Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 25 januari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Blood Diamond
"It will cost you everything."
In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.
Danny Archer
N'Yanda Vandy
Captain Poison
Benjamin Kapanay
JFR
Blood Diamond is een mooie film met een aangrijpend onderwerp. Het laat je goed zien wat zich enkele honderden kilometers verderop dagelijks afspeelt. Gruwelijkheden als rebellenbewegingen, kindsoldaten en de zogenaamde bloeddiamanten zijn erg geloofwaardig neergezet door de acteurs. Vooral Djimon Hounsou vond ik zeer sterk acteren. Het verhaal is goed en de actiemomenten worden afgewisseld met enkele rustige momenten die niet te kort en niet te lang duren. Een film die ik niet snel zal vergeten. Overigens had ik totaal geen last van het zogenaamde irritante accentje van Leonardo DiCaprio en heb me er dan dus ook totaal niet aan gestoord.
Juweeltje van een film!
Wat een indruk wist deze film op mij te maken. Regisseur Edward Zwick smeedt hiermee een film, met een interessant verhaal, prima camerawerk, met erg mooie shots en vaak heftige situaties die erg goed in beeld worden gebracht en vooral ook sterk acteerwerk van de hoofdrolspelers. Allereerst is daar Leonardo Di Caprio, die na zijn prima rol in The Departed wederom laat zien te zijn uitgegroeid tot één van de betere acteurs van deze tijd. Vroeger vond hem nooit echt goed, maar de laatste jaren weet hij me toch wel te overtuigen. Prima rol met een vreemd maar geloofwaardig accent. Ook Djimoun Hounsou overtuigd en zet ook een prima rol neer. Best indrukwekkend om te zien hoe de Afrikanen de dupe zijn van de diamantsmokkel, waar Europa bakken met geld mee verdient. Het einde is verder misschien voorspelbaar en bevat net als de rest van de film misschien wel een paar clichés, maar dat kan niet voorkomen dat ikhelemaal de film ingezogen werd en het een ontroerende en indrukwekkende film vond. De hoge notering van de film is wat mij betreft helemaal verdiend!
marlijn
ja iknow maar dat zeg ik altijd dus
jaa jij zei ooit
maar ik bedoelde ok deze tijd, lol
Kricky
Steengoeie film met een zeerangrijpend verhaal en die je gedurende hele film meeneemt in een wereld geweld en machteloosheid. Je wordt echt in die wereld meegezogen, dat je vergeet dat het gespeeld is. Zo realitisch is dit in beeld gebracht. Naar mijn idee kun je in deze film niet zeggen wie er beter of slechter speelt als de ander.
Het is gewoon de keiharde realititeit
naast de green mile is dit 1 van mijn favorietste films die ik gezien heb.
Het is gewoon de keiharde realititeit
naast de green mile is dit 1 van mijn favorietste films die ik gezien heb.
Nu je score nog echt geven
de grafhond
Prachtige film, kolere wat heb ik Di Caprio onderschat. Ik had het standaard beeld van hem wat iedere jongen had na Tittanic "tss homo'tje kan alleen maar in van die wijvenfilms spelen" Daar kom ik even keihard op terug zeg! Prachtig hoe hij het keer op keer meeneemt in zijn accent, : Ja ja. Im from Rhodesia. Engels maar toch het oud nederlandsche verbasterde zuid afrikaanse accent. Ook de politiek incorrecte benadering is compleet van toepassing hier. Diamantensmokkel via monrovia naar Antwerpen waar het Rijke westen wel raad mee weet. 1 van de weinige films waar ik het gevoel bij heb dat het wel eens dagelijks zou kunen gebeuren.
Hoe dan ook voor iedere Di Caprio (voormalig) hater (net als ik)...Aanrader!!!!! Geweldige Film!!!!
Djarune
een prima film, maar echt niet het meesterwerk zoals hier beweerd wordt. Absoluut beter dan de rest van Zwick al moet ik Defiance nog zien.
gizmoart
dit is mijn 3e film ooit die ik 5 sterren geef.
Wat een film die je van begin tot einde meesleept.
Alleen godfather en braveheart zijn 0.000001 ster beter
Alfred Mok
Recensie: Blood Diamond.
Eigenlijk ben ik niet echt van de films met een grof verhaal.
Maar dit verhaal sprak me juist wel aan, ook vooral de goeie Cast leek in eerste opzicht geweldig.
De Cast was ook geweldig.
Pracht prestaties van Di Caprio vooral! Verder zit alles wel goed, het verhaal is mooi verzonnen en de beelden maken die sfeer ook goed. Deze film laat je gewoon beseffen wat er allemaal speelde in die tijd en overigens misschien nog wel nog steeds speelt. Kindsoldaten zijn verschrikkelijk opgeleid, ze worden op 8-jarige leeftijd al met een geweer op straat gezet om hun eigen volk af te slachten. Daarom lijkt me Wit Licht ook nog wel een mooie film. Maar deze film heeft iets anders over zich, deze film heeft een meesterlijk einde. Natuurlijk zal ik niets verklappen voor de mensen die de film niet hebben gezien, wel vind ik het mooi hoe ze dat doen met die diamant.
Alles gaat om die diamant, alles gaat om geld.
En voor die diamant moet het nodige sterven (de nodige mensen) en daarom vind ik het ook een mooie titel: Blood Diamond. Mooie scenes, vooral de vluchtscenes en het einde van de film. Deze film van Zwick heeft mij zeker wel geraakt, in alle opzichten meer dan voldoende en daarom ook zeker 4* waard.
Rmie
Aardige film met mooie beelden en een sympathiek verhaal vol met Hollywood cliche's.
Sgerrard_8
Mijn lievelingsfilm. Weet van begin tot einde te boeien. Geweldige acteerprestaties van Di Caprio en Hounsou. Film wordt ondersteund door prachtige muziek. 5 sterren voor deze topfilm.
J.M.
Deze film verveelt geen moment, Di Caprio speelt trouwens ook wel geweldig.
moviecrazy91
Geweldige film. Echt heel overtuigend gespeeld door Di Caprio en Hounsou. Vond persoonlijk Jennifer Connely iets minder maar ook zeker niet slecht. En ook de soundtracks in de film waren perfect, daardoor werd je echt helemaal in de film gezogen.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Oe ja, over die soundtrack heb je gelijk. Heerlijk. Ga ik kopen.
kimberlyVD
Oe ja, over die soundtrack heb je gelijk. Heerlijk. Ga ik kopen.
Een van de beste soundtracks ooit vind ik zelf.
Pitakaas
Wow, ik heb eerst Body of Lies zitten kijken en toen deze, en wat speelt di Caprio toch ijzersterk. Zet zijn personage super neer. Alleen daarom al is deze film meer dan 4 sterren waard..
Daarnaast is het verhaal ook erg goed, een soort van tweedeling.. Ik heb zeker genoten! 4.5*!
Parisa
Deze film is erg goed in bijna alles. Maar het einde is me iets te erg een Amerikaans cliché. Vandaar een half puntje eraf.
amenmalek
Een rauwe film (fictie) wat verhaalt over dingen die heel erg aan de hand zijn nu... wij als westerse consumenten mogen best eens verantwoord gaan kopen...
13woutie13
had wel wat meer oscars mogen winnen,
met name het persoon leonardo di caprio, die bijna voor het eerst een echt volwassen mannen persoon neerzet.
En djimon hounsou speelt altijd geweldig.
Zoals bij the gladiator
had wel wat meer oscars mogen winnen,
Voor het eerst een echt volwassen man? En deze dan:
The departed, the aviator, gangs of new york,..;
13woutie13
sorry slechte reactie van mij;)
heb die films nog niet gezien.
Geen probleem.
Zeker zien trouwens, stuk voor stuk geweldige films!
jefferdb
Echt hele goede film, we hebben hem op het school gezien en we kregen eindelijk een goede film voorgeschoteld, en wat voor 1 man man man die Djimon Hounsou is een prachtige acteur, echt waar in mijn ogen wordt de man zeer ondergewaardeerd.
Mooie film, verdiend de volle pot 5*
JellevOosterhout
een erg goed in elkaar zittende film, het laat je echt in de film meegaan en het laat je de situatie's daar goed zien. Indrukwekkend hoe deze film gemaakt is en knap acteer werk van di Caprio
een mooie 4.5
Dominator33
Zeer goede film, het verhaal is sterk, camera werk is goed, en de acteurs zijn ook ronduit top, al vond ik Jennifer Connelly op sommige momenten tegenvallen, maar dat vergeet je al snel door het hele verhaal waar je in word gezogen, ook mede door de soundtrack.Top film, als je er nog over twijfelt om te kijken: doen. 4,5*
istimewa
Een film waardoor ik de volle speeltijd door werd mee gezogen in een verhaal waaraan in mijn ogen alles klopte.
De volle 5* zeker waard!

Actiethriller 'Blood Diamond' met Leonardo DiCaprio vanavond (22 februari) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Bikkelharde 'Blood Diamond' met DiCaprio vanavond op Net 5

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

The Departed

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004
afrikarebelverlies van geliefdejournalistjournalistiekslavernijhuurlingdiamond minesierra leone bootleggervisserspecial unitsmokkelrwandan genocideoppressionmacabrejaren 90private military company inspirationalsinisterset in africa