Day of the Dead (2008)
Geregisseerd door: Steve Miner
Met onder meer: Mena Suvari, Nick Cannon en Stark Sands
Plot Day of the Dead
"D-Day is coming."
Als militair Sarah haar zieke moeder naar het ziekenhuis brengt, ontdekt ze dat een heleboel mensen in het Amerikaanse stadje tegelijkertijd ziek zijn geworden. Het duurt vervolgens niet lang voor het gruwelijke virus dat deze zieke mensen in hun lichaam hebben hun drager transformeert in bloeddorstige wezens. Sarah, een paar collega's en nog wat andere mensen worden vervolgens aangevallen door deze hongerige monsters. Ze moeten nu alles op alles zetten om uit de handen van deze zombies te blijven en te overleven.
Sarah Bowman
Local Girl
Mrs. Leitner
Paul - DJ
cb650z
Ik had echt even niets anders te doen, en dan is het een leuke tijds besteding. Daarna snel vergeten en weil iets doen.
Gieljam
@ Chainsaw
Jammer dat je je zo laat misleiden door vooroordelen. De originele film Day of the Dead, was reeds een uitgemelkte versie van vorige Romerofilms. Ik vind het dan ook onterecht op die wijze een film te beoordelen. Een film staat per definitie op zichzelf, tenzij duidelijk in de verhaallijn een connectie met de vorige film ligt.
Chainsaw
Hoezo vooroordelen? Als een film zich uitgeeft voor een remake, dan zijn er nu eenmaal bepaalde verwachtingen. Als men dan vervolgens het verhaal overhoop gooit, personages op verschrikkelijke manier aanpast en eigenlijk niets van het origineel heel laat, dan reken ik dat de film zeker af. Maar desondanks is de film als losstaande film ook huilen met de pet op. Beroerde casting, erg matige uitwerking van het verhaal, tonnen cliche's. Had niet veel erger gekund imo.
Gieljam
Met die criteria vallen er behoorlijk veel films in een lage categorie. Hetgene wat de film waardig maakt is dat het een avond vertier brengt en zich tot het eind tot stand weet te houden, wat van veel films niet is te zeggen (waaronder Day of the Dead). Qua actie in orde! Maar blijkbaar een verschil van mening in dat opzicht. Dankjewel Nederland.
RousmariO
ik geef je groot gelijk! vind het verschrikkelijk zoals men dit keer op keer klaar krijgt
MuchTheSame
Ik wil hem absoluut wel zien!
Aan de andere kant wacht ik meer op George A. Romero's Diary Of....
Die is van de meester G.A. Romero zelf
Miss Sway
Ik vind het affiche/poster echt verschrikkelijk. De film echter vond ik verassend vermakelijk.
Grunner
Tegen alle verwachtingen in! Deze film heeft me van begin tot eind geboeid!
Elmotje
Tegen alle verwachtingen in! Deze film heeft me van begin tot eind geboeid!
Helemaal mee eens, ik vond het zeker een vermakelijke film. We kunnen deze film natuurlijk (zoals er velen doen) op veel punten afkraken! Toch denk ik dat een beetje zombie liefhebber hier zich niks van moet aantrekken en dan weet ik zeker dat je 100% geniet van deze film.
martinovitch
Raar dat deze bij Kinepolis nog niet bij word verwacht staat nu begin ik er aan te twijfelen of deze wel in de Belgische cinema komt.
Carlos Olivera
Remake of niet, dit slaat nergens op! Zombies die Spiderman senses krijgen en op muren en plafonds kunnen lopen... een erg irritante Cannon, die overdreven de macho probeert uit te hangen.
Mena Suvari vond ik nog leuk om te zien en zij deed het ook niet eens slecht. Ik ben een enorme fan van Zombie-films, maar deze heeft het gewoon niet.... Leuk geprobeerd, maar dit is een slechte Zombie film.
MFEO
Volgens mij gaat deze film niet op 13 maart in de bioskoop draaien. Staat er nog niet bij. En gaat zeker niet in Rotterdam draaien.
ralfsjam
een echte "slecht verhaal, redelijke zombie film". Voor die gene die van zomie-films houdt zonder goed verhaal... kijken maar! maar in mijn ogen is het een zuig-film met goede special effecten. een echte zombie film dus. een 1 voor verhaal, en een 3.5 voor de hongerige zombies! en omdat het niet zo moeilijk is om een goed verhaal neer te zetten (veel beter dan deze) maar de makers hadden daar geen zin in... geef ik deze film een 2.
kom op jongens! dit kon veel beter!!!
han de barman
13 in een dozijn horrorfilm met ontiegelijk veel fouten en irritant gekrijs.
Spider1980
Verander alsjeblieft die poster weer terug in de oude!
Tot een maand geleden stond hier nog 't originele filmposter.
Deze poster suggereert een ware B-Film.
which it isn't!!
AmazingPP
Als B-film is deze film helemaal niet zo beroerd. Je moet hem zeker zo gaan bekijken. Er wordt redelijk tot redelijk slecht in geacteerd, maar op zich kon ik daar wel weer om lachen. De zombie's zijn een stuk sneller dan in de originele film, maar in het geheel genomen niet half zo eng of effectief als in de originele film. Heb me toch best vermaakt en soms werkelijk tranen gelachen, omdat de film zo tenenkrommend was. Gekgenoeg 3 *.
aerts007
Vond hem best te pruimen! Goe gelachen.
lordhumangus
De cover is afschuwelijk zoals je veel tegenkomt in de videotheek of is het dvdtheek in een stoffige hoekje met een versleten sticker erop dat het om een "weekfilm" gaat. Is dit nou bioscoop waardig ? of is het om de hype vast te houden met films als "I am legend" en "28 weeks later" of gewoon een graantje mee te pikken. Ik denk het laatste.
xangadix
Het is wel uit te kijken, maar het voegt niet echt iets nieuws toe. Doe mij de oude Day of the Dead maar..!
NB. Deze cover is echt vreselijk lelijk.
nacht
de oude lijkt mij ook beter ja, alleen de remakes zijn meestal ook leuk...
darkcity
Idd nogal slechte film. Het is nooit spannend of vernieuwend/spektakulair (wat Dawn wel was), het is vooral hersenloos gehak en geschiet met hier en daar wat heen en weer vliegende darmen. Leuk dat Mena Suvari eens een andere rol had dan anders. Verder vrij saai met idd ontiechelijk veel fouten (waarom heet de film bijv. Day of the Dead, de gehele film speelt zich 's nachts af) en lachwekkende situaties. Ik ben een groot zombie-film fan maar dit hadden ze idd beter kunnen doen, zonde dus. Het laatste kwartiertje was nog wel te pruimen in die bunker, dat had dan nog iets weg vd setting van het origineel. Ik denk dat ik Dawn maar weer eens opzet binnenkort
Zonde zonde!
Martijnnn
Een dag telt gewoon nog steeds 24 uur.
darkcity
Een dag telt gewoon nog steeds 24 uur.
Ja maar in Dawn lag de nadruk nogal op dat de ellende begonbij het ochtendgloren (zie openingsscene)
Als ze deze film overdag hadden laten afspelen had, sloeg de titel nog ergens op, deze film had nu net zo goed Night of the Dead kunnen heten.
Martijnnn
Nee want het is gewoon de dag dat de doden aan de wandel gaan. Het slaat niet persee op die paar uren dat het licht is, al word het daar wel eens voor gebruikt.
A day (symbol: d) is a unit of time equivalent to 24 hours.
Horrordude
ohh wat heb ik hier lang op zitten wachten! en O, wat viel hij tegen...

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Fido
Komedie, 2006

La Horde
Horror / Actie, 2009
secret labinfectionquarantinezombiestruggle for survivalarmy national guard virus