Genre: Familie / Muziek
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale
Plot High School Musical
Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.
Troy Bolton
Ms. Darbus
Zeke Baylor
Kelsi Nielsen
Ashwin1
En waarschijnlijk nog wel wat langer, ik bedoel HSM 1 kwam in Januari 2006 uit en pas eind 2006 was de primere op de Nederlandse TV.
MarijeB
deel 2 zijn ze sinds januari ongeveer aan het maken, als ik t goed heb willen ze em in de zomer op tv in premiere brengen..
dus dat word hier vast weer een jaar later
Noudje92
nauja mischien word hij ook wel op de bbc ofzo uitgezonden of cnn
misschien wel
zou hij nou misschien ook wel inde bios komen
misschien wel
zou hij nou misschien ook wel inde bios komen
Dat denk ik niet. De film wordt speciaal gemaakt voor DisneyChannel en komt daar dus alleen op.
nauja mischien word hij ook wel op de bbc ofzo uitgezonden of cnn
mamungroop
CNN draait geen films
BBC zou kunnen maar dan zal dat wel rond de zelfde maand zijn als ie misschien in nederland te zien is omdat in engeland de film het eerst op disney channel te zien is
Ashwin1
Ja dat de CD van High School Musical uit is en dat hij 15,99 kost. Ik vind ik nog best wel veel, maar ik ga hem denk ik wel kopen.
woutjemeeltjes
Het ligt eraan waar je hem koopt. Ik heb de CD met alle liedjes + een extra cd met karaoke versie van bijna alle liedjes legaal voor E 9,99 gekocht!
woutjemeeltjes
Ow waar heb je die dan gekocht ?
Ik zal geen reclame maken. Ik zet er wel een link neer.
Hier staan alle cd die ze van HSM hebben.
Hier staat de cd die ik bedoelde.
Ik heb de cd in goede orde ontvangen en hij doet het ook nog!
woutjemeeltjes
Ashley Tisdale, Sharpay in HSM, heeft haar eigen CD uitgebracht.
Hebben jullie haar al gehoord?
Ik vind haar zelf best wel goed zingen.
Noudje92
Ashley Tisdale, Sharpay in HSM, heeft haar eigen CD uitgebracht.
Hebben jullie haar al gehoord?
Ik vind haar zelf best wel goed zingen.
ja ze zingt egt erg goed
CarmenL
Er staat dat de film 14 februari om 16:00 op Jetix komt..
Dit is echter om 13:30.. Staat in de gids.
Mug
Volgens de (hevig irritante) Jetix site om 16.00 uur.
Ashwin1
Ik hoop echt dat het om 16.00 begint, want dan ben ik net op tijd thuis.
Brien
ten eerste: ja je kunt meerdere keren op breaking free stemmen je gaat gewoon naar een andere pagina en weer terug en je kunt gewoon weer stemmen.
ten tweede: dat zelfde gevoel heb ik ook
ten derde:het is geen film van Disney channel en volgens mij speelt zac daar niet in hij speelt wel in Hairspray.
Fither
Jammer dat hij niet in de bios komt,omdat die voor Disney Channel is gemaakt konden ze net zo goed ook de film in de biscoop draaiien maar oké.
matthijs_013
Juist niet. Disney Channel Original Movies (zoals deze) zijn anders dan gewone Disneyfilms. Dit zijn overigens televisiefilms. Televisiefilms zal je nooit van je leven in de bioscoop tegenkomen. Het is al zeldzaam als ze op DVD worden uitgebracht.
Fither
vind ik niet.Waarom zouden deze film's niet in de Bios worden gedraait alleen om dat het een Disney film is.
Trouwens deze film is niet kinderlijk.
matthijs_013
Trouwens deze film is niet kinderlijk.
Dat was geen mening. Wat ik daar vertelde, was een feit
mamungroop
Original Movies, zoals films heten als ze door een tvzender zijn gemaakt zijn "Made-for-tv" movies, dus gemaakt voor vertoning op tv. Het zou daarom heel raar zijn om Disney Channel Original Movies in de bios te vertonen in Europa, terwijl ze in Amerika op tv te zien zijn.
De meeste Disney Channel films komen trouwens uit op dvd, weliswaar niet allemaal in Nederland.
High School Musical 2 komt in de zomer op tv in Amerika en daarna weer op dvd enzo.
MAAR, in 2008 staat het derde en tevens laatste deel van High School Musical komt wel in de bioscoop! Dat is eergister bekend gemaakt door disney. Het wordt een Halloween-achtige musicalfilm en hij heet "Haunted High School Musical".
Voor wie mij niet gelooft, typ de naam van het derde deel maar in op google en je krijgt heel veel resultaten. Het staat zelfs op CNN!
Dat was geen mening. Wat ik daar vertelde, was een feit

High School Musical 3: Senior Year
2008

High School Musical 2
2007

Disney+ onthult releasedatum voor tweede seizoen van bejubelde dramaserie 'Rivals'

‘Marty Supreme’ breekt record: succesvolste A24-film ooit wereldwijd

Horrorverhaal 'The Mist' van Stephen King krijgt na 19 jaar een nieuwe verfilming

Ruim 630 miljoen smaakt naar meer: 'F1 The Movie' krijgt officieel een vervolg

My Sister's Keeper