Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: Rest Stop: Dead Ahead
Geregisseerd door: John Shiban
Met onder meer: Deanna Russo, Jaimie Alexander en Joey Mendicino
Plot Rest Stop
"The First Stop on the Road to Hell"
Jess zit achter het stuur. Nicole zit naast hem en aan het eind van de weg zien ze het betoverende Hollywood liggen. Wanneer de gevluchte geliefden bij een verlaten rustplek pauzeren, verdwijnt Jess. En iemand anders komt te voorschijn, iemand met zijn eigen krankzinnige gedachten over plezier. Met allerlei gereedschap als boormachines en nietapparaten. Allerlei gereedschap om in het nabijliggende woud te gebruiken..of op mensen.
Nicole Carrow
Twin #2
College Student
Scotty
Boeikens
Een redelijk goede slasher met toch af en toe mooie gore. Het acteren kan beter maar is bijzaak in zo'n films maar het verhaal op zich... Dat zit toch vol ongerijmdheden (doden verdwijnen) en overbodige plots (relatie camper - trucker)
Ook het einde had stukken beter gekund.
Linske
Ik had er wel wat meer van verwacht.
Zij blijft steeds op 1 plek rondhangen, ze kan zich ook gaan verstoppen of ergens gaan liftten ofzo, er komt heus wel iemand anders langs.
en waarom rijdt die truck steeds op en neer?? wat doet ie dan?
en wat heeft die camper ermee te maken?
en dat stukje met dat zij die politie-agent moet neerschieten, ze stopt het geweer in zijn mond, waarom schiet ze dan op zijn oor?
waarom ziet zij dingen die er niet zijn?
waarom is zij zo ongelooflijk dom?
en hoe loopt het nou af?
zoals je ziet; ik blijf met een hoop vragen zitten! ik vond het wel goed dat uiteindelijk de killer blijft leven dat is een keer wat anders
1.5
Peppy666
Er klopte een boel niet in mijn ogen. Ook had ik niet echt het reddeloze gevoel bij deze film. Die had ik wel bij bijvoorbeeld The Chainsaw Massacre films. Dat vond ik dus jammer.
De dialogen waren weinig aan. Het acteerwerk vond ik goed genoeg voor zo'n film. Het einde daarentegen was teleurstellend.
Ik geef hem 2 sterren.
horrorjp
ik vond het wel beetje leuke film gewoon zo´n film die je op zondag moet kijken, maar wat de film egt slecht maakt is die hoofdrol speelster zij had egt geen doel pas naar een half uur pakte ze de pistool van die agent
maar als je niet naar die vrouw kijkt is het nog best wel leuk
25RS54xg
Klasse Film,Gewoon kijken,En nog eens Kijken.
en niet zeuren over klopt dat wel, ba,ba.
HorrorFilms4Life
Wat mij opvalt is de bijzonder slechte argumentatie van een groot aantal mensen bij deze film. Ik heb deze film ergens in april gezien en ik kan jullie wel vertellen dat ik hem me nog steeds kan herrineren.
Dit komt deels omdat ik erg van horror films houdt, maar ook omdat dit naar mijn mening absoluut geen film is waarvan er dertien in een dozijn zitten. Ik vraag mij nog steeds af hoe het nou precies in elkaar zit. Misschien is er geen eenduidig antwoord. Het kan per ongeluk zijn, maar wellicht ook expres en in dat geval een goede zet wat mij betreft.
Bovendien zitten er gewoon een paar spannende en een paar stukken met horror in en niet het slappe gedoe, wat je tegenwoordig ook wel eens ziet. Natuurlijk is het geen film met een enorm budget, dus een topper kan je niet verwachten.
Nogmaals: Ik betreur het dat men zulke lage stemmen geeft met posts zonder goede argumenten.
horrorjp
wat 1 van de belangerijkste dingen in een film is zijn de acteurs/actrice je kan mij egt niet vertellen dat die een goeie rol spelen in deze film
en ten tweede vond ik het nergens op slaan dat die truck heletijd heen en weer ree, en dat je van die flasback´s zach mocht er van mij uitgehaald worden. het was te kort en te weinig aand8 aan verspeeld. dus als ze daar meer aan gewerkt hadden hoe hoe hij thuis te werk ging was het ook nog eenstuk duidelijker en leuker ..
horrorjp
Ben je nederlands leraar ofzo
mja als dat echt horror is zal ik verder komen als de film rest stop!
Couch Potato
Taalfouten...de talrijke taalfouten....dat is pas horror !!!
Groot gelijk!
Wat deze film betreft, ik heb hem vandaag bekeken (en niet gekeken zoals zovelen in Nederland hun taal lekker zitten te verloederen...), BEkeken dus, en ik heb genoten, nou ja, genoten... van deze horrorfilm, of is het een thriller, de scheidingsgrens is klein, hier.
Goede vertolkingen, vooral goed geacteerd door het meisje dat de hoofdrol speelt, de visuele effecten zijn gewoon goed, het is geloofwaardig, tenminste ik geloofde het, en daar gaat het om.
Geen topgenre natuurlijk, maar in dit genre beslist goed gemaakt;
O ja, en die hoofdactrice had ook nog hele mooie borsten, echt waar!
****
HorrorFilms4Life
Moet dit een reactie op mijn post voorstellen? Ik denk dat je probeert met argumenten duidelijk te maken waarom de film slecht is, maar dat is ook de enige link die ik kan leggen naar mijn post...
Groot gelijk!
Geen topgenre natuurlijk, maar in dit genre beslist goed gemaakt;
O ja, en die hoofdactrice had ook nog hele mooie borsten, echt waar!
****
Taalfouten zijn slordig, maar op een forum niet van groot belang.
Wat bedoel je met dat stukje over moedertaal verloederen? Het is mij niet helemaal duidelijk.
Hier sluit ik mij verder helemaal bij aan. Eindelijk iemand die de film kan waarderen. En inderdaad de actrice mag er wezen! Maar dat maakt de film niet beter of slechter.
brucecampbell
Indien deze film geen overklaarbaar einde had was het echt een topper geweest!
Milanboy
Ik vind het eigenlijk best een goede film. Komt realistisch over en dus ook eng. Het is niet zo dat er dingen gebeuren die niet kunnen (op het zien van die geesten dan na)
Wat ik wel jammer vind is dat je idd met veel vragen blijft zitten zoals:
relatie camper -trucker?
Hoe komt het dat ze eerst de doden zien en dan plots weer niet? (agent, nicole en tracy)?
Iemand die het toevallig weet?
Wat ik wel jammer vind is dat je idd met veel vragen blijft zitten zoals:
relatie camper -trucker?
Iemand die het toevallig weet?
Ik zou het ook niet weten, heb me heel erg in deze film verdiept, maar ik zit een half jaar later nog steeds met vragen.
Het schijnt dat op het origineel (niet gedownloade versie) het allemaal wat verduidelijkt wordt. Die heb ik helaas nog niet gezien. Maar eigenlijk vind ik het juist wel leuk dat je met vragen blijft zitten. Als dat niet het geval was geweest, dan was ik deze film al lang weer vergeten en had ik hem afgeschreven als het zoveelste horror filmpje dat ik gezien heb.
Je bent trouwens vergeten een beoordeling te geven
TheRisingSun
Een aardig horror thrillertje.
Een film die voor mijn gevoel niet helemaal lekker uit de verf komt en waar ook meer in had gezeten. Opzich is de intro absoluut niet verkeerd en wordt je best in de stemming gebracht voor meer van dit soort scenes, alleen blijven deze, wat mij betreft, ietwat te lang uit. En daarnaast zijn ze ook tamelijk schaars!
In dit soort films is het acteerwerk voor mij altijd van ondergeschikt belang, aangezien ik toch vooral kijk of de film me weet te laten schrikken en of de film me ook echt in spanning laat zitten wat betreft het hoofdpersonage. En op sommige momenten lukt dit wel, maar toch meer niet dan wel. Als ik enkele betere voorbeelden moet noemen die dit wel wisten te bewerkstelligen bij mij, zijn dat "The Texas Chainsaw Massacre" (2003) en "The Hills Have Eyes" (2006).
Al met al zie ik de goede bedoelingen van Shiban wél en wil ik zijn eerste film niet helemaal met de grond gelijk maken, maar dat hij als regisseur nog kan verbeteren is voor mij wel duidelijk. Geen ramp, trouwens, want er zijn maar weinig regisseurs die meteen bij hun eerste film een hit te pakken hebben. En dan is vooral het horrorgenre nog een zéér lastige ook, want zie de mensen maar eens zo te beangstigen dat ze een kussen nodig hebben om hun gezicht zo af en toe in te verstoppen!
De film is qua spanning en gore dus misschien wat minder, ook het plot is me niet helemaal duidelijk. Nu zul je denken: Plot in een horrorfilm. Ja, want Shiban heeft er voor gekozen om zo nu en dan enkele personages erin te gooien (Tracey en Mike de politieagent) om ze dan later om onverklaarbare redenen zomaar te laten verdwijnen. Dit alles ziet Nicole, maar wat daar nou precies de redenen voor zijn is me een raadsel. Hier ( http://www.imdb.com/title/tt0787505/usercomments : Zie TheVillageCharlatan (3e rescensie)) wordt me wel enigzins iets duidelijk, maar in de film zelf wordt het niet echt duidelijk gemaakt, waarom Shiban dit in de film heeft verwerkt.
Zo heb ik dus meer de negatieve kanten opgenoemd, maar toch heb ik me, raar maar waar, wel net genoeg vermaakt om de film makkelijk uit te zitten. Alleen weet de film me niet te shockeren, waar ik wél een beetje op had gehoopt!
Vooralsnog ben ik mild en wil ik de film nog het voordeel van de twijfel geven, maar is dat bij een volgende kijkbeurt misschien niet meer het geval. We shall see!
orginaliteit
Redelijk filmpje , een wegkijkertje maar is plezant voor te zien
wel beter als AVP 2 in iedergeval
3,5 ster is ruim voldoende
Thriller/Horror die me best vermaakte maar die nergens de intentie heeft om origineel of bijzonder te zijn.
Je krijgt wat je vraagt; het karakteristieke horrorverhaal van de gek en het slachtoffer.
wyatt earp
Best goede Thriller/Horror.
Het begin vond ik best goed gekozen, je komt meteen in de stemming van de film.
De scheidslijn tussen horror en thriller is in deze film heel klein. Voor mij ligt het dichter bij horror dan bij thriller, hoewel het weinig gore dingen heeft. Eigelijk had ik gehoopt dat we meer van de praktijken van de badguy zouden zien, maar helaas was dat niet het geval. Nadat jesse verdwenen was zagen we alleen maar nicole. Het zou leuk zijn geweest als we zagen hoe het zogenaamde 'monster' jesse op zijn werkbank afslachtte. zoals je wel eens in andere horrors ziet.( bijv. the texas chainsaw messacre)
Ik bleef aan het eind wel met een aantal raadsels zitten. Hoet zit het bijvoorbeeld me met de politie-agent en het meisje in de kast die zomaar verdwijnen. Ik vond het eigelijk een niet zo heel gek idee. Het maakt de film ietwat mysterieus, en zo blijft de film een beetje in je hoofd hangen. En ik was best benieuwd hoe nicole uiteindelijk werd afgemaakt, maar dat gebeurt wel vaker dat we dat niet te zien krijgen.
Aan het eind zien we alsvast wie waarschijnlijk het nieuwe slachtoffer word, ook niet echt orirgineel maar ik vond het wel leuk.
Het hele verhaal is ook niet echt nieuw, iemand komt vast te zitten, vrienden worden vermoord, en uiteindelijk is ze zelf ook de pineut. Maar daar kun je niet omheen met dit soort horror. Ik vond het zelf ook niet storend, ik hou wek van zulke horrors.
Een topper vind ik een groot woord voor deze film, laten we het erbij houden dat het een goede film is voor om 's avonds te kijken. Ik zit te twijfelen tussen 3,5 en 4 sterren. 3,5 is te weinig maar 4 is te veel. Word toch een 3,5. Mischien als ik hem nog een keer kijk verander ik m'n gedachten.
glimmerman2000
Ik vond dit een goede horrorfilm, en deze film had dan ook me volledige aandacht.Oke, de acteerprestaties, waren niet altijd even goed, maar de duistere horrorsfeer, en de mysterieuse kant van de film vond ik goed overkomen.
Je zult wel wat vraagjes hebben, als je aan het einde van de film bent.Maar uiteindelijk wordt het wel duidelijk, alhoewel dit echt zo een film is, waar iedereen zijn eigen gedachten over heeft.
Prima film, en wat ik gelezen heb, komt er een vervolg.Rest stop:don't look back.
Don_Mat
Gewoon een heerlijke slasher. Alleen voor de doorgewinterde slasher fans is deze leuk. Gewoon heerlijk om te kijken, 5 *
drdino
Wat een kl*te film zeg.......zo voorspelbaar.En die agent......WTF,hoe dom kan je zijn.!!!!!!!
Nee mensen, zonde voor je dvd als je deze film gaat branden/bekijken......Hij is goed weg te kijken OP 32 SPEED....!!!
Waar zijn de echte horror films gebleven?
AmazingPP
Taalfouten...de talrijke taalfouten....dat is pas horror !!!
Kun jij je daar ook zo aan ergeren??
AmazingPP
Lekker wegkijk horrorfilmpje, waar je niet teveel bij moet nadenken. Ik zie hierboven in berichten allerei vragen. Dan vraag ik mezelf af of je dat bij iedere film doet... Dan wordt film kijken toch echt een probleem voor je. Horror moet je niet al te serieus nemen; tuurlijk zijn er altijd uitwegen en situatie's waar je denkt: zou je het licht niet eens aan doen? Maar als je zo naar dit soort films gaat kijken blijft er niets over van een horrorfilm. Over deze film: leuk, redelijk geacteerd, best wel veel gore en goede effecten. Deze film is opgenomen om rechtstreeks op DVD uit te komen en een deel twee is er inmiddels ook al, dus het zal wel een succes zijn geweest. Van mij krijgt ie: 3 *
dvd-me
heel erg rare film... zie je opeens die vent of een dode in een plas bloed, kijkt ze om, is die dode en de plas bloed weg... Hoezo ongeloofwaardig!!!

Rest Stop: Don't Look Back
2008