, omdat hij zo'n goeie commentaren kreeg. De film is mij niet erg bevallen. Ik vond het begin wat langdradig. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, of was het niet mijn genre van film...
cambal
Jaaa , dit soort films worden veel te weinig gemaakt , heeft niet de juiste aandacht gekregen die ze verdient , echt een van de mooiste films die de laatste tijd zijn uitgebracht , hulde .
Tun-89
Ik vond het een prachtige film. het speelde zich af in een andere tijd, wat ik al appart en mooi vond. ik vond het acteerwerk ook super goed van Keira Knightley en James McAvoy. dit soort film's worden inderdaad te weinig gemaakt. dit is een soort genre waar ik erg van hou. en vooral die gepassioneerde romantiek zoals ook in The Notebook. Om zo'n pure Liefde na te spelen moet je wel goed kunnen acteren en dat zag je! mooi verhaal, mooi gefilmd. vooral het stukje met de oorlog. Verder vond ik het ookeen mooi en zielig einde.
Zeker een aanrader.
4,5 *
TrueWord
Vergelijk deze film aub niet met The Notebook, romantisch draait meer om het verlangen ervan zoals het einde van deze film
The Notebook is childish
sSjorsz
Normaal heb ik net als veel andere dat dit soort films altijd saai overkomen en dat je er te veel over moet nadenken. Nou hier hoefde je echt niet heel veel na te denken om erachter te komen dat dit gewoon een prachtig verhaal is en het ziet er even prachtig uit. Super geacteerd en echt gewoon super. Het is helaas toch niet helemaal mijn film, maar echt ik ben overtuigd;)
G.1Rl
Soms een beetje traag, maar dat paste verder wel bij de sfeer van de film.
Mr. Cullen
Atonement is een prachtige film, houdt zich ook aan boek en dat zie je veel te weinig. In het boek zie je alles uit verschillende invalshoeken, eerst Briony's gewarwordingen die warme dag, dan die van Robbie en Cecilia, en dat heb je ook in de film. M'n moeder vond het verwarrend, ik vond het meesterlijk. Je moet de film aandachtig kijken om het verhaal te snappen, maar na een tijdje raakte ik zo geboeid dat ik echt niets wou missen, en ik ben er van overtuigd dat dat bij anderen ook zo was. Het tragische, maar romantische, verhaal van Robbie en Cecilia, Briony, die langzaam beseft wat er gebeurd is, de verwarring van de oorlog, het is gewoon meesterlijk. En het einde, is net als in het boek verassend en meeslepend. Ook geef ik de muziek in de film credit voor de depri mood in de film, maar dit soort films mag ook niet te happy zijn want dan missen ze effect. Kortom, het is een van de beste films(als het al niet de beste is) van de afgelopen jaren, veel beter dan actiefilms naar mijn mening want die bevatten niet genoeg verhaal, er moet een boodschap in een film zitten om er van te genieten, en voor mij was die bodschap simpelweg dat liefde alles overwint, ook al veranderd een klein moment de levensloop van zoveel mensen. Deze film is een waar meesterwerk en mag later zeer zeker een klassieker genoemd worden.
deTuinman
Geen topfilm, het gedeelte waarin de oorlog in combinatie van cgi wordt weergegeven geeft geen enkele toevoeging en komt alleen maar over om te pronken. Verder een redelijke film, maar geen hoogstaander. Te veel Pride & Prejudice herkenningspunten waardoor de makers geen orginaliteit tonen.
anne J
Sorry, welke CGI?
Het strand bij Duinkerken, doel je daar op? Al die mensen?
Wat je ziet is echt en die mensen zijn allemaal figuranten.
gauke
Film een tweede keer gezien en mijn stem verhoogd van 4 naar 4½.
Waarschijnlijk is Atonement een film die je meerdere keren moet zien. Ontroerende film over het verlangen naar de grote liefde en over bedrog en pijn.
VierkanteOogjes
Genieten, genieten.....heerlijk, wat een mooie film!
Prachtig camerwerk, goed geacteerd en een memorabele shot op het strand, van wel dik 4 minuten, klasse!
Tegen het einde aan, dacht ik: "waar gaat dit heen, komt er een mooi einde?" En ja, die heeft deze zeker weten......
Dik verdiende 4,5 *
Safri
Geen al te bijzondere film. Erg sfeervol dat wel en het ziet er prachtig uit (de locaties en vooral Knightley!). Toch wist het me gewoonweg niet te boeien of te ontroeren en dat is iets wat ik wel verwacht van zo'n soort film.
Het verhaal is echter goed verteld en de acteerprestaties prima. Mij wel te degelijk en veilig allemaal en het verdient daarom ook een degelijke 3 sterren. Niet meer helaas.

Romantische WOII-film 'Atonement' van Joe Wright verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Romantische WOII-film 'Atonement' van Joe Wright is vandaag te zien op televisie

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Plot-twists: vijf films met een ronduit verbazingwekkend einde

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008