Genre: Muziek / Romantiek
Met onder meer: John Travolta, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot Hairspray
"When you follow your own beat, the world will follow you."
Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.
- Trailer (YouTube)
Seaweed
Wilbur Turnblad
Corny Collins
Eveline B
Op den duur ga je echt geloven dat John Travolta een vrouw is. Werd vrolijk van de film, en zou willen dat ik ook zo kan dansen.
markie1978
Zwaar irritante film, van de muziek krijg je hoofdpijn. Snap niet dat acteurs als John Travolta en Chistopher Walken zich lenen voor deze pulp, de film heeft me geen seconde geboeid, het is erg jammer, als je deze acteurs voor je beschikking hebt, kun een geweldige film maken, maarja........... zucht.
De film is dus echt een tegenvaller, hopelijk hebben John Travolta en Christopher Walken hier van geleerd, en dit soort films niet te meer maken.
Natas04
Gezien in de bios en heb echt super genoten van deze film.
Je moet natuurlijk wel van musicals houden want dat is dit namelijk.
Een echte feel-good movie.
markie1978
Gezien in de bios en heb echt super genoten van deze film.
Je moet natuurlijk wel van musicals houden want dat is dit namelijk.
Een echte feel-good movie.
Ik hou van musicals, maar dit is echt bagger, niet om aan te horen, en niet om aan te zien. En ja het is echt jammer dat top acteurs als John Travolta en Christopher Walken zich voor deze B-Film lenen, ik denk ook dat ze achteraf spijt hebben dat ze in deze film hebben geacteerd.
KwintenS
@markie: Omdat jij de film slecht vindt, zullen John Travolta en Christopher Walken spijt hebben dat ze meegespeeld hebben. Dat komt eerlijk gezegd een beetje arrogant over. De reacties op de film zijn overwegend positief. (MM en imdb)
FrankieTeflon
Ik heb me toch wel lopen vervelen tijdens deze film, het is allemaal gewoon niks voor mij. Dat hele jaren 60 of 50 wat het ook is en de muziek musicals zijn gewoon niks voor mij.
Dreamboy
Geweldig!! Bijna net zo goed als Dreamgirls!
de muziek is heerlijk, de acteurs doen perfect werk!!! vooral walken en travolta zijn geweldig. zac efron heeft wel een kleine rol valt me op, en nikki blonsky is echt geweldig. queen latifah was prachtig.
als je dit een B-film noemt dan ben je wel zielig !!!
een 5
TonyMontana
je kon al op voorhand weten dat het een musical is hee...
3.5* voor de vrolijke muziek en de geweldige acteerprestaties (vooral John Travolta
Tars
Zalige film, voor zijn genre!
John Travolta is zeer goed, de rest trouwens ook.
Zeker een aanraden, ook al hou je niet echt van het musical genre.
*Joly*
Zac Efron speelt echt irritant in deze film maar voor de rest lach ik me erg dood aan John Travolta en Amanda Bynes
4*0
faun
Ik heb echt met een zucht deze film moeten uitzitten maar er zit zo ontzettend weinig verhaal in en na een paar regels tekst komt het volgende liedje alweer.
En als Queen Latifah erin zit moet het natuurlijk weer over de strijd tegen de blanke medemens gaan.
Moraal van het verhaal, blanken zijn racistisch en zwarten zijn heel openminded?
evwi
Ik werd al misselijk na de eerste paar minuten, maar ik had ook niets anders verwacht. Ik vond het helemaal niets en heb hem na een minuut of twintig uitgezet. Alleen maar zang uit de 50 en 60ties, nou net niet mijn favorite periode...
faun
Het gaat me niet zozeer om de muziek maar gewoon teveel nummers en vooral te lang.
Maar ik kreeg ook echt een misselijk gevoel omdat ik hem toch uit wilde kijken samen met mijn zus om haar gezelschap te houden. Zelfs mijn moeder vond het helemaal niets aan. En de muziek heeft totaal niets met de 60's te maken want daar leek het niet op.
Alleen dames die geen verstand van films hebben vinden deze film misschien leuk omdat het zo fleurig was.
pfan
En jij hebt wel verstand van films? Wat een arrogantie.
Of je een film leuk vind of niet heeft niks met verstand te maken.
HoRRoR-Freak23
een film voor de liefhebbers van musicals, vond hsm best goed maar vond deze zwaar tegenvallen. word meer in gezongen dan geacteerd
salvatore
- 1937 berichten
Ik ga toch een beetje mee met de kritiek hier. Ook ik zit hier met een misselijk gevoel na de film. Mede dankzij Blonsky met haar anderhalfuur durende fake smile. De film borduurt een beetje verder op het succes van High School Musical. De liedjes zijn allemaal een beetje standaard, de enige die hier een beetje uitsprong was het protestnummer van Queen Latifah, en de settings zijn over het algemeen ietwat 'over the top' vrolijk. De lichtpuntjes waren dan wel de oude garde die hier aan meewerkten. 2.5*
pcvh1978
leuke, vermakelijke film!
leuke rol van John Travolta.
Leuke muziek!
je houd er van of je vind het niks.
Ik heb in iedergeval genoten.
matthijs_013
B-FILM:
Een B-film is een referentie naar een film met een klein budget die is uitgebracht met weinig publicatie.
En jij noemt Hairspray een B-film? Kom op, zeg
mishad
Deze verfilming van de Broadwayshow 'Hairspray', welke weer een bewerking was van de film 'Hairspray' uit 1988 van beroepsgoorlap John Waters, is een van de grootste verrassingen van het jaar. De film zit boordevol uitstekende nostalgisch klinkende nummers die blijven hangen, de gehele cast is voortreffelijk en de retrosfeer is geweldig. Ook het vleugje satire en de maatschappijkritische elementen zijn nog voldoende aanwezig al is deze musical wat meer familiegericht dan de 1988 film. Maar bovenal spat de energie en het plezier van het scherm af. En dat allemaal in een musical geregisseerd door onbenul Adam Shankman, ongelooflijk!
hannes64
- 1926 berichten
Ben `t geheel met je eens.
Goeie recensie.
tsjidde
Had het niet verwacht, maar Hairspray bleek een verrukkelijke back to the sixties film, met heerlijke muziek en een fantastische finale. Trouwens, niet John Travolta, zoals ik had gedacht, maar Nikki Blonsky steelt letterlijk en figuurlijk de show! Walken, Pfeiffer en Latifah spelen uitstekend, zoals je mag verwachten, maar ik was ook aangenaam verrast door Amanda Bynes en Zac Efron.
Sterker nog: Travolta is eigenlijk de storende factor in de film. nadat je eventjes gelachen hebt om zijn verschijning is hij verder eigenlijk ronduit irritant.
mishad
De originele film 'Hairspray' (1988) was enigszins bedoeld als sociaal commentaar op de jaren 80 verpakt in een uitvergrote versie van de jeugdtijd van regisseur 'the pope of trash' John Waters: de jaren 60. De film is een vrolijke extroverte bende en gaat een tikkeltje over racisme en integratie, maar het was vooral een typische John Waters film inclusief de voor hem gebruikelijke parade van 'freaks'. Eén daarvan was de reusachtige (inmiddels overleden) travestiet Divine, die de show stal en overtuigend Edna (de moeder van Tracy) speelde. Leuk dat de film vervolgens tot Broadwayshow en nu tot musicalfilm wordt omgetoverd, met een aantal aanpassingen om een groot publiek te trekken, maar sommige dingen moet je niet veranderen. Zeker niet de rol van Edna. Dat deze dan gespeeld wordt door John Travolta is verrassend, maar hij doet het uitstekend. Petje af!
asays
Leuke film! Gezellige liedjes waar je vrolijk van (kan) wordt :d
Jammer dat er ZOVEEL in word gezongen had wel iets meer tekst verwacht.
joepdoedel
film begint meer als musical. Hij was niet wat ik verwachte. Heb hem uitgezet. Ik vond het niet veel soeps. Ook het warrige van het verhaal en het kinderlijke stoorde me. Misschien had ik meer geduld moeten hebben
veni
gewoon een heerlijke film. Ik wist echt niet wat ik moest verwachten. Maar dit is een gewoon een swingende film met, vind ik, leuke opzwepende nummers. Ik zou hem zeker nog een keer willen zien. Een echte feel-good movie!!
UrbanDjampa
Ik heb de film op de automatische piloot gekeken en dat is niet veel soeps. Travolta was inderdaad storend..
thenr12
ik vond deze film tegevalle ik had meer een grease achtig verhaal verwacht maar ik kreeg een lang lied dat te voorspelbaar was en dan nog een storende travolta
naar mijn mening een minder geslaagd project

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

August Rush