• 9.379.080 stemmen

Met onder meer: Keira Knightley, James McAvoy en Romola Garai

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 1 november 2007

Plot Atonement

"Torn apart by betrayal. Separated by war. Bound by love."

Zomer 1935. De 13-jarige, uit een gegoede familie afkomstige, Briony Tallis (Saoirse Ronan) is een ontluikende toneelschrijfster. Ze wil dat haar nichtje Lola en de tweeling Jackson en Pierrot een toneelstuk uitvoeren gebaseerd op één van Briony's verhalen, maar het lijkt nergens op. Die dag echter ziet ze hoe Robbie, de zoon van de bediende van het huis, Briony's zus Cecilia laat strippen en nadat ze daarna een obscene brief van Robbie aan Cecilia leest, trekt ze haar eigen conclusies. Wanneer haar nichtje Lola de volgende dag wordt verkracht, neemt het lot een desastreuze wending.

Cecilia Tallis

avatar van Jeauhan

Jeauhan

frank92 schreef:

niet echt een mooie film alles liep door elkaar heen begreep er wijnig van 2,5

Film kijken hoeft niet altijd makkelijk te zijn

avatar van CTK

CTK

De scene te Duinkerke was prachtig, daarvoor mijn 2*

De rest van de film kon me niet bekoren. Te saai.

avatar van kangaroe

kangaroe

vind het een pracht film, ik denk dat er veel mensen deze film anders kijken dan zoals die gekeken moet worden omdat ze wat anders verwachten, was super blij dat ik de film heb gekeken zonder ook maar enige invloed van buiten af en achteraf pas ben gaan oordelen, het is zon type film die je aan het denken zet zonder zelf een conclusie te geven, ik moet zeggen dat ik daar wel erg van hou. vind cecilla btw prachtig gecast net als Robbie die bijde natuurlijk heerlijke persoonlijke heden zijn . de acteurs/actrice hiervoor gekozen vind ik dan ook prachtig matchen hoewel ik de mannelijke acteur nog niet kende

zkr een top film

5.0

avatar van B100!

B100!

Wat een prachtige film!

Een aantal gebeutenissen zag je zoals Briony die zag en daarna zag je de totale gebeurtenissen. Dat hebben ze mooi in beeld gebracht.

De scene bij Duinkerken was idd fantastisch, één hele mooie onafgebroken shot.

Ook de cast is perfect voor deze film. Kiera Knightley en James McAvoy hebben beide een klassiek gezicht dat goed past bij de tijd waarin de film zich afspeelt.

Ik heb vorig jaar het boek gelezen en vind het jammer dat je niet alles in een film kunt stoppen. Dat zou de film completer maken.......

avatar van Phobophile

Phobophile

Een groot gedeelte van de film vond ik er mooi en boeiend. Zowel ik als mijn vriendin vonden echter dat de film enorm inkakte bij het gedeelte in de oorlog. Ik vroeg me echt af hoe lang ik nog moest bij dat stuk. Gelukkig dat het einde weer erg mooi was, zodat we met een goed gevoel afsloten. Toch jammer van dat, mijns inziens, onnodige taaie gedeelte.

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeer goede film.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Erg mooie film!
Goed geacteerd door Keira Knightley en James MacAvoy.
Van het begin tot het einde heeft hij me geboeid en ik ben zeker van plan hem nog eens te kijken.
Het enige nadeel vond ik dat er te weinig aandacht werd besteed aan de oorlog.. wat uiteindelijk toch de oorzaak is geweest van de dood van beide personages.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Psyché et Amor schreef:

Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4.

Dat was denk ik te voor de hand liggend geweest en dan was het daarmee teveel een film uit een dozijn geworden.

avatar van scholtie

scholtie

leuk om een keer gezien te hebben maar zkkr niet voor herhaling vatbaar

avatar van xlindex

xlindex

Deze film vind ik echt heel erg mooi. Keira Knightley speelt weer eens fantastish in het voor haar perfecte genre. Haar tegen speler, James McAvoy vond ik goed bij haar passen. Ook Saoirse Ronan speelt het heel erg goed... Die blik!

Nee, over deze film heb ik helemaal niets negatiefs te zeggen.

Een 5.

avatar van johan76

johan76

Het eerste uur kon me niet echt boeien maar daarna zat ik gekluisterd aan het scherm!

Knappe shots!

avatar van Ilhem_

Ilhem_

Een mooie film. Keira Knightley speelt weer geweldig.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

niet echt goeie film begint heel goed maar takelt inderdaad af in de oorlog wel goed geacteerd van de acteurs maar meer niet

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Psyché et Amor schreef:
Erg mooie film!
Goed geacteerd door Keira Knightley en James MacAvoy.
Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4.

Goed,nu heb je meteen het einde van de film verklapt maar ach:)
Zelf vond ik het een goede film waar hier en daar niet alles klopte maar heeft me vanaf het begin tot het einde weten te boeien
3.5

avatar van Tarkus

Tarkus

De film komt wat traag op gang en is vooral in het begin een beetje verwarrend. Maar naarmate het verhaal vorderd kon het me wel boeien.

Vooral het einde vond ik heel goed gemaakt met een sublieme Vanessa Redgrave in een kleine hoofdrol.

Maar ook Keira Knightley, James McAvoy en Romola Garai zijn prachtig in hun rollen.

En ook de oorlogscènes waren prachtig gemaakt en zeer geloofwaardig.

Dit is niet echt mijn genre van film die ik normaal zie, maar toch heb ik er geen spijt van dat ik hem heb aangekocht, zoals ik al zei is het begin wat traag, maar het 2de uur van de film maakt alles goed.

Spijtig toch dat men op de hoes vermeld dat de film 130 minuten duurt en dat het in werkelijkheid amper 118 minuten is, waarvan dan nog 8 minuten voor de aftiteling.

avatar van timbo_

timbo_

Erg mooi filmpje. Bijzonder mooi verhaal maar vond dat regisseur Wright ook daadwerkelijk nog wat aan de film toevoegde. De subtiele verweving van inbeelding en werkelijkheid zonder dat je het als kijker in eerste instantie herkent, De prachtige rondgang door het ziekenhuis en natuurlijk de mooiste scene die ik in jaren zag de scene op het strand van Duinkerken zijn daar perfecte voorbeelden van. Bijzonder de indruk en daarom ook een dikke 4 sterren voor Atonement.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

tja, mooi gefilmd, mooie ontknoping, maar vooral in het begin toch erg saai, juist door die nadruk op mooi filmen; het moet ook wat zeggen en dat doet het vaak niet. De karakters zijn na enkele minuten wel bekend, zo speciaal zijn ze nou ook weer niet . Gelukkig zijn de deleted scenes er uit ook die hadden het nog saaier gemaakt zoals ook de regisseur zelf zegt. Als je van dit soort films houdt is dit geen echte toevoeging., behalve dan de ontknoping, leuk gedaan, en erg triest ja, dat was wel huilen, maar knip er een half uur uit en het wordt veel interessanter, (misschien heb ik teveel van dit soort films gezien .

avatar van groban

groban

goede film!! Wat ook zo bijzonder is aan deze film, dat er eigenlijk twee eindes mogelijk zijn. Ik heb het voormezelf kunnen invullen. Mooi acteerwerk

avatar van fiene10

fiene10

Ik had hoge verwachtingen bij deze film, omdat hij zo'n goeie commentaren kreeg. De film is mij niet erg bevallen. Ik vond het begin wat langdradig. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, of was het niet mijn genre van film...

avatar van cambal

cambal

Jaaa , dit soort films worden veel te weinig gemaakt , heeft niet de juiste aandacht gekregen die ze verdient , echt een van de mooiste films die de laatste tijd zijn uitgebracht , hulde .

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het een prachtige film. het speelde zich af in een andere tijd, wat ik al appart en mooi vond. ik vond het acteerwerk ook super goed van Keira Knightley en James McAvoy. dit soort film's worden inderdaad te weinig gemaakt. dit is een soort genre waar ik erg van hou. en vooral die gepassioneerde romantiek zoals ook in The Notebook. Om zo'n pure Liefde na te spelen moet je wel goed kunnen acteren en dat zag je! mooi verhaal, mooi gefilmd. vooral het stukje met de oorlog. Verder vond ik het ookeen mooi en zielig einde.

Zeker een aanrader.

4,5 *

avatar van TrueWord

TrueWord

Vergelijk deze film aub niet met The Notebook, romantisch draait meer om het verlangen ervan zoals het einde van deze film

The Notebook is childish

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Normaal heb ik net als veel andere dat dit soort films altijd saai overkomen en dat je er te veel over moet nadenken. Nou hier hoefde je echt niet heel veel na te denken om erachter te komen dat dit gewoon een prachtig verhaal is en het ziet er even prachtig uit. Super geacteerd en echt gewoon super. Het is helaas toch niet helemaal mijn film, maar echt ik ben overtuigd;)

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Soms een beetje traag, maar dat paste verder wel bij de sfeer van de film.

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Atonement is een prachtige film, houdt zich ook aan boek en dat zie je veel te weinig. In het boek zie je alles uit verschillende invalshoeken, eerst Briony's gewarwordingen die warme dag, dan die van Robbie en Cecilia, en dat heb je ook in de film. M'n moeder vond het verwarrend, ik vond het meesterlijk. Je moet de film aandachtig kijken om het verhaal te snappen, maar na een tijdje raakte ik zo geboeid dat ik echt niets wou missen, en ik ben er van overtuigd dat dat bij anderen ook zo was. Het tragische, maar romantische, verhaal van Robbie en Cecilia, Briony, die langzaam beseft wat er gebeurd is, de verwarring van de oorlog, het is gewoon meesterlijk. En het einde, is net als in het boek verassend en meeslepend. Ook geef ik de muziek in de film credit voor de depri mood in de film, maar dit soort films mag ook niet te happy zijn want dan missen ze effect. Kortom, het is een van de beste films(als het al niet de beste is) van de afgelopen jaren, veel beter dan actiefilms naar mijn mening want die bevatten niet genoeg verhaal, er moet een boodschap in een film zitten om er van te genieten, en voor mij was die bodschap simpelweg dat liefde alles overwint, ook al veranderd een klein moment de levensloop van zoveel mensen. Deze film is een waar meesterwerk en mag later zeer zeker een klassieker genoemd worden.

avatar van deTuinman

deTuinman

Geen topfilm, het gedeelte waarin de oorlog in combinatie van cgi wordt weergegeven geeft geen enkele toevoeging en komt alleen maar over om te pronken. Verder een redelijke film, maar geen hoogstaander. Te veel Pride & Prejudice herkenningspunten waardoor de makers geen orginaliteit tonen.

avatar van anne J

anne J

deTuinman schreef:

Sorry, welke CGI?

Het strand bij Duinkerken, doel je daar op? Al die mensen?

Wat je ziet is echt en die mensen zijn allemaal figuranten.

avatar van gauke

gauke

Film een tweede keer gezien en mijn stem verhoogd van 4 naar 4½.

Waarschijnlijk is Atonement een film die je meerdere keren moet zien. Ontroerende film over het verlangen naar de grote liefde en over bedrog en pijn.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Genieten, genieten.....heerlijk, wat een mooie film!

Prachtig camerwerk, goed geacteerd en een memorabele shot op het strand, van wel dik 4 minuten, klasse!

Tegen het einde aan, dacht ik: "waar gaat dit heen, komt er een mooi einde?" En ja, die heeft deze zeker weten......

Dik verdiende 4,5 *

avatar van Safri

Safri

Geen al te bijzondere film. Erg sfeervol dat wel en het ziet er prachtig uit (de locaties en vooral Knightley!). Toch wist het me gewoonweg niet te boeien of te ontroeren en dat is iets wat ik wel verwacht van zo'n soort film.

Het verhaal is echter goed verteld en de acteerprestaties prima. Mij wel te degelijk en veilig allemaal en het verdient daarom ook een degelijke 3 sterren. Niet meer helaas.