• 9.379.078 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

gewoon geweldig 5*****

avatar van Petero

Petero

streeter schreef:

Interessant verhaal en uitstekend akteerwerk. Ik werd gauw gewend aan DiCaprio's accent.

3,5

Hij had anders best wat beter kunnen oefenen voor dat geld want echt Afrikaans klonk het nog niet.

Voor de rest wel een redelijk boeiend verhaaltje met de nodige actie en avontuur. Beetje jammer van het einde (cliché!), maar goed, dat kon ik verwachten. De sentimentele snaar werd bij mij in ieder geval niet geraakt..

Ik blijf DiCaprio trouwens gewoon een goede acteur vinden .

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Petero schreef:

Ik blijf DiCaprio trouwens gewoon een goede acteur vinden .

ik vind hem steeds beter worden iig

avatar van Koos

Koos

De film wordt door acteerprestaties gedragen (voorals DiCaprio, ook wel Hounsou, al komt Connelly plat en stereotype over) verder allemaal erg standaard scenes en verhaal (sentimenteel, bah!) Als je dit een klassieke film vindt, raad ik aan om maar eens wat meer films te bekijken

***

avatar van kleez

kleez

'acteerprestaties' 'camerawerk' en zo zijn er nog wel een

paar dingen waarbij ik soms denk: pfffffff

Iedereen heeft een persoonlijke smaak, ik (en nog veel

meer) vinden Blood Diamonds gewoon een mooie / goede

film om naar te kijken!! KLAAR!!

niet altijd dat geouwehoer erom heen, dit is gewoon een

hele mooie film!! Vind jij m niet mooi?! Klaar toch!! Dat

mag natuurlijk ook, ieder zn smaak verschild!! Maar begin

dan niet over dat je DiCaprio een eikel vind of wat dan ook

OK?!

Dit wou ik ff kwijt Sommige mensen gaan zover in

dingen (goed voorbeeld: Babel)

avatar van bossie40

bossie40

Hele goede film goed verhaal veel aktie.4,5*

avatar van Arrow1974

Arrow1974

Goh wat heb ik genoten van deze film.

Goed verhaal goede aktie goed akteerwerk.

Dag erna The Guardian gekeken was ook zeer goed .

avatar van theresia

theresia

het blijft wel een boeiende film.. maar dat hij zo hoog staat snap ik niet zo. Mss is het ontschoten, maar zo bijzonder was deze nu ook weer niet.. wat heeft leonardo zo'n rot kop trouwens. lijkt heel veel op die ene acteur jack nog wattes (komt niet op de naam).. acteer werk vond ik ook wel wat tegenvallen van leonardo, heb beter van hem gezien afrikaan deed het perfect. Volgens mij heeft leonardo wel 5 sloffen sigaretten opgerookt tijdens het draaien van de film.. Maar goed, ik zeg niet dat hij slecht is, dat zeker niet maar zo hoog staat:S

*Jack Nicholson*** ja ben erop gekomen.. vinden jullie ook niet?

avatar van Kleintje

Kleintje

Aangrijpende film met een goeie cast. Dicaprio stijgt telkens meer in mijn achting. Hij zet ook hier een erg geloofwaardige rol neer. Hij speelt op een Bogart-achtige wijze de antiheld die dan toch held wordt. Ook Djimon Hounsou als de vader van het kindsoldaatje is geweldig.

Zeker een aanrader

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Ik vind het een hele goede film! Duurt lekker lang, goede actie en allemaal mooi gefilmt. Ook de acteerprestaties zijn goed!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

theresia schreef:

*Jack Nicholson*** ja ben erop gekomen.. vinden jullie ook niet?

Niet bepaald. Misschien had je een breezertje minder moeten drinken tijdens het bekijken van de film.

avatar van patrick17

patrick17

Ik vond hem tegen vallen maar het einde maakte veel goed.De film zelf viel wat tegen ik had er mee van verwacht.Ik vind zelf Djimon Hounsou een geweldige rol neerzetten.Het einde vond ik heel goed.Zoals hier boven ook staat de film duurt best lang naar mij gevoel duurde de film iets te lang.

Des ondanks

3.5 *

avatar van goegs

goegs

zn goei film he ik heb geen een moment verveelt top een dikkke 5,0

avatar van devilsarea

devilsarea

Heb hem gezien en geef hem 5 sterren.

Tis namelijk wel lang geleden dat ik zo`n boeiend verhaal heb gezien.

Goed geacteert door spelers.

avatar van squash2002

squash2002

Staat zeker in mijn top 10. Die leonardo wordt steeds beter en begin langzaam een beetje een fan te worden van hem als acteur.

Wat een zeer goede en imponerende film.

avatar van psv_champs

psv_champs

devilsarea schreef:

Heb hem gezien en geef hem 5 sterren.

Tis namelijk wel lang geleden dat ik zo`n boeiend verhaal heb gezien.

Goed geacteert door spelers.

IDD een zeer boeiend film maar wel een film als je even naar het toilet moet je ff op pauze moet zetten anders mis je veel

Maar ook van mij 5*

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Wel een aardig goede film, een beetje gezocht naar een mix tussen realiteit en fictie met hier en daar wat humor. Maar kan nietzeggen dat het een top 10 film is in mijn beleving.

Misschien ahd ik wat moeite met het beleven van de juiste balans.

3,5 sterren

avatar van eduard

eduard

Ik vond het wel heel erg lang duren voor de film een beetje spanning en inhoud kreeg. Mijn vriendin die viel in slaap midden in de film en ik wilde gewoon het einde zien om al die lof bij deze film ook te begrijpen hier. Het einde maakte het goed, maar ik vond het geen toppertje. Maar dit lijkt met al die film te zijn die zo opgehemeld worden. Wel heeft het wel nieuws waarde voor mensen die totaal niet weten hoe het daar toe gaat. Ook word nog uitgelegd hoe het komt dat die diamanten zo duur blijven en dat we allemaal medeschuldig kunnen zijn als we ook maar een diamant hebben. Maar ik kan jullie verzekeren ik heb geen enkele diamant in huis dus ik ben onschuldig in deze. Maa hoe is het met jullie? Maar het zijn prachtige beelden in een prachtig continent dat vergeven is van HIV. Het lijkt erop alsof de blanke echt dat virus uitgezet heeft om dat mooie continent helemaal voor zich zelf te willen hebben. Maar dit heeft niets met de film te maken maar viel me gewoon te binnen onder het schrijven. Want de mens deugt niet, zowel zwart als wit niet. Ik geef een 7 dus 3.5 ster.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

kleez schreef:

'acteerprestaties' 'camerawerk' en zo zijn er nog wel een

paar dingen waarbij ik soms denk: pfffffff

Iedereen heeft een persoonlijke smaak, ik (en nog veel

meer) vinden Blood Diamonds gewoon een mooie / goede

film om naar te kijken!! KLAAR!!

niet altijd dat geouwehoer erom heen, dit is gewoon een

hele mooie film!! Vind jij m niet mooi?! Klaar toch!! Dat

mag natuurlijk ook, ieder zn smaak verschild!! Maar begin

dan niet over dat je DiCaprio een eikel vind of wat dan ook

OK?!

Dit wou ik ff kwijt Sommige mensen gaan zover in

dingen (goed voorbeeld: Babel)

Euhm? ja? Smaken verschillen ja. gek man.

Maar net de trailer gezien, lijkt mij alweer zo'n pretentieuze bullshit hollywood film met de standaard stereotypen die van a naar b lopen te rennen (en ondertussen hier en daar struikelen) Je hebt volgens mij namelijk; Leonardo Dicappetisio die de bijdehante en irritante smart-ass slimmerik speelt, die natuurlijk overal vanaf weet. Dan heb je waarschijnlijk de gigantische grote neger die iedereen heel erg eng vind aan het begin van de film, maar later wel weet te waarderen omdat zijn hele familie is uitgemoord vanwege de diamanthandel (of 1 of ander bullshit verhaal) En natuurlijk Jennifer Crokolidideli, als het achterlijke wijf wat niets snapt. En om de 5 sec. een domme vraag stelt. Als je dan ook nog een gigantisch budget + misselijkmakend camerawerk erbij ingooit, en vergeet natuurlijk niet de miljoenen fans van dit soort bullshit films heb je een absolute kaskraker.

Maar niet heus. En ga nou ook niet zeggen dat een bepaalde acteur fantastisch acteerde met een enorme diepgang blablabla. Bullshit

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Rocco1984 schreef:

Euhm? ja? Smaken verschillen ja. gek man.

Die zogenaamde neger speelde anders wel heel erg goed! En je hebt de film nog niet eens gezien ... alleen nog de trailer ? Wat is er mis met zon' typische hollywood film? Films zoals babel/crash etc waren juist zoveel net die andere kant op dat het weer voorspelbaar wordt. En hoezo misselijkmakend camera werk ? Hoe de camera hier is gebruikt is juist erg goed! Vaak verschillende standpunten en sommige mooie panorama shots met prachtige muziek. Wat is er mis mee dat als je een trailer ziet bijna alles al weet van de film ? Daar hoeft de film toch niet minder om te zijn?

Je bent gewoon anti-hollywood ( in jou lijntje dan ... voorspelbare hype ) films. Anti hollywood en de rest is wel goed.. geef dat dan gewoon toe

avatar van buttista

buttista

Ik vind dit een mooie onderhoudende film met redelijk goed acteerwerk, zeker van Hounsou. Ook goed dat er via een film eens wat aandacht wordt gevestigd op de kindsoldaten en de slavernij daar. Alle beetjes helpen wat dat betreft, ook al is het in dit geval misschien slechts voor de awards. Verder was nog best spannend ook dus ik heb mij goed vermaakt. En daar gaat het mij om.

avatar van thugster

thugster

• 1977 stemmen

wow een zeer goede film,had ik niet verwacht

avatar van DenHaagFC

DenHaagFC

geinige film...veel geweld:P

avatar van Skrean

Skrean

Goede actiefilm met boodschap,

Geweldig ook om te zien hoe dicaprio zijn personage heeft uitgewerkt.

Goed geacteerd: Je krijgt echt het gevoel alsof ie werkelijk uit dat continent komt.

Verder was de actie echt geweldig om te zien, van helicopters tot afslachtingen tot pure overlevingstechnieken, i'm loving it!

Van zulke films worden er wat mij betreft te weinig gemaakt!

avatar van chally

chally

Inderdaad een klasse film!!!!! dikke 5 sterren waard

avatar van nick1974

nick1974

Ik heb de film gezien en heb me geen moment verveeld. Ik kreeg de indruk dat Leonardo volwassen was geworden!! Zijn acteer prestaties worden zeer goed te noemen. Een viersterren film.

avatar van jimbo79

jimbo79

sterke realistische film met goed akteerwerk

maar de melige scénes waren soms nutteloos

maar toch een film die je raakt en dicaprio dat meer en meer een volwassen akteur wordt

avatar van Sutherland

Sutherland

Wat staat deze film toch hoog aangeschreven hier. Zo geweldig vond ik hem namelijk niet. Ik had de trailer gezien vantevoren, en dat beloofde veel goeds. Helaas kon de film het niet waarbrengen.

Natuurlijk, het plot is sterk evenals het acteerwerk, maar om nu hoger dan 4 sterren te geven...nee.

Wel een goede film, miste wel een beetje de spanning. Hij krijgt een voldoende:

avatar van -P-

-P-

Zeker een goede film, diCaprio speelt goed.

Zitten wel wat saaie momentjes in hier en daar maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van pass=fidelio

pass=fidelio

Gisteravond naar de voorpremiere geweest en ik moet zeggen dat ik me geen seconde verveeld heb !

DiCaprio speelt zeer goed evenals Djimon Hounsou, De film geeft een zeer realistisch beeld van de ellende die heerst in die landen.

Voor mij is dit de beste film voor 2007.

5 *