• 9.369.555 stemmen

Met onder meer: Josh Hartnett, Melissa George en Danny Huston

Releasedatum: 8 november 2007

Plot 30 Days of Night

"They're Coming!"

Het geïsoleerde stadje Barrow, Alaska, wordt iedere winter 30 dagen lang in volledige duisternis gehuld. Veel inwoners zoeken in die periode hun heil elders. Deze winter vestigt een mysterieuze groep vreemdelingen, vampieren, zich in het stadje. Ze bereiden zich voor om zich gedurende de ononderbroken nacht-van-30-dagen tegoed te doen aan de overgebleven inwoners. De sheriff (Josh Hartnett), zijn vrouw Stella (Melissa George) en een steeds krimpende groep inwoners zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven tot het weer licht wordt.

avatar van donnie darko

donnie darko

wat een verschrikkelijke poster.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Na hard candy heb ik hele hoge verwachtingen van David Slade, hopelijk kan hij die waarmaken met deze film. Al moet ik bij het gegeven aan een standaard horrorflick denken. Afwachten dan maar....

Vind de poster trouwens wel heeeeel stoer.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

donnie darko schreef:

wat een verschrikkelijke poster.

Mee eens.

as

Poster is de voorkant van de geweldige strip/ graphic novel. Niet een originele officiele filmposter. Zou het wel fijn vinden als hier eens duidelijkheid over verschaft wordt ivm toevoegen.

Erg mooi trouwens.

Die duidelijkheid is er al lang, dat is gewoon niet toegestaan. Maar als het op allerlei sites als filmposter wordt gepresenteerd kunnen wij dat ook niet altijd goed inschatten.

Best zin in deze film. Hard Candy was geweldig, verhaaltje klinkt alsof er ook met deze film visueel erg veel kan gedaan worden. Laat de volgende Slade maar komen.

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Nog iemand benieuwd hier . Als iemand over een tijdje een trailer weet te vinden, gelieve hier een link te plaatsen .

as

Hier dan alvast een linkje over de strip als opwarmertje. Klopt wel aardig wat er staat. Geweldige Graphic Novel. Hoop dat ze het niet verkloten: http://en.wikipedia.org/wiki/30_Days_of_Night

avatar van Snitz129

Snitz129

Dezelfde regiseur als Hard Candy, uds dat belooft wat(?)

avatar van ericos

ericos

Bah, dezelfde regisseur als die vna Hard Candy. Mag hopen dat hij deze film veel beter maakt dan Hard Candy. Hard Candy vond ik namelijk een van de slechtste en saaiste films die ik ooit gezien heb..

Maar deze film ga ik zeker even bekijken! Ben wel benieuwd namelijk .. Het verhaal spreekt me wel aan!

avatar van Macmanus

Macmanus

Hier ben er heel benieuwd naar. Eindelijk een visueel verbluffende vampieren film?

avatar van Phoenix

Phoenix

Die Josh Hartnett kiest, zijn babyface in oogschouw genomen, ook steeds leukere films uit. Slevin, eerder Black hawk Down, nu deze.

avatar van Tun-89

Tun-89

Vreselijke poster zeg!

maar wel interesant verhaal.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Hartnett als sheriff...mijn god wat een miscasting lijkt met dat.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

De graphic novel was toch best wel geweldig ZEER benieuwd naar deze film, als hij dezelfde sfeer heeft als de strip is hij iig nu al fantastisch.

Hoewel dit volgens mij niet de poster is (want dan zou hij inderdaad precies hetzelfde zijn als de cover van de graphic novel) vind ik het plaatje overigens wel mooi...

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik lees van 3 kanten dat de poster zo verschrikkelijk is.

(je raadt het al:)

ik vind de poster eigenlijk wel bijzonder stijlvol!!

verhaal klinkt ook goed.

deze ga ik in de gaten houden.

as

Nieuwe poster ziet er goed uit. Hopelijk volgt de verfilming de comic goed want daarin hoef je weinig aan te veranderen. Leest als een film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Trailer Ziet er ZEER goed uit! Ik kijk er naar uit.

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Hey eindelijk een trailer ! Heb het net in tussentijd regelmatig op trailers gechecked, steeds vruchteloos. Nice Macmanus, very nice.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik wil hem wel zien, maar als ik de trailer zo zie denk ik dat het eerder een erg vermakelijke film word dan een echte topper...

Wel mooi gedaan die trailer trouwens, zo met Muse op de achtergrond.

avatar van errr

errr

Lijkt me een leuke film het verhaal trekt me heel erg alleen aan de trailer te zien ben ik bang dat de film misschien te donker is, en dan is het soms moeilijk te volgen maar ja misschien heb ik wel ongelijk (hoop ik) dus ik ga m zeker wel kijken.

avatar van 606

daar heb je zeker 100% gelijk in super tof

avatar van sju

sju

Op IMDb staat release 18 oktober... dat valt best mee!

avatar van Brianna

Brianna

nu aan het kijken, je hoort het binnenkort of het wat was

avatar van DevendraBan

DevendraBan

Visueel trekt dit me wel aan, ook al ben ik absoluut geen liefhebber van het horror-genre.

avatar van Qwertary

Qwertary

De trailer spreekt me erg aan, ookal ben ik ook geen horror fan zoals DevendraBan

avatar van BobdH

BobdH

Voor de duidelijkheid: gezien in een persvoorstelling.

Oke, het verhaal zit vol met cliche's varierend van The Thing tot, welja, elk horrorverhaal dat je maar kunt bedenken waarin een geisoleerd groepje mensen wordt overvallen door vampieren, maar het gaat hier dan ook vooral om de uitwerking. David Slade's regie is perfect, met werkelijk prachtige shots in de sneeuw en een geweldig gevoel voor sfeer. En hoewel de meesten het tempo vast aan de trage kunt zullen vinden (er komt nooit echt vaart in de moorden, waardoor het nergens een echt slachtfestijn wordt), is dit toch waar de echte kwaliteit in zit. Het zorgt ervoor dat 30 Days of Night meer doet denken aan Salem's Lot dan, pak 'em beet, Hostel of Saw. 3.5*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

vele horror's deze tijd zijn prut! vele mensen denken dat ze horror's kunnen maken, maar helaas, zelfs met goede verhalen zie ik ze ten onder gaan...

maar 30 days of night was een wel onderhouden vampieren horror waar ik van recht op ging zitten. okay, het verhaal is simpel, maar de uitwerking prima. zowiezo is een huwelijk tussen horror en sneeuw goed! wel had ik wat problemen (heb altijd wel wat te zeuren) met de 2 hoofdpersoontjes "suffie en tutje".

alle personen waren goed gekozen, maar bij de tortelduifjes hebben ze iets te veel naar het mooie stelletje gezocht, en karakter laten schieten. jammer, maar Ben Foster maakte veel met zijn te kleine rol goed.

de vampierenkoppen waren mooi en zelf sommige moord-effecten waren bijna echt.

zoek je een leuke horror... ga dan naar deze!

een horror zoals een horror moet zijn. niet te ingewikkeld en mooi in beeld gebracht.

ook de soundtrack was lekker op de achtergrond. een 4!