American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Javier J. Rivera
Freddie Spearman
Moses Jones
TrueWord
Heeft een heel klein beetje iets weg van Scarface, voorkantje.
leidsehoodie
haha TrueWord, hij bedoelt de voorkant, niet de film. En daar heeft hij zeker gelijk in.
Nand
spoel je mond aub!!
hij heeft wel gelijk , het is dezelfde stijl van cover...
Habiel
Ik had meer van de film verwacht. Verhaal is natuurlijk goed alleen in het begin van de film vind ik het slapjes. Het wordt wel steeds sterker. Op het einde heb je zoiets alsof de film nog verder moet gaan.
3,0
M.Goodkat
spoel je mond aub!!
Geef nu toe, ook een klein beetje in verhaal, natuurlijk is het allemaal waargebeurd maar als je alle feiten optelt dan krijg je Scarface-Light
Hectometerpaal
Ik vond het voor zover ik heb gezien een hopeloos trage en saaie film. Vier keer geprobeert em af te kijken maar niet gelukt. Daarom ook geen stem uitgebracht.
Dus mijn conclusie na 80 minuten is: Niet boeiende film.
combi
- 20609 berichten
ik heb hem ook gisteren gezien en het was idd. niks bijzonder en kan me eigenlijk wel vinden in M.Goodkat. (Scarface-Light)
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Echt een lekkere film en het toppunt is dat het waargebeurd is!
Voor 20% ja.
ninoboy1
Zeer goede film, zie Denzel Washington graag spelen!
tarentino
vermakelijke film die steeds beter wordt richting het einde. Wat ik niet leuk vond aan de film is de symphatie die wordt opgewekt bij het personage van Denzel Washington. Ik denk dat veel mensen hoopte op een goed einde voor Denzel terwijl hij eigelijk best een flikker is. Ook het personage van Russel Crowe vond ik vervelend, het is net als de film zeer voorspelbaar; het personage van Crowe is een mislukte agent die dan toch de beste blijkt te zijn en bij het verhaal is het gewoon wachten op het moment dat de verhaallijnen van Denzel en Crowe bij elkaar komen. En natuurlijk misdaad loont uiteindelijk niet. Allemaal al een keer gezien, maar toch een prima film.
DeRaij
Denzel zet een topprestatie neer. Hij speelt de onopvallende gangsterboss erg sterk.
guylopez93
hele goeie film
Russel Crow en Denzel Washington doen het weereens geweldig
GinolaEHV
Prachtige misdaadfilm, waarin sterk geacteerd wordt door Washington en Crowe. Het verhaal is erg goed (pluspunt: gebaseerd op waargebeurd verhaal) en de film blijft een spanning houden gedurende de hele looptijd.
Zowel Washington als Crowe zet een personage neer met een dubbel gezicht. Het zijn beide dubieuze karakters.
Washington als misdaadbaas die aan de ene kant een man is die voor zijn familie wil zorgen, maar aan de andere kant wel extreem gewelddadig is en voor kleine misstappen zijn eigen broers en neven mishandelt en doodt.
Crowe als een inspecteur, niet gevoelig voor corruptie, maar aan de andere kant wel bevriend met een misdadiger. Hetgeen hij veracht, is derhalve ook hetgeen waar hij mee omgaat.
Het beste deel van de film is het einde: de twee personages ontmoeten elkaar eindelijk, en er ontstaat een soort vriendschap als Lucas uit de nor komt. Niet verwacht dat het einde zo zou zijn; voor de verandering een keer onvoorspelbaar.
Sommige zaken waren echter wel voorspelbaar. Zoals reeds aangegeven overwint uiteindelijk de lange arm der wet, en komt Crowe boven als de grote winnaar. In dit soort films kun je het maar beter voor lief nemen.
Waar ik me wel aan stoorde was de scène waarin Washington die andere neger op straat, met meer dan 100 getuigen, neerschiet. Daarna loopt hij vrolijk terug het restaurant in waar hij net vandaan kwam en gaat zitten om te gaan eten... die scène zou goed passen in de top 10 van meest ongeloofwaardige scènes aller tijden.
Maar al met al heeft de film mij erg geboeid. Eén van de beste films van de afgleopen jaren: 4,5*.
seanpuffy
die scene da je zei da ongeloofwaardig is vond ik juist de beste scene van de film. de film heeft me echt niet kunnen boeien spijtig gng had veel meer verwacht.
GinolaEHV
Tja... sommige mensen ergeren zich nou eenmaal meer aan ongeloofwaardige scènes dan anderen.
SSeagal
Mooie misdaadfilm. Qua film niet beter dan mijn favo Scarface, maar denzel als Frank Lucas vond ik echt super! Ik vond hem zelfs angstaanjagender dan Tony Montana. Dit vooral omdat Tony altijd een agressieve houding had en je zijn woede kon aan zien komen of voelen, Frank was eigenlijk super relaxed, tot hij opeens uit zijn vel barst wanneer je het helemaal niet verwacht en dat is veel meer beangstigend. De film zelf is wat rustig, maar toch zeer boeiend. Ik heb me prima vermaakt. En zeker het einde is wat onverwachts, en dat is ook leuk. ****
notorious_kim
Leuke film, goede opbouw van het verhaal. De cast is magnifiek en alles is enorm mooi in beeld gezet. Maar ik mis iets dat ik bij de film 'Blow' wel had.
Mr.Tony
Het klinkt misschien een beetje afgezaagd maar denzel washington redt ook deze film weer.
Nieksnut
Knetterharde gangsterfilm met sterke acteurs. Dat het waargebeurt is maakt het nog mooier.
Goede film. 4*
tarentino
gebaseerd op een waargebeurd verhaal he.
Kisje
Ik hou ervan wanneer Denzel Washington een keertje in de huid kruipt van 'the bad cop'. Zeer goede film!
guylopez93
Echt een lekkere film en het toppunt is dat het waargebeurd is!
you are right
-Roald-
deze film word een klassieker
Laten we het hopen
dircky007
ik vond hem goed, maar om hem nu te gaan vergelijken met films als scarface en goodfellas vind ik een beetje overdreven. Onderhoudend, maar mist een beetje de magie van een echte vette gangsterfilm
gauke
Gisteravond de unrated edition gezien. Films hebben voor mij altijd een extra demensie als ze gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen.
Er werd bijzonder goed geacteerd. Naast wat er allemaal al op deze pagina's geschreven is, laat de film zien hoe moeilijk het is corruptie te bestrijden.

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes