30 Days of Night (2007)
Met onder meer: Josh Hartnett, Melissa George en Danny Huston
Releasedatum: 8 november 2007
Plot 30 Days of Night
"They're Coming!"
Het geïsoleerde stadje Barrow, Alaska, wordt iedere winter 30 dagen lang in volledige duisternis gehuld. Veel inwoners zoeken in die periode hun heil elders. Deze winter vestigt een mysterieuze groep vreemdelingen, vampieren, zich in het stadje. Ze bereiden zich voor om zich gedurende de ononderbroken nacht-van-30-dagen tegoed te doen aan de overgebleven inwoners. De sheriff (Josh Hartnett), zijn vrouw Stella (Melissa George) en een steeds krimpende groep inwoners zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven tot het weer licht wordt.
Eben Oleson
Billy
Iris
Wilson Bulosan
JVD
Een topper onder de vampierenfilms....wat een rotkoppen hebben die vampieren...en dat taaltje wat er uit komt.....goed gedaan hoor.!!!
Weinig op aan te merken aan dit bescheiden meesterwerkje......wat kleine kanttekeningen misschien......maar dit heeft elke film wel..
En ach...alle negatievelingen die klagen dat dit geen horror film is....welke vampierenfilm is dit wel de laatste 30 jaar geweest????
Blade, From dusk till Dawn, Fright Night, Lost Boys of Interview with a Vampier.????? Nee, geen van de laatste grote....misschien Salem`s Lot uit de jaren 70 een beetje...
Toch goed gedaan.......4,5 sterretjes...
Khd
*gaap*, slaapverwekkend. Beetje simplistische film met geen hart. Je hoort eerder de tijd sneller tikken ipv je hartslag vanwege de film. 't Einde was buitengewoon arm, en dus slecht: te snel en op c-niveau uitgewerkt.
Bollywood-Rocker
Heb de film gister gekeken.. Had veel verwacht van de film, maar na afloop viel het me allemaal maar tegen..
Het werd op gegevenmoment eentonig, en niet eens meer eng.
Het einde is wel zielig..
ik geef de film een 2. Het is wel een aanrader, voor een heel saaie zondag ofzo..
MrProper
ben wel liefhebber van het genre maar deze steekt er met kop en schouders boven uit vind ik
eens iets anders...ook vampierkens zagen er wel schrikwekkend uit en film had toch enkele schrikmomenten
samen met 28 weeks later is dit voor mij top(horror)film van het jaar....
me21
hahah ..dit vind ik een verschrikkelijke film
.. zo leuk vond ik et .ik heb em vaker onder mijn sjaal zitten bekijken dan erboven ,maar dat vond ik wel geinig .josh speelt zijn rolletje goed ,ik vond het verhaal ook wel geinig ,maar vond het oh zo goor dat alles in geur en kleur werd laten zien .maar daar is et denk ik horror voor ..ik ben er niet voor in de wieg gelegd ,zulke films te kijken ,maar voor een horror die ik heb durven te zien ,kan ie ermee door .et einde vond ik wel weer zielig
.. 3 sterren
Oscarwinnaar
Een goede, spannende horrorfilm. Het betere werk om het zo maar te zeggen. De moeite waard om te zien met een toch wat verrassend einde. Grote klasse hoe de vampieren eruit zagen.
BEFGOD
Leuke film, Goed acteerwerk. Vond alleen het einde een beetje vaag en snel gaan. Leuke film om ff weg te kijken
MuchTheSame
Best een originele horrorfilm , vooral als je kijkt naar het al erg uitgemolken onderwerp over vampieren. Slimme draai aan gegeven , die 30 dagen nacht.
Alleen was het wel leuk geweest als de personages en vampieren iets meer achtergrond hadden gekregen en als de finale iets langer had geduurd....
Zonde want door dit krijgt deze film van mij 1 punt minder dus het wordt een 4****
Esteban
De releasedatum voor Belgie is na twee eerdere verschuivingen helemaal verdwenen. Vermoedelijk zal dit rechtstreeks DVD worden, zonde! In NL kwam '28 Weeks Later' blijkbaar niet op het grote scherm, nu voelen ook wij eens wat het is.
tomthumb
Kijk, jij begrijpt het tenminste. Vooral dat wijf van de leider van het stel is echt oerlelijk. En dan hoeft de film ook niet meer ergens op te slaan; hoewel het verhaal best redelijk genoemd mag worden.
FilmFreakDimi
Aan de recensies gezien is het een matige film maar ik ga hem dus nu bekijken
Edit: heb hem net gezien en mijn mening erover is dat het een spannende maar geen enge film was. Al dat nep geschreeuw van die rot vampieren komen ondertussen me keel uit. De vasting was wel goed en het scenario was mooi.
ThomasDM
Deze film kon me niet bekoren, hij begon leuk maar daarna ging het snel bergaf.
Albino Hamster
perongeluk gekeken
en mwahhhh sowieso al niet mijn ding
laat ik het der op houden dat de descent beter was
AmazingPP
Ben al jarenlang fan van het horrorgenre, wat voor horror dan ook. Ik was erg benieuwd naar deze film en ik heb hem net gezien. Wat een goede film is dit! Ongelooflijk mooi geschoten met prachtige decors, de vampieren zien er erg origineel uit en ook het taaltje wat ze spreken vond ik helemaal top. Ook de gore die aanwezig is mag er zijn. Hartnett speelt (zoals gewoonlijk) zijn rol goed, maar de show wordt gestolen door de vampieren! Ik vind deze film een topper, daarom: 4,5*
fred25
Als je opzoek bent naar een spannende film kan je deze gerust overslaan. De film is op geen enkel moment echt spannend of eng. Het verhaal is zo flinter dun daar is eigenlijk ook niks over te zeggen.
Voor degene die houden van een film waarbij een groep mensen afgesloten op de noor d of zuidpool zitten en een voor een afgeslacht worden, die kunnen beter naar "the thing" uit 1982 kijken. Deze is spannender, en de special effects doen bijna niet onder voor de met bloed besmeurde vampieren in deze film.
Toch heb ik slechtere films gezien, dus als je echt 1,5 uur niks te doen hebt. tja dan moet het maar...
Koerok
De vampieren waren eindelijk weer eens pure evil, and scary and gory as shit. Vooral het meisje dat lekker op haar moeder (?) aan het knabbelen was vond ik verontrustend eng, maar ja, alles met kinderleed vind ik niet leuk.
Qua horror dus goed uitgewerkt, maar het verhaal is helaas te dun (zoals eerder opgemerkt).
Een 2.5
ben erg benieuwd.
veel echte goeie vampierfilms zijn er niet...
Koerok
Interview With the Vampire is wat mij betreft de beste. Verder natuurlijk Buffy...
Max en Joep
wat mij betreft zijn beide crap.
ik had het over GOEIE vampierfilms
ik had het over GOEIE vampierfilms

Ben nu wel benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat....
De beste is, in mijn mening, : Francis Ford Coppola's / Bram Stokers Dracula
Max en Joep
ik vind Salem's Lot nog altijd de beste vampierfilm (zowel het orgineel als de remake).
Sfeervol, lekker klassiek (als in staken, knoflook, uitgenodigd worden, aan het raam krabben, hypnotiseren met de ogen etc, alle klassieke vampier elementen) etc)
The Hunger met David Bowie vond ik wel sterk (wel erg experimenteel hoor, verwacht zeker geen doorsnee vampierfilm).
The Addiction van Abel Ferrara was ook goed (geldt in veel mindere mate het bovenstaande ook voor).
Bram Stokers Dracula vond ik idd heel goed.
De beide Nosferatu's blijven goed.
Blade 1 maar vooral 2 waren...vermakelijk.
Queen of the Damned had oo kwel iets maar Interview with a Vampire vond ik dus niet zo veel aan.
Koerok
Ok, bedankt alvast voor de reactie. Grappig hoe smaken kunnen verschillen. En op zich snap ik dat je zo je voorkeuren hebt (dat hebben we allemaal), maar dat je Interview maar niets vindt en Dracula juist erg goed, daar begrijp ik niets van. Overigens moet ik er nog een paar zien die jij noemt. De klassieker Nosferatu zal ongetwijfeld briljant zijn, maar ik denk niet dat mij dat nu nog zou kunnen boeien...
MuchTheSame
Ik vindt Interview niet echt slecht, redelijk goed iniedergeval, maar ik vindt Dracula gewoon beter in alle opzichten dus i.d.d. smaken verschillen
Maar niemand kan in mijn mening Bela Lugosi's Dracula rol verslaan
HeatWave
In jaren niet meer zo´n spectaculaire horror/vampieren film gezien.
Vanaf het begin af aan al gelijk zo´n onheilspellend luguber sfeertje. De omgeving, maar vooral ook de Husky honden in het begin van de film deden mij even denken aan ´The Thing´, hoewel deze film daar voor de rest weinig mee van doen had.
Dit is eindelijk weer eens een horrorfilm waar de haren recht over eind van gaan staan, en zo hoort dat natuurlijk ook, want dat geeft aan dat die goed is, en dat is deze.
Waku
Het nadeel van dit genre is dat je wanneer je er al vele gezien hebt met dit zelfde thema je exact kan voorspellen hoe het verloop gaat volgen van de betreffende film.
En dat is eigenlijk ook wer met deze "30 days of night"...
Desondanks is het zeker niet de slechtste vertolking van een hele reeks zombie/vampierenfilms.
De vampiers zien er echt huiveringwekkend uit en zijn bovendien ook nog eens snel en lenig, het gevaar komt van alle kanten.
Toch is er maar een enkel echt schrik moment te ontdekken.
En dat is jammer. Smerigheid en bloedige scenes genoeg, daar is geen gebrek aan..!!!
Horror-Maniac
Wat een prachtige film
Goed verhaal
jezus wat een vette scénes niet normaal zo gruwelijk
een dikke aanrader
Einde is om af te likken
4,5 ster
Huggie1960
Een zéér goede film. Boeide van begin tot het einde.
In de hele film zat een spannende sfeer. Elk moment kon er weer wat gebeuren.
Alleen jammer dat die vampiers zo gruwelijk snel en sterk waren, men kon nauwelijks tegenstand bieden.
Het drama in de kou deed me een beetje denken aan the thing.
Echt één van de betere horrorfilms.
Die 4,5 * zijn verdiend.
bloedlink
wanneer komt ie uit op dvd??
ik was te laat om hem in de bios te bekijken!

30 Days of Night: Dark Days

Disturbia
Thriller, 2007

Planet Terror
Actie / Horror, 2007
sunrisewintervampierhuwelijkscrisisgebaseerd op stripalaskaschepselbased on graphic novelblizzardblood lustpolar night