American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Freddie Spearman
Moses Jones
helleke
Nogmaals terug bekeken.
Toch wel een goed opgebouwde film met een Denzel die zoals steeds subliem is.
Stem gaat van 3,5 naar 4 sterren.
J8R
Vind dit echt een heerlijke film. Schitterend zoals die sfeer gecreeerd is. Washington blinkt echt uit in deze film, vind hem echt op z'n best hier. Echt een boeiende film.. 4.5 sterren
rossoneri_1899
Meesterwerk, echte mafia film met waargebeurd verhaal, schitterend acteer werk van Denzel en Russell !
%%%%%%
Daarnaast nog een fijne rol van Crowe als corrupte politieagent, die ook lekker cynisch en bot overkwam.
Mischien heb ik het fout maar ik kan me niet herrineren als Russel Crowe Corrupt is volgens mij die andere politie agenten
AceRed
je hebt gelijk, Crowe is niet corrupt, integendeel
Goede film, zeer onderhoudend en boeiend. Alleen heb ik volgens mij de extended edition gezien, waarbij crowe op het laatst Denzel opwacht bij de gevangenis. Dit was een beetje flauw einde, binnenkort maar eens de andere versie kijken. Weet iemand hoe die eindigt?
mr. white
Goede en geloofwaardige film. De actie en het geweld zijn functioneel en passen prima in het verhaald. Goed acteren van Washington.
88Fabian
Had veel verwacht van deze film,maar de film is echt heel slecht,en dat is omdat de film traag,te simpel verhaal,en flauw einde heeft,niks is echt goed aan de film,net zoals bij the departed een overschate film,en als je de oude maffia/gangster films van vroeger goed vind,dan vind je deze waardeloos denk ik,nu zal je zeggen "ja maar the godfather was een trage film" maar dat was normaal in die tijd.
Chingching
Het tempo is idd over het algemeen niet al te hoog, maar mijzelf stoorde dat niet. Een goede, stevige film met overtuigend acteren van Washington en Crowe. Ik kan niet echt iets verzinnen wat me stoorde in de film. Behalve dan het einde, dat vond ik niet echt in de film passen, een beetje flauw zelfs.
Ik moet hem nog maar eens bekijken, maar voorlopig krijgt hij van mij 4*
Hoeveel van deze film kunnen we eigenlijk betitelen als ''waargebeurd''?
DVD-T
Een herziening van American Gangster is mij niet echt goed bevallen.En daarom mijn stem ook met een hele ster verlaagd.
Het verhaal is ergens nog wel interessant om te volgen, toch bleef het mij over de gehele speelduur niet echt boeien.Ik vond sommige momenten dan ook echt saai.
Het personage van Russel Crowe vond ik in tegenstelling tot Denzel als Frank Lucas het meest boeiende karakter in de film.Als ik Denzel Washington zie acteren vind ik dat hij steeds weer het zelfde kunstje herhaalt wat hij altijd doet.In films vind ik hem er nooit echt uitspringen, zelfs niet in bijv. Training Day waasrvoor hij een Oscar in ontvangst mocht nemen.Ik vind dat hij qua kunnnen een beetje dezelfde lijn blijft volgen(het steeds zacht praten, dan weer een uitspatting, dat lachje en zelfs hoe hij de Po-lice uitspreekt).Bij Russel Crowe vind ik dat niet.Hij overtuigde mij in deze film wat meer, en heb ook het idee dat hij steeds iemand anders is in zijn films.
De drama die in de film verwerkt is komt nimmer goed uit de verf, en lijkt heel geforceerd over te komen.Het onderzoek van Crowe en de drugs-smokkel die Lucas op poten zet vond ik iets interessanter, maar ook nergens echt hoogstaand.Maar zoals ik al zei blijft de film op sommige mementen nog wel boeien, het einde vond ik ook goed.
Scott weet met zijn American Gangster geen hoogstaande film af te lever en blijft de laatste jaren wat in de middelmaat hangen.Erg jammer.....
The Last
Liever iemand die telkens hetzelfde kunstje goed herhaald, dan dat ie iets anders gaat doen en volkomen teleurstelt. Niet waar?
88Fabian
Daar geef ik je zeker geen gelijk in,want het is namelijk en trouwens bij elke vorm van kunst,dat je behoort te evolueren dus veranderen,als je steeds het zelfde doet worden mensen het gauw zat,in amerika niet want daar vinden ze denzel washington op het moment de beste acteur die er is las ik laatst,maarja amerika is blijkbaar niet snel in voor vernieuwing,kijk maar naar de vele raprotzooi muziek die ze aan ons leveren,maar dat is weer een ander verhaal,ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
The Last
(Hoe bedoel je raprotzooi? Dat hip-hop de afgelopen 10 jaar zwaar is verneukt geef ik je groot gelijk in, maar ik vat je niet zo goed, zul je beter moeten toelichten...)
Ontopic: ik zie Denzel niet zo gauw in een deprimerende drama of slapstick comedy, als jij beweert dat hij dan beter tot z'n recht komt en er dan enigszins een 'vernieuwing' is herrezen, prima, ik blijf in elk geval bij m'n mening.
DVD-T
Deels met je eens.Ik zeg niet dat hij maar meteen aan 'method acting' moet gaan doen, om net als bijv. Day-Lewis compleet een karakter te worden.Dat past ook niet bij Denzel.Hij is goed in dit, en soms komt het wel goed over en soms niet.
Ik kon Washington in Man on Fire wel erg waarderen omdat hij zijn rol daar net even iets anders uitspeelt, hij stelt zich daar iets breekbaarder op.Nou past dat niet bij American Gangster natuurlijk, en het is ook meer een gevoels kwestie.Ik had gewoon niet het idee dat ik naar Frank Lucas zat te kijken, maar nog steeds naar bijv. Alonzo uit Training Day.
En daar komt bij Denzel ligt mij als acteur gewoonweg niet zo, dat zal iedereen bij een bepaalde acteur of actrice wel hebben.
Je wilt het het gewoon niet begrijpen dat is het
helleke
Voor mij blijft Denzel de beste acteur van het moment die in al zijn films blijft bevestigen!!!
Je wilt het het gewoon niet begrijpen dat is het
Ik begrijp het wel, ik ben het gewoon niet met je eens.
Jackson07
HE-LE-MAAL met jou eens. Het is voor MIJ de beste. Hij mag zeker in het rijtje: Al Pacino, Robert DeNiro, Tom Hanks en daar ietsje boven. Heb ook een zware zwak voor de acteur Terrence Howard, vooral in Crash is hij fenomenaal vind ik.
Nu Ontopic:
Dit is voor mij toch wel een toppertje van een film, komt ook door Denzel, Russel Crow heb ik weinig mee, hij staat toch na mijn inziens zwaar in de schaduw van Denzel deze film (waar ik Crowe in Gladiator geweldig vond).
Ik geef deze film 4 en een halve ster
Leno
Een gangsterfilm waarbij het ditmaal draait om een afro amerikaan als hotshot gangster. Dat is op zich nog best orgineel, verder valt er weinig orgineels aan te ontdekken. De vergelijking met andere gangsterfilms is snel gemaakt, en daarbij schiet deze film wellicht wat tekort. Lucas is geen Scarface en Roberts geen Serpico.
Toch is het een vermakelijke film waarbij de hoofdrolspelers prima rollen neerzetten en de sfeer (en tijdsbeeld) prima getroffen is. Laat dat maar aan Scott over. Toch ontbreekt het aan diepgang bij de karakters, vooral de bijrolspelers zijn inhoudsloos. Zodoende is de climax niet zo boeiend als het had kunnen zijn.
83Utreg!
Rustige film, weinig aktie. Wel constant boeiend, als je van het genre houd. Maar wel vrij accuraat neergezet, kijkend naar de geschiedenis. Lukas is een charismatisch ganster, uiteraard knap vertolkt door Washington. de film is in weinig opzichten spectaculair, en ook niet echt spannend. Wel vond ik het algemene niveau erg hoog, en ben ik wel tevreden.
dvd-me
Ben ik het wel mee eens!
de actie en spanning is niet super, maar het iq van de film is goed.
PaulieWalnuts
Echt een film voor saaie oude mensen die van Non-actie houdden dit is een goed verhaal daarom ook het veel te hoge cijfer maar verder echt een but film
Lekkere argumenten boy!
crack1
Voor de actie moet je deze niet kijken,toch blijft het verhaal boeien tot het einde.Ik ben geen echte fan van Denzel,maar deze rol is hem op het lijf gegoten.3.5*
Donkerwoud
Met The Departed en nu weer met American Gangster is er een kleine opleving in het klassieke maffia-epos. Eindelijk weer eens een gelikte tragedie over mannen die zich naar de top werken met omkopen, moorden en vooral heel loyaal zijn. Het meest bijzondere is eigenlijk dat de gangster in kwestie, gespeeld door Denzel Washington, een afro-Amerikaanse man is die zich in de rassenstrijd van de jaren ´70 toch weet te plaatsen tussen de grote spelers. Zijn onbetwistbare charisma maakt van hem de archetypische schurk met de guitige glimlach: teder en gevoelig naar wie zijn hart uitgaat, buitensporig wreed naar de tegenstanders. Tegenover deze zwarte mafiosi vinden we een door Russel Crowe gespeelde rechercheur, wiens loyaliteit naar de politiemacht tanende is als hij een grootschalige corruptie in zijn corps op het spoor komt.
De sfeer van de jaren zeventig wordt met de decors en de kostuums fijn naar het scherm getoverd, met op de achtergrond de heerlijke deuntjes van de seventies disco. Met de algehele aankleding zit het dus wel goed. Ik ben ook blij om Denzel Washinton eens een volwaardige rol te zien dragen, normaal gesproken is het zijn charisma die menige B-thriller bekijkenswaardig maakt. Ook Russel Crowe laat weer eens een imposant staaltje acteren zien. Toch had ik nergens het gevoel dat deze film zich nou enorm onderscheidt van andere misdaadfilms. Het meeste hebben we al gezien, en vaak ook nog beter uitgewerkt ook. Het grootste euvel daarin is een plot met te weinig samenhang in belangrijke gebeurtenissen. De echte nieuwe Scarface of Goodfellas is dit dus zeker niet, wel een heel degelijke misdaadfilm van niveau.
wendyvortex
Fijne eind jaren zestig en begin jaren zeventig sfeer in deze film. Starsky&Hutch (de TV-serie), The French Connection, Shaft en Heat waren de namen die mij te boven schoten tijdens het zien van deze film. Haalt het natuurlijk niet helemaal bij The French Connection, Goodfellas, Scarface of The Godfather. Was ook een klein beetje mijn angst vooraf dat er in het gangster-genre al zoveel onbereikbare klassiekers zijn dat het bij voorbaat al een verloren wedstrijd is, maar moet zeggen dat ik me er zeer mee vermaakt heb.
®Tc
Eindelijk nog eens een gangsterfilm die er bovenuit weet te steken en dat is geen overbodige luxe na al die crap van de voorbije jaren.
Z'n film zijn over het algemeen standaard (Logisch want elke gangster eindigd vermoord of in de gevangenis) maar toch heb je het gevoel dat je het op den duur allemaal wel gezien hebt dus is het een kunst om het goed weer te geven en daarin slaagt Scott met onderscheiding. De camerastandpunten verwisselen goed als er wat actie of spanning is en gaan hand in hand met de soundtrack.
Washington en Crowe doen het uitstekend, jammer dat er voor één van beide geen oscarnominatie inzat. Maar bij de bijrollen had ik toch ietsje meer problemen die vaak te zwak neergezet werden.
****
Tun-89
Goede Misdaad film, mooi dat het een verfilming is van waargebeurde feiten.
Zeker een 4*
plorp
zekers, weer een lekkere harde gangsterfilm vanouds. denzel washington vond ik gewoon weer een toffe peer.
5,0
Loki87
Super film, met super acteerwerk van Denzel Washington. Ik kende het verhaal niet, maar ik vond het een uitstekend plot.
m1701
Erg goeie film
Alleen vond ik het eerste half uur best pittig, doordat er 2 verschillende verhaallijnen waren.
Maar toen het meer met elkaar te maken kreeg werd het wat duidelijker.
Acteerwerk is echt SUBLIEM!! Vooral Denzel Washington echt super! Zo serieus en zo geloofwaardig!
Erg goeie film, zeer de moeite waard om te kijken

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes