Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Shoot 'em Up
"Just another family man making a living."
Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.
Smith
Senator Rutledge
Baby's Mother
The Last
Een soort A-Team.
Met het verschil dat hier alleen de tegenstanders geraakt worden.
Nou wil ik de film al helemaal zien. The A-Team
simpelekees
Ik vond het echt geniaal. Helemaal over de top, alles 10x uitvergroot. Cheesy punchlines, compleet onrealistische shoot-outs en een held die alles overleeft. En die baby was echt te vet.
Vette humor, vette actie, vette soundtrack. Meer moet een man niet willen. 4 sterren. 1 van mijn favorieten van 2007.
Om deze reden wou ik ook deze film met een 3 belonen. Geen 4 want de bad guy was me toch net niet goed genoeg aan het acteren en ik ben al nooit een fan van deze hoofdrolspeler zijn acteerwerk.
NeroStyle
ik heb me kapot gelachen.. Degene die dit bedacht heeft heeft wel een héle grote fantasie. Verhaal zat er amper in, maar als je onnozel even anderhalf uur nergens bij na wil denken en gewoon een grappige actiefilm wil kijken, is dit de goeie film voor jou!
mappi
hahaha heerlijk over the top allemaal. Toepasselijke afsluiter heeft de film, maakt het mooi compleet
Jammer dat Monica Bellucci en vele anderen zo slecht acteerden.
3* voornamelijk voor de originaliteit
PsiesDrom
Wat mij betreft is Shoot 'em Up een frisse feelgood actieknaller die de moeite waard is om bekeken te worden. Monica Belucci speelt overtuigend een inhuurbare moedermelk-fetisj meesteres en Clive Owen wordt met elke film beter. Waarom ik de moeite neem te schrijven is dat ik op dit forum veel negatieve reacties heb gelezen over 'het verhaal'.
In een goed verhaal evolueren de karakters. Er is namelijk weinig zo saai om naar te kijken als niet veranderende mensen in een niet veranderende omgeving. Shoot 'em Up vertelt over de persoonlijke dilemma's en groei van twee mensen in een snel veranderende en in toenemende mate vijandige realiteit. Genoeg stof tot nadenken lijkt me.
Je kunt een debat voeren of geweld in films aanzet tot meer geweld. Een tegenargument zou kunnen zijn dat lang voordat het maken van speelfilms technisch mogelijk was, geweld voor miljoenen aardbewoners al dagelijkse kost was. Ik maak me in ieder geval pas zorgen als sex en kritiek en geweld worden gecensureerd uit speelfilms zoals in ons olympisch gastland China.
Johnny Chops
een action packed movie,
vol met adrenaline en clive owen op z'n best.
gaat op hoog tempo, kijk lekker weg, een echte stoere film.
past wel in het rijtje van films als , 'Crank' en 'Transporter'.
tja en monica belucci is gewoon een prachtige vrouw, beslist geen straf om naar te kijken.
ik heb er iig erg van genoten.
(heb deze al tijdje terug gezien maar wou toch nog mijn mening geven)
wwelover
Lekkere film.
Verhaal is leuk. Leuk bedacht.
Actie is super, heerlijke schietpartijen..
Humor is ook erg leuk, zoals die wortel de hele tijd.
Echt een aanrader.
Killagame
Super Flim
Verhaal is goed bedacht
een van de beste actie's die ik heb gezien dus egt een aanrader
4,5
Bramha Bull
heerlijk vermakelijke actie film.
niet meer en absoluut niet minder!!
aanrader voor actie liefhebbers.
dondiego
Jammer dat het gemiddelde van deze film zo laag ligt.
Voor echte actiefilm liefhebbers is dit een MUST C!!
Beetje te vergelijken met de film ''Crank'' inderdaad
deLeeuw
- 1944 stemmen
Een brute actiefilm met mooie special effects en een simpel verhaal.
Een echte aanrader voor mensen die een film kijken voor alléén maar de actie. Maar helaas ontbrak het acteerwerk.
antilasergun
Geweldige godmode film.Heb me geen seconde verveeld.
Meer doden dan in rambo 4?Het veelt niet scheel in ieder geval.
topfilm
antilasergun
Het verhaal is niet simpel maar zeer doordacht.Als je dat niet ziet ben je zelf simpel.
Fastboy
Hier sluit ik me volledig bij aan. Heb genoten van het te overdreven geweld in de film. van mij een 3.5
Poes
Erg leuk en creatief bedacht.
Het begint goed, maar wordt al snel een komedie.
Martijnnn
Het begint goed, maar wordt al snel een komedie.
Dat is toch ook de bedoeling!
PEN15
Verstand op nul is dan ook een nogal populaire bezigheid tegenwoordig.
Om over "over the top" nog maar te zwijgen, op de vmbo wordt tegenwoordig papegaaienkunde gegeven.
Ik vind dat er niet zo hypochriet gezeken moet worden, als deze film lethal weapon of die hard had geheten, dan zouden de stemmers de click naar de 5 sterren zonder moeite hebben gevonden. Nu zijn er ineens tegenargumenten "overdreven onrealistisch". Mag ik even lachen? Ga maar lekker Rambo of Miami Vice kijken. Hel, als ik zo naar de gemiddelde reactie bij die hard 4 kijk, krijgt men daar alleen al een harde van die kale kop van john mclane en dat handelsmerk -yippeekyayee teringlyer- en maakt niks meer uit. Ik vond deze film eerlijk gezegd nog een paar miljard keer leuker en realistischer dan dat die hard nonsens. Bruce Willis tegen de rest van de wereld.. jaja.
Infected
Wat heeft HET vmbo er nou weer mee te maken?
Film vond ik trouwens volstrekt ehm.. overbodig. Ik vond 't wel grappig op z'n momenten, maar uiteindelijk was het gewoon een verspilling van het geld en mijn tijd.
Misschien dat 't iemand anders beter bevalt. Van mij krijgt 'ie niet meer dan 1.5*
Sayco
Vond hem zwaar tegenvallen. Kijk een film kan wat over the top zijn maar met goed camera en acteer werk and offcourse 1 origineel script toch een dikke actie film worden zoals Crank deze krijgt van mij easy een dikke 4 . Las ergens iets over de vergelijking met deze film in een comment vandaar dat ik het even zo aangeef . Er is echter maar een ding gelijk aan en dat is dat er continue actie is. Maar het verschilt nogal van niveau en niet zo'n beetje ook. Van mij krijgt i een 1,5 eigenlijk een 1 maar de wortel trick is echt een extra half punt waard.
Tip is verwacht er niks van dan valt het misschien nog mee ik verwachte er door het cijfer van hier en op imdb wel wat van maar dit viel ZWAAR tegen. Sommige situaties zien er ook B uit vooral de begin scene.
1,5
Leno
Grappige, pretentieloze actiefilm die lak heeft aan zaken als logica en geloofwaardigheid. In de doorsnee actiefilm zitten actiescenes waarbij de filmmakers denken dat ze nog net gepikt worden door het publiek. In deze film houden ze daar geen rekening mee waardoor de actiescenes enorm over de top zijn. Gelukkig is het totaal niet de bedoeling om het serieus te nemen en weten de acteurs dat ook. Met name Giamatti leeft zich heerlijk uit.
Bibelonseberg
Van het eerste moment tot de allerlaatste een shoot out van jewelste. Deze film is ook niet bedoeld om serieus naar te kijken. Door de extreme geweldadigheid heen is veel humor te vinden. Een lekkere knalfilm!
markino7
Wanneer je de film niet te serieus neemt, knop om, en lekker kijken.
3 sterren.
SilverShadow
Vermakelijk, vlot, overdreven en grappig.
Niet te serieus nemen en je kijkt de film toch met plezier af.
Karlinos
Als je niet van actie houdt, moet je hier niet naar kijken, want meer valt er niet te zien..
lucdecoster
Ik vond het een zeer leuke film. Deze film heb ik gezien in een buitenlands hotel samen met mijn vriendin. Bij een sex-scène hebben we ongelooflijk gelachen.
huppelepup
Heerlijk overdreven film. Ik verwachte een actie film - en dat is het zeker, non-stop - maar de categorie humor was ook wel van toepassing geweest. Want ik heb hierbij meer gelachen dan bij veel films die wél die categorie opgespeld krijgen.
En er zit wel degelijk een goed verzonnen verhaal in, waarmee ze ook een serieuze film hadden kunnnen maken, maar hoe het nu gedaan is, is geweldig.
Onzinnige film die z'n titel meer dan waar maakt. 86 minuten zijn precies genoeg. 3,5
Diederik58
Over the top.
Als je echt niets anders te doen hebt, dan is het hersenloos vermaak.

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen