Genre: Komedie / Horror
Alternatieve titel: Kill Zombie!
Nederland
Geregisseerd door: Martijn Smits en Erwin van den Eshof
Met onder meer: Gigi Ravelli, Yahya Gaier en Mimoun Ouled Radi
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 16 februari 2012
Plot Zombibi
Amsterdam West wordt na het neerstorten van een meteoriet ontruimd. Iedereen lijkt op de hoogte te zijn van de epidemie… op twee bendes na. De twee groepen zijn geboren vijanden van elkaar, maar zien zich genoodzaakt hun krachten te bundelen als ze aangevallen worden door hun vroegere bekenden. Deze blijken veranderd te zijn in zombies…
Jeffrey
Nolan
Joris
Jamal Barachi
huppelepup
Je moet er denk ik van houden, deze humor. In ieder geval stukken beter dan New Kids Nitro, al was het maar om die ontzettend mooie vrouw, Gigi Ravell.
Tonypulp
''Scarface quoten?! Weet je niet hoe afgezaagd dat is!?'' Ironisch toch...
Complete bagger die de redelijke aankleding en sexy Gigi niet waardig is. Doet het wat dat betreft gelukkig nog een stukje beter dan de Britse lading aan zombie films van de laatste jaren, waarvoor mijn complimenten....en daar stopt het.
egelhunter
pff wat een saaie film. Wel een paar grapjes waarvan ik een glimlach kreeg. Maar over het algemeen slechte film. Zombies nogal nep. New Kids Nitro zag er een stuk toffer uit. En dat groene slijm.... jezus maak dat gewoon rood en de film oogt een stuk beter. 2*
max cady
Leuk geprobeerd maar allemaal al eerder gezien.. Ben er bij in slaap gevallen! Gigi is een leuk om te zien maar acteert beter in gtst. En dat zegt wat ..
Richard_Voorhees
Het verhaal is natuurlijk te gek voor woorden, maar de film is duidelijk met plezier gemaakt. Het acteerwerk is zo nu en dan wat houterig, maar dat was natuurlijk te verwachten. De gore ziet er nep uit, maar is vermakelijk en de zombies zien er helemaal niet slecht uit.
De humor is helaas niet altijd even effectief, sommige grappen worden een beetje teveel uitgemolken, maar hier en daar waren er wel wat grappige scenes.
Redelijk vermakelijk en voor Nederlandse begrippen niet slecht. Goed genoeg voor 2.5*.
aSMoDeuS
Verbazingwekkend leuk en duidelijk met plezier gemaakt.
Carlo Boszhard mogen ze overigens wel een keer écht neerknallen.
Elineloves
Niet goed, niet slecht. Gigi was inderdaad leuk om te zien, die luidruchtige vent van die 'Mamaaaa, ik bel alleen nog maar met jou.' reclame was ook prima te doen, maar verder.. Beetje mwoah-mwoah. Dat hele broedergebeuren vond ik eerder irritant dan grappig (De ene broer is ontiegelijk saai, en de andere is echt een cliché foute allochtoon), net als de hele reddingsactie. De dialogen zijn traag en nietszeggend, dus de film moet het vooral hebben van het gore gehalte en de grappige quotes hier en daar.
Quido
Sympathieke en plezierige film. Niet alles is even goed en het verhaal stelt natuurlijk niks voor, maar het zichtbare spelplezier en de vele (vaak best geinige) kills maken veel goed. Goede SFX trouwens, zeker rekening houdend met het budget (en ook al zou ik er geen rekening mee houden, dan vond ik ze nog overtuigend).
Quentin
Gedrocht van een film. Vier vreselijk slechte leads en de film rammelt aan alle kanten. Nergens geestig bovenal. Ik ben de eerste die een aardige genre- of B-film vermakelijk vind, mits het met wat visie of lef gemaakt is. Naar naast het feit dat beiden geheel ontbraken, voelt Zombibi aan als een onaffe film. Leek wel of de helft van de draaidagen geschrapt werden ...
henkula
Mimoun Ouled Radi was, waarschijnlijk met opzet, bijzonder irritant.
SaNDuTjE
Teleurstellende poging om een vermakelijke zombiefilm te maken van eigen bodem. De cast mag er dan wel zin in hebben maar bakken er niet veel van. Zeer matige acteerprestaties en vooral een groot gebrek aan leuke humor maken dit geen pretje om naar te kijken. De intro beloofde nog wel wat maar al snel vervalt de film in te flauwe grappen en saai uitgewerkte cliches. Doe daar nog een paar irritante acteurs bij en de tegenvaller is compleet. Moet zeggen dat bij vlagen de CGI best oke was en er zeker wat aardige scenes tussen zaten, maar gewoon veels te weinig om de film interessant te maken. Daarvoor was het allemaal te braaf en flauw.
robertus65
Onder de maat, alleen maar zombiegevechten, veel van hetzelfde, niet mijn stijl. Hopelijk word het niet een rage, want de zombie inbreng in New Kids Nitro vond ik ook al niet geslaagd.
Zombibi verkocht aan buitenland | nu.nl/film
De film met Gigi Ravelli, Yahya Gaier en Sergio Hasselbaink gaat draaien in Engeland, Duitsland, Zuid-Korea, Japan, Dubai, Saudi-Arabië en Rusland.
PKlijnstra
Waar zal ik beginnen?
De trailer van zombibi leek alleraardigst, maar naar het kijken van de film ben ik een stuk minder enthousiast geworden over dit lowbudget filmverhaal.
Zombibi, is een film die een verhaal mist. Oke, je kunt en mag niet zoveel verwachten van deze GTST en goudkust acteurs, maar het verhaal is zeer zwak. De zombies zien er verschrikkelijk slecht uit en vooral de groene smurrie die ze los laten is lachwekkend. Gewoon links laten liggen, je mist namelijk niets.
Halfbakken poging om een soort nederlandse Shaun Of The Dead te maken. Helaas is het script bijzonder vlak en de humor meestal erg flauw. Toegegeven, ik moest af en toe best lachen om bepaalde dialogen en situaties, maar het houdt niet echt over. Visueel zit de film ook nogal karig in elkaar. Make up, visuele effecten, camerawerk... dunnetjes. Het dik aangezette akteerwerk kan er net mee door. Het is in ieder geval geen straf om naar hoofdrolspeelster Gigi Ravelli te kijken. Het vlotte tempo en de lol die van de film afstraalt zijn aanstekelijk tot op zekere hoogte, maar meer dan een krappe voldoende zit er niet in.
erik1677
Dit is het nederlandse antwoord op shaun of the dead, inderdaad wat cameron hier boven al zegt.
En slecht is het absoluut ook niet.
Alleen als ik een beetje naar mezelf kijk heb ik het wel een beetje gehad met de hoeveelheid zombie-films van de laatste tijd.
Niet dat deze film slecht is, zeer zekers niet.
Zombibi is zelfs zwaar komisch, maar ik denkpersoonlijk dat ik maar ff een tijdje een zombie-stop hou.
Denk na herziening van deze film over een jaar dat mn score nog wel hoger uitvalt hier.
GroovyDrummer
Wat een vlakke middelmatige Nederlandse productie. Ik heb al niet veel met zombiefilms, maar de combinatie met humor zou me moeten verrassen... Niet dus! Links laten liggen, mits je houdt van dze slecht geacteerde onzin!
deGVR
Nu weet ik weer waarom ik doorgaans Nederlandse films niet kijk.
De tweede New Kids film deed het eerste deel simpelweg over en voegde het campy zombie verhaal toe in een stijl die (niet altijd even goed) gekopieerd was van die oude exploitation films (e.g., Grindhouse films). Dat was leuk voor de liefhebber, omdat de New Kids humor nog steeds de boventoon voerde. Zombibi is daarentegen gewoon slecht. Geen eigen identiteit, het kopiëren van andere films, slechte humor, fouten, visueel saai en slecht en dan heb ik het nog niet eens over de domme beslissing van de personages. En als de meest geloofwaardige zombie wordt neergezet door een model/presentatrice (Nadia Poeschmann, die Tess speelt), dan kun je je te rade gaan over de kwaliteit van de rest. Overigens is ze (pre-zombie) wel mooier dan Gigi Ravelli!
Werkelijk niks klopt in deze films: Zombies knipperen bij fel licht (en ze kijken ook in de camera), wapens beginnen te schieten als de vinger nog niet eens in de buurt van de trekker is, elke soldaat heeft een heel ander wapen en Mimoun Ouled Radi kan nog steeds niet acteren en compenseert dat door zelf tekst te verzinnen en áltijd het laatste woord te hebben. Ik snap ook nog steeds niet dat ze de wapens uit het politiebureau niet meenamen en ook niet dat er een Hummer, startklaar, net buiten de safezone staat.
Het enige grappige was het krukje dat steeds maar weer opduikt. Kortom, makkelijk cashen nadat zombies grappige waren in New Kids?
WB
Slechte acteerprestaties, teleurstellende humor, CGI redelijk, slap verhaal, en die groene smurrie... tja... Heb de film af kunnen kijken, maar alleen omdat ik zombiefilms wel kan waarderen. Het had veel beter gekund als ze iets meer tijd in de humor hadden gestoken.
gorelover
Stukken beter als New Kids.
Vond dit echt een redelijk geslaagde film.
Best gelachen.
Noodless
Wat een draak van een film !
Flauwe actiescènes, slechte make-up, zwakke acteerprestaties , belachelijk verhaal en vooral weinig of geen humor te bespeuren. 1/10
Angelo2
Tja...wat moet ik hier van zeggen. De humor en het acteerwerk was over het algemeen erg matig. Af en toe een leuk grapje. De effecten vielen tegen maar met een beperkt budget snap ik dat wel. Vind het opzich wel leuk dat er zo'n soort film van Nederlandse bodem is verschenen. Het eerste gedeelte van de film was nog wel ok maar daarna verloor hij al snel me interesse. Een 4 voor de film en een puntje extra omdat hij uit Nederland komt.
barcam
Complete verrassing. Kon me niet veel voorstellen bij een Nederlandse zombiefilm maar is met veel enthousiasme gemaakt en komt boven de middenmoot dankzij de geslaagde zombies, grappige scenes en het onnozel verhaal dat snel voorbijraast.
funnyhow
nederlandse shaun of the dead ... maar 100 keer slechter ... dus ik zou zeggen ga voor shaun of the dead als je goede horror wilt zien
jarno1975 (moderator series)
Hollywood007
Dit genre moet je liggen. Ik ben gek van horror comedies maar spijtig genoeg maken ze dit soort film niet zo veel als ik zou willen. Het "horror" gedeelte zit wel goed. De gore en make-up in deze film zijn o.k.
Spijtig kan ik dit van het comedy deel niet echt zeggen. Bij momenten kreeg ik een glimlach om men lippen maar meer ook niet. Het acteren was niet super maar voor dit genre ging het er wel mee door.
Toch was dit geen slechte film. Het was er allemaal een beetje over, maar dat moet ook bij dit genre. Hij is best leuk voor een keertje, maar meer ook niet.

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie