• 9.377.434 stemmen

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Mena Suvari, Nick Cannon en Stark Sands

Plot Day of the Dead

"D-Day is coming."

Als militair Sarah haar zieke moeder naar het ziekenhuis brengt, ontdekt ze dat een heleboel mensen in het Amerikaanse stadje tegelijkertijd ziek zijn geworden. Het duurt vervolgens niet lang voor het gruwelijke virus dat deze zieke mensen in hun lichaam hebben hun drager transformeert in bloeddorstige wezens. Sarah, een paar collega's en nog wat andere mensen worden vervolgens aangevallen door deze hongerige monsters. Ze moeten nu alles op alles zetten om uit de handen van deze zombies te blijven en te overleven.

avatar van botske

botske

goede film maar kom op zeg een vega zombie...

avatar van Rudeo

Rudeo

Ik vond het niet een echte bloedstollende zombie film, dit komt vooral door de humor die je zo nu en dan tegenkomt en de weinig schrikmomenten, dan komt er nog bij dat je cliche naar cliche voor geschoteld krijgt kwa verhaal maar ook wat betreft de dialogen. Deze griezelfilm kon mij daarom niet genoeg bekoren.

avatar van Fryce

Fryce

Ik denk dat deze film als template voor zombiefilms gebruikt kan worden. Hij vermaakt........ en meer eigelijk niet. De dialogen vind je weer in de meeste zombie films, net als het verhaal. Maar goed de persoon die een zombie film voor het verhaal of een paar goeie dialogen gaat kijken .......

avatar van mikey

mikey

Eindelijk eens een leuke zombiefilm. Zombies hebben nu zelfs spider(wo)man in deze onlogische maar hoogst vermakelijke Minerflick. De film heeft trouwens nagenoeg niets met origineel van doen.. Dom vertier.

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke horrortje

had beter gekund want ik vond de acteerprestaties zeer ongeloofwaardig spelen maar wat betreft het bloed en gore dan is de film wel in orde

avatar van 606

T_G60 schreef:

Ik heb de film zojuist gekeken en krijgt van mij een dikke 4.

Al is het alleen al om de vegetarier en hoe die erbij zat.

dat vond ik ook erg goed.

de films was toch aardig

en zombie's waren ook goed gemaakt

3,5 ster

avatar van martinovitch

martinovitch

Is deze film al uit op dvd?

avatar van Halcyon

Halcyon

2 december op Dutch Filmworks dacht ik.

avatar van meijer76

meijer76

Een mooie hedendaagse vertaling van een ouderwetse zombie film.

Vooral die snelle zombie's, ik vind hem mooi gemaakt.

avatar van 606

meijer76 schreef:

Een mooie hedendaagse vertaling van een ouderwetse zombie film.

Vooral die snelle zombie's, ik vind hem mooi gemaakt.

ik ook hele leuke film inderdaard

avatar van mrkos

mrkos

Gisteravond bekeken met wat bier op!

leuk gemaakt maar slechte echt slechte camera werk! ging veelste snel heen en weer!:S

voor de rest vond ik die zombies leuk vooral toen ze gingen rennen:P

2.5

avatar van Marla Singer

Marla Singer

Toen ik aan het begin een aantal bekende acteurs/actrices zag, die ik persoonlijk wel weet te waarderen, had ik vrij hoge verwachtingen van deze film. Helaas kwamen die verwachtingen niet uit, saaie zombiefilm, weinig verrassend, ik ben letterlijk in slaap gevallen op een gegeven moment....

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Oh..rennende zombie`s waren nog niet spectaculair genoeg voor deze film..nee...deze zombie`s moeten ook over het plafond kunnen kruipen (en ook nog met dat inmiddels irritante schokkerige effect..ik weet niet hoe je dat noemt...alsof er een paar beeldjes missen).

En ik snap niet waarom ze deze film `day of the dead` noemen en er ook nog bij zeggen dat de film is gebasseerd op de bewuste klassieker van Romero..ik zag geen overeenkomsten.

avatar van Ellis85

Ellis85

vond hem zeker niet slecht

avatar van coldheaven

coldheaven

Paar keer echt gelachen om deze film, en dat was volgens mij niet de bedoeling van de regisseur;)

Verwacht niets nieuws in deze zombiefilm; alle clichés en gebruikte concepten vliegen je hier om de oren

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Geen slechte zombie film, maar soms overdreven en een vegetarische zombie die niemand eet, hallo???
Voor de rest wel te apprecieren, maar beste zombie film is toch wel Dawn Of the Dead van Zack Snyder

avatar van coldheaven

coldheaven

M.Goodkat schreef:
een vegetarische zombie die niemand eet, hallo???

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Alleen al voor de vegetarische zombie een 3,5*!!

avatar van Minotaures

Minotaures

Bah, bah en nog een keer: bah!

op de helft kon ik hem gewoon niet meer uitkijken.wat een wanstaltig product dit.het acteerwerk is zelfs voor horror begrippen om te janken.suvari en cannon als soldaat?
de film schuwt geen enkel cliche,waarom gaat er altijd iemand in zijn eentje vandoor met een auto en laat hij de rest achter.zelfs als deze rest wapens hebben en hij niks.zoals de dokter .
1,5 sterren

wat me trouwens ook op viel,in het ziekenhuis,dat stuk dat ze in een kast zaten. suvari staat daar erg cool een uitweg te bedenken,maar geen traan over haar moeder liet of zelfs maar aan haar broer en zijn vriendin dacht.idem voor de broer trouwens die met zijn vriendin vlucht zonder aan zijn familie te denken acteerwerk van nul

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk goed.

Snelle zombies, die ook nog wat kunnen denken resulteren in een actievolle zombiefilm. Dat ze echter op het plafond kunnen kruipen is er wel over!

De gore valt best wel mee maar de special effects zijn niet altijd even goed. (Spuitend bloed in pixelformaat)

Niet altijd even spannend maar kijkt wel vlot weg.

Kon er wel om lachen maar echt heel eng was ie niet, leuk voor als je van zombiefilms houd, verhaal was niet echt pakkend.

avatar van Ruttie2

Ruttie2

Deze film was meer grappig dan eng, ik vond de vegan zombie een erg domme zet, volgens mij hebben ze dit gedaan door de Day of the dead de oude, waarin Bub (een getrainde zombie die gehoorzaamde)

voorkwam, ik vond het ook wel dom dat iedereen ziek werd en dat op een op een of andere manier mensen hebt die immuun zijn, het leek erg een op 28 days later, ik vind dat ze hiermee in herhaling komen, toch kon ik er wel om lachen, en de zombies waren weer briljant, behalve als ze net zombie zijn dan zitten ze ''ineens'' vol met wonden, ik geef deze film een 2,5

avatar van bloedlink

bloedlink

jezus vergelijk deze eens met films als dawn of the dead en 28 weeks later enzo, wat SLECHT

doorgespoelde zombies zijn zo lelijk om naar te kijken

avatar van Arabyus

Arabyus

606 schreef:

ik ook hele leuke film inderdaard

ik vond um ook best te doen. dat snelle is leuk net zoals bij Dawn of the Dead die remake. alleen beetje jammer dat ze te extreem hoog kunnen springen..

avatar van megaman

megaman

Ik moet deze film nog eens bekijken maar slechter dan Diary kan haast niet lijkt me.

avatar van Steve-a

Steve-a

Dit heeft vrijweinig te maken met het orgineel. Viel me zwaar tegen.

avatar van totalreject

totalreject

Als zombie film niet echt geslaagd. Als horror/actiefilm was hij wel erg vermakelijk. Beter dan ik verwacht had.

Hij heeft alleen inderdaad niks met het orgineel te maken.

avatar van rox91

rox91

Deze film viel me tegen, het gaat allemaal heel snel, is vrij voorspelbaar en sommige dingen zien er erg nep en vies uit.