The Butterfly Effect 2 (2006)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Geregisseerd door: John R. Leonetti
Met onder meer: Eric Lively, Erica Durance en JR Bourne
Plot The Butterfly Effect 2
"Can you change your past without destroying your future?"
Nick en zijn beste vrienden Trevor en Amanda vieren de 24e verjaardag van zijn vriendin Julie bij een prachtig meer. Op de weg terug naar huis krijgen ze een ongeluk en sterven Julie en zijn vrienden. Een jaar later ontdekt Nick dat hij door de tijd kan reizen en probeert hij het verleden te herstellen, met tragische gevolgen voor de toekomst.
Nick Larson
Grace Callahan
Ron Callahan
Malcolm Williams
Miezz
Inderdaad, nieuwe mensen, nieuw verhaal. Maar het verhaal kennen we inmiddels al. Waar de acteurs uit deel 1 konden overtuigen, bleef dat in deel 2 achterwege.
Wat me wel erg opviel, was dat in deel 1, de hoofdpersoon onbaatzuchtig was, en in deel 2 niet; hij gaat om een glas wijn over iemand te gooien, terug in de tijd!
Bovendien; in deel 1 kon de hoofdpersoon nieuwe herinneringen aanmaken, en in deel twee niet.
2,5* Niet slecht, maar niet eens in de schaduw van deel 1!
movieking
Zwakke film. Sequels zijn alleen maar goed als de cast hetzelfde blijft vind ik persoonlijk. bv: LOTR, Pirates of the caribbean, Bad Boys, X-men enz...
elhamlalila
jammer zo'n vervolg. Het komt bij mij over alsof ze er een serie van wilde maken.
thedudesons
deel 1 was super, maar dit deel is waardeloos. zonde van je geld en tijd...
Adammeh
Minder dan de 1e maar was wel een goeie film.
Alleen verwacht je elke keer meer bij een 2e deel wat je eigenlijk niet zou moeten verwachten.
Ach, je moet wat.
meh.
Kuja
De film begon aardig maar op enkele scenes na veel zwakker dan Deel 1.
Meer dan ** zit er dan ook echt niet in
Fadoua
Wat een vreselijke film! Ik vond deel 1 echt super. Maar dit was echt 3x bagger.
janus
idd vrij standaard vervolg op deel 1, zit weinig schot in de film en oogt voorspelbaar.
2 sterren.
DrJ
Als je deze film ziet...zonder nummer 1 te hebben gezien, zul je het een hele goeie film vinden, MAAR als je 1 ziet...en dan deze...dan denk je: wat een slap vervolg op de nummer 1.. zo dacht ik wel.
Maar al met al...is t wel een vermakelijke film, maargeen topper
nickje76
Ik vond het een slecht vervolg op 1. Het verhaal lijkt als twee druppels water op deel 1
MiekieMow
Wat een ellende!
Iemand anders merktte op dat het lijkt of erin geknipt is. Vond ik nou ook! Geen diepgang, geen karakteruitwerking, geen onverwachtse wendingen, geen ingewikkelde plots, geen emotieopwekkende momenten (positieve bedoel ik dan), geen spanning, geen spectaculair einde, geen acteertalent........géén BFE 1.
En opeens was het afgelopen. Film duurde 1 uurtje en 20 minuutjes.
Ik raad anderen aan BFE 1 dan maar nog een keertje te kijken, maar de geest hier niet mee te vervuilen.
s0njaa
Nou,, ik vind het eigelijk een goeie film..
Nick bracht echt t gevoel dat hij het meende.. Dat had ik bij Kutcher in deel 1 niet..
Maarjaa.. ieder zn mening he..
I prefer part 2
Many
Stukken minder dan deel 1, maar misschien komt het ook omdat ik beiden meteen achter elkaar heb gekeken en dat het zo een beetje teveel van hetzelde is...
.Marjo.
nee daar ligt het niet aan.. ik heb ze niet achter elkaar gekeken en vond deel 2 ook stukken minder. je merkt ook heel goed dat deel 2 van een andere regisseur is.. een totaal andere sfeer.
marbe
Wat een slappe hap zeg. Deel 1 was geweldig, boeiend en de verhaallijnen waren goed uitgewerkt.
Dit deel was voorspelbaar, matig geacteerd en een enorme desceptie. Verschrikkelijk slecht eind.
Kortom
gerwinmaster
Als je als een basis hebt voor een goed verhaal (deel 1 geef ik 4 sterren) kan je er véél meer mee doen dan in deze film.
skipy05
goede film. de 1ste was wel beter. maar daarom niet slecht. het mocht wel anders eindigen vondt ik.
orbit
- 12092 berichten
Moet ik hier nog woorden aan vuil maken? Deel één was al dramatisch slecht... dit is zonnodig nog erger!
Benedengemiddelde thriller die bijna alleen qua titel voortborduurd op het veel betere deel een. Na een redelijk begin zakt de film in elkaar als een plumpudding.
Kevin Floor
Vind dit deel niet goed, maar was zo onder de indruk van Deel 1, dat ik ook dit deel toch wel weer aangrijpend vond.
Het krijgt van mij toch dikke 4**** (met dank aan voorganger deel 1)
Jackson07
LOTR is een slecht voorbeeld, omdat dat geen deel 1, 2 of 3 bevat. Het is gewoon een in 1x gefilmt geheel geweest, alleen hebben ze hem in 3en gesplitst. Dat is anders dan bijv. bij the Matrix. Daar was deel 1 een succes en hebben ze er nog maar 2 mindere delen aan vast geplakt. Maar goed, ik begrijp wat je bedoeld. Dit is inderdaad een slechtere film dan deel 1
B_B
- 1969 berichten
Ik vond het eerste deel echt fantastisch en daarom besloot ik laatst dat het maar eens tijd werd voor deel nummer 2...
Als je de plotomschrijving hierboven leest zie je algauw dat het verhaal in grote lijnen in grote lijnen overeen komt met het eerste deel. Jammer alleen dat het op geen enkel vlak even goed is uitgewerkt. De personages boeien totaal niet, er is totaal geen sfeer en geen van de verhaaltjes over de verschillende levens weet te boeien.
Verder is de film visueel oersaai, wordt geacteerd zonder enige emotie en als je het tenenkrommend slechte einde hebt gezien wil je dat je zelf ook in de tijd kon reizen zodat je deze film nooit gezien had. Hou mn hart vast voor deel 3.
0.5 ster.
BlueSword
tegenvallende film, wat ik ook wel verwachte hoor! deel is natuurlijk veel beter, vond het verhaal meer aangrijpend en de sfeer zat er beter in, in deel 2 was dat allemaal minder, nog vond ik de film niet mega slecht, en nog wel bekijkbaar, maar nog haalt het niet bij deel 1!

The Butterfly Effect 3: Revelations
2009

The Butterfly Effect
2004

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004