• 9.373.064 stemmen

Geregisseerd door: Leon Ichaso

Met onder meer: Marc Anthony, Jennifer Lopez en Federico Castelluccio

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot El Cantante

"Based on the true story of the King of Salsa, Hector Lavoe"

Het verhaal over Hector Lavoe (Anthony), één van de grootste Latijns-Amerikaanse zangers van de jaren '70. Hij was een salsa-zanger met een zoetgevooisde stem en de reputatie van een wildeman. Zijn carrière en privéleven komen in grote problemen door zijn heroïneverslaving en daaropeenvolgend een besmetting door het HIV-virus.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Visueel gezien vond ik deze film heel mooi. Het kleurgebruik was heel apart gedaan. Dat was zeker een pluspunt.

Wat ik zo jammer vond aan deze film zo samenhangend was in fragmenten. Het was niet een heel verhaal in mijn gevoel. Als je bijvoorbeeld kijkt naar zijn "menthal breakdown". : het ene moment zit hij opeens met een revolver in zijn hand in een stoel bij het bed, het volgende moment pakt zij de hoorn van de telefoon op en hop we gaan door naar de volgende scene waarin ze tegenover hem in een stoel gaat zitten in de psychiatrische inrichting en ze een paar woorden delen, en hop: we gaan door naar de volgende scene en daar is hij alweer uit de inrichting.

Je gaat gewoon als een vliegende vaart en op een oppervlakkige manier door de film heen zonder een binding met het verhaal te krijgen. Tenminste .... dat was bij mij zo. Alsof je met iemand naar vakantiefoto's zit te kijken.

Marc Anthony en Jennifer Lopez vond ik wel heel goed in deze film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dit Drama beviel me best. De muziek was best mooi, dit mag ook een van Lopez haar beste rollen genoemd worden. En het verhaal kwam best interessant over. 3,5.

avatar van Black Math

Black Math

Recentelijk ben ik meer geïnteresseerd geraakt in salsa en het eerste salsanummer dat ik hoorde was El Cantante van Héctor Lavoe. Inmiddels ook Willie Colón en Rubén Blades leren kennen, hun album Siembra geldt als het absolute hoogtepunt van de salsa, of is in ieder geval het best verkochte salsa album ooit. De mannen speelden ook een belangrijke rol in het leven van Lavoe, aangezien laatstgenoemde in de band zat van Colón, die ook toen Lavoe solo ging hem nog steeds produceerde, en Blades de schrijver is van El Cantante, wat waarschijnlijk het bekendste nummer van Lavoe was.

De film is helaas een tegenvaller. De muziek is weliswaar erg gaaf en Anthony zet een goede impressie neer van Lavoe tijdens de optredens in de film, maar voor de rest is dit de zoveelste film over iemand die aan de drugs gaat, wat z'n ondergang wordt. Voor mijn gevoel had er zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Hoe groeide Lavoe uit tot zo'n belangrijke zanger? Hier wordt nogal overheen gesprongen. In de film was hij ineens beroemd. En waarom was hij bijvoorbeeld zo charismatisch? Volgens wat ik over hem gelezen heb was hij heel erg grappig; het komt maar heel spaarzaam naar voren in de film.

Colón, die een erg goede vriend van Lavoe was, heeft afstand genomen van de film die volgens hem teveel focust op de drugs en te weinig op de destructieve invloed die de platenindustrie op Lavoe had. En Puchi, de vrouw van Lavoe, schijnt ook een bijzonder slechte invloed op hem gehad te hebben, maar aangezien deze film gebaseerd is op interviews met haar is deze film "geschikt gemaakt" voor de rol van Lopez, aldus Colón.

Kortom, het biografische gehalte is vrij dubieus, en de focus op drugs is een cliché. De opeenvolging van scènes waarin Lavoe onder invloed is en dus nauwelijks wat kan doen of onhandelbaar is, begint op een gegeven moment ook zwaar te vervelen. Hier had meer mee gedaan worden, een grotere focus op de muziek en een minder grote focus op de drugs was in mijn ogen interessanter geweest. Dat was ook beter voor de salsa geweest denk ik zo. 1,5*.