Genre: Misdaad / Mystery
Geregisseerd door: Simon Brand
Met onder meer: Greg Kinnear, Jim Caviezel en Joe Pantoliano
Plot Unknown
Vijf mannen ontwaken in een pakhuis voor chemische artikelen, beseffend dat zij zelf niet meer weten wie ze zijn noch weten hoe zij daar gekomen zijn. Al gauw beginnen zij zich gewaar te worden van het feit dat sommigen van hen kidnappers zijn en de anderen de gijzelaars. De tijd dringt om uit te zoeken wie nu precies wie is, daar de leider van de kidnappersbende zich op weg bevindt naar het pakhuis met als doel de gijzelaars te doden.
Jean Jacket
Detective Anderson
Detective James Curtis
Detective McGahey
Sutherland
Ik vond het een vrij goede film. Lekker spannend en het einde heeft ook nog een leuke wending.
Lekker filmpje!
tukkerstein
Slechte film.
*Matig -overdreven- acteerwerk
*Wordt nooit spannend
*Ongeloofwaardig
*Einde geeft geen voldoening, ik dacht niet van "wow dat is echt een geweldig einde" zoals bij Saw. Terwijl dat volgens mij wel de bedoeling was.
*Montage is slecht en soms onprofessioneel.
blondegod8
Aardige film om te kijken maar niet daadwerkelijk bijzonder. In het begin is het logisch dat je een verband met saw legt, maar dit blijkt uiteindelijk heel anders in elkaar te steken. Voor degene die het einde al aan zag komen, Klasse!! jij bent vast de nieuwe Sherlock Holmes!
Het einde had trouwens wel wat meer uitgewerkt mogen worden, beetje abrupt allemaal. 3,5 *
Timecop
Aardige film. Acteerwerk is zeker niet slecht.
Het komt allemaal net iets te kort om een topper te zijn. Alleen ECHT spannend wordt het nooit. Toch een ruime 3.
dulcinea
Beetje een teleurstelling toch. Op het acteerwerk niks aan te merken, maar het verhaal kon me toch nooit echt boeien. Het einde verraste dan wel een beetje maar eigenlijk kon me dat allemaal weinig schelen. Misschien was ik gewoon niet in een bui om dit soort films te zien, ik moet het voorlopig toch bij 2,5 houden
Betamax
Verhaal zat erg goed in elkaar.
Heb erg genoten tijdens deze film.
Geforceerde thriller met elementen van oa Saw en The Usual Suspects. De personages zijn vlak, ondanks de aanwezigheid van veel goede akteurs, en het verhaal voelt zeer gekunsteld aan. Gelukkig is de film door zijn geringe lengte niet saai.
Under007
Het is een redelijke film met een goed verhaal vooral op het eind!
Je moet er van houden, ik dacht meer aan Saw toen ik het verhaal in het kort las.
Krijgt van mij: 3
DragQueen
Best een goede film, met een prima bedacht verhaal. het acteerwerk is uitstekend. caviezel, kinnear en pepper brengen hun rollen gewoon goed. dit is wel lekker zo'n film waarbij je zelf mee kunt denken. dan doel ik bv. op : wie zijn de ontvoerders, wie de gegijzelden. eerst hebben ze elkaar de kop ingeslagen. en als ze eenmaal bijkomen, weten ze niks meer en helpen ze elkaar zelfs. het einde is best verrassend, maar is een beetje te kort door de bocht. dit einde had wel wat beter uitgelegd kunnen worden. verder heerst er best een spannende sfeer in de film. hij heeft mij vermaakt, al vond ik de speelduur iets te kort. 3 sterren.
The Director
Bijzonder saaie bedoeling deze film en zeker niet origineel, acteer werk van Jim Caviezel maakt iets goed.
2.5 ster
hasjing
Hoe zit het einde nu in elkaar?
Wie kan het verhaal in een notendop weergeven. Even kijken of ik het nu preies snapte. Was namelijk een beetje fageleid tijdens het einde van de film.
luuk1988
Het begin is leuk en alles is nog vet vaag en spannend maar de hele film hangt aan elkaar van plot wending tot plotwending en uiteindelijk snapt niemand nog iets. Vooral dat ouwehoerverhaal van die gast die half dood lag te gaan aan een handboei was echt verschrikkelijk slecht en voorspelbaar. En je verwacht het al nadat hij zijn laatste zin afmaakt is hij dood
kutfilm! 2*
skip
Een goede cast die een lekkere thriller neerzet met een gezond spanningsniveau. Geluid was ook goed. Kortom een film in balans. Een paar elementen komen inderdaad ook voor in Saw / Reservoir Dogs en Cube. Maar meer dan elementen zijn het niet en daarom is Unknown een goede zelfstandige film en niet een slap aftreksel.
Prima film 4*
krang74
Niet echt een boeiende film. Beetje slap allemaal. Dialogen die niet goed uitgewerkt of verpakt zijn.
Nee, het kon me, ondanks de redelijke cast, niet boeien.
Toch 3* vanwege het idee....
kroked
Twijfelgeval.
Vanaf het begin is eigenlijk al duidelijk dat de mogelijke "bad guy" er geen is...
Het verhaal is daarentegen wel vermakelijk en onderhoudend.
Je blijft toch nieuwsgierig naar de ontknoping, welke dan wel weer tegenvalt. Wanneer deze nog iets was uitgediept zou je een ander gevoel aan de film over houden.
Nu blijft het een twijfelgeval; niet goed, niet slecht.
Vandaar ook een 2,5
Brianna
Denk je dat je eruit bent hoe het verhaal loopt, nee hoor, mis, je weet het echt pas als je de film af kijkt. Wat een goede film, goed verhaal, goed geacteerd, mooi plot. Echt het kijken waard
RodneyS
Redelijk verhaaltje, maar wordt nooit echt spannend. Leuk voor even tussendoor, maar zeker niet meer.
BlueSword
wel leuk, maar niet echt vernieuwend, wel goed verhaal en cast maar zat nergens echt op het puntje van me stoel, en dacht ook niet van WOW ik wil weten hoe dit afloopt...maar wel vermakelijk.
kenjy
Best een aangename film. heeft een saw - reservoir dogs achtig sfeertje dat me wel aanspreekt.
Skeleton
Een leuk bedachte film met een goed uitgewerkt verhaal!
Alleen, zoals al vaker hier gezegt, het eind is een beetje te overhaast gemaakt. Een beetje meer aandacht mocht hier toch wel naar toe gaan! Omdat daar toch het hele verhaal duidelijk wordt!
chill-ko
Slechte film.
*Matig -overdreven- acteerwerk
*Wordt nooit spannend
*Ongeloofwaardig
*Montage is slecht en soms onprofessioneel.
Ongeloofwaardig????
Je moet ook niet alles geloven wat je op die glazen plaat ziet gebeuren!!!
Van Nunen
Werkelijk nog nooit zo'n ongelofelijke hoop bagger gezien met zo'n cast.
0,5 *
merlijns sikje
Behoorlijke film, wat minder dan memento en Saw war het duidelijk naar verwijst. Einde is enigzins verrassend maar te plotseling....
DeCol
Lastig te beoordelen. Ik heb genoten van de film, vond het best spannend en kon niet wachten hoe de vork nou in zijn steel zat. Van een paar was ik zeker welke rol ze speelde in het spel maar dankzij het einde bleek dit helemaal niet zo te zijn. Einde is inderdaad te plotseling waardoor het eigenlijk toch niet zo leuk is. Maar ja, wat moet je met geheugenverlies eh
Film is daarnaast te kort en ik vind het altijd zoooo zonde als een film kortern dan 90 min duurt, hier staat wel 92 maar dit is niet waar! Memento was geweldig, Reservoir dogs is niet mijn ding, Unknown vond ik wel oke maar het had zoveel meer kunnen zijn.
Saw met een A-cast ?
Serieuze B-cast eigenlijk. Geen enkele goeie acteur gezien, ze doen het ook allemaal erg slecht.
Verder vond ik het een tof concept dat vraagt om een goeie uitwerking. Visueel verzorgd, goeie soundtrack ... niks van dat dus. Ergste is nog dat de makers wel proberen er wat hips van te maken, maar daar als schijnbaar 80-jarige sloffen niks van terechtbrengen. Af en toe redelijk beschamend zelfs.
Heb je nog het einde waar 20 twists inzitten, dit keer zonder de vette knipoog van een Sex Crimes. En dan is het uiteindelijk maar een baggerfilmpje met een erg goed idee waar weinig mee gedaan wordt.
Jammer. 1.5*
helleke
Geen slechte film maar ook geen topper.
De acteerprestaties waren ok zonder meer.
Goed dat de film niet al te lang duurde.
2,5 sterren.
gentenaar
Goede door de weekse film, toch een van de mindere met Caviezel,
2,5

The Visitor
Drama, 2007

Narc
Misdaad / Thriller, 2002
losgeldfabriekgeheugenverliesontvoeringmenpolitiepasttoxicoverlevingphotographic memory