Genre: Muziek / Romantiek
Geregisseerd door: Adam Shankman
Met onder meer: John Travolta, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Drachten)
Plot Hairspray
"When you follow your own beat, the world will follow you."
Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.
- Trailer (YouTube)
Seaweed
Wilbur Turnblad
Corny Collins
Woopi Yannick
Was ik de enige die moest lachen toen John Travolta/ Edna Turnblad zei: " Well, I know something about man"
Ik vond het een geweldige film met leuke liedjes die zeker in je hoofd blijven hangen!
Ik vond ook alle acteurs goed spelen vooral dan Amanda Bynes
Ik geef deze 4,5 *
Knisper
Beroerde film. Begon nog wel aardig, maar het duurde niet lang totdat Blonsky werkelijk al mijn bloed onder mijn nagels vandaan haalde. Die zogenaamde 'spontaniteit', bah. Ook de Travolta-grap is verschrikkelijk, na een keer gemaakt en wordt dan tot in den treure herhaald. Grappig hoor. Gelukkig staan sommige acteurs nog wel goed te spelen, vooral Marsden en Kelley, maar die hebben helaas niet een al te grote rol.
Ergste is nog dat de geschiedenis enorm misbruikt wordt voor deze film. De geschiedenis met de segregatie is natuurlijk heel aangrijpend en dan wordt het hier misbruikt doordat een jong meisje met wat wilskracht heel het probleem doorbreekt. Ja hoor, wat is ze geweldig. Maar nee, zo zou het nooit gekund hebben in het echt en dus worden wij geacht iemand te adoreren die in een geromantiseerde wereld leeft.
Nee, dit is niks, 1,5*
niethie
Kom er nu pas achter dat ik met maarliefs een punt te hoog heb gestemd,
1,5 sterren moet het zijn dus...
missl
Ik heb echt genoten van deze film, het interesseerde me niet of het wel of niet mogelijk zou zijn geweest in die tijd. De hoofdrolspeelster en eigenlijk haar hele gezin weten vanaf het begin een soort sympathie bij me op te wekken die ik de hele film bleef houden. Wat een schattig gezin!
De liedjes vond ik oke, alle blijheid vond ik ook grappig en er zitten grappige momenten in.
Ik vond alleen die ene jongen Link echt verschrikkelijk, maar dat komt meer door zijn hoofd dan door zijn spel, wat een naar hoofd.
Pasoa
Geweldige film. Ik heb hem al een paar keer gezien maar hij blijft leuk. John Travolta speelt echt geweldig als vrouw.
kimberlyVD
had hier meer van verwacht. Het begin vond ik leuk en vrolijk maar naarmate de film vorderde verveelde ik me meer en meer zodat ik hem in d ehelft heb afgezet... het verhaal wordt gewoon constant onderbroken door een liedje zodat het verhaal geen waarde meer heeft... 2**
bolleke11
Mijn lievelingsfilm! Echt fantastisch! Ik ben er nu een musical over aan het maken
Michou
Heel leuk! Echt een leuke musical. En ook goed dat er mensenrechten naar boven komen, dat zie je niet vaak in een musical. 3,5*
markie1978

5 sterren dik verdiend
Ik zie dat je niet erg kritisch bent, je laagste cijfer wat je ooit voor een film hebt gegeven is een 4* , en als je 5* voor deze film geeft, getuigd niet echt van goede smaak.
daviddoelen
...getuigd niet echt van goede smaak
Smaak is nog altijd subjectief. Als ik jouw 5-sterrenlijst doorneem, snap ik ook niet waarom je sommige films de maximale score geeft. Alleen zou ik je er niet van betichten een slechte smaak te hebben enkel een andere smaak.
Ik vind van mezelf dat ik vrij kritisch naar films kijk, maar Hairspray heeft me echt weten te vermaken. De personages zijn grappig en de film en muziek ademen een heerlijke jaren 60 sfeer uit.
martinovitch
Kheb gelezen dat er nog een tweede aankomt..
Oooh nee hopelijk niet ! Doe ons dat niet aan aub !
-jack_sparrow-
waarom niet?
Ik zou een sequel helemaal zien zitten
Maar zolang ze de originele cast terugbrengen, nieuwe personages, NOG beter muziek, ... en een goed verhaal.
Ik hoop zeker dat er een hairspray 2 komt !!
daviddoelen
"Regisseur en scenarist John Waters komt terug met een volle bus Hairspray. Hij gaat het script schrijven voor het vervolg op de succesvolle musical die vorig jaar wereldwijd 200 miljoen dollar opbracht. Hairspray 2 moet in juli 2010 in de bioscopen te zien zijn.
Waters schreef en regisseerde de originele versie uit 1988, waarvan later een succesvolle Broadwaymusical werd gemaakt. De remake uit 2007 was feitelijk een verfilming van die musical. In de Hairspray-remake kreeg Waters een rolletje toebedeeld als flasher in het begin van de film wanneer Tracy Turnblad een ode brengt aan haar stad Baltimore.
Choreograaf Adam Shankman en componisten Marc Shaiman en Scott Wittman die meewerkten aan Hairspray zullen ook hun medewerking verlenen aan het vervolg. De castleden hebben geen contract getekend voor eventuele sequels. Het is dus niet zeker of Nikki Blonsky, John Travolta en Christopher Walken weer in de huid van de familie Turnblad zullen kruipen. Het verhaal zal wel weer om die familie draaien. "
Bron: Filmfocus.nl
xx-lindaa-xx
Wel leuke film met leuke grappen.
Had er alleen wel wat meer van verwacht. Er zijn veel betere films.
notorious_kim
deze wil ik nog steeds zien. kdurf hem niet te kopen omdat ik vrees dat het misschien weggeworpen geld is, en in de videotheek geraak ik de laatste tijd niet meer omdat ik hier thuis nog veel films heb die ik moet bekijken. 't Zal wachten zijn tot de tv-première.
sammie-898
super leuke film kheb echt in een deuk gelegen hij is voor herhaling vatbaar
Filmkijker87
Eerst wist ik niet wie Travolta hierin speelde en toen ik zag wie hij deed spelen (IMDB) :
. Nou ja hij speelde het in ieder geval wel goed, de film is vermakelijk niet echt mijn soort film en Grease vind ik beter maar deze is ook erg aardig.
JJ_D
‘Hairspray’ is een grappig filmpje, maar helaas weet Adam Shankman niet te doseren. Op de muziek, de dansjes en het verhaal valt absoluut niets aan te merken, behalve dat het allemaal korter had gekund en er niet zo dik had moeten opliggen. ‘Hairspray’ stelt bepaalde karikaturen aan de kaak via nog grotere karikaturen, waardoor je een lachwekkend scenario krijgt dat zijn belangrijk gegeven helaas verkwanseld. Bovendien slaagt Tracy er ondanks alles niet in mijn sympathie te winnen, en dat is de doodsteek – of dat aan mijn eigen oppervlakkigheid te wijten is laten we in het midden. We kunnen ons immers terecht de vraag stellen of het positivisme het altijd moet halen op een meer realistisch wereldbeeld, dat een zeker onvermogen tot handelen impliceert - maar met deze bespiegeling schieten we uiteraard aan het doel van de film voorbij.
We hebben genoten, maar trop is teveel.
Tommeh
Natuurlijk is de film eigenlijk te overdreven en irritant voor woorden, sommige personages zijn ronduit vervelend (met Tracy voorop), aan de meeste liedjes lijkt geen einde te komen en het verhaaltje is cliché en moralistisch tegelijk. Maar toch wist deze film mij uitermate te boeien, moeilijk te zeggen waarom. Misschien juist omdát het zo extreem over de top is allemaal. Bij tijd en wijlen is de film in ieder geval hilarisch en raakt de term 'feelgood' de spijker op z'n kop.
Perfectly clear
Beetje gay deze film, maar dat kan ook leuk zijn, ik heb na deze film altijd zin om Mika op te zetten
pampie
ja..... sommige mensen hebben echt een klote stemgedrag. draagt niet echt bij aan een realistische score. helaas.....
gauke
Ik had een volledige remake verwacht van de film uit 1988, maar deze is toch anders. Net als in 1988 een aanstekelijke musical en feel good-film over rassenscheiding, spelend in de jaren zestig. De acteurs zetten hun beste beentje voor, de liedjes geven energie en de dansnummers heerlijk om naar te kijken. De mars-scene is voor mij het mooist met de aangrijpend zingende Queen Latifah. Daarnaast door de hele film heen prachtige en leuke vondsten van de regisseur.
DVD-T
Best wel een leuke film.
Gooi een stel goede acteurs op een hoop, die bijna de hele film lang allleen maar vrolijk rondlopen en lachen.Neem een verhaal dat zo mierzoet is dat het glazuur bijna van je tanden springt, en leg de moraal er meters dik boven op.Voeg daar wat leuke dansjes en fijne muziek aan toe en je hebt Hairspray.
Eingelijk best een hele leuke film, maar dat overdreven vrolijke gedoe en de moraal doen de film een beetje de das om.Speelduur had van mij wel wat korter gemogen.Vaak deed de film mij ook een beetje denken aan Cry Baby, maar dat mocht de pret niet drukken.De muziek/liedjes en de teksten zijn stuk voor stuk erg leuk.Het acteer werk is ook heel goed, dan vooral Christopher Walken, die man kan echt alles.Op het laatst begon ik me wel een klein beetje te ergeren aan John Travolta, maar zoals ik al zei dat mocht de pret niet drukken.
Bubblez
- 2060 berichten
Grappig dat je dat zegt. Ik vond Christopher Walken als enige miscast. Te oud, niet passend...
DVD-T
Oké, de man heeft natuurlijk betere rollen op z'n naam staan, maar imo is hij geen miscast.Te oud? Daar kan ik inkomen.En wat bedoel je precies met niet passend?
Dat ie niet kan zingen kan ik dan wel begrijpen, het dansen heeft hij al bewezen te kunnen in de Fatboy Slim videoclip, waarin hij een soort van persiflage op Fred Astair doet, en nog goed ook.Ik vond hem juist het hart van de film, die Tracy begeleid met wat ze echt wil.Hij zet hier toch echt een sterk vaderfiguur neer, en af en toe nog een grappige ook.
Bubblez
- 2060 berichten
Voornamelijk door zijn leeftijd vind ik 'm niet in het verhaal passen en eveneens niet bij Edna. Ik voel de 'chemistry' niet tussen die twee. Heel grappig dat 'Timeless to Me', maar ik had liever iemand anders in die rol gezien. Iemand als Steve Buscemi of zo.
Heb er maar 1 woord voor "vreselijk".
Het verhaal is te triest voor woorden en de liedjes zijn niet om aan te horen. Ik heb deze film dan ook niet echt lang kunnen volhouden.
A.v.D.
Leuke wegkijker. Kwam er pas laat achter wie John Travolta speelde. Vond die moeder van meet af aan een vreemd gezicht en stem hebben... Vraag me af waarom ze deze rol door een man hebben laten spelen....??

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken