• 9.113.883 stemmen

Releasedatum: 25 maart 1999

• Netflix Bekijk via Netflix
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot 8MM

"You can't prepare for where the truth will take you"

De privé-detective Tom Welles wordt door een rijke vrouw ingehuurd wier echtgenoot onlangs is overleden. Zij heeft een stuk film gevonden in een kluis waarop te zien is hoe een meisje wreed vermoord wordt: een snuff-movie. Welles gaat op onderzoek uit en komt via de moeder van het meisje in Hollywood terecht bij een porno-producer. Welles raakt langzaam geobsedeerd door de zaak, en raakt steeds verder vervreemd van zijn vrouw en dochter.

Tom Welles

Janet Mathews

Mary Ann Mathews

avatar van stratmans

stratmans

spannende film, goed gespeeld van Nicolas Cage, soms had hij wel erg veel geluk bij het onderzoek, maar het mag wel, deze slechteriken moeten eraan

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Ik vond deze film destijds meteen behoorlijk goed! In de jaren daarna nog een paar keer herzien en ik vind dat ze de donkere, vieze, mysterieuze sfeer goed neerzetten die hoort bij de (voor de meesten) onbekende wereld van de underground porno. Wat mij het meest beklijfde weet ik nog, was de morele vraag uiteindelijk;
Wil je weten wat er met je kind gebeurd is? Of wil je het niet weten en blijft de herinnering die je hebt, voortduren?
De cast doet het ook goed, Gandolfini altijd goed in zo'n rol!

avatar van Diederik58

Diederik58

Een film die zich afspeelt in de diepst duistere pornowereld. Ik heb niet eerder een film over snuff movies gezien. Walchelijk. Er worden weinig doekjes om gewonden. Expliciete geweldadigheid wordt niet geschuwd in de film.

Al met al vond ik het redelijk in elkaar zitten. Het was ondanks het trage tempo spannend genoeg om niet de aandacht te verliezen. Daar waar nodig wordt een griezelige sfeer gemaakt ondersteund door muziek die in Frankenstein films zou kunnen horen.

Ik ben geen fan van Nicolas Cage. Hij praat sloom, monotoon en kijkt voortdurend met van die zeehondenoogjes langs de camera. Toch vind ik hem in deze film te pruimen.

De actrice die zijn vrouw speelde vond ik uiterst irritant. Erg gemaakt.

Joaquin Phoenix eens in een rotaal andere rol gezien. Niet onverdienstelijk. Hoewel zijn personage wel zeer goed geïnformeerd was. Dat was wel erg toevallig.

Onderhoudende thriller die leuk was om te zien.

avatar van Capablanca

Capablanca

Lee92 schreef:

Wat een godvergeten film! Is wel van 1999, maar de afgelopen jaren en de huidige tijd laat precies zien wat voor een oord Amerika is. Instructiefilms te over hoe je iemand kunt kwellen en doodmaken. Zelfs dr. Mengele uit de concentratiekampen had deze fantasie niet eens! Hier zie je DUIDELIJK wat o.a. een lul als Nicholas Cage en andere acteurs en actrices willen doen om aan hun miljoenen te komen. En het gaat tot op de dag van vandaag door, deze duivelse gruwelijkheden. Als er een bedscene is geweest stappen ze uit bed met bijna al het beddegoed om hun lijf, want oh wee als je een beetje blote tiet ziet.

Zelfs in medische documentaires wordt een borst nog afgeplakt. Die Amerikanen vragen erom om gekeeld te worden. Elkaar begluren met telescopen, gordijnen niet dicht doen, ramen open laten staan, deuren niet afsluiten, licht niet aan doen als je in het donker ergens binnen gaat, enz.

Ik hoop van ganser harte dat meneertje Un heel snel zijn verstand verliest en gauw de eerste atoombommen op Hollywood, Washington en "The Big Devil's Apple" (New York) laat vallen. DAT zal p[as een goeie film worden. Dat mensen dit nog "vermakelijk" vinden. HET IS TEGENWOORDIG DE DAGELIJKSE WERKELIJKHEID! Doe ook in zo'n film mee, dan zijn we van dat soort 'liefhebbers' af! Maar dan geen 'cut' roepen na een scene, nee gewoon doorgaan met martelen tot de dood erop volgt. Wordt de hele wereld een stuk beter van!

Pak je rust!

avatar van Capablanca

Capablanca

Neem een controversieel en schokkend thema, dan wordt de film wel interessant... Niet dus. Cage loopt rond met een getormenteerde blik en ook Phoenix kan de film niet redden. Ongeloofwaardige scènes wisselen af met een hoop gesnotter onder vioolmuziek. Matig amusement.

avatar van lang pee

lang pee

Wat een draak van een film, en dan altijd met die irriterende monotone stem van Cage, en dat flauw gebel naar zijn vrouw. Zal nooit een fan van Cage worden, vind hem echt str...vervelend, ook in deze film, die maar blijft duren. Kreeg zeer terecht slechte kritieken o.a op RT waar hij door de kenners maar 23 op 100 kreeg...prul

avatar van Kondoro

Kondoro

"There are some things that you see, and you can't unsee them. Know what I mean?”

Persoonlijk ben ik echt een liefhebber van dit soort misdaadfilms. Een “seriemoordenaar” wat het praktisch gewoon was maar, gewoon de dood van een persoon ontleden en uitvogelen, waar je eigenlijk altijd de lijntjes wel makkelijk kan uitstippelen blijft het vermaken. Zo ook deze film, die best een zwaar achtergrondverhaal kent. Het is alweer best een tijd geleden volgens mij dat deze film op Netflix kwam, en eigenlijk nooit echt een juist moment gevonden maar, nu was het moment daar en vond ik het een goed moment om hem eens te zien.

Nicolas Cage in een film als dit is een gewaagde keuze. Hoewel ik wel gewoon zijn films blijf doorkijken en ze stiekem toch vaak nog best vermakelijk zijn (zo ook de nieuwe films van hem) blijft het een acteer waar ik echt een haat/liefde relatie mee heb. Ook in deze prent vond ik hem nou niet heel interessant spelen verder, ik weet niet wat dat is maar, ik vind persoonlijk de beste man behoorlijk sfeerloos acteren, misschien soms iets te neutraal? Al zijn dit overigens wel echt zijn goede jaren en is dat hier nog niet héél erg sterk aan de orde, dat komt meer in zijn latere films. Ik ben in ieder geval eigenlijk nooit echt een fan geweest van de beste man maar, zoals ik al zei; vaak kijk ik zijn films toch wel.

Voor de rest bevat deze film een waanzinnige cast. Met voor mij toch wel de uitblinkers James Gandolfini en Peter Stormare al vond ik ik ook Phoenix hier heel fijn in acteren. De cast weet de film enigszins te redden van de soms misschien iets te zwak script. Al is het verhaal dan wel weer heel interessant. Ik vind het best indrukwekkend om te zien hoe men zo'n illegale porno-industrie in beeld brengen. Bijvoorbeeld die ondergrondse markt die ze hebben gemaakt is behoorlijk ziek. Tegenwoordig is dat natuurlijk meer gedigitaliseerd en voornamelijk via de krochten van het internet te vinden, waar dus ook de zo geheten SNUFF-films te vinden zijn. SNUFF-films zijn films waarin een echte moord centraal staat, meestal gemaakt voor mensen met extremere wensen. Laatst is een dader en maker van zo'n SNUFF-film ‘Luka Rocco Magnotta’ weer opgeblazen, dankzij een documentaire op Netflix.

SNUFF-films kunnen dus ook in het pornografische vak een doeleinde hebben. Wederom met een moord centraal, wanneer ervoor of na ook seksuele handelingen worden verricht. Dit is ook het thema in deze film waar een SNUFF-film wordt gevonden en waar dus op te zien is hoe een meisje is vermoord voor de video. Cage wordt ingeschakeld de daders te achterhalen van het filmpje, of het wel echt is etc. En komt hier in de criminele wereld van de pornografie uit. Erg indrukwekkend verhaal wat goed zijn werk deed.

Dus ja, over het algemeen was ik best enthousiast over deze film. Een paar kleine pijnpuntjes die er voor zorgend dat ik niet heel erg uitschiet met mijn stem maar, voor een leuke filmavond staat deze film zeker garant.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Samen met de film Seven één van de sterkste Thrillers ooit gemaakt op het witte doek.

Vaak is de realistische wereld nog walgelijker als men kan voorstellen, deze film is daar een goed voorbeeld van.

Met een uitmuntend acterende Cage incl een paar scènes waarbij de rillingen over je lijf lopen.

Voor mij blijft het meest ongemakkelijke moment wanneer de bad guy Machine, na een enorm spannende slotscène, wordt ontmaskerd en vervolgens zijn bril opzet. "What did you expect, a monster?"
Ik snap de boodschap, maar nee, die bril is overkill.

Voor de rest vind ik het een geweldige film; super sfeervol en heerlijk nineties.