• 9.378.143 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Shoot 'em Up

"Just another family man making a living."

Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.

avatar van Erwinner

Erwinner

Een film zonder diepgang moet mij gewoon keihard vermaken of veel humor onzin laten zien of lekker veel spanning.

Geen van 3 kon ik in deze film vinden. Het vermaak was wel aanwezig maar werd teniet gedaan door de vele minpunten in de film. Ik heb net een Mike film gezien en daar werd ik toch veel vrolijker van.

Erwinner schreef:

O.K. dat is weer iets anders. In jou oorspronkelijke post zei je dat je het lastig had met het feit dat er simpelweg geen diepgang in zat (zo kwam het althans over).

Verder denk ik dat je de film wat misbegrijpt in zijn bedoelingen. Het is opzettelijk aangedikt en een beetje ode en parodie op actiefilms (vandaar de voor jou weinig vernieuwend ogende humor en stomme oneliners). Zo'n film moet het evenveel hebben van geloofwaardigheid als een Braindead overigens.

Trouwens: de humor rest nog genoeg vernieuwing: die wortels, vele origineel opgezette komische actiescenes, het knotsgekke verhaal alleen al met die toestanden met de baby enzovoorts... Plot, actiescenes, details. Innovatie genoeg.

djelle schreef:

Het is dan ook helemaal niet de bedoeling dat je dit soort actiefilms serieus neemt natuurlijk. Over the top fantasie maakt net deel uit van het type vermaak zij aanbieden. Uiteraard kan dit allemaal niet in real life. Maar sinds wanneer is entertainment gebonden aan geloofwaardige grenzen? Schrap dan maar gauw die Kill Bill films uit je 3,5/4 sterren-rijtje MarkFish.

Kom nou, alsof films altijd per se iets van diepgang moeten hebben. Mocht de rest goed (of wat beter) geweest zijn voor je speelt dat toch helemaal geen rol? Anders had een film als 'Braindead' ook nooit 5 sterren van je gehad.

Tuurlijk hoeft niet elke film diepgang te hebben, maar het verhaal moet wel een klein beetje inhoud hebben. Kill Bill heeft fantastische dialogen, schitterende vechtscenes en heel belangrijk, een heel andere sfeer dan Shoot em up. Die laatste wil krampachtig een diepere verhaallijn erin verwerken, maar dat komt totaal niet uit de verf en boeit helemaal niet. Van opbouwende spanning is ook nauwelijks sprake. Het begint en eindigt met schieten. De oneliners zijn voorspelbaar. Het is gewoon een slechte film.

Wah De film gaat overduidelijk voor bubblegum onzin. Alsof deze film ook maar pretendeert iets serieus met het verhaal te willen aanvangen ...

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Als zelfbewuste en cartooneske pastiche op het hard-boiled genre, is 'Shoot 'em Up' toch wat te zelfzeker voor zijn eigen goed. Het geheel mist gratie, finesse en schwung, maar bovenal een onderliggend concept zoals de buitensporige game-esthetiek in 'Crank'. 'Shoot 'em Up' kwalificeert zich op die manier als een prent die geen som van zijn delen kan maken en meermaals timing mist. Andere dooddoeners vinden we terug in de geheel misplaatste soundtrack, het freudiaanse fetisjisme voor wortelen, het krampachtige spervuur aan droge oneliners én het bedenkelijke acteerwerk.

MarkFish schreef:

Welnee, als het maar vermaakt. Qua inhoud staat Kill Bill op hetzelfde niveau als deze film. Jij vond alleen de sfeer en actiescenes daar wel geslaagd en niet bij shoot em up. Heeft niks met inhoud te maken.

Die laatste wil krampachtig een diepere verhaallijn erin verwerken

Waar haal je dat vandaan?

Precies de bedoeling van de film! Non stop actie en nonsens als vermaak. Hoeft absoluut niet spannend te zijn en mikt daar ook niet op met deze portie onzin en originele schietfestijnen.

De oneliners zijn voorspelbaar.
Iemand die middenin een gunfight begint over zijn irritatie over veertigers met ponytails voorspelbaar? Dan moet je wel een helderziende zijn.

avatar van kanjertje

kanjertje

Dikke zeverfilm met veel te veel geweld

avatar van Rulo

Rulo

@djelle: Ik denk dat het je niet gaat lukken om mensen er van te overtuigen dat dit toch een leuke film is.

Ik vind em wel goed, heb nog in geen enkele film zo veel verschillende manieren gezien om iemand te vermoorden

avatar van J.D

J.D

De actie was mooi, maar wel vaak ongeloofwaardig. Gewoon verstand op nul zetten bij deze film

Maarja als je dat met die wortel op het begin ziet, weet je eigenlijk al wat voor soort film het wordt. Beetje Actie/Humor, maar je moet er wel van houden

Ik geef deze film net geen voldoende *2,5*

Martijnnn

2.5 is toch de helft van 5 en dus net een voldoende...

Tonypulp

Mensen die deze film een lage score geven snappen het hele concept niet..

Het probeerd geen mooi verhaal te vertellen, er zitten geen mooie dialogen in, en het is niet realistisch..

Je gaat dan met de verkeerde verwachtingen kijken naar deze film.

Heb zelf regelmatig met open mond zitten kijken, een waar actie spectakel.

Wist van te voren niet dat dit zo'n soort film was, maar was blij verrast en erg onder de indruk!

avatar van Erwinner

Erwinner

Staat op m'n wachtlijst

Lijkt me wel een toffe film.

avatar van Ejerika

Ejerika

Fuk U

Fuk U Too!

Ik moest wel een paar keer lachen om de flauwe humor.

De actiescnenes waren te makkelijk dus een echte actie liefhebber kan beter niet kijken. Het hele wortel eten en het daardoor scherper kunnen waarnemen vind ik ronduit belachelijk. En als het de bedoeling was iets neer te zetten wat nergens op sloeg maar dat enigzins vooruitstrevend dient te zijn..

I guess I don't like cheap progressive humor like that.

Ik hou van Paul Giarnatti, wat een acteur en Clive Owen, tsja, hij heeft me wel overtuigt....

Maar die wortels..

hahahahaha.

(ik ben in slaap gevallen)

avatar van Achmed

Achmed

Clive Owen

Hele veel actie en de manieren waarop hij zijn tegenstanders uitschakkelt zijn fantastisch

Ejerika schreef:

Fuk U

Fuk U Too!

Ik moest wel een paar keer lachen om de flauwe humor.

De actiescnenes waren te makkelijk dus een echte actie liefhebber kan beter niet kijken. . [/i]

Oh wacht ff, deze film draait gewoon alleen maar om de actie en heeft een van de meest brilliant grappig en geniale actiescenens die ik ooit gezien heb, en jij wil zeggen dat het niet voor actie liefhebbers is? Waar dan wel voor!

Martijnnn schreef:

Wat dacht jij dan..

djelle schreef:

Okee, die was wel onvoorspelbaar, maar je kunt dit echt niet vergelijken met Kill Bill, en ik ben niet de enige die dat vind. Kijk maar naar de gemiddeldes.

MarkFish

Ik ben het al bijna weer vergeten, zo weinig impact heeft het gemaakt. Maar op een gegeven moment worden er verhaallijnen ingebracht met een democratische presidentskandidaat en een wapenwet, en dan maken ze uiteindelijk een deal. Het gaat alle kanten op. Alsof ze iets zoeken om al dat schieten nog zin te geven.

Dat je dit prutswerkje vergelijkt met Tarantino's Kill Bill is beschamend.

avatar van Milan07

Milan07

Vette aktie en een doorlopend tempo. Alleen de eerste minuut was saai, daarna alleen maar een verhaal in moordend tempo. Voor een hoogstaande film met diepgang moet je deze niet kijken. puur amusement. Deed mij denken aan Crank die ook alleen maar aktie bevat. Lekker onlogisch met die harde wortels van Clive Owen.

Martijnnn

Kill Bill heeft bovendien als voordeel dat het door Tarantino gemaakt is.

En ookal bevatten ze allebij gigantisch veel actie, het zijn 2 compleet andere films.

MarkFish schreef:

Dat je dit prutswerkje vergelijkt met Tarantino's Kill Bill is beschamend.

Qua inhoudsniveau is dit simpelweg even leeg/vol als Kill Bill, daar heeft een gemiddelde niets mee te maken. Een goeie film hoeft absoluut geen inhoud te hebben, dat bewijst een prent als Kill Bill nu net eens te meer.

djelle schreef:

Ik zeg ook niet dat Kill Bill veel inhoud heeft, maar het verhaal, hoe onrealistisch dat ook is, zit veel beter in elkaar dan bij Shoot em Up.

Martijnnn

Ik heb mij er geen seconde aan lopen ergeren, en dat vind ik knap gedaan.

avatar van Kojaksays

Kojaksays

Heeeeeeeerlijke prent!

Lekker over the top!

En verder ga ik er niet inhoudelijk op in.

avatar van Ejerika

Ejerika

Martijnnn schreef:

Wortelfanaten?

haha. Wat ik wil zeggen? Dat jij van slechte actie houd.

avatar van aerts007

aerts007

avatar van gotti

Hééérlijk. Wie hier een serieuze film in ziet dient zich te laten nakijken. De vette glijpartijen, de 'gangsters' die bij bosjes worden afgeknald, het ridicule plot dat er totaal niet toe doet en de wortelsetende Owen zorgen er allemaal voor dat je tot de laatste minuut krom ligt van het lachen.

Een actiefilm, zoals een actiefilm hoort te zijn!

avatar van Icer

Icer

Tja, dat was het toch niet helemaal.

Flinterdun verhaal, knallen en nog eens knallen, de "slechten" vallen bij bosjes, de "goeie" knalt gewoon door en vangt de op hem afgevuurde kogels tussen zijn tanden af.

Het is duidelijk dat dit verhaal met een knipoog moet worden genomen, maar dan mist er toch wel het een en ander...

Niet mijn film, wel leuke effecten.

Waarom er nou een baby bij betrokken moest zijn, is mij een raadsel, geen toegevoegde waarde.

avatar van Betamax

Betamax

Lekker actie film met veel onzin en ook veel spanning.

Gewoon een lekkere film om naar te kijken.