• 9.378.581 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.468.099)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

Nurse at Park Bench

avatar van Sandra

Sandra

U-96 schreef:

Het is allemaal wel mooi in elkaar gezet, maar ik vind het zo superoverdreven dat ie Jenny zovaak bij Forrest weggaat en weer aankomt. Van 4,5 naar 4,0

Dat is niet superoverdreven.

Je kent haar achtergrond immers. Haar vader verkrachtte haar en ze namlater een vriendje die ook al helemaal maf is...(sloeg hij haar niet? Kweeniemeer) en de enige op wie ze kan terugvallen is Forrest.

Maar Forrest is tjah, niet een van de slimsten, en eigenlijk niet meer dan een vriend voor haar.

Het is gewoon dat dilemma : Good guy or Bad Guy

Ze weet dat Forrest een goede kerel is, maar je wilt als vrouw zijnde toch dat gevoel a la vlindertjes, roze bril en vuurwerk hebben.

Misschien heb je zelf last van een wispelturig meisje, dat je er het geduld niet voor hebt

avatar van indy1970

indy1970

Absoluut, helemaal mee eens. Ik verbaas me er eigenlijk over dat deze film niet in de top 100 staat.

WAT ? niet in de top 100 schande, al moet ik bekennen dat ik hem al een tijd niet heb gezien en het ff vergeten was, maar dat is met meer films zo..

• 2081 stemmen

Ik vind het ook jammer dat deze film niet (meer) in de Top100 staat. Eigenlijk hoeft dat van mij niet, maar toch zou het wel correct zijn.

avatar van Ramon K

Ramon K

Hoezo?

Tommeh

Als ie nou 0.01 stem hoger zou hebben zou hij in de top 100 staan!

Dus komop mensen!!

avatar van Wouter

U-96 schreef:

Huh?

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Wouter schreef:

Huh?

We weten nou wel dat je Forrest Gump een een overgewaardeerde film vind

Daar ging het niet om. Meer om de domme zin, denk ik.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

kappeuter schreef:

Daar ging het niet om. Meer om de domme zin, denk ik.

Daar je idd wel gelijk in.

avatar van jesusxl

jesusxl

Tonyvdb schreef:

maar niet het ab-so-lu-te meesterwerk, daarvoor is ie iets te "Hollywood" (daarmee bedoel ik : bij momenten te sentimenteel en ongeloofwaardig geacteerd)

hier ben ik het niet mee eens.

het acteerwerk in deze film is moeilijk, en als je eenmaal in de sfeer van de film zit is er niets op het acteren aan te merken.

alles is wat overdreven, maar dat is de bedoeling de in film.

daarom zeg ik: als je er eenmaal inzit, valt er niets meer op aan te merken.

dat het hollywood is kan zo zijn, maar dat houdt niet in dat het minder is. deze film is origineel, goed uitgewerkt en verdient een top 100 plaats op MM

ik probeer je niet te overtuigen om een 4,5 te geven of zo,

maar dat je het acteerwerk ongeloofwaardig vindt kan ik persoonlijk niet begrijpen.

avatar van WB

WB

Acteerwerk klote? Tering, onze vriend Hanks heeft er een Oscar© voor gekregen! Weet je hoe goed hij een voor-een-deel-verstandelijk-gehandicapte speelt! Echt, daar kan geen enkele acteur aan tippen! Wereldfilm!

Deze film gebruikt overigens nog meer Special Effects dan Jurassic Park (Bijvoorbeeld: dat pingpongen, Hanks samen met Kennedy, en al die andere historische figuren)!
En elk soort genre zit er in verwerkt: Humor, actie, romantiek (beetje), drama... Alles! Gewoon een geweldige film!
4,5 sterren!

1 ster voor de fx.

WB schreef:

Acteerwerk klote? Tering, onze vriend Hanks heeft er een Oscar© voor gekregen!

dat zegt me helemaal niets.

Weet je hoe goed hij een voor-een-deel-verstandelijk-gehandicapte speelt!

Als jij het zegt.....

Echt, daar kan geen enkele acteur aan tippen! Wereldfilm!

vond het een typisch geval van over-acting. kon te vaak zien dat hanks aan het acteren was.

mister blonde

bovenstaand bericht te moeilijk voor je?

• 2081 stemmen

Kan jij de film soms niet aan? We weten nu heus wel dat je het een baggerfilm vindt.

mister blonde

Omdat ik de film maar matig vind, kan ik hem niet aan? goed argument. keep it up.

wil je de berichten tellen waarin ik aangeef dat ik dit een slechte film vind?

Dat is er een en wel bovenstaande.

• 2081 stemmen

Inderdaad 1 bericht. Maar ik begrijp je gewoon niet, dat je het akteerwerk zo slecht vind. Het is voor mij ook totaal geen film die iedereen goed moet vinden, en oscars zeggen me helemaal niets (het gaat bij Oscars tegenwoordig altijd de verkeerde kant op).

mister blonde

Misschien eerst wat beter lezen voordat je wat uitkraamt en bovendien voor heel moviemeter spreekt 'we weten nu wel.....'

ik heb er 2,5 voor over gehad, dus zo laag is dat nog niet. ik vond het een erg overdreven rol van Hanks en ondanks het overdrijven vond ik hem ook niet erg overtuigend.

en ik had niet gedacht dit enorme cliche ooit nog te moeten uitspreken hier, maar; dat is mijn mening en daar moet je het mee doen.

avatar van SSeagal

SSeagal

mag ik dan ff zeggen dat ik Tom wel overtuigend vond....??

jokingsurely1

Tom Hanks is inderdaad net zo overtuigend als Dustin Hoffmann in "Rain Man" ; allebei ego-trippers met meer maniërismen dan talent. Wil je een oprechte halve zool, kijk dan eens naar "Being There" van Hal Ashby met Peter Sellers in een fantastische hoofdrol. "Simpel" is niet noodzakelijk een synoniem voor "idioot".

avatar van Lenting

Lenting

jokingsurely1 schreef:

Wat is dat voor zielige vergelijking, Dustin H. speelt toch een autistisch persoon en niet een "Halve zool"!!

Ik vind FG trouwens een mooie film en vind tom zijn acteer prestatie buitengewoon goed!!

jokingsurely1

hij wordt VERONDERSTELD een autist te spelen, maar hij behoudt enkel de tics, en gooit alle nuances overboord. Vandaar de "halve zool". Bekijk "Being There", en vergelijk.

avatar van Wouter

Heb er mee gewerkt en vind dat Hoffman het heel overtuigend speelt. Goed het karakter is wellicht wat sterotiep, maar alsje dat iemand wil verwijten moet je bij de schrijver zijn, niet bij Hoffman. Sellers speelt idd ook overtuigend en Hanks slaat de plank volledig mis. Ik geloof hem geen moment.

avatar van cornelis

cornelis

Wouter schreef:

Heb er mee gewerkt

Hoffman, Hanks en Sellers? Of met mentaal uitgedaagde medeburgers....?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hanks speelt hier toch geen autist maar gewoon een simpel iemand? Of wordt er in de film duidelijk gezegd dat ie autist is?

Tommeh

Nee hij speelt iemand met een laag IQ, en verdomd goed als je het mij vraagt

avatar van FisherKing

FisherKing

erg verdacht

avatar van cornelis

cornelis

Tommeh schreef:

hij speelt iemand met een laag IQ, en verdomd goed als je het mij vraagt

Is dat zo heel erg moeilijk dan?

Tommeh

Dat weet ik niet, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Maar ik vind dat hij in deze film gewoon heel goed acteert.

Wou je zeggen dat jij het beter kan dan?