• 9.382.672 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.143.459)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Don MN schreef:

Dat is de eerste gedachte die bij je opkomt als je ze ziet? 'Ze bestaan toch niet.'

Dat heb ik ook niet gezegd. Ik heb gezegd dat ik het moeilijker heb om mij in te leven in fantasy. maar ik moet toegeven als ik voor de eerste keer die hobbits zag vond ik het toch eerder lachwekkend dan geloofwaardig.

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

darthconner schreef:

het is te happy.

wat je hierboven ziet is geen emoticon. het is een illusie.

avatar van Don MN

Don MN

JDSsmetje schreef:

Was ook geen aanval ! Ik probeer me gewoon in je situatie te verplaatsen, en Hobbits zullen op veel mensen in eerste instantie lachwekkend overkomen.

Timothyvdmeer

Geweldig mooie film!!! Hoe de aanval op Gondor wordt gefilmd....dat Theoden aanvalt. Zo mooi...Wood die Frodo erg goed neerzet.

Zelf allebei de versies gezien maar de extended versie laat zoveel meer zien...ok het is een hele zit maar het is zeker de moeite waard.

Timothyvdmeer schreef:
Hoe de aanval op Gondor wordt gefilmd...

Van mij mocht de ''Siege of Gondor'' langer duren.

Minotaures schreef:

Van mij mocht de ''Siege of Gondor'' langer duren.

Ja dat is zo. Ook de terugreis van de hobbits mocht wat uitvoeriger.

Timothyvdmeer schreef:
Ook de terugreis van de hobbits mocht wat uitvoeriger.

Persoonlijk vind ik dat de terugreis van de Hobbits (ik neem aan dat je Sam en Frodo bedoelt) goed neergezet. Van mij hoeft er niks bij.

Ps. Denk eraan dat wat je typte een spoiler is. Als je dit leest, mag je erover nadenken om hem als spoiler te markeren.

Minotaures schreef:

Doel meer op de terugreis in het boek. Weet niet of je deze ook gelezen hebt?

Minotaures

Jawel, maar zal het vast vergeten zijn. Een boek met 430 pagina's is niet echt een uitnodiging voor mij om het weer te herlezen.

Minotaures schreef:

430 pagina's valt wel mee, toch Ben nu weer begonnen met de hele trilogie van 1293 blz's =S, maar het schiet nog niet echt op..

Verbaast me niks.

avatar van JanDahler

JanDahler

ziet er allemaal prachtig uit en kan best begrijpen dat je dit geweldig vind. maar gewoon niets voor mij! 2.5*

Minotaures

Het lijkt net of vele The Fellowship gezien hebben en dan metteen naar de Return of the King springen...

avatar van Remi

Remi

Hoezo?

Minotaures

Omdat The Two Towers hier het minst aantal stemmen heeft.

wyatt earp

Voor mij horen ze alledrie bij elkaar. Als je deel 2 niet kijkt mis je een aantal geweldige veldslagen, en zoiezo mis je een geweldige film.

Minotaures

The Two Towers mist zoiezo een half-duizend stemmen. Vandaar dat het me opviel. Fellowship staat op nr. 1 met afgerond 6400 stemmen, dan Return of the King met 6300 en dan Two Towers met 5700.

Maargoed, verder doe ik er niet moeilijk over, wat ik in de eerste instantie niet deed.

avatar van mikeh

kinderen van Hûrin

Die boeken moet je er eigenlijk ook bij hebben gelezen om het compleet te maken

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Worden jullie die Wilhelm Scream nou nooit is zat? De originele komt uit 1953. We zijn nu 56 jaar verder en nog steeds die Wilhelm Scream.

YouTube - Wilhelm Scream Compilation

Ja, hij zit zelfs in The Lord of the Rings.

JacoBaco schreef:

YouTube - Wilhelm Scream Compilation

Ja, hij zit zelfs in The Lord of the Rings.

Geweldig, die filmpie! Ik heb er nooit aandacht op besteed, aan alle geschreeuw, dus die ''Wilhelm'' viel me nooit op en dus ergerde het mij niet. Ik snap ook niet waarom ze juist dat geschreeuw in bijna elke film waar geschreeuw in voorkomt stoppen. Zeker om de traditie die vanaf '53 is ontstaan na te leven.

mikeh schreef:

En dan heb je ook nog

de hobbit

de silmarillion

nagelate vertalingen

kinderen van Hûrin

Die boeken moet je er eigenlijk ook bij hebben gelezen om het compleet te maken

grappig, heb vandaag de kinderen van Hûrin bij de bieb gehaald, voor de vacantion

Silmarillion heb ik al gelezen, maar ik moet toegeven.. dat was een te moeilijk boek, met teveel namen en soorten blabla. Soms ook erg langdradig, maarja das Tolkien

avatar van Flipman

Flipman

Ja, The Silmarillion is lastig, ben er nu in bezig. Heel anders geschreven dan The Hobbit en The Lord of the Rings!

Minotaures

Maar mooi dat niet van alle boeken van Tolkien een verfilming gaat komen.

avatar van Sasja

Sasja

Minotaures schreef:

Maar mooi dat niet van alle boeken van Tolkien een verfilming gaat komen.

wat niet is kan nog komen.

Ik denk doordat de films van LOTR het goed deden in de bios en op dvd dat nadat the hobbit is uitgekomen en als die het ook goed doet er best een kans bestaat dat jackson of del toro de rest ook wilt verfilmen. Ze weten donders goed dat de wereld van LOTR een goudmijn is

wyatt earp

Het lijkt me best wel vet als ze dat gaan doen.

R1992

Mij niet.. blijft er niks van de eigen verbeelding over

Niet alles hoeft verfilmt te worden toch? Verheug me wel op The Hobbit, aan de andere kant vind ik die verfilming ook jammer.. ben altijd bang dat mn eigen fantasybeelden bij dat boek worden weggegooit als ik de echte beelden op scherm zie

Had ik met HP5 ook..

wyatt earp

Daar heb ik nooit last van. Ik lees weinig tot geen boeken.

avatar van anne J

anne J

Moet je eens doen, krijg je veel meer voldoening van dan films Beter uitgewerkt, meer inlevingsvermogen, meer verhaal, meer spanning, etc.

R1992

idd, als je een beetje creatief bent, maak je in je hoofd een film als je leest Maar dan vééééé''eél langer en dus veel beter dan films van 2 uur

avatar van Flipman

Flipman

Klopt, en je kunt er bovendien de tijd voor nemen . Maar The Silmarillion verfilmen lijkt me lastig. Verhaaltechnisch, bedoel ik. Ook omdat Christopher Tolkien wil verhinderen dat New Line Cinema nieuwe films maakt op het gebied van Middle-earth, omdat hij vindt dat zijn familie niet de beloofde royalties heeft ontvangen.