Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise
8,8 (2.472.693)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Zondag 1 maart in één bioscoop (Woerden)
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
- Trailer (YouTube)
- Forrest Gump (BoekMeter)
- Forrest Gump (MusicMeter)
- Forrest Gump (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
Mister_Pink
Overgewaardeerde film, valt niet over te twijfelen. De film brengt je mee in het leven van de 'retarded' Forrest Gump. Een rol die meesterlijk door Hanks wordt vertolkt. Doordat de makers zo graag allerlei historische gebeurtenissen willen laten zien, vergeten ze het verhaal en de karakters uit te diepen. Hierdoor komt de film niet zo lekker (vluchtig) over.
In 1994 won deze film de oscar voor beste film van The Shawshank Redemption en Pulp Ficton... Daar staan we toch wel even van te kijken.
WB
...vergeten ze de karakters uit te diepen.
Mwa, ik moet zeggen dat je door al die gebeurtenissen in Forrests leven behoorlijk zijn leven verhaald wordt, en van dat vrouwtje ook wel!
De rest van de personen zijn meer bijrolletjes! Het gaat immers om hem!
Captain Pervert
Zeer ingenieuze film met veel aandacht voor subtiliteit, thema's en dingen die terugkeren in het verhaal.
Kijkt lekker weg en blijft na meerdere keren nog steeds leuk.
4.5 sterren
dave
geweldig acteertalent!!!
dat pluimpje zal het nog maken in de filmwereld!!
MWX
lieve mensen die deze film als afschuwelijk zullen ervaren hebben waarscheinlijk nog nooit een andere film gezien en nooit eenige vorm van opvoeding gehad mischien heeft de film een paar tijdsfoutjes maar het verhaal het acteerwerk en de soundtrack zijn in deze film subliem mocht je hier anders over denken noem mij minimaal 10 titels die minimaal net zo goed inelkaar zitten als deze vette 5 *
mm
Jeetje man...waar heb jij nederlands geleerd
markpennings
Leuke feel good movie, je krijgt een klein beetje de geschiedenis van Amerika te zien, wat wel grappig gedaan is. Ik geef deze film 4*
Robbie H.
Bij herzien toch een stuk minder goed voor 5 sterren. De film wordt al gauw saai en vooral op het eind had ik een gevoel dat het te lang duurde allemaal. Ook de continue aandacht tussen Forrest en Jenny wordt wat té vaak besteed. Het blijft een ontzettend sterke, orginele film met wat mankementen, ik verlaag daarom mijn stem naar 4 sterren.
Janneke-van-Jip
geweldige film! kan niet anders zeggen! ontroerend, grappig, jawel hoor, de volle 5 sterretjes!
braambes
Heb je hem al eens herzien ?
het is inderdaad opmerkelijk dat iedereen deze film na herzien veel en veel minder vindt
ik heb het ook opgemerkt, de film blijft best wel leuk en tom hanks is briljant
maar de magie is wat verloren denk ik als je het hele verhaal al kent,
U-96
- 2084 stemmen
Het is inderdaad opmerkelijk dat iedereen deze film na herzien veel en veel minder vindt.
Had ik ook. Dat knipperlicht-gedoe van Forrest en Jenny begon ik na een tijdje 'n klein beetje irritant te vinden.
jassonn
Ik ben na herziening juist omhoog gegaan, mischien moet ik 'm nog maar eens herzien dan?
braambes
ja bij jou is dat mss zo, maar de meeste gaan toch achteruit na herziening hoor
weet je de eerste keer raakte de viel me echt
de tweede keer vond ik het niet meer dan een flauw drama met de nodige humor eigenlijk
wel nog 3.5* nu wegens originaliteit
en dat is het sterke punt van de film, maar die verrassing is toch weg na de eerste bezichtiging
John Doe
Betere zinnen en leestekens graag braambes. Doordat het verhaal zo avonturistisch is, sleepte de film mij de tweede keer ook mee en vond ik het net zo goed.
braambes
Ok, dan is dat zo voor jou.
Let op mijn gedragsverbetering qua leestekens
prisje
mooie film alles zit er in wat in een film hoort tezitten
welleweirdo
Superfilm, vooral die stukjes historische films waar je Forrest dan in op ziet duiken. Prachtig gewoon! Ik heb de film al een aantal keer gezien, maar hij blijft goed. 4,5*
Mc
- 2092 stemmen
een 5,
Dit is echt ongelofelijk. Zo iets goeds en grappigs heb ik nog nooit gezien. Ik lag echt helemaal dubbel toen die "bubba" het over alle toepassingen van garnalen ging hebben.
nice guy eddy
Heel sterk tis echt mooi om Forrest te zien die met iedereen het beste voor heeft en niet ziet hoe slecht de wereld eigelijk is.
TheRisingSun
Wat is er nog niet gezegd over deze film?! Gewoon een klasse film,met een meer dan uitstekende Tom Hanks!
firstborngoped
Geniale film,een van de beste films de laatste 10 jaar . TOM HANKS IN TOPVORM:
Mister_Pink
De laatste zin ben ik het mee eens, maar de rest.. Kun je ons je kleurrijke mening duidelijk maken?
morpheus
Forrest Gump is een hele mooie en orginele familiefilm met Tom Hanks die de rol van Forrest perfect invult. De verhalen verweven in het plot zijn veelal erg mooi, grappig en soms ontroerend. Ook de visuele invulling van Forrest in belangrijke historische momenten woren door puur vakmanschap van Robert Zemeckis visueel sterk weergegeven. Ik had echter richting het einde het idee dat het niveau iets omlaag ging, de film duurt ook iets te lang naar mijn mening.
***1/2
franco
een hele leuke film....heel mooi
ik heb er echt van genoten!!!!
Tom hanks speelt zo goed....ik vind hem echt een top acteur...

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornishippiechinawashington dcoudjaarsavondsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverchameleon alleenstaande moederdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedycollege american football moeder zoon relatiemonument valleyamerica child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy hilariouscomfortingfeel-goodréveillon