Genre: Muziek / Romantiek
Met onder meer: John Travolta, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot Hairspray
"When you follow your own beat, the world will follow you."
Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.
- Trailer (YouTube)
Seaweed
Wilbur Turnblad
Corny Collins
t-i-m
Vreselijke film. Een verhaal met een duidelijke boodschap die er voor ons niet echt meer toe doet, denk ik! (voor mijn gevoel speelt dat niet meer zo erg in Nederland) Sommige scenes waren echt te slecht voor woorden, als ik al gelachen heb was dat omdat sommige delen gewoon te belachelijk waren. 1.5*
1: het is een film gebaseerd uit een musical
2: het speelt zich af in 60' dus nog voor de tijd van gelijkheid.
3: in amerika speelt rasicme wel vet zwaar! en dit is tog echt een amerikaanse film......dus jouw redenering slaat echt op kaas...alsof ze de boodschap en tijd van de musical zouden veranderen en als amerikaanse productie zouden kijken naar nederland...
ik vond het een vette film...maakte me vrolijk en heb ook geen indutmoment gehad....wel was de film mier en mier zoet maar dat boeide niet. travolta en walker deden zeer hun best !
ik geen hem een 4*
mazdalfa
Heerlijke feel-good-movie. Het tempo blijft er grotendeels goed in. Zoals het hoort in een comedy-musical, blijven de dialogen beperkt tot het slaan van brugjes tussen de songs. Die op hun beurt sterk zijn gecomponeerd. Herkenbare elementen uit Motown en Philadelphia-soul gebruikt om het te laten passen bij de setting van deze film.
Blonsky werkt af en toe op de zenuwen met de eeuwige lach op haar gezicht, maar het is ook wel weer functioneel. Travolta steelt de show door zijn karakter serieus neer te zetten. Komisch zijn is iets anders dan komisch doen. En dat heeft Travolta in deze film goed begrepen.
In vergelijking met de eerste Hairspray-film van John Waters is het allemaal wat minder extrovert, maar daarom niet minder prettig om naar te kijken en te luisteren.
niethie
Een beetje een trage brave en langdradige clichefilm, hoewel ik wel moet toegeven af en toe wel genoten te hebben. Ook hier irriteerde de liedjes me weer matenloos (dit ligt denk ik voor een groot deel aan mij aangezien ik musicals niet kan uitstaan), of misschien ook het veel te brave ala grease. De sterrencast oa travolta, walken en pheiffer spelen allen erg leuk en geven de film hier en daar nog wat fleur. Ook wat chiche feel good momentjes en einde zorgen ervoor dat de film nog goed te doen is.
2,5 sterren
sjar02
Leuke vrolijke film. Wordt gelukkig ook niet saai, wat met dit soort films wel heel snel het geval is. Sommige liedjes vond ik echt niks.. maar dat is dan weer mijn mening. De sfeer was in ieder geval super goed!
Inwen
Aardige naïve film met een simpel verhaal en boodschap. Op zich wel vermakelijk, maar er zaten naar mijn gevoel veel te veel en te lange liedjes in, waarvan ik de meeste niet leuk vond. Daarom was de film naar mijn gevoel best wel langdradig. Er had gewoon meer verhaal in moeten zitten en minder liedjes (en ja ik ben me ervan bewust dat het een musical is).
pfan
Hele leuke film! De zaal zat helemaal vol en had de indruk dat iedereen het naar zijn zin had.
De liedjes waren goed en werkten regelmatig aanstekelijk. Ook de cast was erg goed met een erg leuke Travolta.
En Michelle Pfeiffer was ook fantastisch als bitch!
*Tjeerd*
Feel good film.
Niet veel bij denken en gewoon over je heen laten komen
peruaansefilm
Ik snap er niks van die zogenaamde filmkenners of mensen die goed een film kunnen beoordelen die dus klagen over te veel muziek.
Ok je hoeft niet Oprah gezien te hebben maar er werd van te voren al gezegd dat het een musicalfilm zou worden/ oftewel een film met veel muzirk erin!
Oja heb hem gisteren gezien.. Ik vond het vooral goed gespeeld, ok wel zoet enzo maar vond hem leuk.. NIks op aan te merken, niet 1`v.d beste films ofzo maar was een leuke, vermakelijke film vooral het publiek leefde mee in die film dat had je niet vaak en zelfs me moeder van 62 ook .... Goede film!
teuk
Heerlijke musical die misschien geen klassieker als Grease zal worden, maar waar verder alles aan klopt. Voor het publiek van nu zullen de liedjes wat oubollig overkomen is het allemaal erg braaf; maar wat briljant geacteerd gezongen, gedanst en geacteerd door de gehele cast!! Ik betrapte mezelf erop dat ik de hele film met een grote grijns op m'n gezicht zat. Het wordt nergens te flauw, platvloers, moralistisch of stroperig wat redelijk uniek is in een Amerikaanse comedy. Toen ik de eerste berichten hoorde over John Travolta in een fatsuite dacht ik meteen 'dit wordt niets' (Eddie Murphy, Martin Lawrence?
.....) Het tegenovergestelde blijkt waar..... Een fantastisch subtiele rol van Travolta.
Moviestar
Mee eens. Het geklaag over muziek in de film.. in de tv spots is dat al duidelijk, in de trailer ook en in alle interviews is het overduidelijk dat het een muziekfilm/musical is, iets beter lezen voordat je naar de film gaat dan maar mensen...
chel
Heb hem gisteren gezien, ik vind het een erg vrolijke film, heb ook veel gelachen, hij lijkt idd op grease, maar die vind ik toch leuker. Ik vind het wel heel erg dat in amerika nog steeds zo veel rascime is. Maar goed dat ze het in de film later goed hebben verwerkt. En erg jammer dat Link later met Lacy zoen:(:(..........
MarkFish
Vermakelijke feel-good movie, die gewoon goed in elkaar zit. Het is natuurlijk wat klef af en toe en niet al die liedjes konden mij boeien, maar al die dansnummers waren wel goed, en lekker swingend. Er werd overtuigend geacteerd en die jaren zestig sfeer komt goed over. Leuk dat John Travolta (Grease), Michelle Pfeiffer (Grease 2) en natuurlijk Cristopher Walken meedoen.
Angrod_Pallanén
Idd een heerlijke feel-good movie met een serieuze ondertoon. Hoewel lang niet alle grappen echt grappig zijn (met prettige uitzondering van Christopher Walken) en niet alle liedjes even leuk, is Hairspray een heerlijke musical die je echt aan het swingen maakt. Erg leuke scènes, leuke acteerprestaties en een redelijk goed verhaal. Niets mis mee en heerlijk genieten.
3.5
knunk
Teleurstellend, de muziek leek steeds hetzelfde, John Travolta was ook overbodig, waarom moest hij er eigenlijk in? Door het overgewicht van de hoofdrolspeelster waren de danspasjes slecht te onderscheiden. Het was voorspelbaar, en ook Michelle Pfeiffer was niet op haar best, in tegenstelling tot Queen Latifah. Ik snap niet hoe je deze film met Grease kunt vergelijken, dit komt zelfs niet in de buurt. Een pluspuntje, het kapsel van Zac Efron.
KwintenS
schitterende musical en feel-good movie. De liedjes waren bijna allemaal zeer goed. Dat het verhaal voorspelbaar was, is in deze film niet negatief. In het begin was ik aan het twijfelen of ik zo een musical wel goed zou vinden, maar na een half uur zat ik gewoon te genieten. De liedjes bleven tot op het einde goed en de finale was zeer leuk. Heel cliché allemaal natuurlijk maar bij deze film kon dat absoluut geen kwaad.
hellblazer93
Ik vond het niet een spetterende film. Het verhaal leek me wel komisch en dat was ook zo, maar er zaten veel te veel liedjes in die toch wel te lang waren. Wel grappig was John Travolta die een vrouw speelde. Het was allemaal wel een beetje te druk in het verhaal hoor... Een dansfilm, een liefdesverhaal, opkomen voor de negers... Ik heb me wel vermaakt tijdens de film,behalve met het laatste liedje, die me wel te lang duurde. Mijn stem: een 3.0*.
adinda
Erg leuke film om 1 keer te zien! Ik zou hem niet zo snel nog een keer kijken, omdat het wat langdradig is, maar voor 1 keer leuk:)
AmazingPP
Erg leuke remake van het John Waters-origineel met Deborah Harry en Ricky Lake en niet te vergeten: Divine. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Travolta niet zo leuk vond in zijn rol, ik vond het iets te overgeacteerd, maar Pfeiffer daarentegen laat zich eens eventjes van een andere kant zien! Wat kan zij goed een bitch spelen! Het openingsnummer pakt je meteen en heel de film heeft me zeker weten te boeien, maar Travolta... Mwaaaaaaaaaaah. Daarom: 3,5*.
serpico
Onverwacht ontzettend grappige film.
Ware het niet dat John Travolta zich in fatsuit als vrouw over het scherm begaf, dan had ik deze film waarschijnlijk niet hoeven zien in de bios. Maar dat was dus wel het geval, en zo kwam het dat ik gisteravond plaatsnam in zo'n comfortabel stoeltje en vrij onwetend de film te zien kreeg.
In het begin vroeg ik me af wat dit in godsnaam moest worden. Maar het werd al gauw ontzettend komisch, zowel verbaal als puur qua lichaamstaal. De muziek was verassend leuk; iedere 5 minuten kwam er wel een nieuw liedje (en dat is niet overdreven!) maar toch had je aan het einde nog steeds zin om op te springen en mee te dansen. Het is allemaal ontzettend kitcherig en fout, flower-power lijkt te overheersen en de film is gemaakt alsof het zo uit de jaren 60/70 komt. Overacting, danspasjes, fleurig, kleurig, het werkt allemaal behoorlijk goed voor de onzinnige humor. Als je de hele dag nog geen muziek hebt gehoord, dan is dit de ideale film om je je er weer aan te herinneren hoe vrolijk je daarvan kunt worden.
In de hele film zit overigens niet één noemenswaardige karakterontwikkeling, en op een gegeven moment worden bepaalde moraaltjes er wel érg hard doorgedrukt, maar het maakt allemaal niet uit. De rassenkwestie en het dik-zijn vormen eigenlijk de spil waar de film zich omheen beweegt, en het is allemaal best leuk en aardig gedaan. Op een gegeven moment wordt iedereen verliefd, ook erg grappig, en de film is zo zwart-wit als maar kan. Iedereen is óf goed, óf slecht, en sommige twijfelen een beetje. Dat wordt verder gelukkig gelaten voor wat het is, en er wordt verder geen moeite gedaan om dat heel interessant te maken.
Het gaat om de humor! En de film is zéker grappig. Vooral John Travolta wist met alleen zijn aanwezigheid al op de lachspieren te werken, en steeds als de film in leek te zakken kwam hij weer in beeld en steeg het humor-niveau weer, met als hoogtepunt een hilarisch belachelijke wals met Christopher Walken. Op een gegeven moment zegt hij nog tegen zijn dochter "Well, I know something about men...". Geen idee of dat nou een grap was of niet maar ik lag dubbel. Hij doet ook helemaal geen moeite om zich een vrouwenstem aan te meten, waardoor het moeilijk blijft om je voor te stellen dat hij echt een vrouw is, en geen macho in een fatsuit. Maar dat komt de film juist alleen maar ten goede!
De film kijkt lekker weg en is ontzettend vermakelijk. Het drama is ver te zoeken, maar dat is eigenlijk wel prima zo. Amanda Bynes is een leuke sidekick die ook nog aan zingen en zoenen toekomt. Nu ik het zeg, ieder karakter heeft geloof ik wel een aantal lijnen aan zang. Op en top musical
Demoniac
De film viel me wat tegen. Ont-zet-tend veel liedjes en dansjes. Ik had wat meer een mix van muziek en komediefilm verwacht, maar het was net een musical.
Goed. John Travolta was wel erg leuk als vette moeder. Er zaten een paar leuke stukken in.
2,5 *
Bxian32
Heb m een week geleden gezien. In het begin had ik wel zoiets van. Pff, meteen al dat gezang. Maar als je er een beetje in komt blijkt het een echt vrolijke film te zijn met enorm goede nummers. Daar is goed over nagedacht. Heb ooit ook de andere versie gezien met Ricky Lake. Die vond ik wel wat meer echt verhaal brengen dan deze versie. Maar al met al een erg leuke film voor een onbezorgd bioskoopbezoek.
pfan
een film voor simpele mensen met simpele humor
Dan zijn er dus heel veel mensen simpel aangezien de film wereldwijd een groot succes is.
Het is gewoon een feel good movie waarin de onderliggende boodschap niet al te zwaar op de hand is. Jammer dat deze film te simpel is voor jou.
Van welke soort humor hou jij dan?
Keane1983
GE-WEL-DIG....de muziek is heel erg leuk, leuk geacteerd en john travolta is echt kei leuk in deze film. Ik neem mijn uitspraak terug over wat ik over hem zei (zie film lonly hearts). De film begint kei leuk en zo blijft hij ook. Leuke danspasjes en leuke en grapige dialogen. Voor mij is het duidelijk 5 sterren waard (en nu zul je wel zeggen...jij geeft alles 5 sterren ...dat klopt...ik schrijf merendeels alleen over de films die ik wel aan te raden vind),
Ik kan niet wachten tot hij uit komt op dvd dan kan ik hem elke keer kijken...je krijgt er hele goede zin van.....
Fonzie
Geweldige film, t was wachten op een regisseur die eindelijk iets in de stijl van Grease durfde te maken, en zeker in deze tijden is de kans op floppen denk ik best groot bij een musical. Ik kan in elk geval niet wachten totdat de DVD uitkomt, al 2 keer in de bios gezien
Summer
een film voor simpele mensen met simpele humor
Hoe simplistisch kan commentaar op een film zijn?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
een film voor simpele mensen met simpele humor
Teenage Mutant Ninja Turtles 1, 2 en Mortal Kombat zijn niet simplistisch wil je zeggen?
Jolienepien
Deze film stikt van de liedjes. Ik dacht eerst dat dat misschien ten koste zou gaan van het verhaal maar een groot deel van het verhaal wordt natuurlijk wel verteld in de liedjes.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

August Rush
Drama / Muziek, 2007