• 9.382.330 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.143.459)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van darthconner

darthconner

stop met die emoticons!!!

avatar van tijn79

tijn79

darthconner schreef:

stop met die emoticons!!!

hahaha waarom dat dan?

avatar van darthconner

darthconner

het is te happy.

wat je hierboven ziet is geen emoticon. het is een illusie.

het is een illusie.

Ohja?

Wat voor illusie dan?

avatar van tijn79

tijn79

het is te happy.

wat je hierboven ziet is geen emoticon. het is een illusie.

WTF?!?

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Fantasy is gewoon niet mijn genre denk ik. Onrealistische elementen zitten wel degelijk in de film. Dan komt de film voor mij minder geloofwaardig over. Vindt je de film niet geloofwaardig, dan zal je hem waarschijnlijk ook niet spannend vinden. Voor de rest is het verhaal wel goed gevonden mrja...

Acteerwerk/Filmlocaties/Muziek/ = zeer goed

Don MN

Dan ga je toch degelijk was missen denk ik, alle films met onrealistische elementen afschrijven.

avatar van Flipman

Flipman

JDSsmetje schreef:

Vind je de film niet geloofwaardig, dan zal je hem waarschijnlijk ook niet spannend vinden.

Ik vind de film wél spannend. Dus dat betekent dat ik geloof in Hobbits, Elfen, Dwergen, Orcs, -Kwaadaardige- Tovenaars en Nazgûl?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik snap jullie niet.

Vanmorgen had ik bijna een aanrijding met de auto omdat een Uruk Hai op een brommertje mij geen voorrang verleende.

Dus wat is nu het probleem?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Flipman schreef:

Het blijft gevaarlijk om rond te blèren dat een fantasyfilm geloofwaardig is (of iets in die trant).

avatar van chevy93

chevy93

JacoBaco schreef:

Ik snap jullie niet.

Dus wat is nu het probleem?

Maar even serieus: Deze film op z'n geloofwaardigheid beoordelen is hetzelfde als een komediefilm op zijn engeheidsgehalte beoordelen...

avatar van Niveath

Niveath

Vorige week weer eens herkeken en dit blijft mijn favoriete trilogie. Boeiend van begin tot eind en in dit deel valt alles mooi op zijn plaats. Ik gok dat dit de vijfde keer was dat ik hem zag en hij was nog even indrukwekkend als de eerste keer in de bios.

avatar van R1992

R1992

Wat lopen jullie nou te zeiken, de film komt gewoon geloofwaardig over hoor . Dat het een totaal andere niet bestane wereld is zou evt. een reden zijn voor ongeloofwaardigheid, maar als je je ff 'infantaseert' binnen die wereld, dan is het geloofwaardig

Kan er zo slecht tegen, buiten de onwerkelijke wereld gaat het er gwn om hoe deze wereld wordt gebracht

avatar van Aragorn

Aragorn

AddictedToMovies schreef:

ik heb niks tegen fantasy hoor, maar LOTR ligt mij gewoon niet zo... En waarom is 2,5* te laag? Iedereen die 0,5* stemt krijgt een reactie van 'voor al die gevechten blabla moet je minstens een 1* geven'. Dan is mijn stem toch veel hoger; voor mij is 2,5* net wel of net niet een voldoende, en dat vind ik hiervoor wel geschikt. Ik heb in een eerder bericht al alle plus- en minpunten genoemd, en daar blijf ik bij. Ja, de special effects (vooral Gollum) en hele nieuwe werelden zijn erg mooi, de score is ook goed MAAR... Het script doet mij helemaal niks; de dialogen zijn allesbehalve bijzonder, ik heb me dood geërgerd aan die dialogen tussen Frodo en Sam. En ze zitten gewoon 9 uur te lopen... Het acteerwerk van de meeste acteurs is zooo irritant, Orlando Bloom en Elijah Wood En heel veel kleine rotdingetjes... (ik weet er nog maar een paar)

Dus ik waardeer de mooie effecten en werelden echt wel, maar als je je 3 uur doodergert aan de acteurs, dialogen e.d. dan vind ik een 2,5* een goede score...

En bij de Godfather trilogie heb ik 9 uur lang op het puntje van m'n stoel gezeten, dus die vind ik een stuk spannender, boeiender, mooier dan LOTR...

Hij heeft inderdaad al voldoende plus- en minpunten gegegeven die beter onderbouwd zijn dan de meeste onder ons.

Aragorn schreef:

Aragorn schreef:

Indeed Gondorian!

Als ik een Gondorian ben, kies ik toch Alcarin. *nerd-drool*

Don MN

Kies ik Faramir, als amper gewaarde kapitein is hij verreweg de meest interessante Gondorian uit de films.

Don MN schreef:

Heel mooi dan dat ik onder leiding van uw broer was. Hij stelde zijn vader tenminste niet teleur en heroverde Osgilliath.

No offence, you are still my Captain!

Don MN

Gelukkig maar . Behoor je tot de groep soldaten die hoort bij de roekeloze aanval op Osgiliath geleidt door Faramir? Ik kan alleen Alcarin de 17e Koning vinden.

Don MN schreef:

Alstublieft. Er is een kaartenspel van LotR: Lord of the Rings Trading Card Game. Ik verzamel ze namelijk en daaruit zijn er verschillende soldaten van Gondor op kaart, waaronder hem. Hij is ook in The Two Towers Extended Edition te vinden. Tijdens de speech van Boromir, die toendertijd Osgiliath veroverde. Hij is ergens tussen de juichende soldaten te vinden.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Inderdaad, ongelovelijk dat ze deze scene niet in de originele film hebben gedaan. Het geeft ons een veel beter beeld van Boromir en Farimir en hun band met hun vader.

Two Towers - Extended Edition: Boromir

Minotaures

Tja, tenminste goed dat ze het juist erin hebben gezet als Extended.

Alcarin is ook te bezichtigen bij 0:56 seconden. Hij valt erg op: Geen helm en met een grote snee aan zijn rechteroog.

avatar van Twannetjuh

Twannetjuh

Zeker Goeie Film, alleen is het jammer dat frodo afscheid moeten nemen

avatar van Flipman

Flipman

Wat vind je daar jammer aan ? Het geeft voor mij een heel mooi gevoel van afsluiting. Bovendien zou het erg ongetrouw zijn aan het boek als ze dat eruit zouden hebben gelaten.

avatar van pappinakki

pappinakki

tja,ik snap best dat sommige mensen hier niet van houden,maar als je wel van dit genre houdt,is het echt top!Wat een film zeg,heerlijk!

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

Heb deze film al meer dan 10 keer gezien maar het blijft toch geniaal.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Flipman schreef:

Nee, natuurlijk niet. Maar met geloofwaardig bedoel ik dat je je kan inleven in de film en op de moment zelf niet stiltaat bij het feit dat hobbits, elfen e.d. niet bestaan. De ene persoon heeft daar geen problemen mee en kan zich inleven bij fantasy. De andere kan dat moeilijker, ik dus.

Don MN

Dat is de eerste gedachte die bij je opkomt als je ze ziet? 'Ze bestaan toch niet.'