• 9.382.632 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Ms. Darbus

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

Ashwin1

En waarschijnlijk nog wel wat langer, ik bedoel HSM 1 kwam in Januari 2006 uit en pas eind 2006 was de primere op de Nederlandse TV.

avatar van MarijeB

MarijeB

deel 2 zijn ze sinds januari ongeveer aan het maken, als ik t goed heb willen ze em in de zomer op tv in premiere brengen..

dus dat word hier vast weer een jaar later

avatar van emmatjj

emmatjj

emmatjj schreef:

misschien wel

zou hij nou misschien ook wel inde bios komen

misschien wel

zou hij nou misschien ook wel inde bios komen

Dat denk ik niet. De film wordt speciaal gemaakt voor DisneyChannel en komt daar dus alleen op.

emmatjj schreef:

Ja, op CNN denk ik.

kos schreef:

Ja, op CNN denk ik.

CNN draait geen films

BBC zou kunnen maar dan zal dat wel rond de zelfde maand zijn als ie misschien in nederland te zien is omdat in engeland de film het eerst op disney channel te zien is

Iemand nog leuke nieuwyjes

Ashwin1

Ja dat de CD van High School Musical uit is en dat hij 15,99 kost. Ik vind ik nog best wel veel, maar ik ga hem denk ik wel kopen.

Ashwin1 schreef:

Het ligt eraan waar je hem koopt. Ik heb de CD met alle liedjes + een extra cd met karaoke versie van bijna alle liedjes legaal voor E 9,99 gekocht!

Ashwin1

Ow waar heb je die dan gekocht ?

Ashwin1 schreef:

Ow waar heb je die dan gekocht ?

Ik zal geen reclame maken. Ik zet er wel een link neer.

Hier staan alle cd die ze van HSM hebben.

Hier staat de cd die ik bedoelde.

Ik heb de cd in goede orde ontvangen en hij doet het ook nog!

Iemand nog leuke nieuwyjes

www.highschoolmusical.nl[/url]

woutjemeeltjes

Ashley Tisdale, Sharpay in HSM, heeft haar eigen CD uitgebracht.

Hebben jullie haar al gehoord?

Ik vind haar zelf best wel goed zingen.

woutjemeeltjes schreef:

Ashley Tisdale, Sharpay in HSM, heeft haar eigen CD uitgebracht.

Hebben jullie haar al gehoord?

Ik vind haar zelf best wel goed zingen.

ja ze zingt egt erg goed

Ashwin1

Ik vind haar echt grappig. En ja ze kan zeker goed zingen !

avatar van CarmenL

CarmenL

Er staat dat de film 14 februari om 16:00 op Jetix komt..

Dit is echter om 13:30.. Staat in de gids.

avatar van Mug

Mug

Volgens de (hevig irritante) Jetix site om 16.00 uur.

Ashwin1

Ik hoop echt dat het om 16.00 begint, want dan ben ik net op tijd thuis.

avatar van Brien

Brien

Noudje92 schreef:

ten eerste: ja je kunt meerdere keren op breaking free stemmen je gaat gewoon naar een andere pagina en weer terug en je kunt gewoon weer stemmen.

ten tweede: dat zelfde gevoel heb ik ook

ten derde:het is geen film van Disney channel en volgens mij speelt zac daar niet in hij speelt wel in Hairspray.

Zac efron speelt wel in summerland kijk maar op internet hij is misschien daar nog jong en daarom moeilijk herkenbaar.

sorry foutje

Fither

Jammer dat hij niet in de bios komt,omdat die voor Disney Channel is gemaakt konden ze net zo goed ook de film in de biscoop draaiien maar oké.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Fither schreef:

Juist niet. Disney Channel Original Movies (zoals deze) zijn anders dan gewone Disneyfilms. Dit zijn overigens televisiefilms. Televisiefilms zal je nooit van je leven in de bioscoop tegenkomen. Het is al zeldzaam als ze op DVD worden uitgebracht.

Ashwin1

Ik ben heel blij dat deze film op DVD komt.

matthijs_013 schreef:

vind ik niet.Waarom zouden deze film's niet in de Bios worden gedraait alleen om dat het een Disney film is.

Trouwens deze film is niet kinderlijk.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Fither schreef:

Trouwens deze film is niet kinderlijk.

Dat was geen mening. Wat ik daar vertelde, was een feit

matthijs_013 schreef:

Original Movies, zoals films heten als ze door een tvzender zijn gemaakt zijn "Made-for-tv" movies, dus gemaakt voor vertoning op tv. Het zou daarom heel raar zijn om Disney Channel Original Movies in de bios te vertonen in Europa, terwijl ze in Amerika op tv te zien zijn.

De meeste Disney Channel films komen trouwens uit op dvd, weliswaar niet allemaal in Nederland.

High School Musical 2 komt in de zomer op tv in Amerika en daarna weer op dvd enzo.

MAAR, in 2008 staat het derde en tevens laatste deel van High School Musical komt wel in de bioscoop! Dat is eergister bekend gemaakt door disney. Het wordt een Halloween-achtige musicalfilm en hij heet "Haunted High School Musical".

Voor wie mij niet gelooft, typ de naam van het derde deel maar in op google en je krijgt heel veel resultaten. Het staat zelfs op CNN!

Dat was geen mening. Wat ik daar vertelde, was een feit

weet ik

mamungroop schreef:

thanks voor de info;)

Ashwin1

Ow gatsie, ik heb helemaal geen zin in een halloween film.