• 9.381.697 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.987)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Tommeh

Tommeh

Fuck, had ik dat maar eerder geweten

Chainsaw

inderdaad, was ik ook graag heen gegaan ...

avatar van KillaJah

KillaJah

Sorry, ik las het ook pas gisteren.

KillaJah schreef:

16 April is er een concert met Lord of the Rings muziek in het Sportpaleis Antwerpen. Voor de geïnteresseerden: meer info

Ben net terug. Erg moe, dus hou het ook erg kort:

HET WAS BRILJANT!

Weet eigenlijk even niks anders te zeggen. Eén van de beste live-uitvoeringen van een filmscore (of in dit geval; een bewerking van drie filmscores) die ik ooit heb gehoord - en ik heb drie jaar geleden in het binnenhof van het Prinselijk Paleis in Monaco onder een sterrenhemel mogen luisteren naar een concert van Jerry Goldsmith - dacht eerlijk gezegd dat geen klassiek concert beter zou kunnen worden dan dat. Had het kennelijk verkeerd.

Zal proberen morgen een feauteautje of twee te uploaden.

Zombie McGruder

De volgende steden in de concerttoer voor 2004 en 2005 zijn Londen, Sydney, Amsterdam, Central Park in New York, Philadelphia, de Hollywood Bowl in Hollywood en Sevilla.

avatar van elke14

elke14

Zombie McGruder schreef:

En weet je ook toevallig wanneer, of weet je een site zijn waar dit allemaal te vinden is? Kheb er eigenlijk veel spijt van dat ik niet ben gegaan.

avatar van *marjo*

*marjo*

lijkt mij ook erug gaaf om daar heen te gaan! dus als iemand de datum van amsterdam weet..........kwil hem graag weten!

Zombie McGruder

Ehhh... nou ik heb die info van de site van het Film Festival Vlaanderen Gent afgepikt. Heb echt geen idee wanneer Shore in Amsterdam zal staan.

avatar van Pitbull

Pitbull

Vraag me af wat langer duurt. Deze film of het doorlezen van alle berichten,pffffff.

Niet dat dit nou bepaald een nuttige bijdrage is

avatar van elke14

elke14

Welja, dat zou nog eens in de Top-lijsten moeten staan: de films met de meeste berichten

avatar van bluekatt

bluekatt

het einde en hij staat nog op 5 ook terwijl de dvd nog niet eens uit is beetje te veel eer voor een middel matige film

het enigste goede aan return of the king is dat hij de ellende af sluit

het is een redelijke film maar alle lof die het krijgt is werkelijk onterecht het is beter dan the two towers ( maar wat is dat nou niet ?)

maar in de buurt van de fellowship komt het bij lange na niet

avatar van flipsen

flipsen

bluekatt schreef:

het enigste goede aan return of the king is dat hij de ellende af sluit
....
maar in de buurt van de fellowship komt het bij lange na niet

Wat betreft de eerste opmerking:
Jij hebt er geen fluit van gesnapt! dat hij (frodo neem ik aan dat je bedoelt) de ellende sluit, als je goed gekeken hebt, dan heeft hij de ellende helemaal niet, in ieder geval niet moedwillg, afgesloten. De ring beland per ongeluk in het vuur, Lot heeft het bepaald, of, doordat twee mensen om de ring zaten te vechten is dat uiteindelijk de ring zijn einde geworden, zo kun je het ook zien.

Wat betreft jouw tweede opmerking:
Ik kan wel snappen als je the fellowship of the Ring beter vind dan the return of the king, maar de term "bij lange na niet" vind ik wat overdreven.

avatar van Dinges

Dinges

Het niet het beste deel van de film maar, het boek is prachtig verfilmd!

Ik heb bij het 1e deel verbaasd zitten kijken

2e deel wat minder

3e deel was ik blij dat het afgelopen was!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Eindelijk gezien. Geweldige afsluiter. Perfect gewoon. Helaas zal niet iedereen het overleven, maar het zij zo.
Prachtige scene: wanneer de mannen van Gondor Osgiliath moeten zien te heroveren, en als Pippin gaat zingen voor de stadhouder.
PS, was dat nou Faramir op het einde, naast Eowyn?

avatar van Phoenix

Phoenix

Ja

avatar van Jordy

Jordy

Ja, in het boek "krijgen zo nog wat", hier bleef het bij wat lieve blikken heen en weer. Misschien in de Extended?

avatar van SilverGun

SilverGun

Het Houses of Healing hoofdstuk uit 't boek komt hoogstwaarschijnlijk in de Extended, dus ik denk van wel.

avatar van movieguy

movieguy

Goede Film, Maar je kon al vanaf deel 1 het einde bepalen en er gaat niemand van de 3 dood (legolas, aragorn, gimli) het einde is zeer goed en ook als frodo weg gaat. moest bijna huilen:D

avatar van Anatolia

Anatolia

movieguy schreef:

Het einde vond ik wel het zwakste aan de film.

avatar van Jordy

Jordy

Denk je even om de spoilers movieguy?? Heb je bericht aangepast, zie de FAQ

Chainsaw

Komt de E.E. nu ook eerder uit dan die van Fellowship en Two Towers ? Ik hoop het wel, want ik heb er echt heel veel zin in om die te gaan bekijken !!!

avatar van Big MM

Big MM

Ik vond de eerste twee delen al geweldig en overdonderend maar dat was nog maar een voorproefje op deze film. Hij duurde 3 1/2 uur maar van mijn part had ie wel 7 uur mogen duren.

Het is ook een geweldige prestatie dat een film vanaf de eerste min. al boeit en blijft boeien tot dat ie afgelopen is. Tel daar bij op dat de film ook nog eens geweldig is gefilmd en je krijgt *****sterren.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Zo zie je maar dat dit toch een van de meest besproken films is, en zeker van dit moment...in 2 maanden 20 pagina's opgeschoten...dat is wel een prestatie hier op mm, ben benieuwd welke film dat zal evenaren of overtreffen...

avatar van Anatolia

Anatolia

ThaMovieVoter schreef:

Als je het over 20 pagina's in 2 maanden hebt:

dat is nog niets vergeleken met The Passion. Die schoot 20 pagina's op in 2 weken.

Chainsaw

Ja, maar volgens mij gaan de gesprekken op deze pagina's echt over de film en bij Passion of the Christ ook over andere dingen.

Trouwens, als je iemand quote, die iemand gequote heeft, die ook iemand gequoded heeft, heb je een pagina snel vol ...

avatar van eeflien

eeflien

Het gaat toch om het aantal berichten, niet om de lengte ervan?

avatar van DieGo

DieGo

Ja, bij je profiel kan je instellen hoeveel berichten je per pagina wilt. (10, 20 of 30)

Chainsaw

weet iemand al wanneer ongeveer de Extended Edtion uit gaat komen ?

avatar van flipsen

flipsen