• 9.380.148 stemmen

The Butterfly Effect 2 (2006)

Sciencefiction / Thriller | 92 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: John R. Leonetti

Met onder meer: Eric Lively, Erica Durance en JR Bourne

Plot The Butterfly Effect 2

"Can you change your past without destroying your future?"

Nick en zijn beste vrienden Trevor en Amanda vieren de 24e verjaardag van zijn vriendin Julie bij een prachtig meer. Op de weg terug naar huis krijgen ze een ongeluk en sterven Julie en zijn vrienden. Een jaar later ontdekt Nick dat hij door de tijd kan reizen en probeert hij het verleden te herstellen, met tragische gevolgen voor de toekomst.

Nick Larson

Ron Callahan

Malcolm Williams

avatar van Miezz

Miezz

Inderdaad, nieuwe mensen, nieuw verhaal. Maar het verhaal kennen we inmiddels al. Waar de acteurs uit deel 1 konden overtuigen, bleef dat in deel 2 achterwege.
Wat me wel erg opviel, was dat in deel 1, de hoofdpersoon onbaatzuchtig was, en in deel 2 niet; hij gaat om een glas wijn over iemand te gooien, terug in de tijd!
Bovendien; in deel 1 kon de hoofdpersoon nieuwe herinneringen aanmaken, en in deel twee niet.
2,5* Niet slecht, maar niet eens in de schaduw van deel 1!

avatar van ewalk

ewalk

teleurstellend vervolg.

avatar van movieking

movieking

Zwakke film. Sequels zijn alleen maar goed als de cast hetzelfde blijft vind ik persoonlijk. bv: LOTR, Pirates of the caribbean, Bad Boys, X-men enz...

avatar van elhamlalila

elhamlalila

jammer zo'n vervolg. Het komt bij mij over alsof ze er een serie van wilde maken.

avatar van thedudesons

thedudesons

deel 1 was super, maar dit deel is waardeloos. zonde van je geld en tijd...

avatar van Adammeh

Adammeh

Minder dan de 1e maar was wel een goeie film.

Alleen verwacht je elke keer meer bij een 2e deel wat je eigenlijk niet zou moeten verwachten.

Ach, je moet wat.

meh.

avatar van Kuja

Kuja

De film begon aardig maar op enkele scenes na veel zwakker dan Deel 1.

Meer dan ** zit er dan ook echt niet in

avatar van Fadoua

Fadoua

Wat een vreselijke film! Ik vond deel 1 echt super. Maar dit was echt 3x bagger.

avatar van janus

janus

idd vrij standaard vervolg op deel 1, zit weinig schot in de film en oogt voorspelbaar.

2 sterren.

avatar van DrJ

DrJ

Als je deze film ziet...zonder nummer 1 te hebben gezien, zul je het een hele goeie film vinden, MAAR als je 1 ziet...en dan deze...dan denk je: wat een slap vervolg op de nummer 1.. zo dacht ik wel.

Maar al met al...is t wel een vermakelijke film, maargeen topper

avatar van nickje76

nickje76

Ik vond het een slecht vervolg op 1. Het verhaal lijkt als twee druppels water op deel 1

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Wat een ellende!

Iemand anders merktte op dat het lijkt of erin geknipt is. Vond ik nou ook! Geen diepgang, geen karakteruitwerking, geen onverwachtse wendingen, geen ingewikkelde plots, geen emotieopwekkende momenten (positieve bedoel ik dan), geen spanning, geen spectaculair einde, geen acteertalent........géén BFE 1.

En opeens was het afgelopen. Film duurde 1 uurtje en 20 minuutjes.

Ik raad anderen aan BFE 1 dan maar nog een keertje te kijken, maar de geest hier niet mee te vervuilen.

avatar van spinnerxx

spinnerxx

mee eens deel 1 is top...deel 2 flop

avatar van s0njaa

s0njaa

Nou,, ik vind het eigelijk een goeie film..

Nick bracht echt t gevoel dat hij het meende.. Dat had ik bij Kutcher in deel 1 niet..

Maarjaa.. ieder zn mening he..

I prefer part 2

avatar van Many

Many

Stukken minder dan deel 1, maar misschien komt het ook omdat ik beiden meteen achter elkaar heb gekeken en dat het zo een beetje teveel van hetzelde is...

avatar van .Marjo.

.Marjo.

Many schreef:

nee daar ligt het niet aan.. ik heb ze niet achter elkaar gekeken en vond deel 2 ook stukken minder. je merkt ook heel goed dat deel 2 van een andere regisseur is.. een totaal andere sfeer.

avatar van eminemfan190

eminemfan190

ewalk schreef:

teleurstellend vervolg.

Dat is meestal zo:P

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Zeer zwak vervolg op deel1. Gauw vergeten die hap.

avatar van marbe

marbe

Wat een slappe hap zeg. Deel 1 was geweldig, boeiend en de verhaallijnen waren goed uitgewerkt.

Dit deel was voorspelbaar, matig geacteerd en een enorme desceptie. Verschrikkelijk slecht eind.

Kortom

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Als je als een basis hebt voor een goed verhaal (deel 1 geef ik 4 sterren) kan je er véél meer mee doen dan in deze film.

avatar van skipy05

skipy05

goede film. de 1ste was wel beter. maar daarom niet slecht. het mocht wel anders eindigen vondt ik.

avatar van TimF

TimF

De mensen die 1 niet snappen raad ik dit domme vervolg aan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Moet ik hier nog woorden aan vuil maken? Deel één was al dramatisch slecht... dit is zonnodig nog erger!

avatar van Zinema

Benedengemiddelde thriller die bijna alleen qua titel voortborduurd op het veel betere deel een. Na een redelijk begin zakt de film in elkaar als een plumpudding.

avatar van Kevin Floor

Kevin Floor

Vind dit deel niet goed, maar was zo onder de indruk van Deel 1, dat ik ook dit deel toch wel weer aangrijpend vond.

Het krijgt van mij toch dikke 4**** (met dank aan voorganger deel 1)

avatar van Jackson07

Jackson07

movieking schreef:

LOTR is een slecht voorbeeld, omdat dat geen deel 1, 2 of 3 bevat. Het is gewoon een in 1x gefilmt geheel geweest, alleen hebben ze hem in 3en gesplitst. Dat is anders dan bijv. bij the Matrix. Daar was deel 1 een succes en hebben ze er nog maar 2 mindere delen aan vast geplakt. Maar goed, ik begrijp wat je bedoeld. Dit is inderdaad een slechtere film dan deel 1

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha Bad Boys en Pirates zijn nog slechtere voorbeelden

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Ik vond het eerste deel echt fantastisch en daarom besloot ik laatst dat het maar eens tijd werd voor deel nummer 2...

Als je de plotomschrijving hierboven leest zie je algauw dat het verhaal in grote lijnen in grote lijnen overeen komt met het eerste deel. Jammer alleen dat het op geen enkel vlak even goed is uitgewerkt. De personages boeien totaal niet, er is totaal geen sfeer en geen van de verhaaltjes over de verschillende levens weet te boeien.

Verder is de film visueel oersaai, wordt geacteerd zonder enige emotie en als je het tenenkrommend slechte einde hebt gezien wil je dat je zelf ook in de tijd kon reizen zodat je deze film nooit gezien had. Hou mn hart vast voor deel 3.

0.5 ster.

avatar van coldheaven

coldheaven

wáárom maken ze vervolgen op dit soort films?!

avatar van BlueSword

BlueSword

tegenvallende film, wat ik ook wel verwachte hoor! deel is natuurlijk veel beter, vond het verhaal meer aangrijpend en de sfeer zat er beter in, in deel 2 was dat allemaal minder, nog vond ik de film niet mega slecht, en nog wel bekijkbaar, maar nog haalt het niet bij deel 1!