• 9.371.928 stemmen

Alternatieve titel: Rest Stop: Dead Ahead

Geregisseerd door: John Shiban

Met onder meer: Deanna Russo, Jaimie Alexander en Joey Mendicino

Plot Rest Stop

"The First Stop on the Road to Hell"

Jess zit achter het stuur. Nicole zit naast hem en aan het eind van de weg zien ze het betoverende Hollywood liggen. Wanneer de gevluchte geliefden bij een verlaten rustplek pauzeren, verdwijnt Jess. En iemand anders komt te voorschijn, iemand met zijn eigen krankzinnige gedachten over plezier. Met allerlei gereedschap als boormachines en nietapparaten. Allerlei gereedschap om in het nabijliggende woud te gebruiken..of op mensen.

avatar van Senta

Senta

Op zich prima ingedrienten voor een prima horror film. Afgelegen plek, zoveel mislukte kansen, maar dat gejammer, gevloek en gegil van de actrice.....Dat begon mij op een gegeven moment wel heel erg te irriteren, en maakte de scenes wel onnodig lang.

Bijvoorbeeld de scene met de agent. Toch krijgt ie een drie omdat ik het verhaal wel orgineel vond en graag naar dit genre kijk.

avatar van Zandadder

Zandadder

Film leek wel 2,5 uur te duren... middenstuk veel te traag, storend onwaarschijnlijk en onbevredigend. erg slecht. 1,5*

avatar van K. V.

K. V.

De film bulkt van de creativiteit en diepgaande dialogen zoals "Fuck you, you fucker". Niet dus, behalve de laatste quote

Nee, de film is een nogal standaard slasher die nergens verrast, maar eigenlijk ook niet echt superslecht is. De film kijkt wel vlot weg, maar het laat zeker geen grote indruk na.

Best is de film op verstand nul bekijken, zo is hij best genietbaar. Tja, je kunt hem eens meepikken als ze hem op tv tonen, maar kopen zou 'k niet doen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zeker geen verkeerd filmpje dit!!!!

avatar van FillumGek

FillumGek

Na zeven jaar eens kijken of ik het 'misbaksel' van toen inmiddels kan opwaarderen. Ja, dat kan ik, maar het is nog steeds geen echte topper helaas. Shiban speelt met het eeuwenoude kat-en-muis gegeven maar Rest Stop wilt nooit echt spannend worden.

De film opent met een stelletje dat op weg is naar L.A. begeleid door slecht gekozen muziek. Al snel is Jesse pleitos, waarna vriendinlief besluit om anderhalf uur op haar gat te blijven zitten terwijl meneer psychopaat rondsjeest. Jaimie Alexander is geen uitmuntend talent, maar wel op zijn plaats in een middelmatig filmpje als dit waarin je al schreeuwend de ene na de andere onlogische keuze dient te maken.

Het is jammer dat sommige dingen niet uit de verf komen. Zo is het mysterie rondt de chauffeur niet boeiend. Ze zeggen dat hij niet menselijk is, maar is hij dan een geest, net zoals de agent? Hoe kan hij anders op het laatst achter Nicole staan terwijl de auto was ontploft? En Nicole(?) die op het eind onzichtbaar is geworden in de kast... geen idee waar ik dit allemaal moet plaatsen. Het zooitje heeft potentie, maar is hier gewoon niet goed uitgewerkt.

De camperfamilie was vrij nutteloos, en lang niet zo overtuigend als menig genregenoot. Qua gore is het nog voldoende, al had ook dit nog wat meer gemogen om toch nog van een groot pluspunt te kunnen spreken. Ik noemde Alexander al een geschikte actrice voor dit dertien-in-een-dozijn filmpje maar Lawrence slaat de plank volledig mis door te blijven raaskallen over zijn laatste woorden. Just die already.

Niet hoogstaand, een beetje vermakelijk is het wel. Je mist echter niks mocht je deze film skippen. Jammer dat het potentieel niet voldoende wordt genut.

avatar van Franza

Franza

Rest stop

Wat een slechte film...

Ik had eigenlijk na de eerste 5 minuten de "rest stop" moeten zetten.

Daarom zal de film ook wel zo heetten.

Ten eerste wat een dom hoofdpersoon.

Ze gewoon kunnen ontsnappen als ze gewoon door de bossen was gerent.

*Qua spanning stond het voor mij ook op een zeer laag pitje.

*Het acteerwerk was ronduit bagger (normaal ben ik daar niet zo gek kritisch op.)

*Het heeft een klote-eind.(erg saai)

*De film is niet echt inventief.

*Had zoveel meer ingezeten.

Ondanks alles ga ik toch deeltje 2 een keer bekijken en erop hopen dat die leuker is.

Op hoop van zegen.

Voor nu 1*

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt slecht en niet echt goed, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Deze horrorfilm komt redelijk uit de verf. Dit mede door wat stompzinnige scènes die uit eindelijk gewoonweg komisch uitpakken. Vooral het acteerwerk van Jaimie Alexander en haar eigen personage doen stom overkomen. Uiteraard is dat ervoor bedacht. Daardoor volgen er namelijk vele situaties in de film die mislukken. Zoals vele pogingen om te ontsnappen van de dreigende truckbestuurder! Het verhaal stelt dan ook niet veel voor en heeft dan ook niet veel te bieden op een de zelfde filmlocatie. Waardoor het script vol zit met kleine opstapelingen van stompzinnigheid, die als het zelfs nodig is langdradig uitgerekt worden. Dat uitgerekte is wellicht nog wel een feit om de speellengte van 76 minuten te bereiken. Plus punt is daarmee ook dat de film niet lang duurt en makkelijk weg kijkt. Achteraf gezien was het dan wel een redelijk grappig horror filmpje.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Kat en muisspel horror die mij best wel meeviel en die ook een beetje geheimzinnig probeert

te zijn. Met voor een film als deze waar toch aldoor een zweem van de B-categorie aan hangt,

een opvallend onderhoudende cameravoering. De film heeft ook best wel een sfeertje, en heeft

ook een beetje gestoorde gekkigheid zoals dat gezin in die camper bijvoorbeeld, welks voertuig

aan het einde van de film ook weer doodleuk ter plekke is duidelijk als suggestie van een

onderdeel/betrokkenheid bij de veelvuldige moorden van de vermiste personen. Het acteerwerk

vond ik ook wel meevallen al werd 't op den duur wel irritant dat de hoofdrolspeelster mij wat

te vaak aan het janken sloeg. Een dialoog van haar met een agent duurde ook veel te lang, haar

acties en gedrag ook niet altijd geloofwaardig, en kwam de film uiteindelijk toch ook weer een

beetje over als los zand. Desalniettemin vond ik dit een deels geslaagde poging van de regisseur

om er een leuke film van te maken evenwel zonder echt indruk achter te laten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Niet bepaald de beste film in dit genre. Rest Stop is zo'n typische vuile en vieze horrorfilm met een harde en rauwe toon. Een toon waar de film niet naartoe weet op te leven, want het is allemaal best tam te noemen. Misschien komt dat ook omdat deze film uit 2006 komt.

Afkomstig van een regisseur die actief is in de seriewereld, maar van kwaliteit is maar weinig sprake in deze film. De aanloop is saai te noemen en de hoofdpersonages trouwens ook. Alexander slaagt er als final girl nooit in om interessant of intrigerend te zijn en vervalt in saaie en veilige trekjes.

Locatie is vuil genoeg verder, maar relatief lelijk in beeld gebracht. Niet de meest interessante omgeving ook om zo lang tegenaan te kijken, maar als de horror zelf wat meer kan bieden is het snel vergeven. De horror komt alleen pas laat om de hoek kijken en als deze dan eindelijk komt beperkt het zich tot wat snelle martelingen en tamme moorden.

Zo'n omgeving als deze zou veel opvallender moeten. Het geweld wordt erg beperkt in beeld gebracht, met een paar harde martelscenes uitgezonderd. Verder is het gewoon een autootje dat af en toe Alexander aan probeert te rijden, maar het mist alle dreiging. Saaie opzet en dus ook saai uitgevoerd.

Richting de finale komt er wel eindelijk wat beweging in de film, maar het is eigenlijk te laat om het volledige resultaat te redden. Deze film trapt vrijwel nooit zijn gaspedaal in. Voor de liefhebbers zit er in het begin een relatief expliciete seksscène in maar als dat alles is wat er te genieten valt in de eerste 25 minuten dan houdt het snel op. Saaie film dit, grote teleurstelling want ik maakte me klaar voor een lekker brute film met hoog tempo.

avatar van bjerik76

bjerik76

had veel beter kunnen zijn, maar dat in zichzelf praten van Nicole die op die manier de kijker moet laten weten wat er in haar om gaat is overbodig als zij wat beter had geacteerd.

Ook het camerawerk komt erg amateuristisch over ( en het was toch al 2006)

jammer, want er had veel meer in kunnen zitten.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Every actor has to do a nude scene at least once.”

Dit was inderdaad heel veel bagger. Duidelijk een film waar de nek wordt omgedraaid door de regisseur zelf. De film kende zoveel kansen en mogelijkheden en daar wordt gewoon totaal niks mee gedaan. Ik kwam deze film tegen toen ik een film voor de genre ‘Backwoods / Rednecks / Hillbillies’, iets wat ik niet helemaal snapte aangezien het niet zo heel veel te maken had met ook maar één van deze genres. De horrormaand is dan wel voorbij, de challenge is nog in volle gang en ik wou deze film eigenlijk wel heel graag nog zien in de challenge. Ik kwam erachter dat ik alleen het tweede deel kon pindakazen, dus het was even zoeken naar dit eerste deel.

Maar, het was niet best. De plotomschrijving doet je namelijk meer verwachten dan wat je krijgt. De zogenaamde martelscenes zijn vrijwel niet aanwezig, het enige moment was dat Jesse werd gemarteld, en Nicole dat zag via een telefoon. Dit waren immers wel lekkere scenes maar, het was echt gewoon te weinig. Ik had verwacht dat juist Nicole aangepakt werd door de mysterieuze moordenaar, alleen die kwam er wel een beetje goed van af. Er gebeurt namelijk maar vrij weinig met haar, en van martelen was eigenlijk nergens echt sprake. Überhaupt laten echte horrorscenes op zich wachten, die uiteindelijk gewoon niet komen. Er zitten hier en daar wel wat leukere scenes in, met wat actie maar, totaal dus niet wat je verwachtte van deze film.

De film opent alleen al met een onwijs matige scene, waar we kennis maken met de setting voor deze film (waar overigens ook weinig gebruik van wordt gemaakt), en dat is natuurlijk het WC-huisje in de tussenstop. Daarna volgt er nog een leuke seksscène die ik opzich wel kon waarderen, al was het wat ingetogen, en ook vooral snel voorbij. Wat eigenlijk komischer is, is dat de film nergens spannend werd. Het kon gewoon niet spannend worden om beter te zeggen, omdat er maar zo weinig gebeurt. De mysterieuze moordenaar komt zijn auto bijna niet uit, en als die dat doet zie je hem niet.

Het verhaal is tevens ook gewoon matig, tot saai te noemen. En dat maakt deze ‘Rest Stop’ toch gewoon een ondermaatse “horror” film met weinig tot geen horror. Ik had er veel meer van verwacht, en ook veel meer van willen zien dan waar ze tot nu toe mee aan kwamen zetten. Saai, energieloos en vooral amateuristisch in elkaar geknoopt. Ik kon er niet zo veel mee.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Heerlijke horror pulp.ik hou hier wel van.

avatar van jordandejong

jordandejong

Prima horrorfilm die ik beter kan waarderen dan de gemiddelde user hier.

Lekkere creepy openingsscène op dat toilet. Vervolgens een kleine kennismaking met het hoofdpersonage en al snel verschijnt de maniak in de gele pick up en kan het feest beginnen.

De scènes met de pick up zijn lekker spannend, er is verrassend veel gore en af en toe is het lekker weird (die scène in die RV is echt geweldig. Had zo uit een Rob Zombie film kunnen komen).

Overigens een groot gemis dat we niet meer te zien krijgen van de torture bus. Zag er heel tof uit.

Ondergewaardeerd filmpje dit.

Je blijft wel met veel vraagtekens achter, maar volgens mij heldert de sequel (die ik heeeeeel lang geleden al eens had gezien) veel op op dat vlak.