• 9.378.047 stemmen

Genre: Misdaad / Mystery

Geregisseerd door: Simon Brand

Met onder meer: Greg Kinnear, Jim Caviezel en Joe Pantoliano

Plot Unknown

Vijf mannen ontwaken in een pakhuis voor chemische artikelen, beseffend dat zij zelf niet meer weten wie ze zijn noch weten hoe zij daar gekomen zijn. Al gauw beginnen zij zich gewaar te worden van het feit dat sommigen van hen kidnappers zijn en de anderen de gijzelaars. De tijd dringt om uit te zoeken wie nu precies wie is, daar de leider van de kidnappersbende zich op weg bevindt naar het pakhuis met als doel de gijzelaars te doden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jean Jacket

goede spannende film.

3.5

avatar van maerk

maerk

Slappe film. Het gegeven (vijf mannen worden wakker in een afgesloten loods en weten niet wie ze zijn) is wel aardig, maar is heel slecht uitgewerkt.

De cast in de loods is nog wel te pruimen. Daarmee bedoel ik vooral Barry Pepper en Greg Kinnaer. Die zetten nog wel een goede rol neer. James Caviezel is een van mijn favoriete acteurs, hij speelt erg natuurlijk en erg goed. Maar in deze film vond ik hem erg tegenvallen. Hij kijkt er ook zo bij van: Wanneer wordt ik betaald dan kan ik weg van deze set . De cast buiten de loods is drie keer niks...zelfs Peter Stormare was niet overtuigend als creep!

Het camerawerk is op sommige momenten wel goed. Maar er zitten ook hele lelijke stukken tussen. De montage is heel slordig en te snel. Tsja... ik hou er wel over op.

Voor het idee, Greg Kinnaer, Barry Pepper en doordat ik best benieuwd was naar de afloop krijgt de film van mij 2*.

avatar van Materny

Materny

Gekocht voor 2.50.

Zeker geen miskoop voor dat geld maar echt spannend of interessant wordt het nergens helaas.

Heeft het nét niet, daar waar de films waar deze mee vergleken wordt het juist wel hebben.

avatar van edjekdetje

edjekdetje

misschien een sequel? haha?

Ik vond de film best ok. Cast goed, toch best een verrassend einde. Niet "raar" zoals al werd gezegd door enkele hier.

Er zitten genoeg "twist" momenten in om de film toch wel een ruime voldoende te geven

Oh ja... Ik vond de geluidmix tamelijk slecht.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Best ondergewaardeerd hier. Sterke en mooi opgebouwde thriller, ook al lijkt de plottwist naarmate de film vordert aanvankelijk vrij voor de hand liggend. Op het einde geven de makers echter alles nog een leuke draai. Acteerwerk van Pepper en Kinnear zoals steeds erg goed, Caviezel blijft een erg matig acteur. De regisseur levert hier een beloftevol debuut, vakwerk over de hele lijn.

avatar van decsss

decsss

maerk schreef:

Helemaal mee eens, had veel meer ingezeten. Maar het is geen slechte film. Einde jammer genoeg snel in elkaar gezet. Toch 3*

avatar van Thorak

Thorak

Goeie film met een paar redelijke plot wendingen, al zijn deze toch ook wel weer redelijk voorspelbaar. Wie de ontvoerders zijn en wie de ontvoerden vond ik nou niet een heel erg grote verassing maar ondanks dat twijfelde ik soms toch wel wie nou wie zou kunnen zijn. Mischien omdat alles zo voorspelbaar bl;eek te zijn dus toch nog een kleine verassing.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens mij begon na 77 min de aftiteling al. Lang genoeg voor een film die zich voor 90% in een pakhuis afspeeld.

Mede door de acteerprestaties vind ik dit een goede film. Het komt zowaar een beetje realistisch over. Het camerawerk was ook prima.

De film heeft absoluut zijn voorspelbare momenten en echt heel spannend wordt het nou ook weer niet. Maar de film heeft wel wat en is dit voor mij een bovengemiddelde film.

avatar van Zinema

Redelijke thriller die goed de kunst heeft afgekeken bij anderen. Tegen het eind ontspoort de film wat in ongeloofwaardigheid.

avatar van Mierelier

Mierelier

Vond m wel aardig, spannende momenten.. 3 sterren van mij

avatar van eduard

eduard

De slechte acteer prestatie van vooral de hoofdrolspeler deed me bijna besluiten om deze film al na 10 minuten af te zetten. Ik heb hem gisteren toch afgekeken en kwam toch tot de slotsom dat dit verhaal beter had uitgewerkt kunnen worden met betere acteurs en duidelijker verhaal. toch een mager drietje.

Geen film om te bewaren of nog eens te kijken.

avatar van Baldur

Baldur

Zeker geen slechte film! Niet heel verrassend, maar wel geloofwaardig neergezet. Het verhaal sprak me wel aan in ieder geval.

avatar van seth gecko

seth gecko

sterk uitgangspunt dat ietsjes matig wordt uitgewerkt en gebukt gaat onder een regie die van weinig inventiviteit of talent getuigt

2.5

avatar van Bla

Bla

Zeer redelijke film met goede acteerprestaties van vooral Greg Kinnear, Barry Pepper en James Caviezel.

avatar van m1701

m1701

Vond de film wel goed maar niet geweldig

Het enige dat ik jammer vond is dat ze de film te weinig diepgang

heeft. Het bleef te oppervlakkig

Maar voor de rest niet verkeerd

Acteerwerk was ook goed

avatar van Steve-a

Steve-a

Zwaar ondergewardeerde film. Een perfect script en heel goed geacteerd. Heerlijke sfeer ook. De karakters zijn ook uitstekend.

avatar van playah26

playah26

Zeer matige thriller, slaapverwekkend zelfs!

deze film deed me beetje denken aan de film ´house of 9´ die ik toch nog wel aardig vond.

maar unknown heeft me totaal niet kunnen boeien, zelfs het verrassende sterke eind heeft voor mij de film niet echt meer kunnen redden.

avatar van komerad

komerad

Toch wel een vrij aardige film qua verhaal. Goede plotwendingen had wel vermoedens maar kon nooit met zekerheid zeggen wie wie was waardoor ik het althans toch vrij onvoorspelbaar vond voor het grootste deel van de film. De mij onbekende film bleek al bij al toch een aangename verassing te zijn.

avatar van Spetie

Unknown is een aardige film die het verhaal van vijf mannen vertelt die allemaal in een pakhuis zitten waar ze niet uit kunnen en die bovendien niet weten wie te vertrouwen is. Op zich een interessant gegeven dat aardig is uitgewerkt, alleen wordt het nooit echt spannend. Dat komt omdacht de aandacht zoals bijvoorbeeld in Reservoir Dogs niet constant op de vijf mannen gericht is, maar ook grotendeels op wat er buiten de loods gebeurd en dat leidt behoorlijk af. Het acteerwerk is op zich goed, maar het verhaal had ik toch wel vrij snel door. Toch zit er dan op het eind nog een leuke onverwachte twist in het verhaal. Vermakelijke film!

avatar van Rutte

Rutte

Niet slecht, maar ook geen topper.

Ik vond het verhaal best goed bedacht en redelijk neergezet, alleen had ik wat meer spanning en aktie verwacht.

Verder prima acteerwerk, en het blijft lang gissen naar wie nu wie is. Deze onvoorspelbaarheid komt het geheel best wel ten goede, maar het had dus absoluut wat spectaculairder gemogen.

Prima einde trouwens.

avatar van bollepeer

bollepeer

lekker spannende thriller waar de spanning steeds verder wordt opgebouwd. het verhaal is goed, de uitwerking misschien iets minder en het acteerwerk is ook prima. een minpunt is het einde. al met al 3,5 *

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik vond het ook wel een goede film, alleen was het soms een beetje te ingewikkeld. Wat er aan het einde ineens allemaal verteld werd . De film had best een kwartiertje langer gekund.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Net een plottwistje teveel van het goede: 3.00 (2.80)

Unknown is een redelijk vormgegeven prent die aan het slot helaas verzuipt in een aantal onwennige plottwists die er toe leiden dat er eigenlijk alleen maar meer vragen ontstaan. Afgezien van de laatste tien minuten wordt het concept aardig uitgewerkt, wordt de onduidelijkheid die bestaat over wie nu precies wie is goed op de kijker overgebracht en is met name het constante tempo waarop Unknown zich bevindt goed geslaagd. Daarnaast wordt er voldoende geacteerd, al pakt een enkeling zijn of haar rol wellicht iets te serieus op, terwijl de film dat eigenlijk niet toelaat. Verder zijn de dialogen lang niet misselijk en staat Unknown cinematografisch zeker zijn mannetje. Met name de opvallend verzorgde opnamelocaties springen in het oog, is het camerawerk over het algemeen heel behoorlijk met enkele fraai geschoten scenes als resultaat en is de montage weliswaar nogal overmoedig en chaotisch maar richt dat Unknown niet direct ten gronde. Al bij al een simpel, doch aardig debuut van Brand.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik heb deze debuutfilm ook eens bekeken...

Man, man, man, bespaar jezelf 80 minuten van verveling en sla deze over !

Deze film verliest zichzelf in oeverloze discussies tussen die gasten die opgesloten zitten in de werkplaats.

In een goeie film begin je op een bepaald moment mee te leven met de personages zodat het je iets doet als er wat met hen gebeurt, hier dus niet.

Mij kon het geen bal schelen of ze het er levend vanaf zouden brengen of niet, het enige wat ik hoopte was dat deze vervelende Misdaadfilm snel gedaan zou zijn

Pas een goed uur in de film begint het op iets te trekken,

maar dan duurt het nog maar 20 minuten voor de eindaftitels lopen, tsja....

4,5/10.

Hij ziet er cool en afgelikt uit met een bende über macho's in de hoofdrollen, maar om een goeie film te maken heb je meer nodig dan enkel wat "eye candy".

avatar van Film Pegasus

Beetje leeg gevoel achtergelaten deze film. Het gegeven is wel goed gevonden. Een idee dat al veel gebruikt is, maar hier nog meer dan anders focust op de vraag WIE de personages zijn en iets minder op wat er gaat komen. Leuk voor een kortfilm, maar te weinig voor een volledige film. Bovendien worden de plotwendingen en verrassingselementen nogal geforceerd gebracht. De maker probeert wel de kijker af en toe op een verkeerd been te zetten. Maar dan toch niet hard genoeg geprobeerd. Het einde is ook maar zielig, vergeleken met de rest. Leuk B-filmpje, maar meer niet.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

sn@ke schreef:

Ben het met je eens, behalve wat Caviezel betreft. Heb andere films van hem gezien en hij is goed in wat hij doet. In deze film lijkt hij niet zijn best te doen, maar dat hebben de meeste acteurs wel eens. Dus ik zou hem niet aankijken op één film.

Voor de rest mooi film, met leuke wendingen en verrassingen.

avatar van Zizzo

Zizzo

matige thriller, die ik niet echt spannend vond. de interactie tussen de hoofdrolspelers waren wel vermakelijk en is geloofwaardig neergezet. De film is veel te kort (82 min) en het verhaal deed mij niet veel. De cast is wel goed maar die kunnen deze film niet redden voor mij.

avatar van 606

Zeer aardige thriller met een goed verhaal dat prima in elkaar zit.

Acteurs zijn goed.

Verrassend einde.

3,5 ster

avatar van Beloki

Beloki

Spannende film met een paar leuke twists. Acteerwerk vond ik iets minder indrukwekkend, maar zeker niet slecht.

B.

avatar van Metalfist

Metalfist

Trust no one. Fear everyone

Gisteren in de Mediamarkt hier een 2 Disc Steelcase edition gevonden voor de spotprijs van 1.90€. Ik meende me de film te herinneren maar kon me er niet zo bijster veel bij voorstellen, met de uitzondering dat ik het geen slechte film vond. Toch meegepakt want voor die prijs kon ik nu moeilijk een miskoop doen.

Het gegeven van Unknown is op zich wel interessant. Vijf mannen worden wakker in een pakhuis maar weten niet van zichzelf of ze ontvoerder of de ontvoerde zijn. Genoeg potentieel om hier een mindfuck van te maken maar Brand kiest ervoor om een het allemaal op een zachtere, meer uitleggerige manier te doen. Aan de hand van een aantal flashbacks krijgen we langzaamaan meer informatie over de mannen in kwestie waardoor het allemaal nog interessant blijft totdat de aftiteling op het scherm loopt. Hoogstaand of origineel is het niet maar het verliest niet aan vermakelijkheid. Qua plot blijft het dus boeien, al is het wel redelijk voorspelbaar wie nu juist wie is (Kinnear deed me met zijn mooie zakenhemdje al direct denken aan een zakenman) maar het kleine twistje op het einde, wel één van de velen, waar Caviezel een dubbelagent blijkt te zijn had ik niet zien aankomen. Jammer genoeg wordt er nooit echt een serieuze spanningsboog gecreëerd, zeker het einde in de loods waar iedereen à la Reservoir Dogs samenkomt doet je niet op het puntje van je stoel zitten. Unknown duurt dan ook maar een dik uur maar dat is meer dan genoeg want als het langer had geduurd had waarschijnlijk de verveling ook toegeslagen.

Qua cast is Unknown zeker en vast ook niet slecht. James Caviezel, ben hem ook aan het volgen in The Prisoner, doet het vrij goed en acteert ook een stuk overtuigender dan in The Prisoner. De rest van de cast in de loods is solide al steken Kinnear en Pepper er toch met kop en schouders boven uit. Vooral de combinatie van deze 3 zorgt voor een aantal leuke scènes met soms geweldige commentaar van Joe Pantoliano. De cast buiten de loods is wat van een lager niveau. Oké, het zijn bijrollen maar dat neemt niet weg dat deze ook deftig ingevuld moeten worden. Visueel is Unknown soms nog wel de moeite waard maar het stijgt allemaal wel niet boven de middelmaat. De flashbacks worden mooi in beeld gebracht en het ziet er allemaal netjes uit maar we hebben het allemaal al eerder gezien.

Uiteindelijk voelt Unknown aan als een film die veel elementen van andere films heeft geleend maar het allemaal net iets minder weet uit te werken, The Usual Suspects en Reservoir Dogs schieten me te binnen maar dat neemt niet weg dat ik me niet een klein anderhalf uur heb weten te vermaken.