• 9.377.938 stemmen

Geregisseerd door: Adam Shankman

Met onder meer: John Travolta, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot Hairspray

"When you follow your own beat, the world will follow you."

Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.

Tracy Turnblad

Corny Collins

avatar van pfan

pfan

flimlover schreef:

bij mij bleven de liedjes juist wél hangen..

ik vond het ook een heel erge leuke film..! heb hem samen met een vriendin gekeken.. ook erg goed geacteerd.. het was af en toe miss iets té vrolijk maar vond het verder een erg goeie film..!

aanrader! (je moet natuurlijk wel van liedjes/zingen houden)

4,5

Tsja... als ik hier sommige reacties lees over de vele liedjes in deze film dan vraag ik me af of men wel weet wat een musical inhoudt.

avatar van markie1978

markie1978

matthijs_013 schreef:

B-FILM:

Een B-film is een referentie naar een film met een klein budget die is uitgebracht met weinig publicatie.

En jij noemt Hairspray een B-film? Kom op, zeg

Ik bedoel met B-Film, de B van Bagger slecht. Als normaal denkend mens kun je deze film toch niet goed vinden? Het is niet dat ik iets tegen dit soort films heb, maar de muziek is niet om aan te horen, en het verhaal is zo kinderlijk.

avatar van KwintenS

KwintenS

markie1978 schreef:

Dus jij vindt iedereen die de film goed vindt gewoon dom. Dat komt een beetje arrogant over.

avatar van Sjoert

Sjoert

Leuke familie film als je van muziek films houd.

Is toch best de moeite waard om te kijken.

Minpunt is dat alles gewoon te vrolijk is, maja, daar is het een feelgood movie voor.

Verder heb ik me toch naar gelachen bij sommige stukjes!!!!

avatar van Jazz Singer

Jazz Singer

Ik vond het een erg leuke film, veel humor (vooral John Travolta doet het erg leuk ). De muziekjes blijven de hele tijd in mijn hoofd zitten! Je moet deze film vooral kijken als je een FEEL GOOD movie nodig hebt.

avatar van MFEO

MFEO

Onnodig gemaakte film. Exacte kopie van het origineel.

Deze film voegt helemaal niets toe. Ze hadden beter het origineel weer in de bioskoop kunnen uitbrengen.

avatar van soom

soom

Het plaatje met Zac en Nikki vond ik nog wel gaan. Voor de rest vond ik de cast een complete miscast, behalve Michelle en Amanda, die weer heerlijk schattig was. Er zaten totaal geen leuke scenes in (behalve ééntje waar Michelle Marilyn nadeed). John Travolta is absoluut verschrikkelijk, en Zac afzonderlijk zien dansen, brengt de eerder beschreven gedachten weer boven. Enkel de liedjes en Michelle, Amanda, samen met de jongen die Seaweed speelt, en het plaatje van Nikki en Zac is de moeite waard.

1*.

avatar van Art

Art

Grappig, ik had verwacht dat dit wel een filmpje voor jou zou zijn

De film heeft mij weten te verrassen toen ik hem zag in de bios. Zelfs het optreden van John Travolta, waar ik in het begin huiverig voor was, is geslaagd te noemen. Zelf vond ik vooral de rol van Walken een leuke, zeker toen ie weer eens een dansje deed En Nikki Blonsky is voortreffelijk, knappe debuutrol!

Ben overigens wel erg verbaasd dat de film compleet genegeerd is bij de Oscars!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Inderdaad niet verwacht van jou

avatar van timburton

timburton

Wat zou die Blonsky toch een enorm moordwijf zijn als ze slank was dacht ik al bij het begin van de film.
Al bij al. Ik heb niks met musicals. Op High School Musical (1 & 2) spuug ik, en Saturday Nightfever, The Sound Of Music en al die andere shit is ook niks voor mij. Ik moet oegeven dat Grease de enige musical in mijn leven was die mij heeft vermaakt. En dat heeft Hairspray ook. Hairspray is hilarisch, heeft geen zoetsappige humor

Blonsky schreef:
"Daar is de potlood phanter van bij ons in de straat." & "Ik ben een stoute meid die straf verdient!
Ik heb me rotgelachen!, en het moraal van het verhaal (negers & blanken gelijk) was helemaal niet afgezaagd in beeld gebracht. En natuurlijk Walken & Travolta die voor mij het beste filmpaar van 2007 laten zien.

4* Beste musical sinds Grease? Misschien zelfs nog wat beter.

En ach... Die Efron. Die gaat ook wel. Maar hij moet zeker ook wat verder gaan dan de tienergenre want hij kan ik eigenlijk zeer goed acteren. En dadelijk krijgt hij zo'n imago waar John Travolta 10 jaar lang na Grease onder moest lijden. Gelukkig kwam Tarantino toen als redding! (Tarantino? Ooit gedacht aan een bloederige actiefilm met Efron in de hoofdrol?)

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Vermakelijke feel-goodfilm, dit. Ik heb me er althans wel mee vermaakt. De liedjes zijn aanstekelijk (met name die door Queen Latifah en Elijah Kelley worden gezongen), de sfeer van de vroege jaren zestig wordt heel aardig weergegeven en het acteerwerk is redelijk tot goed. Vooral Chris Walken (voor mij de reden om deze film te bekijken) is goed, maar ook Pfeiffer, Latifah en ja, ook Blonsky. Ze zingt leuk, heeft een vrolijke kop en acteert echt niet onaardig. Travolta was voor mij eigenlijk de enige irritatiefactor. Nadat je hem eenmaal in beeld hebt gezien, is de lol er wel vanaf. Dat de moraal bijzonder zwaar wordt aangezet kon je verwachten in een film als deze. Daar moet je je van tevoren gewoon op instellen, dat scheelt een hoop ergernis. Het hoort er een beetje bij.

Geen hoogstandje, maar leuk en professioneel gemaakt vermaak. 3*

Laten we niet de pseudo-intellectueel uithangen. Ik heb zelf ook niet veel uitstaans met musicals (met uitzondering van Grease), maar van deze film word je toch enorm vrolijk. En daarmee bereikt deze film meteen ook zijn doel. Waarom hem dan nog tot vervelens toe afrekenen op het ietwat kleffe scenario of momenten van overacting?

Enkele maanden geleden was ik op reis in zuidwest-USA en begonnen m'n vriendin en ik iedere dag, wanneer we in de auto stapten, met de soundtrack van deze film. En onze dag kon meteen ook niet meer stuk.

avatar van Reticulated

Reticulated

Vond het een bagger film, niet mijn genre denk ik.

avatar van NightWish_NL

NightWish_NL

Ik heb deze film meegekeken met mijn vriendin die zeer kan genieten van dergelijke films. Hoewel de film mij amper kon bekoren wat zij erg enthousiast. Vindt je Grease, Fame en Dirty Dancing geweldig, dan zal je deze film schitterend vinden.

Mij niet gezien en onthoud me dan ook van stemming.

avatar van AGoos

AGoos

erg leuk...vrolijkmakend...Nikki Blonsky is een verademing...en uiteraard veel lof naar Travolta...erg gewaagd..erg geslaagd!!

avatar van lottetje

lottetje

Gezellige en leuke film. leuk om een keer te kijken op een gezellig avondje.

avatar van Odie

Odie

Absoluut niet mijn genre, maar als film knap gemaakt. Heb er niet van genoten, maar kan voor de professionaliteit en acteer prestaties niet lager uitkomen dan een 3*

avatar van Allepinie

Allepinie

Ik vond het een leuke film. Feel-good movie met leuke grapjes en goeie meezingers. Hoofdrol van Nikki BLonsky is erg goed en ook de rol van Ofeiffer is erg goed gespeeld. Maar natuurlijk is het een beetje een platte film, en daarom kan ik er niet meer voor geven dan 3*.

avatar van wwelover

wwelover

Redelijk vaak een glimlach gehad op mijn gezicht. Muziek vond ik welliswaar zo nu en dan irritant, maar ja... Zelfs Zac Efron deed het leuk. En John Travolta vond ik wel geinig. Christopher Walken is de topper van deze film en had veel meer in het verhaal mogen voorkomen. Hilarische vent. En Amanda Bynes zag er echt wonderbaarlijk mooi uit.

avatar van *San*

*San*

Naar mijn mening sprong Amanda Bynes er echt uit samen met Queen Latifah.

Amanda zingt toch nog best redelijk vind ik. Had ik niet verwacht.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Mensen! Als jullie dol zijn op deze film: Koop de DVD Shake & Shimmy-edition! Echt ge-wel-dig wat een extra's. Veel achter-de-schermen specials en leuke interviews. Ik ben als fan erg blij met deze aanwinst.

avatar van da pass

da pass

Dit is niet wat ik er van verwacht had. Het is niet de standaard "feel good musical". Deze film heeft wat te vertellen, wat zeker een pluspunt is. De acteurs en de regisseur weten de sfeer van de tijd goed naar boven te halen. Maar met de ondersteuning van twee musicalgrootheden, Queen Latifah en John Travolta, en een komedie acteur die van wanten weet voldoet het wat dat punt betreft wel aan de verwachtingen die ik had. Ook de sets en de attributen zijn goed afgestemt en ondersteunen de film goed. Een goed debuut van Nikki Blonsky.

Het oordeel: 3,5 sterren

avatar van Patat

Patat

Feel-good movie met grotendeels aanstekelijke en goede songs. De film heeft ook leuke humor met vooral Travolta die schittert als bezorgde moederfiguur. Flinterdun verhaaltje, dat wel. Leuk vertier met verstand op nul.

avatar van gotti

Veel, maar dan ook veel beter dan het matige origineel. Heerlijk gelikt, heerlijke nummers en vooral Walken en Travolta zijn uitermate lollig. Dat het allemaal zo voorspelbaar als de pest is mag dan ook totaal niet deren.

avatar van MissyNador

MissyNador

Leuke film! Muziek was ook erg leuk.

avatar van DaDonDaDa

DaDonDaDa

Leuke film , beter dan verwacht eigenlijk.

Leuke muziek , goede casting en prima camerawerk !

Deze moet je gewoon gezien hebben...

avatar van lil j

lil j

ontzettend leuke film

hadden niet echt veel van de film verwacht, omdat we dachten dat het echt weer z'on saaie musical film zou zijn, maar was echt ontzettend leuk.

het grease-effect kwam echt weer tot leven.

John Travolta was echt ontzettend komisch om hem als vrouw te zien....

een echte aanrader!

5 sterren dik verdiend

avatar van martinovitch

martinovitch

Amai een wonder dat ik niet in slaap ben gevallen maar ja dat kan je moeilijk op school. Ik vind deze film echt geen fijne film. Oke de boodschap die erin zit vind ik dan wel weer goed maar dit is totaal mijn ding niet.

Jammer

2 * omdat de boodschap in de film goed is.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Best leuke film. Vooral de eerste half uur en het laatste halfuur was leuk. De tijd tussen in vond ik erg saai. Hij duurde ook veelste lang. Maar gelukkig hebben ze het einde opgeleukt.

Leuk, maar niet super.

avatar van fiene10

fiene10

Leuke film, maar ik had er toch nog iets meer van verwacht... Ik heb nog andere musicals gezien die ik toch nog iets beter vond. Leuke muziek en John Travolta is echt wel grappig.