• 9.373.131 stemmen

Met onder meer: Josh Hartnett, Melissa George en Danny Huston

Releasedatum: 8 november 2007

Plot 30 Days of Night

"They're Coming!"

Het geïsoleerde stadje Barrow, Alaska, wordt iedere winter 30 dagen lang in volledige duisternis gehuld. Veel inwoners zoeken in die periode hun heil elders. Deze winter vestigt een mysterieuze groep vreemdelingen, vampieren, zich in het stadje. Ze bereiden zich voor om zich gedurende de ononderbroken nacht-van-30-dagen tegoed te doen aan de overgebleven inwoners. De sheriff (Josh Hartnett), zijn vrouw Stella (Melissa George) en een steeds krimpende groep inwoners zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven tot het weer licht wordt.

Max en Joep

ik heb hem gepindakaasd (had me voor genomen alleen voor een pindakaas versie te gaan als hij kwalitatief ECHT goed was en die heb ik nu) en ga hem morgen avond kijken.

Ik verwacht er erg veel van en het eerste minuutje dat ik keek om te checken, was inderdaad al erg sfeervol (en deed ook mij inderdaad aan The Thing denken).

Morgen dus.

Nu al zin in, zit er helaas vanavond even niet in.

avatar van sanderjansma

sanderjansma

Echt meesterlijk goede film! Vooral het shot dat die gast over de schommel hangt, prachtig stukje camera en edit werk al zeg ik het zelf! Let vooral op de ijzige sfeer die het uitstraalt!

"al zeg ik het zelf"?

jij hebt de film niet gemaakt hoor.

avatar van sanderjansma

sanderjansma

haha, ok..maar toch klonk het mooi!

Max en Joep

het klonk zonder meer bijzonder fraai, absoluut.

avatar van 88kayleigh88

88kayleigh88

ben heel nieuwschierig naar deze film.

zodra ik hem heb ga ik hem ook metteen kijken!

Max en Joep schreef:

Morgen dus.

Nu al zin in, zit er helaas vanavond even niet in.

Heb je de film al gezien?

Ik wil hem ook graag zien.

Waar heb je de film gezien dan, hoe kom je dan

al zo snel aan de film?

gisteren gezien.

de film is vergelijkbaar met 300 vind ik.

niet qua genre of qua sfeer, maar als in:

een vette bloederige heerlijke action-packed no-brainer.

er zijn talloze vragen, feiten waar gewoon over heen gewalst wordt, zoals;

-waar komen de Vampieren vandaan?

-moeten de helden niet eten, drinken?

-hoe kunnen de vampieren er na 30 dagen in slagen NOG niet iedereen gevonden te hebben, terwijl ze 24/7 de tijd hebben, het is immers toch donker?

-waarom zien de helden na 30 dagen ontberingen zonder electriciteit, douchen, schone kleren, sanitaire voorzieningen en dit alles in een temperatuur van min 10 etc er nog zo fief uit?

Josh ziet er, op een klein gestileerd baardje na, na 30 dagen avontuur in de gure vrieskou nog net zo fris, fief, schoon en fit uit als in de eerste minuten van de film. En wat ziet Melissa George er bijv. na 30 dagen nog fleurig uit!

-waarom uiten de vampieren op gezette tijden van die extreem domme hole frasen?

-waarom bleven bloed vlekken zichtbaar op de sneeuw terwijl het daar waait en sneeuwt?

-waar kwam de mysterieuze kerel vandaan die het voorwerk deed en wat is er met hem gebeurt (kan natuurlijk wel wat raden...)

-wat had dat schip aan het begin te betekenen?

Maar het maakt allemaal niet uit (en niet alles hoeft altijd uitgelegd te worden):

de film entertained.

En da's genoeg.

Dus, net als 300, een heerlijke hersenloze achtbaan rit, prima vermaak.

1 ding: er zaten hier en daar wel verschrikkelijke mooie stijlvolle beelden in.

Ligt het nu aan mij of was het einde niet een tikje onorgineel?

(ik dacht dat een van de Blade films EXACT hetzelfde eindigde??)

3,5 ster, wie weet na herziening nog een halfje erbij.

avatar van demonski

demonski

echte vampieren vond ik dit en hoe zo praten vond ik ook heel goed !!!

lekker creepie.......4 *

avatar van Raffael77

Raffael77

Wat i wel gek vond is dat ze ineens van dag 7 naar dag 27 springen.

Het is een prima film met leuke bloedige scenes erin.

Demonen/Soort vampieren alleen met een gebit zoals de critters vroeger.

Er zitten een paar vraagstukken in maar niet zoveel zoals die 2 heren hieronder beschrijven want zo kan je aan de gang blijven.

Je kan het zeker al helemaal niet met film 300 vergelijken.

Mooie horror die mij geen minuut verveelde. Ik vond de taal die ze spraken(Demonen) wel gaaf .

4,5

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Raffael77 schreef:

Wat i wel gek vond is dat ze ineens van dag 7 naar dag 27 springen.

Het is een prima film met leuke bloedige scenes erin.

Demonen/Soort vampieren alleen met een gebit zoals de critters vroeger.

4,5

Dat is niet echt vreemd hoor , dat zij van dag 7 naar 27 springen.

Weet je anders niet hoe lang dat die film dan gaat duren?

Je kan het zeker al helemaal niet met film 300 vergelijken.

ik beweerde (ik neem aan dat je op mij doelt) ook niet de dat de film op 300 lijkt.

Dat lijkt hij namelijk ook niet, niet qua sfeer, niet qua onderwerp, niet qua genre, niet qua inhoud.

ik zei alleen dat ik deze film, net als 300, een lekkere vette bloederige no-brainer, een lekkere adrealine rit vond.

avatar van Raffael77

Raffael77

MuchTheSame schreef:

Dat is niet echt vreemd hoor , dat zij van dag 7 naar 27 springen.

Weet je anders niet hoe lang dat die film dan gaat duren?

idd hehehehe lol.

Ik doelde eigenlijk om het feit dat ze niet vanaf het begin gingen tellen bij +- 50 min was het dag zeven pas en dan +- 20 a 30 min later is het ineens dag 27

avatar van .ashwin.

.ashwin.

afschuwelijk ik hou niet van dit soort films! ik wil deze films niet meer zien in een sneak.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

idd hehehehe lol.

Ok, hoe dan ook het blijft een erg leuke, vermakelijke film

avatar van Smi

Smi

*Spoiler Alert*!!
Heb de film gekeken maar mijn kop stond er eigenlijk niet naar...
Kan iemand me uitleggen waarom de sheriff niet zijn maatjes af ging slachten nadat hij zichzelf injecteerde

avatar van blondegod8

blondegod8

Voor de liefhebbers van dit genre is deze film echt een "must see" !! Het verhaal is weliswaar niet erg origineel, maar dat bederft de pret zeker niet!.... 4 *

avatar van K@i

K@i

draait deze nog in de bios in noord holland

avatar van tal1b

tal1b

Max en Joep schreef:

gisteren gezien.

maar als in:

een vette bloederige heerlijke action-packed no-brainer.

dit was een no-brainer, wel aardig gedaan, 'n 3.

avatar van tottenham89

tottenham89

Vette film,had wel een aardig verhaal,eindelijk een film waarin vampieren de slechterikken zijn en niet de zombies zoals altijd.Er bleven wel een paar vragen bij mij hangen,maar verder was het camera- en acteerwerk wel goed en ik heb zeker genoten van deze film.

avatar van tottenham89

tottenham89

tal1b schreef:

dit was een no-brainer, wel aardig gedaan, 'n 3.

Aparte verglijkingen worden hier gegeven

het had wel wat meer verhaal,omdat de film op het stripboek gebaseerd was en het stripboek weer op de film en de film op de Slag bij Thermopylae, dus een feit uit de geschiedenis...

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Best vermakelijke film. Er gebeurd na een ietwat trage start eigenlijk constant wat. Redelijk acteerwerk, maar dat is genoeg voor een horror film. Apparte keuze om deze film in Alaska te laten afspelen tijdens de maand van de dertig donkere dagen. Kwam de film absoluut ten goede, want het maakte de film origineler.

Waar de vergelijking met de film 300 vandaan komt is mij een raadsel? Omdat het toch wel degelijk 2 totaal verschillende genres zijn... En als je een verhaaltechnisch hoogstaande film zien, moet je niet voor een horror film kiezen;)

avatar van han de barman

han de barman

Wat speelt die Josh een jankrol zeg. Hij acteert de hele film het zelfde als toen met Pearl Harbor dat hij zijn maatje verloor.

avatar van behangdelul

behangdelul

leuke gorescenes, maar ik mis toch nog veel te veel in deze film....

3*, kijk liever naar 30 weeks later als we het dan toch over dagen en weken hebben

avatar van otherfool

otherfool

Met Hartnett in de hoofdrol verwacht je natuurlijk dat hij nog eens 30 dagen en nachten zonder seks moet in een olijke komedie, maar niets is minder waar. Wat een naargeestige horrorflick...

De setting is natuurlijk uitstekend. Het is in de huidige wereld even zoeken naar plekken die afgesloten zijn van de bewoonde wereld en het noordelijkste puntje van Alaska tijdens de lange winternacht leent zich daar uitstekend voor.

Als de zon eenmaal onder is gegaan komen de monsters tevoorschijn en gaat de film, het is niet anders, op z'n gat. Typisch vervelende hedendaagse monsters die heel hard gillen en hele monologen houden, maar totaal niet tot de verbeelding spreken.

Een paar typische horrormoves, lynchpartijen, onthoofdingen, opofferingen, een opbloeiende romance en vooral heel veel bloed later moeten we na de belachelijke finale constateren dat 30 Days of Night met de originele setting veel te weinig heeft gedaan, en in bijna niets uitblinkt, op 1 prachtig shot (van boven, bewegend) na. Teleurstellend.

2*.

avatar van Slynkin

Slynkin

heeft weinig overeen met the thing (behalve de locatie en het horrorgenre). Deze film is toch wel een klasse minder. Ik heb geen schrikmomenten gezien,, en het is behoorlijk voorspelbaar.De makers hadden er meer van kunnen maken.

Toch is het wel een vermakelijke film.. hij kijkt lekker weg, veel actie, en mooie effecten.

tal1b schreef:

Aparte verglijkingen worden hier gegeven

ja, 300 had inderdaad beduidend meer verhaal dan 30 Days of Night.....

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Je kan deze film bij wijze van spreken net zo goed met American pie vergelijken als met 300. De vergelijking is bijzonder ver te zoeken.. In alle drie de films is het verhaal zeer dun, maar toch zeer vermakelijk. Maar waarom er wordt gekozen voor zo'n soort vergelijking is mij een raadsel?

Max en Joep

een vergelijking is altijd erg subjectief.

dus waarom er precies over deze vergelijking nu ineens moeilijk gedaan moet worden, is mij dan weer een raadsel.

Ik zei, zeg en blijf zeggen:

IK vind deze film, net als 300, een lekkere bloederige vermakelijke no-brainer.

Ik kan wellicht uit nog 10000 ander films kiezen om te vergelijken, maar dat doe ik dus niet.

Ik vergelijk met 300.

avatar van film88888

film88888

Goede horror in het smaakje net als The Thing, en Assault On Pricinct 13. Verhaal was niet echt origneel, en ik heb dit al vaak in films gezien, maar de vampier's, en de duistere sfeer waswel in orde. Josh Hartnett heeft mij zoals altijd kunnen bekoren, en ik ben wel benieuwd naar de strips hiervan. Een 3,5