• 9.380.080 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

Captain Poison

Benjamin Kapanay

avatar van robinho180

robinho180

Topfilm! Heel origineel en boeiend verhaal. Hounsou speelt het ontzettend goed. Hoewel ik niet echt een fan ben van DiCaprio vond ik hem ook wel aardig acteren. 4,5*

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

halve ster voor de brede hounsou.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Goh, ik haal het 0,01 omhoog

Het is een film dat je echt naar je keel grijpt. Het enge ervan is dat het ook zo recent is gebeurd.. sterker, het gebeurt nog steeds. Wat mij vooral aangreep waren de kindersoldaten en de steden vol onschuldigen die zonder pardon werden uitgemoord.
Het verhaallijn met het diamant en DiCaprio's personage lag me eerst niet zo, maar begon uiteindelijk ook wel te ontroeren. Zoals toen Danny Connelly's personage belde aan het einde.

Het einde was in een zekere zin echter onbevredigend. Ik vond het iets te goed allemaal aflopen en zelfs onrealistisch. Maarja, het blijft Hollywood.

Het deed me in een zekere zin aan City of God denken. Zeker geen overgewaardeerde film, deze.

avatar van PersianKill

PersianKill

Silvio Dante schreef:

Ik heb alweer het minste besef wat hier zo goed aan is. Een interessant thema, dat wel, maar de uitwerking ervan is te flauw.

Na Hotel Rwanda, Last King Of Scotland,... heb ik het eigenlijk wel gezien.

Het zal voor een groot deel ook wel bij Zwick liggen, die man maakt gedrochten van films die op de koop toe nog eens eentonig zijn ook.

Ietsjes beter dan The Last Samurai, maar nog steeds om van in slaap te vallen. 2.0*

PS: Wat een belachelijk hoog gemiddelde...

Volgens mij ben jij niet goed wijs..

avatar van marini8385

marini8385

Een topfilm die je van het begin tot het eind betrokken houdt bij de film. Alles wat je van een film verwacht zit hierin verwerkt, geweldig gewoon!

avatar van Gajarigon

Gajarigon

systemofadown.be schreef:
5 sterren!

Een film die een indruk nalaat...
Wel spijtig genoeg een triestig eind voor Archer. Hij had wel beter verdiend als je door de film te volgen later zijn ware aard ontdekt...

Beter verdiend? Hij is een wapenhandelaar (sowiezo al slechte karma) die doorheen de film een twintigtal mensen neerschiet om toch maar zijn kostbaar diamantje in handen te krijgen. Ik snapte de dramatische muziek die bij die scene hoorde dan ook niet, het was eerder 'good riddance'. Pas als hij helemaal zeker weet dat hij dood zal gaan geeft hij de diamant weg - een soort bekering op het sterfbed, want van karakterevolutie was doorheen de film geen sprake.

avatar van Razorcut

Razorcut

[quote]Gajarigon schreef:

Juist dit vind ik een sterk punt van de film: eigenlijk is Archer gewoon een rasechte opportunist. In mijn ogen blijft hij dat ook op het einde, het is niet zo dat hij plots tot inkeer komt. Dat vond ik één van de sterke punten van de film: niemand is zwart wit goed of slecht: ook de fotografe getuigt van een ambiguiteit van de media tegenover Afrika/conflictgebieden. Het enige jammere van de film zijn de laatste 3 minuten: de intrede van Hounsoun met een melodramatische soundtrack en al de blanken die elkaar volgen in het rechtstaan voor deze moedige man... Een klef en Hollywoodiaans einde aan een ijzersterke film

avatar van picesof69

picesof69

Gewoon keihard een goede film.

Of het echt een meesterlijke film is weet ik niet, maar het komt er volgens mij wel erg in de buurt.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

PersianKill schreef:

Volgens mij ben jij niet goed wijs..

Ik ben benieuwd waarom Silvio Dante niet goed wijs is. Vertel PersianKill... Wat mij betreft een idd goed thema, maar het is bar slecht uigewerkt.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Super goede film, heb me geen moment verveeld tijdens het kijken 5*

avatar van Barcel

Barcel

Vond het wel een goeie film. Bij het begin vond ik het wel best mooi. Tijdens de film begon ik me te vervelen... maar dan komen er nog steeds meer acties en mijn verveling was dan weggegaan en ik keek erg naar het einde uit en ik had helemaal precies verwacht wat het einde zou worden. Perfect!! Wat ik erg jammer vind is dat ik soms wel moest vervelen, tja. Ik vind het wel best mooi om te zien als er geschoten werd dan spatten die geweren zand op. Mooi!!

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Origineel, Spannend, Boeiend, Emotioneel... kortom: Steengoede film! 5 sterren!

avatar van james_cameron

Net herzien op dvd. Blijft een ijzersterke film, prachtig gefotografeerd en qua verhaal spannend en meeslepend. Een knappe integratie van een aktueel probleem in een grootscheepse aktiefilm. De cast is ook prima; vooral Di Caprio vond ik ijzersterk als de twijfelachtige 'held' die moreel en spiritueel feitelijk opgebrand is. Natuurlijk, de film is manipulatief en nogal bombastisch in zijn beeldtaal, maar daarom niet minder effectief.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

vond 'm eigenlijk allesbehalve origineel.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

mooie film... heb hem laatst op school gezien en m'n eerste indruk was dat er altijd maar hetzelfde gebeurde...vluchten, schieten, vluchten,... maar uiteindelijk bleef de film me wel boeien... 4

avatar van sodo

sodo

DiCaprio = miscasting!

avatar van zinulzki

zinulzki

Cheetahs in Sierra Leone, yeah right. Eén van de talloze fouten van deze matige film. Onbegrijpelijk dat dit zo hoog genoteerd staat. Ik vind het overigens ook heel cynisch dat de Amerikaanse filmdistributeurs het Afrikaanse leed ontdekt hebben als nieuwe publiekstrekker.

avatar van Lad

Lad

zinulzki schreef:

Heb deze film in de bioscoop gezien met kameraden, en de film kwam indrukwekkend over, dan denk je niet over die enkele foutjes.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Topfilm......triest wat een mensenleven in sommige landen waard is,

kindersoldaten echt triest....: 4,0

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Lad schreef:

Wel als die enkele foutjes zich opstapelen en vermenigvuldigen

avatar van Bla

Bla

Wanneer komt hij in de top250?

avatar van Barcel

Barcel

Dit jaar. Maar wanneer precies weet ik niet.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Bla schreef:

Wanneer komt hij in de top250?

Volgens mij : 25 januari 2009 (2 jaar nà bioscoopdatum)

avatar van Quaest

Quaest

lucdecoster schreef:

Volgens mij : 25 januari 2009 (2 jaar nà bioscoopdatum)

Ja dat klopt..

Er staat boven (2006) eigenlijk moet 2007..

avatar van Wouter

Nee hoor. Men houdt de eerste internationale release aan.

avatar van Katharina

Katharina

Mooie film...vooral het einde, waar hij sterft terwijl hij op die berg is, is schitterend!

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11917 stemmen

een vermakelijke film.. prachtige omgeving in de film, prachtig gespeeld, geweldig verhaal, lekker spannend... ik heb me niet verveeld

avatar van roy7477

roy7477

Een mooie, heftige, boeiende, emotionele film. Ontzettend spannend.

Prachtig!

avatar van Chayenn

Chayenn

Prachtige film die je vanaf het begin tot het eind geboeid houd,

Verder vond ik dat zowel Leonardo DiCaprio als de mannelijke bijrol (kom zo snel even niet op zijn naam) geweldig acteerde

zeker 5+

avatar van decsss

decsss

Chayenn schreef:

Prachtige film die je vanaf het begin tot het eind geboeid houd,

zeker 5+

Je had ook gewoon boven kunnen kijken, daar staat namelijk zijn naam Djimon Hounsou