• 9.377.445 stemmen

Geregisseerd door: Adam Shankman

Met onder meer: John Travolta, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot Hairspray

"When you follow your own beat, the world will follow you."

Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.

Tracy Turnblad

Motormouth Maybelle

Wilbur Turnblad

Corny Collins

avatar van gotti

Omdat dit in het origineel ook gebeurde...

avatar van Linn

Linn

"een moddervet maar swingend meisje" Klinkt dat niet iets te grof? Zo moddervet is ze nu ook weer niet.

avatar van Quentin

Quentin

Ze kan anders met moeite haar armen bewegen ...

avatar van Aapje81

Aapje81

Leuke cast, nietszeggende film, matige liedjes. In dit genre blijft grease toch het beste

avatar van Lysander

Lysander

lekkere vrolijke film

avatar van m1701

m1701

leuke film

redelijk grappig

Leuk geacteerd.

Zeer geslaagd als zondagmiddag film

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Vreselijk saaie *** film,vreselijk geacteerd stomme humor.Geen een lachmoment gehad,viel me ook op dat de negers als een stelletje debiele dancers worden afgebeeld die niks anders doen dan dansen......

Snel vergeten deze film.

1.0

avatar van Awake78

Awake78

Uitstekende feegood-movie, leuk voor een grijze zondagmiddag inderdaad, daarom heb ik hem op een grijze zondagmiddag gekeken! Wel met je partner kijken of met een groep meiden, niet met je (mannelijke) vrienden met een biertje erbij, dat zullen ze je niet in dank afnemen.

En, sukkel als ik ben, kwam er pas in de aftiteling achter dat die de moeder gespeeld werd door John Travolta.

avatar van R9

R9

John travolta speelt echt leuk, vooral het laatste stukje, echt een goede acteur is dat toch ook..

verder leuke film die zeker mij aan het lachen heeft gekregen

avatar van notorious_kim

notorious_kim

ik moet zeggen dat ik er meer van had verwacht :-s. Ik vond dat er niet echt een goed verhaal in zat, ik had een heel ander soort verhaal verwacht, en de uitwerking vind ik niet schitterend. Zeker het einde is teleurstellend.

Ik snap niet waarom ze niet iets maken met een modern jasje. Waarom willen ze een film maken die zich afspeelt in de jaren 60. Alles komt zo fake over. Grease is nu nog altijd goed, omdat het echt uit die periode komt, en de acteurs moesten zich niet inleven in een andere tijdsperiode, het was gewoon zo, de vetkuiven, de kleding, ... het was echt. Hier is alles fake, het trekt op niets.

Ik hou van musicals, maar dit was weer elke seconde zingen, dat stak op de duur echt tegen. Als je naar de oude films kijkt, daar komt toch nog altijd veel meer dialoog in.

En als laatste punt. De acteurs. Ik ben verschrikkelijk teleurgesteld in Michelle Pfeiffer, die kon haar rol echt veel beter gespeeld hebben! Veel overtuigender. Nikki Blonsky had ik hiervoor nog niet zien spelen, maar ik ben er niet wild van, dus ik ga ook geen andere films met haar gaan opzoeken. Amanda Bynes speelt aanvaardbaar, maar lang niet zo schitterend als anders. John Travolta is wel geslaagd als moeder, al had zijn personage wel enkele irritante kantjes, maar daar kon hij als acteur natuurlijk niet aan doen.

Om samen te vatten, een enorm middelmatige film waar ik nergens een hoogtepunt kan in vinden, met irritante personages en een groot fake-gehalte.

6/10

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

notorious_kim schreef:

Misschien doordat je iets anders verwachtte, het geheel tegenviel? De film heeft wel degelijk een duidelijk verhaal en boodschap.

notorious_kim schreef:

Erg goed heb je je huiswerk niet gedaan: Grease speelt in 1959, maar is NIET uit die tijd. De film komt uit 1978! Dus de acteurs moesten zich absoluut inleven en de vetkuiven en kleding waren toen allang weer uit... Hairspray speelt in deze periode, omdat de originele film uit 1988 dat ook doet. Persoonlijk vind ik het tijdsbeeld uit Hairspray helemaal goed gedaan. Het is flink 'aangekitschd', maar dat is naar mijn idee juist de charme.

notorious_kim schreef:

Het blijft jouw mening, ik ben het er niet mee eens. Michelle speelt de rol verschrikkelijk goed...

avatar van pfan

avatar van pfan

pfan

Bubblez schreef:

Very!

Fijn om te zien dat ik niet de enige ben.

avatar van Jerry1981

Jerry1981

3* vanwege John Travolta en Christopher Walken

• 11915 berichten

Herzien, en weet meteen weer waarom deze Hairspray zo veel beter is dan dat verschrikkelijke Mamma Mia! Alles klopt hieraan. Van de gedetailleerde kostuums en schitterende sets, tot aan de perfect acterende cast die WEL kunnen zingen. En ik ben simpelweg verliefd op Amanda Byrnes: wát een vrouw. Half puntje omhoog, en niet alleen vanwege Amanda 4,5*

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Wel grappig

avatar van 13woutie13

13woutie13

een te eenvoudig in elkaar gezette film.

het kijkt opzich wel weg hoor

• 11915 berichten

Te eenvoudig? Man, je lult.

avatar van 13woutie13

13woutie13

dan is het niet mijn type film

avatar van bennyboy

bennyboy

wie speelt john travolta in die film

• 11915 berichten

De moeder van Nikki Blomsky in de film, de vrouw van Christopher Walken.

avatar van B-daddy

B-daddy

Echt een film om vrolijk van te worden, vond hem echt super.

Goed geacteerd (vooral john travolta en amanda bynes), mooie dialogen en schitterende decors. 4,5

avatar van marlijn

marlijn

mwa, redelijk.

ik had m gekregen voor kerst(niet om gevraagt maar maakt niet uit)

vond m redelijk, beetje domme liedjes. dan vind ik high school musical nog wel wat leuker

avatar van TANTE CORRIE

TANTE CORRIE

bennyboy schreef:

wie speelt john travolta in die film

--> de moeder van de hoofdrolspeelster.. kun je echt niet zien he! Ik moest ook even goed kijken!

Film gaat wel maar vooral dans en liedjes heel vrolijk! Normaal geen fan van dit soort muziek maar op de een of andere manier vond ik het bij deze film wel leuk.

avatar van Eby

Eby

hmm moeilijk..

ze zeggen wel dat dit de 'nieuwe grease' is, ik vind dat persoonlijk niet. grease is een klassieker, en deze film zal dat niet worden.

maar opzich was het wel leuk om te kijken, extreem vrolijk,

niet teveel erbij nadenken, goed acteerwerk.. !

avatar van B-daddy

B-daddy

'n Halvje naar omhoog. Heb hem nog eens bekeken. Adam Shankman, je bent een man naar m'n hart! (En amanda bynes ook!vrouw dan). 5

avatar van OlafK

OlafK

Van te voren wist ik dat de reacties op Hairspray nogal gemengd waren. Er zijn mensen die met de film weglopen, anderen vonden het één grote mislukking. Van de week dan toch maar eens gekeken, aangezien deze voor de zoveelste keer op Film1 voorbij kwam.

En tjongejongejonge; wat een drama! Deze film wordt werkelijk echt nergens leuk! Men schijnt vrolijk te moeten worden bij het kijken van deze film. Bij mij riep ie echter enkel en alleen irritatie op. Erg jammer dat Travolta veel jaren na de klassieker Grease alsnog aan een dergelijk project begonnen is .

avatar van Tarkus

Tarkus

Al vanaf de eerste noten wist ik dat het goed zat met deze film, en dat is ook zo gebleken.

Dit is werkelijk een pracht van een film met een ongelooflijk goede soundtrack.

Echt ongelooflijk prachtige nummers, stuk voor stuk, prachtig gebracht door een pracht van een cast, die ook nog eens stuk voor stuk kunnen zingen en dansen.

Nikki Blonsky (de hoofdrol) is een ontdekking waarvan ik in de toekomst nog wel meer wil zien, Queen Latifah is een pracht van zangeres (maar dat wisten we al) en dat ook Michelle Pfeiffer kan zingen bewijst ze nogmaals in deze prent.

Maar de rol van John Travolta (als de moeder) is werkelijk subliem, het is eens te meer een bewijs wat voor een rasacteur John Travolta wel niet is, geen makkelijke rol dit maar hij doet dit alsof hij nooit anders heeft gedaan, werkelijk een topprestatie.

Ik heb van deze prent die, behalve komisch is en natuurlijk boordevol muziek zit, ook een serieuze zijde behandeld, namelijk de rassenscheiding in de Verenigde Staten in de jaren '60, plezier beleefd van begin tot einde.

Een aanrader voor de ganse familie !!!!

avatar van Najade

Najade

Heerlijke vrolijke film, met toch serieuze thema's! Hilarische om John Travolta als vrouw te zien en z'n ass te zien shaken als Tina, LOL!

Penny vind ik ook grappig verzonnen en haar relatie met haar moeder!