Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: Rest Stop: Dead Ahead
Geregisseerd door: John Shiban
Met onder meer: Deanna Russo, Jaimie Alexander en Joey Mendicino
Plot Rest Stop
"The First Stop on the Road to Hell"
Jess zit achter het stuur. Nicole zit naast hem en aan het eind van de weg zien ze het betoverende Hollywood liggen. Wanneer de gevluchte geliefden bij een verlaten rustplek pauzeren, verdwijnt Jess. En iemand anders komt te voorschijn, iemand met zijn eigen krankzinnige gedachten over plezier. Met allerlei gereedschap als boormachines en nietapparaten. Allerlei gereedschap om in het nabijliggende woud te gebruiken..of op mensen.
Nicole Carrow
Twin #1
Twin #2
College Student
Scotty
Viel me ook mee. Goed gespeeld en degelijk gemaakt, met overtuigend bloederige effecten. Het verhaal had iets inventiever gekund, maar de film weet met weinig middelen toch doel te raken. Wat mij betreft scoort de film dan ook boven het gemiddelde.
Rianneke_Dan
Matige film met weinig spanning en matig acteerwerk.
Dat het ook niet origineel is ok, maar dit was toch echt bijna niet te doen.
Verhaal is niet spannend, erg voorspelbaar en ik ergerde me ook aan Nicole die meer dan de helft alleen maar loopt te schreeuwen.
Het enigste pluspunt waren de toch wel aardig gore scene's, maar ook die kwamen weinig voor in de film.
Middelmaat.
Ik ben joopsta dankbaar voor het extra verhaaltje wat ik begreep er eigenlijk maar weinig van. Geesten zijn nog nooit zo random neergezet.
Verder is deze thread doorlezen, en met name het gezeur over plotholes en onlogische zaken, een pak saaier dan het filmpje zelf. Uiteindelijk gewoon een gezellig horrordingetje.
Grootste minpunt is dat het uitgangspunt een persoonlijke favoriet is, maar de uitwerking redelijk pover. Ik hou van dit soort kat en muis spelletjes waarbij de killer complete controle heeft en een beetje fucked met z'n slachtoffers. In Ils zag je dat ook. Maakt het voor mij meteen een pak sterker.
Jammer genoeg willen de acteurs niet echt mee, en is alles niet meteen erg sfeervol neergezet. Uit de angst wordt te weinig sfeer gepuurd. Filmpje slaat een paar keer over naar wat vluchtige gore scenes die weinig indruk maakten. Had het liever allemaal wat anders gezien.
Maar uiteindelijk kan ik mij hier wel mee vermaken. Wel voor één keertje en daarna hoeft het niet meer zo, maar soit. 2.5*
Halcyon
Eigenaardig filmpje dit. Alweer de zoveelste in het genre, maar toch nét iets anders deze keer. Soms echt verrassend, maar met momenten ook erg ongelukkig. Neem nu de muzikale begeleiding, die is bij wijlen zo slecht gekozen dat de efficient opgebouwde suspens even effiecient onderuit wordt gehaald en je bijgevolg volledig uit de stemming geraakt. Daar tegenover staan dan weer enkele zieke, creatieve scènes die er wonderwel in slagen de aandacht van de kijker opnieuw op te eisen en de spanning verder op te drijven, zoals bijvoorbeeld de aangename (kuch) ontmoeting met de alomtegenwoordige locals. Ook de hallucinatiescènes werken het bizarre sfeertje in de hand en geven Rest Stop, die op het eerste zicht doet denken aan Wolf Creek en The Hitcher, een eigen, uniek karaktertje mee.
Zeker vermakelijk, maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik hem nu écht goed vind of toch niet zo...
Thriller/Horror die me best vermaakte maar die nergens de intentie heeft om origineel of bijzonder te zijn.
Je krijgt wat je vraagt; het karakteristieke horrorverhaal van de gek en het slachtoffer.
Ik ben best een horrorliefhebber, maar dit was me toch een pauperfilm van jewelste.
Laat ik maar beginnen bij het allerergste, niet dat er wat goeds in de film zit...
Het begint al met de superslechte beginscene wat begeleid wordt met de extreem foute muziek wat de scene totaal niet spannend maakt.
Verder heb je het 1e kwartier nog meer foute muziek, wat gelukkig daarna ophoudt.
Niet dat ik daar blij mee was, want daarna begonnen de irritaties pas echt op te komen:
- Waarom gaat Nicole relaxed in een Park Ranger huisje wachten nadat haar vriendje is verdwenen en je weet dat die gekke truckchauffeur hem wat heeft aangedaan.
- Waarom elke keer weer die wc induiken, wil je soms dood of zo?
- Waarom op dezelfde plek rondhangen, je hebt de hele vrije natuur om te ontsnappen, wat is dan in godsnaam de logica om bij die "Rest Stop" te blijven rondhangen?
- Die politieagent was echt barslecht, met als toppunt dat gigantisch lange dialoog toen hij dood lag te bloeden. Het hield maar niet op, kon die gast z'n bek niet houden of zo?
- Hoezo ontploft dat wc huisje? Ik wist niet dat water explosief was, echt te belachelijk voor woorden. We konden onze lach van pure amateurisme niet meer inhouden.
- Hoezo kan op het einde die auto even lekker doorrijden en een draai maken nadat er een molotov coctail op is gegooid? Want er zat namelijk niemand in omdat de moordenaar toen achter haar stond...
- Wat heeft dat gezin in die camper nou in godsnaam in deze film te zoeken? Wordt totaal niet duidelijk in de film.
- Hoezo zie je al die vermiste meisjes papieren hangen, totaal niet logisch dat ze op die Rest Stop hangen, die meisjes worden nota bene door het hele land heen vermist, meisjes uit verschillende staten. Maar toevallig hangen die vermist briefjes daar en zijn het waarschijnlijk ook al die meisjes die daar zijn verdwenen. Lekker geloofwaardig.
- Het enige slimme wat Nicole in de film heeft gedaan is haar topje uitdoen en in de bh rondrennen aan het einde vd film!
Wist niet dat zo'n simpele film zo ergerlijk kon zijn en vol met plotholes, ik doe het niet graag en vaak, maar deze film krijgt niet meer dan een halve ster.
Insignificance
Vreemde gewaarwording, deze Rest Stop. Van de man die onder meer X-Files schreef. Je zou het niet zeggen of misschien ook juist wel, want wat er allemaal gebeurt is maar moeilijk te bevatten. De dialogen werken niet mee, op de hoofdrolspeelster is het nodige aan te merken en Shiban is weinig consistent in zijn toonzetting. Er zijn nogal wat zaken die etteren.
Toch is het ook niet allemaal kommer en kwel. De film heeft enkele freaky momenten (zoals de onnodig lang wauwelende agent die een eerste headshot 'overleeft') en omdat het zo'n vage zooi is, ook wel iets boeiends. Van verveling of ergernis was bij mij eigenlijk ook geen sprake, eerlijk gezegd. Na afloop wel iets van bovennatuurlijke besluiteloosheid. Te grillig voor een voldoende.
Kr!kke
Een film die toch een beetje tegenviel.
Toen ik de korte beschrijving van de film las, verwachtte ik dat ik naar een redelijke horrorthriller ging kijken waarin er af en toe toch wat spanning zat. Helaas was het niet echt geweldig. Nochtans begint de film niet slecht, maar vanaf dat Jess verdwijnt begint het toch wat ineen te storten (al zijn er nog wel leuke stukken te zien hoor).
Waar ik me het meest aan stoorde, was de niet al te slimme houding van Nicole enerzijds, en van die agent anderzijds. Om een paar voorbeelden te geven: waarom vlucht Nicole niet gewoon (ze zit aan de rand van het bos), wat heeft ze in godsnaam in die WC verloren opdat ze zich daar zo veel begeeft,... Daarnaast was er dan die agent, die toch ook niet al te snugger handelde.
Bovendien waren er ook gewoon erg vreemde scènes, zoals die scene in de camper met die marginale familie...
Wat wel positief was, was het mysterieuze aan (de identiteit van) de psycho, al is dat natuurlijk wel een kenmerk van een dergelijke film.
Geen hoogvlieger dus...
killerfreak
een horrorfilm gelijk er al honderd in een dozijn zijn verschenen. En daar waar de meeste films nog wel enigszins origineel zijn, of een zekere toegevoegde waarde geven, is dit een beejte zoek in deze film. Ja, er zijn enkele spannende scènes, maar deze worden uitgewist door te fel uitgesponnen niet spannende acties. Geef me dan toch maar een Wrong Turn, Spoorloos, Jeepers Creepers of dergelijke...
K. V.
De film bulkt van de creativiteit en diepgaande dialogen zoals "Fuck you, you fucker". Niet dus, behalve de laatste quote
Nee, de film is een nogal standaard slasher die nergens verrast, maar eigenlijk ook niet echt superslecht is. De film kijkt wel vlot weg, maar het laat zeker geen grote indruk na.
Best is de film op verstand nul bekijken, zo is hij best genietbaar. Tja, je kunt hem eens meepikken als ze hem op tv tonen, maar kopen zou 'k niet doen.
FillumGek
Na zeven jaar eens kijken of ik het 'misbaksel' van toen inmiddels kan opwaarderen. Ja, dat kan ik, maar het is nog steeds geen echte topper helaas. Shiban speelt met het eeuwenoude kat-en-muis gegeven maar Rest Stop wilt nooit echt spannend worden.
De film opent met een stelletje dat op weg is naar L.A. begeleid door slecht gekozen muziek. Al snel is Jesse pleitos, waarna vriendinlief besluit om anderhalf uur op haar gat te blijven zitten terwijl meneer psychopaat rondsjeest. Jaimie Alexander is geen uitmuntend talent, maar wel op zijn plaats in een middelmatig filmpje als dit waarin je al schreeuwend de ene na de andere onlogische keuze dient te maken.
Het is jammer dat sommige dingen niet uit de verf komen. Zo is het mysterie rondt de chauffeur niet boeiend. Ze zeggen dat hij niet menselijk is, maar is hij dan een geest, net zoals de agent? Hoe kan hij anders op het laatst achter Nicole staan terwijl de auto was ontploft? En Nicole(?) die op het eind onzichtbaar is geworden in de kast... geen idee waar ik dit allemaal moet plaatsen. Het zooitje heeft potentie, maar is hier gewoon niet goed uitgewerkt.
De camperfamilie was vrij nutteloos, en lang niet zo overtuigend als menig genregenoot. Qua gore is het nog voldoende, al had ook dit nog wat meer gemogen om toch nog van een groot pluspunt te kunnen spreken. Ik noemde Alexander al een geschikte actrice voor dit dertien-in-een-dozijn filmpje maar Lawrence slaat de plank volledig mis door te blijven raaskallen over zijn laatste woorden. Just die already.
Niet hoogstaand, een beetje vermakelijk is het wel. Je mist echter niks mocht je deze film skippen. Jammer dat het potentieel niet voldoende wordt genut.
klara
- 20367 stemmen
Kat en muisspel horror die mij best wel meeviel en die ook een beetje geheimzinnig probeert
te zijn. Met voor een film als deze waar toch aldoor een zweem van de B-categorie aan hangt,
een opvallend onderhoudende cameravoering. De film heeft ook best wel een sfeertje, en heeft
ook een beetje gestoorde gekkigheid zoals dat gezin in die camper bijvoorbeeld, welks voertuig
aan het einde van de film ook weer doodleuk ter plekke is duidelijk als suggestie van een
onderdeel/betrokkenheid bij de veelvuldige moorden van de vermiste personen. Het acteerwerk
vond ik ook wel meevallen al werd 't op den duur wel irritant dat de hoofdrolspeelster mij wat
te vaak aan het janken sloeg. Een dialoog van haar met een agent duurde ook veel te lang, haar
acties en gedrag ook niet altijd geloofwaardig, en kwam de film uiteindelijk toch ook weer een
beetje over als los zand. Desalniettemin vond ik dit een deels geslaagde poging van de regisseur
om er een leuke film van te maken evenwel zonder echt indruk achter te laten.
Shadowed
Hm.
Niet bepaald de beste film in dit genre. Rest Stop is zo'n typische vuile en vieze horrorfilm met een harde en rauwe toon. Een toon waar de film niet naartoe weet op te leven, want het is allemaal best tam te noemen. Misschien komt dat ook omdat deze film uit 2006 komt.
Afkomstig van een regisseur die actief is in de seriewereld, maar van kwaliteit is maar weinig sprake in deze film. De aanloop is saai te noemen en de hoofdpersonages trouwens ook. Alexander slaagt er als final girl nooit in om interessant of intrigerend te zijn en vervalt in saaie en veilige trekjes.
Locatie is vuil genoeg verder, maar relatief lelijk in beeld gebracht. Niet de meest interessante omgeving ook om zo lang tegenaan te kijken, maar als de horror zelf wat meer kan bieden is het snel vergeven. De horror komt alleen pas laat om de hoek kijken en als deze dan eindelijk komt beperkt het zich tot wat snelle martelingen en tamme moorden.
Zo'n omgeving als deze zou veel opvallender moeten. Het geweld wordt erg beperkt in beeld gebracht, met een paar harde martelscenes uitgezonderd. Verder is het gewoon een autootje dat af en toe Alexander aan probeert te rijden, maar het mist alle dreiging. Saaie opzet en dus ook saai uitgevoerd.
Richting de finale komt er wel eindelijk wat beweging in de film, maar het is eigenlijk te laat om het volledige resultaat te redden. Deze film trapt vrijwel nooit zijn gaspedaal in. Voor de liefhebbers zit er in het begin een relatief expliciete seksscène in maar als dat alles is wat er te genieten valt in de eerste 25 minuten dan houdt het snel op. Saaie film dit, grote teleurstelling want ik maakte me klaar voor een lekker brute film met hoog tempo.
Kondoro
“Every actor has to do a nude scene at least once.”
Dit was inderdaad heel veel bagger. Duidelijk een film waar de nek wordt omgedraaid door de regisseur zelf. De film kende zoveel kansen en mogelijkheden en daar wordt gewoon totaal niks mee gedaan. Ik kwam deze film tegen toen ik een film voor de genre ‘Backwoods / Rednecks / Hillbillies’, iets wat ik niet helemaal snapte aangezien het niet zo heel veel te maken had met ook maar één van deze genres. De horrormaand is dan wel voorbij, de challenge is nog in volle gang en ik wou deze film eigenlijk wel heel graag nog zien in de challenge. Ik kwam erachter dat ik alleen het tweede deel kon pindakazen, dus het was even zoeken naar dit eerste deel.
Maar, het was niet best. De plotomschrijving doet je namelijk meer verwachten dan wat je krijgt. De zogenaamde martelscenes zijn vrijwel niet aanwezig, het enige moment was dat Jesse werd gemarteld, en Nicole dat zag via een telefoon. Dit waren immers wel lekkere scenes maar, het was echt gewoon te weinig. Ik had verwacht dat juist Nicole aangepakt werd door de mysterieuze moordenaar, alleen die kwam er wel een beetje goed van af. Er gebeurt namelijk maar vrij weinig met haar, en van martelen was eigenlijk nergens echt sprake. Überhaupt laten echte horrorscenes op zich wachten, die uiteindelijk gewoon niet komen. Er zitten hier en daar wel wat leukere scenes in, met wat actie maar, totaal dus niet wat je verwachtte van deze film.
De film opent alleen al met een onwijs matige scene, waar we kennis maken met de setting voor deze film (waar overigens ook weinig gebruik van wordt gemaakt), en dat is natuurlijk het WC-huisje in de tussenstop. Daarna volgt er nog een leuke seksscène die ik opzich wel kon waarderen, al was het wat ingetogen, en ook vooral snel voorbij. Wat eigenlijk komischer is, is dat de film nergens spannend werd. Het kon gewoon niet spannend worden om beter te zeggen, omdat er maar zo weinig gebeurt. De mysterieuze moordenaar komt zijn auto bijna niet uit, en als die dat doet zie je hem niet.
Het verhaal is tevens ook gewoon matig, tot saai te noemen. En dat maakt deze ‘Rest Stop’ toch gewoon een ondermaatse “horror” film met weinig tot geen horror. Ik had er veel meer van verwacht, en ook veel meer van willen zien dan waar ze tot nu toe mee aan kwamen zetten. Saai, energieloos en vooral amateuristisch in elkaar geknoopt. Ik kon er niet zo veel mee.
jordandejong
Prima horrorfilm die ik beter kan waarderen dan de gemiddelde user hier.
Lekkere creepy openingsscène op dat toilet. Vervolgens een kleine kennismaking met het hoofdpersonage en al snel verschijnt de maniak in de gele pick up en kan het feest beginnen.
De scènes met de pick up zijn lekker spannend, er is verrassend veel gore en af en toe is het lekker weird (die scène in die RV is echt geweldig. Had zo uit een Rob Zombie film kunnen komen).
Overigens een groot gemis dat we niet meer te zien krijgen van de torture bus. Zag er heel tof uit.
Ondergewaardeerd filmpje dit.
Je blijft wel met veel vraagtekens achter, maar volgens mij heldert de sequel (die ik heeeeeel lang geleden al eens had gezien) veel op op dat vlak.

Rest Stop: Don't Look Back
2008