• 9.378.471 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Shoot 'em Up

"Just another family man making a living."

Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goede actiefilm, met veel actie. Verhaal was helaas nergens in de film te bekennen. Ook zeer over the top en alleen maar schieten en je hoort de kogels om je oren vliegen.

De eind-actiescène was ik een beetje teleurgesteld in (als ze in de lucht hangen), had een spectaculairder einde verwacht.

Maarja... je kunt niet alles hebben.

Toch een 3,5.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Wat een over the top/onzin film was dit zeg.....

Maar wel zo bedoeld en door de overdreven aktie was hij zeer vermakelijk.

Owen was lekker cool en ik moet zeggen dat ik van Giamatti heb genoten. Wat was die lekker fout zeg.

Zoals zo veel mensen hier heb ik krom gelegen van het lachen.

avatar van haraldadekraker

haraldadekraker

Als je naar deze film kijkt moet je geen verhaal willen volgen want dat is er niet, gewoon genieten van de humoristische en orginele acties.

Alleen vanwege de humor geef ik de film een 3.

avatar van Spetie

Over the top onzin actiefilm, die ook nergens pretendeert meer te zijn. De film dendert in sneltreinvaart aan je voorbij, bevat een paar aardige oneliners en enkele grappig verzonnen situaties. Doet in veel opzichten denken aan Crank, alleen die was net ietsje verfrissender.

Crank vind ik wel grappig en uiterst vermakelijk, deze film niet.

Het verschil met Crank is dat Owen geen humor heeft, en Bellucci evenmin. Owen doet op de automatische piloot een koele westernacteur na, met voorspelbare oneliners. Hij is vele malen sterker in een zwartkomische film als Closer.

Ook Giamatti heeft in andere films meer komisch talent getoond.

De actie viel me eigenlijk ook erg tegen. Het mag dan wel een parodie op actiefilms zijn, het is uitermate saai wanneer alle spanning ontbreekt en het is alsof je naar iemand kijkt die een first person shooting game met oneindig leven op het allersimpelste level uitspeelt.

avatar van BandiX

BandiX

Verschrikkelijke onrealistische film. Heb hem halverwege uit gedaan. Een 2 voor de moeite...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

BandiX schreef:

Dit kan allemaal echt hoor, zie je toch!

avatar van Spetie

Martijnnn schreef:

Dit kan allemaal echt hoor, zie je toch!

tuurlijk

avatar van vph1272qm

vph1272qm

heerlijke over de top schietfilm.

normaal hou ik niet zo van gunfights, maar dit is zo mooi in beeld gebracht, met veel humor.

giamatti is heerlijk om te zien, nu een coole dude ipv de sukkel in sideways.

avatar van skompie

skompie

Ik ben het wel met kappeuter eens dat het deed denken aan een verfilming van een FPS game waarin je onoverwinnelijk bent en al de badguys simpel afknalt.

Dit is verder niet negatief bedoelt want ik heb me prima vermaakt en er zat ook nog de nodige droge humor in de film.

De film is verder wel onrealistisch maar dat zijn zoveel films en deze film gaat naar mijn idee ook niet voor realisme maar puur voor entertainment.

Nu eerst maar weer is een wortel eten

avatar van Naduah

Naduah

Ik heb de film niet afgekeken...wat een waardeloos onecht gedoe zeg...die schietpartijen, al rennend met een pasgeboren baby op je arm....wie verzint zoiets....film kon mij absoluut niet boeien...raar gedoe...

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Een film die van krankzinnigheden aan elkaar hangt en volledig over the top gaat.

Owen, Giamatti en Bellucci allemaal een puntje en verder maar niet meer over praten.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Na het kijken van deze film vroeg ik mij 1 ding af....wie is sterker....Mr. Smith, of superman?...

Dit sloeg werkelijk nergens op, rennen en springen met een baby, 0 keer missen, niet geraakt geworden, kogels die afgeschoten worden binnen paar miniseconden zodra ze in de openhaard komen.

Kortom, Superman, maak je borst maar nat

avatar van Flash1494

Flash1494

Dit is ronduit vermaak, wel is de beschrijving van Actie/Thriller in mijn ogen niet realistisch, want het is echt een Actie/Comedy. De aantallen oneliners zijn niet meer te tellen en geven door de hele film een komische sfeer. Daardoor is het Superman gehalte ook meer komisch uit te leggen dan realistisch.

Ik heb me vermaakt 3.5*

avatar van john constantine

john constantine

Gewoon een heerlijk film die puur entertaint!!

De actie is groot, de humor is leuk! Als je een film wil zien met een goed verhaal, moet je deze niet kijken. Maar als actiefilm die tegen een stootje kan van wat wel realistisch is en niet!! Goeie acteerprestaties van de hoofdrol spelers. Paul Giamatti als badguy was ook sterk en leuk in zijn rol!!

Gewoon een heerlijk adrenaline kick-film!!!!!

avatar van red bull

red bull

zo is het, een film moet vermakelijk zijn... het verhaal hoeft niet altijd perfect te zijn. als een film vermakelijk is is het vaak al goed.

avatar van Fza

Fza

Een film die probeert grappig te zijn maar compleet faalt.

avatar van Tallguy

Tallguy

Ik heb zojuist de film zitten kijken en heb me nu speciaal aangemeld op moviemeter om mensen te behoeden voor deze gigantische kutfilm.

Ik vind het ongelooflijk dat deze film op IMDB een 7,1 krijgt en dat er nog zoveel positieve reacties zijn op moviemeter.

De film bevat de slechtste, onzinnigste, amateuristische, ongeloofwaardigste actie scenes ooit en laten we maar niet beginnen over het verhaal dat is geschreven door een uitgerangeerde scriptschrijver. En dat gedoe met die achterlijke wortels. Ik hoopte dat ze er één in Clive's hol stopten, maar gebeurde helaas niet.

Dit is mijn eerste bericht en tevens laatste negatieve bericht op moviemeter, want slechtere films bestaan niet.

avatar van usr14112

usr14112

Heb me prima vermaakt bij deze film. Giga kolder en onzinnigheid maar wel op een leuke manier. Veel actie, dom geschiet en een lachwekkend verhaal. Als je er vanuit gaat dat dit een serieuze actiefilm is dan zit je goed mis. Het is meer een komedie.

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

kutfilm

haastig, gewoon serieus geen verhaal, en die wortels waren ook dieptriest

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

de badguy komt niet over als een badguy, eerder als een laboratoriumonderzoeker (daar bedoel ik niks mee, ik bedoel gewoon zoals die personen altijd worden afgebeeld in films)

een film die ik iedereen afraad, zou zelfs bijna op straat gaan flyeren om mensen te laten weten dat ze deze film niet moeten kijken

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Snap de mensen niet die serieus commentaar op deze film leveren over onrealistisch gedoe en ongeloofwaardigheid enzo. Kijk, als het wel de bedoeling was geweest een realistische film te maken had ik de kritiek gesnapt, maar nu niet. Je hebt gewoon naar een 'parodie' op een actiefilm gekeken. Een geweldige film is het natuurlijk niet.

avatar van film88888

film88888

Nog eens een echte sit back, and relax over the top actie film.

Dit soort film was geleden bij mij sinds Die Hard 4.

Ik heb echt genoten van deze film, en Clive Owen vond ik echt wel de juiste man voor Mr Smith, en Paul Giamatti vond ik ook best goed spelen als bad guy(die niet echt zo idd overkomt eerder sullig) maar toch deed heel de cast het mooi in mijn ogen.

Het verhaal(tje) (want veel verhaal zit er niet in) was eerder heel dom, en snel afgewerkt, maar de film is dan ook niet voor het plot gemaakt, maar voor al de actie die door heel de film zit, en op elke seconde vliegen er wel kogels rond in de scene's.

De special effects waren flink cool, en de film was er dik over, maar toch maakt dat de film zelf niet stom. Je moet er gewoon voor zijn.

De muziek in de film vond ik ook helemaal geweldig, met o.a. Mottorhead, en AC/DC, en nog andere vette nummers van andere bands.

De film verveelde me geen minuut, en ik was er dan wel helemaal voor de actie, en de mooi gedaan handen die van de armen vlogen als ze geraakt werden.

4,0 sterren.

avatar van djelle

djelle

'You know what I hate the most?'

Clive Owen schittert als bovengetalenteerde revolverheld die overal pischagrijnig als hij is het vliegend scheit aan heeft, in deze lekker van de pot gerukte overdreven actiefilm waarbij non stop entertainment een understatement is. Constant wordt de kijker getrakteerd op maffe, grappige en redelijk originele vuurgevechten, waarbij er haast evenveel cheesy oneliners afgevuurd worden als kogels. De personages zijn ook allemaal erg leuk, waar vooral met de vatzige bad guy fijne dialogen vallen. Eén van de vele leuke details is de geniale vondst om de held nu en dan een wortel te laten eten, hetgeen terzelfdertijd ook mooi reflecteert in de visuele stijl van de prent.

Shoot 'em Up is een geweldig amusante actierit, die alleen wat lijdt onder foute muziekkeuzes en een flauw einde. Natuurlijk heeft het hele verhaal evenveel om het lijf als Monica Belucci in deze film en bevat het de geloofwaardigheid van een doorsnee Vlaamse politicus, maar wie dit staaltje topvermaak serieus neemt moet dringend wat meer wortels eten.

avatar van egelhunter

egelhunter

dikke film, lekker erg overdreven, genoten van begin tot het eind. Veel beter dan Crank.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke, snelle actiefilm met -in de eerste helft- weinig nonsens en vooral veel kogels. Het verhaal is helaas net iets te vergezocht en te ingewikkeld voor een film als deze, en dat komt vooral aan de oppervlakte in de tweede helft. De achtergrondmuziek is opvallend maar doet het vaak goed. Clive Owen is soms net iets te bijdehand maar zet toch een leuk personage neer.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Leuk en lekker vlot als je even je verstand op nul wil zetten. Wel vind ik het vreemde verhaaltje te vergezocht, en past ook niet bij dit soort film. Het is een mooie parodie, maar toch niet geheel geslaagd. Veel overbodige en te vreemde zaken in de film.

Maar de actie was wel lekker, dus voor een keertje is het best vermakelijk..maar deze gaan we dus nooit herzien

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ga nooit van huis zonder een wortel!

Vermakelijke onzin, zo mogen ze meer gemaakt worden. Onrealistische pulp maar o zo leuk. Niet al te veel inhoud maar de vorm, daar gaat het om! Als je deze goed vond, moet je zeker ook 'Crank' gaan kijken!

3.5 sterren!

P.S. de azijnpissers die hem hier afkraken hebben de bedoeling van de film denk ik niet door. 'Dat gedoe met die wortels' is metaforisch voor de film zelf: complete onzin, maar wel vermakelijk.

avatar van theone1984

theone1984

Schitterende film met veel actie, maar niet echt een verhaal.

Degene die deze film niets vinden omdat het niet realistisch is zouden beter een documentaire gaan huren (da's altijd realistisch)

want geef nu toe tis een film he en tis om de mensen te vermaken (zoals elke film trouwens) en niet om realistisch over te komen.

avatar van AMBock

AMBock

Melvin Udall schreef:

supermooi ook met die wortels! whaaa