Genre: Komedie / Horror
Alternatieve titel: Kill Zombie!
Nederland
Geregisseerd door: Martijn Smits en Erwin van den Eshof
Met onder meer: Gigi Ravelli, Yahya Gaier en Mimoun Ouled Radi
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 16 februari 2012
Plot Zombibi
Amsterdam West wordt na het neerstorten van een meteoriet ontruimd. Iedereen lijkt op de hoogte te zijn van de epidemie… op twee bendes na. De twee groepen zijn geboren vijanden van elkaar, maar zien zich genoodzaakt hun krachten te bundelen als ze aangevallen worden door hun vroegere bekenden. Deze blijken veranderd te zijn in zombies…
Jeffrey
Nolan
Joris
Jamal Barachi
EW101
Weet in elk geval dat 'Jan de Hoop' erin zit.
En ik denk niet dat dit naast andere zombiecomedies kan gaan staan zoals Shaun of the Dead , Return of the Living dead , Zombieland , Doghouse etc. of ik moet echt verrast worden.
Ik zie leuke dingen erin ,maar dat groen.... zombies zien er soms echt niet uit. En de cast , kan toch wel wat meer variatie in de hoofdpersonen zitten , of niet?
Maar hebben ze de auto met zombieonderdelen(hoofd , armen etc.) afgekeken bij Helldriver , een Japanse zombiefilm?
Quido
Is niks nieuws aan, hoor. Ze zijn er gewoon laat mee. Trailer is al zo'n vier weken uit.
MissyNador
Damn die trailer is waardeloos! De de film zal nog waardelozer zijn.
davincstyle
Grappige is dat de trailer nieteens vernieuwingen met zich meebrengt.
Is ook niet nieuw:
schram101
Ik had de vorige niet gezien jongens, zag het bericht op FT en heb gewoon de link hier geplaatst omdat ze meestal wel op tijd zijn met zulke dingen.
Reint
Hahaha, het wordt nog erger:
De titelsong van ons aller Yes-R: Als Er Geen Morgen Was. De doelgroep lijkt me duidelijk.
Camorra
Dit gaat waarschijnlijk een drama worden nou maar hopen dat ze yes-r geen al te grote rol geven dan kan de schade misschien nog beperkt blijven.
Interessante achtergrondinfo over het tot stand komen van deze film:
Wie was eerder: ZOMBIBI of NEW KIDS NITRO? - scenario-filmidee.blogspot.com
brujeria
hihihihi, lijkt me toch wel erg grappig eigenlijk.
rambam3
dit ga je toch niet menen... dit is zo verschrikkelijk slecht... met dat verf-bloed en slechte explosies; nederland produceert weer crap!
Gewoon een film in de traditie van Troma en een hoop andere B Splatterfilms. Dat hoort zo!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten

Quido
Waar komt die stem van eerder vandaag eigenlijk vandaan? De premiere vanavond was toch de eerste mogelijkheid de film te zien?
Prudh
Heb me wonderwel kostelijk vermaakt. Een Nederlandse zombiekomedie met Marokkanen en Surinamers in de hoofdrol zonder dat het te multiculti, flauw of moralistisch wordt. Viel me alleen daarom al mee, al mag er wel bij gezegd worden dat de duidelijke profilering van de meeste castleden toch zonde is. Nu een keer tijd voor een Nederlandse zombiekomedie zonder mocro's of New Kids, maar gewoon met... mensen. Of gewoon een echte Nederlandse zombiehorror, minus de komedie dus. Zombibi is verder wat gemakkelijk en gehaast af en toe, de zombies zijn niet eng en niet alle grappen zijn even leuk, maar gezien het budget en de mogelijkheden is hier behoorlijk veel uitgehaald. Het gros van de grappen komt bovendien gewoon wel aan. Het had verder wel viezer gemogen, maar dan had geen hond het gefinancierd of uitgebracht. En toch is het ook merkbaar dat de regisseurs beide zombie- en horrorfan zijn. Ten slotte sterft er iemand in Zombibi zoals ik nog nooit iemand zag sterven in film, gaat de lachers op de hand krijgen. De film zal vanwege de doelgroepmarketing door velen vast neergesabeld worden (ergens wel begrijpelijk), maar ik ben benieuwd hoeveel mensen Zombibi oprecht slecht gaan beoordelen.
davincstyle
Wie gaf die 1,5? Schande...
Ik ga donderdag gelijk naar de bioscoop en hopen dat ik mezelf zie als figurant! Word ik elkaar getrapt door mimoun dus laten we het hopen!
d0lf
Eerst wil ik even mijn vraagtekens zetten bij de mensen die na het zien van een trailer of plot een beoordeling plaatsen. Zeer matig gedrag.
Door naar de film, deze heb ik gisteren ook bekeken. Goed bericht hier boven trouwens van Prudh, sluit ik me volledig bij aan.
Persoonlijk was ik erg verrast tijdens het zien van de film. Leuke humor, actie en zombies niet te eng of smerig. "die groene verf" paste op de een of andere manier goed bij de comedy. Sommige scenes waren gewaagd, maar sloegen in de zaal goed aan en waren juist erg vermakelijk. Er werd veel gelachen en ik hoop dat u er ook van zult genieten. Ik raad m in ieder geval aan als u een avondje wilt lachen, niet wilt griezelen.
Hoodini
Ik zet vooral vraagtekens bij mensen die deze film met de maximale beoordeling waarderen...

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Young Americans
Misdaad / Drama, 1993