Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise
8,8 (2.472.693)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Zondag 1 maart in één bioscoop (Woerden)
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
- Trailer (YouTube)
- Forrest Gump (BoekMeter)
- Forrest Gump (MusicMeter)
- Forrest Gump (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
Jeremy_Sisto
Vind Tom Hanks ook zeer goed. 3,5* voor de film.
TheOne
Tom Hanks laat zijn acteertalenten zeker zien. HIj komt realistisch en echt grappig over. Het verhaal zit trouwens ook goed in elkaar
baron
Zeer goede film, is humoristisch en tragisch tegelijk. 4,5 voor deze film.
donnie darko
Zeer goede film met een werkelijk onvoorstelbare vertolking van tom hanks.
een van de beste films ooit gemaakt
colibrie
Deze film is moeilijk in één hokje te catalogeren, want naast humor bevat de film ook een flinke portie romantiek, een stevige lik actie en natuurlijk de nodige dosis drama. Terecht won Forrest Gump niet minder dan zes Oscars, en bevestigde Tom Hanks als één van de grootste acteurs van deze tijd; zijn eerdere Oscar voor Philadelphia was geen toevalstreffer. Forrest vertelt zijn belevenissen met een zodanige eerlijkheid en eenvoud dat je erdoor gecharmeerd raakt. De muziek van Alan Silvestri doet er natuurlijk ook wat aan, maar de stuwende kracht achter de film is Hanks' enorm overschot aan talent. Zijn Forrest Gump-personage zou de perfecte belichaming moeten zijn van de hypersensitieve, gevoelige eenvoudige jongen met simpele verlangens. Op het eerste zicht lijkt het gegeven een perfecte plot voor een tearjerker van formaat, maar dat is de film allerminst; regisseus Robert Zemeckis is gelukkig niet in de val getrapt om hier een bloedserieus drama van te maken. Het geheel wordt luchtig gehouden door een overvloed aan spitse dialogen, visuele practical jokes en trucages waardoor het lijkt dat Forrest bij allerlei wereldgebeurtenissen aanwezig is: hij ontmoet onder andere voor het oog van de camera de presidenten Kennedy en Nixon, is aanwezig bij de rassenrellen volgend op de inschrijving van de eerste zwarten aan een Amerikaanse universiteit, en tussendoor leert Forrest ook nog Elvis dansen, en blijkt hij ongewild het Watergate-schandaal naar de pers te lekken. Kortom, een plezierige en ongedwongen wandeling door de recente Amerikaanse geschiedenis, die overigens niet alleen het Amerikaanse publiek deed overlopen van enthousiasme. Forrest Gump is leuk, zeer onderhoudend en heeft toch een zekere diepgang, zonder te zwaarmoedig te willen worden.
lazaroni_86
jep Tom hanks altijd doet hij het weer een van de beste acteurs ooit deze film is echt mooi gemaakt de verhaal lijn de manier waarop hij het vertelt. het mooie is dat de film anders begint dan het beeindigd ik bedoel kijk waar hij in het begin was en waar hij in het einde is dat vind ik mooi aan films. films die je na het film aan het denken zetten dat is een goeie film
malkovich
Waar heb je het in vredesnaam over?
malkovich
Dat is er idd één voor de memorabele quotes.
Zet hem erbij!
mikey
Jongeman met een lager dan gemiddeld IQ doet precies wat anderen hem vertellen (soms ook niet). en beleeft de mooiste avonturen. af en toe een gebeurt er iets naars, maar dat is lekker dramatisch. film over simpele fantasieën, mooie beelden en goed verteld. 3.
voor de liefhebber: life is like a box of choc......
Hark
Er is maar 1 acteur die deze rol ulimate kan spelen: Tom Hanks. Geweldig!!! 4,5
De GeuS
Mooie rol van Tom hanks, met een aantal erg leuke momenten en beelden, maar vond hem vooral op het einde een tikkeltje langdradig en oversentimenteel; 3,5*....
Captain Pervert
Life is like a box of chocolates. Ik snap hem na al die jaren nog altijd niet. Als ik een doos bonbons koop verwacht ik echt geen spruitjes of konijnenkeutels in het doosje. Hoezo "you never know what you're gonna get."
Kan iemand dit uitleggen
Mister_Pink
Ze hebben het over de smaak van de bonbons. Ze zien er (vaak) hetzelfde uit, maar oehw! Wacht maar tot je door de buitenlaag heen bijt. De smaak treft je onverwachts!
kijkert
Bonbons die er hetzelfde uitzien, smaken doorgaans ook hetzelfde. Verschillende smaken hebben andere vormpjes, andere chocola, andere versierseltjes, andere papiertjes enz...
Zeker als ze uit één doos komen.
FisherKing
Life is like a box of chocolates.
In de US is het gebruikelijk dat een doosje bonbons allemaal verschillend zijn qua vorm en smaak. Zeg maar een gevarieerd assortiment erin. Dus ongezien een bonbon uit een doosje halen, levert verrassingen op. (vertaal Chocolates niet met chocolade dus)
leverafronny
Moraal van het verhaal: door veel te lopen kun je het wel eens ver schoppen in het leven.
willik
Fantastische film. De eerste keer dat ik hem zag bescheurde ik het van het lachen.
En weer een meesterlijk acteerwerk van Tom Hanks.
Leken we allemaal maar meer op dhr. Gump. Dan zou de wereld een stuk betere plek zijn (en grappiger).
Teskuh17
En weer een meesterlijk acteerwerk van Tom Hanks.
inderdaad.. maar helaas
Precies. Als je gewoon doet wat je gezegd wordt, komt het allemaal goed.
cornelis
Film is gewoon een modern sprookje.
Met een ietwat verwerpelijke moraal.
Barrie
Gewoon een goeie film ..geen uitleg nodig!
eerdekes
Het staat als een paal boven water dat dit een kundig tot amusant filmpje is.
Alleen of ie nou zo goed is trek ik zéér in twijfel.
((Dat deze dan ook die felbegeerde oscar won, gaat me ietsjes te ver. Dat het dan toch op z'n minst Shawshank wordt, maar dat terzijde... ))
De film barst van de emotionele momenten waarbij je ontroert wordt, al maakt dat wat mij betreft de film op zich niet goed.
Veel humor vond ik er niet echt aan, al kreeg Hanks met z'n gedoe toch vaak 'n grijns van men gezicht getoverd.
Nu ja goed, ik zal toch maar even de krenten uit de pap vissen.
Gary Sinise zet hier 'n megarol neer. Erg knap!
Ik vond de muziek onnoemenlijk goed en mede zich goed aanvullen bij de film.
En toch, ergens vind ik dat de film had moeten eindigen als Forrest en Jenny getrouwd zijn, ...
Het duurde gewoon dan ook net iets te lang ...
Forrest Gump
-3.0*- ( streng maar rechtvaardig )
twg
meesterwerk!
wie de film heeft gezien begrijp wel waarom. verder geen commentaar.

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornishippiechinawashington dcoudjaarsavondsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverchameleon alleenstaande moederdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedycollege american football moeder zoon relatiemonument valleyamerica child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy hilariouscomfortingfeel-goodréveillon