Genre: Muziek / Romantiek
Met onder meer: John Travolta, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot Hairspray
"When you follow your own beat, the world will follow you."
Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.
- Trailer (YouTube)
Seaweed
Wilbur Turnblad
Corny Collins
Kellos
Nou wat je zegt Antina! Soms schaamde ik me gewoon dat ik daar zat, en voor die mensen die erin speelde. Niet alles was slecht, ook wel een beetje gelachen, maar over het algemeen was het een erg cliche verhaal 1.5 *
hydraulix
Erg cliché inderdaad en ben het eens met mijn voorgangers hierboven! Dat Oprah dit een geweldige film vond zegt meer over Oprah en haar ziekelijke obsessie voor John Travolta, moralistische clichéverhaaltjes en slechte acteerkunsten.
De liedjes waren 13 in een dozijn en er miste gewoon uitstraling bij de hoodpersonen. De enige persoon die ik nog enigszins degelijk vond acteren was James Marsden, die het neutraler hield dan al die anderen bij elkaar en toch iets meer wist toe te voegen met zijn uitstraling. Zoals ik al zei waren de acteerkunsten om te huilen en was het weer een verhaal met een te sterk opgezet moraal erin. Perfect voor de Amerikaanse markt, maar voor Nederland is dit over the top.
veron35
Komedies mogen over the top en cliché zijn...
DieGo
Komedies mogen over the top en cliché zijn...
Mits goed uitgewerkt..
Summer
Vreselijke film. Een verhaal met een duidelijke boodschap die er voor ons niet echt meer toe doet, denk ik! (voor mijn gevoel speelt dat niet meer zo erg in Nederland) Sommige scenes waren echt te slecht voor woorden, als ik al gelachen heb was dat omdat sommige delen gewoon te belachelijk waren. 1.5*
Sorry???? Rascisme en vooroordelen spelen niet meer zo erg in Nederland???
Antina
Racisme en vooroordelen spelen nog wel degelijk een rol in Nederland, maar waar het in de film om ging (o.a. zwarte en blanken mogen niet gemixt dansen, het instellen of zelfs afschaffen van Negro Day) in die mate is dat in Nederland denk ik niet meer te vinden. Zoals hierboven ook staat is het waarschijnlijk perfect voor de amerikaanse markt, maar voor Nederland is dit over the top. Maar dit is enkel mijn mening!
pfan
Nou dan hoeven ze ook geen films meer over de tweede wereldoorlog te vertonen, want dat speelt hier ook niet meer.
Wat een onzin!
Zulke boodschappen blijven belangrijk om af en toe eens te tonen ook voor de jeugd.
Antina
Ik zeg ook niet dat zulke films voor mij niet meer gemaakt te hoeven worden, maar dat was een reden waarom deze film mij niet aansprak. Ik weet niet of je zelf de film hebt gezien, maar hij is echt te slecht voor woorden. Verder ben ik een fan van oorlogsfilms en vind ik het ook belangrijk dat bijv. de jeugd hier mee geconfronteerd wordt maar door dit onderwerp in deze film was het voor mij geen succes.
DieGo
Ik heb Hairspray niet gezien maar het lijkt me duidelijk dat Antina bedoelt dat het (racisme) niet in dusdanige mate speelt in Nederland dan dat de film laat zien in de VS. Ze zegt dus niet dat het in het geheel niet speelt. Je vergelijking met de 2e wereld oorlog raakt echt kant noch wal, over appels en peren gesproken.
pfan
Racisme komt overal en in allerlei soorten vormen voor en dat toevallig deze vorm van racisme niet in Nederland voorkomt is geen reden om deze film dan maar niet in ons land te vertonen.
En de vergelijking met de tweede wereldoorlog gaat wel degelijk op. De behandeling van de joden heeft toch behoorlijk wat overeenkomsten.
Dus dat zou betekenen dat dit soort films overbodig zijn om in Amerika te vertonen omdat dat daar niet zo gespeeld heeft als hier.
Het thema is belangrijker dan de vorm.
DieGo
Nogmaals, er wordt nergens gezegd dat (een vorm van) racisme hier niet voor zou komen.
Wat betreft je Joden-vergelijking ben ik het nog steeds niet (geheel) met je eens maar dat gaat me te ver off-topic.
Beetje onzin. Natuurlijk zijn dit soort thema's belangrijk maar dat zou betekenen dat alle films met gevoelige onderwerpen automatisch maar vertoond (en goed gevonden) moeten worden?
pfan
Je hoeft het ook niet goed te vinden daar gaat het niet om, maar het is wel belangrijk dat zoiets af en toe vertoond wordt.
Het is tenslotte een belangrijk stukje geschiedenis ook al is het voor nederlandse begrippen misschien een beetje een ver-van-mijn-bed-show. En als je de inhoud van de film niet aanspreekt dan ga je er gewoon niet naar toe zo simpel is dat.
susan**
wat een rot film zeg, vandaag naar de bios gegaan en ik kreeg echt hoofdpijn gewoon. afschuwelijk
en dat mens kan echt niet acteren sorry..
1* voor Christopher Walken
hydraulix
Daar heb je wel gelijk in, maar qua uitwerking hebben ze hier naar mijn mening in gefaald. Het was allemaal te gelikt, erg over the top; te schreeuwend. Het werd een toevoeging aan de film waar de makers iets minder aandacht aan hadden kunnen besteden. Naast de hoofdlijn van de film kwam dit er extra bij waardoor het rommelig en vermoeiend werd voor mij als kijker om er meer aandacht aan te schenken.
Ik begrijp Antina volkomen dat deze film het in Amerika beter zal doen dan hier in Nederland, simpelweg omdat de Nederlandse bioscoopbezoekers toch een dergelijke film anders bekijken (nuchter). Films over de Tweede Wereldoorlog zullen hier echter een ander impact hebben dan in de VS, maar om het hierover te gaan hebben bij een film als Hairspray is te ver doordacht.
Simpelweg gezegd is dit uiteraard een 'verstand op nul'-film, maar die instelling kon bij mij niet voorkomen dat ik het nog steeds tenenkrommend slecht vond.
thomzi50
- 1991 berichten
Vond het maar een flauwe, langdradige en bovenal vervelende film. Waarom was John Travolta dan ook een vrouw? Onbegrijpelijke zet, pure aandachttrekkerij wat mij betreft. Nipte 2*
Moviestar
John Travolta speelde een vrouw omdat dat hoort bij die rol, die rol hoort door een man gespeeld te worden en toevallig is dat in de filmversie Travolta. Die dat uitstekend doet. De film is een komische feel good musical waarvan ik dan zeker wat over the top acting verwacht en wat het ook leuk maakt. Natuurlijk zit er een serieuze ondertoon in de film (meerdere zelfs) maar daar moet je bij een film als deze niet te zwaar aan tillen... Gewoon puur vermaak en het verhaal speelt zich niet voor niets af in de 60's...
Goeie performances van vrijwel ieder castlid, leuke cameo van Jerry Stiller als Mr. Pinky. Op en top feelgood film met swingende muziek en een super cast... 4.5*
thomzi50
- 1991 berichten
Ik vind het alsnog niet echt een goed antwoord, John Travolta speelt een vrouw omdat dat hoort.. Het kan dan wel horen - het zal wel geen toeval zijn - maar ik vind het totaal niet werken.
silhoupin
Feel-good tot en met! John Travolta is prachtig! Oscar, oscar, oscar!
3,5 sterren
sambal
geweldige komedie
cristopher walken en john travolta waren ook erg grappig
hairspray gaf me dat hele grease gevoel weer terug geweldige film
4,5 *
theresia
een leuk vermakelijke film.. grease blijft toch wel de beste hoor.. maar ok ok ok ik mag niet vergelijken.. lol..
benvlieggraag
geweldige komedie
cristopher walken en john travolta waren ook erg grappig
hairspray gaf me dat hele grease gevoel weer terug geweldige film
4,5 *
Zo zie je maar weer dat smaken verschillen, ik geef hem maar een 0,5 ster, maar als ik voor 0 ster had kunnen kiezen had ik dat gedaan. Ik heb hem gekeken omdat hij in de Spits 4 sterren kreeg, en het zou humor moeten zijn, met beide absoluut niet eens. Ik moet er wel bij zegen dat ik sowieso geen musical liefhebber ben.
matthijs_013
Waarom gaf je de film 0,5 sterren? Als het alleen komt omdat het een musical is, denk je wel erg bekrompen. Ik heb de moeite genomen deze in de bioscoop te kijken (eerste biosbezoek sinds Harry Potter 5) en vond het geweldig. Blonsky is een nieuwkomer, waarvan ik afvraag hoe ze al die tijd "niet ontdekt" had kunnen zijn. De film was hilarisch; ik lag constant in een deuk. De liedjes waren niet zo goed als andere musicals, maar de film was wel origineel en had goede acteerprestaties.
Wat ook opviel, was dat elke scène iemand anders de hoofdrol leek te hebben. Waar de ene keer Pfeiffer op de voorgrond stond, leek ze in een andere scène weer een muurbloempje te zijn. Dit gold ook voor de rest van de cast.
Stuzzie
Ik vond de film ook leuk, met name de scene waar Blonsky zingt nadat die 'hot guy' haar had aangeraakt op school. Ik moest lachen omdat het echt gewoon te stom voor woorden was maar dat het daarp, dus grappig werd
Het verhaal is niet origineel, maar de liedjes maken het zeker goed..
een 5*
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Alles wat High School Musical níet was, is Hairspray wel. Prachtig!! High School Musical nam zichzelf vééel te serieus, dit was gewoon pure camp. Met als toppunt de rol van John Travolta als mollige moeder. De rest van de cast was trouwens ook top: HSM Zack Effron, heerlijke debutante Nikki Bronsky (supercasting!!!), Michelle Pfeiffer, Queen Latifah, en natuurlijk Amanda Byrnes op wie ik, na What a Girl Wants, opnieuw verliefd ben geworden. Een film die spettert vanaf de prachtige openingsscene, inclusief John Waters als potloodventer. 4,5*!
Oscars please!
nanccyy
verschrikkelijke film, de slechtste film sinds Grease zullen ze bedoelen,ik snap niet eens dat hij ermee vergeleken wordt,het enige wat op Grease lijkt is de kleding,
De rol van travolta als vrouw,maakt niets goed en draagt niets bij aan de film,
Waarom geen echte vrouw voor deze rol als er toch niets komisch aan hoeft te zijn,
Nee echt een dikke 0 wat mij betreft,ze moeten hem verkopen als muziek dvd, dan zou hij nog een beetje kunnen scoren, want 3 woorden tekst tussen liedjes van 8 minuten, mag de pret niet drukken,
wat mij betreft een echt afrader zonde van je tijd
MaryCorleone
Zaaaalige film! Met heerlijke muziek, de dansscéne met Walken en Travolta ontroerde, wat moeten die twee gelachen en genoten hebben met het opnemen van deze scéne, dat zag je ook! Pfeiffer was uitmuntend als heks! En een overtuigende Blonsky, wat een ontdekking!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Tof, zo'n film als deze: óf je haat 'm, of je bent er dol op. Een tussenweg is er volgens mij niet.

August Rush
Muziek / Drama, 2007