• 9.179.984 stemmen

Geregisseerd door: John Gray

Met onder meer: Steven Seagal, Keenen Ivory Wayans en Brian Cox

Releasedatum: 30 januari 1997

Plot The Glimmer Man

"Two good cops. One bad situation."

Jack Cole is een agent met een zeer mysterieus verleden, die van New York naar Los Angeles wordt overgeplaatst. Hier moet hij samenwerken met agent Jim Campbell. Het tweetal moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar te pakken krijgen. Als Cole dan op een gegeven moment zelf een verdachte wordt, besluit het duo alle regels aan de laars te lappen en op eigen wijze op zoek te gaan naar de identiteit van de seriemoordenaar.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Lt. Jack Cole

avatar van daviddoelen

daviddoelen

1907 schreef:

Volgens mij is dit Seagals eerste DTV film,

Nee, dat is The Patriot uit 1998. Die film is pas écht slecht!

Deze en andere Seagal-films zoals Out of Justice, Marked for Death etc. zijn wel vermakelijk.

avatar van Corcicus

Corcicus

Grotendeels een herhalingsoefening: Seagal gedraagt zich weer als een Indiaan/Chinees die niet van vechten houdt maar er wel uitstekend in is en zijn vest leek weer uit een plaatselijke pooiervestiaire gestolen te zijn. Gelukkig breekt hij andermaal ellebogen en draait hij voeten binnenstebuiten. Duidelijk een b-budget.

avatar van Lange Darm

Lange Darm

Opleving van de Seagal films aardig verhaal, humor die er zeker mee door kon.

Keenen Ivory Wayans waar de film levendig door wordt gehouden. Heel wat beter dan de bagger van Seagal die tegenwoordig direct in de uitverkoopbakken komt

Tja.....toch wel gelachen om alles wat gewoon niet klopt in de film. Verhoortechnieken waarbij iemand gewoon in de voet en de hand wordt geschoten in geen haan die er naar kraait. Overal lijken en niemand die er ook maar eentje opruimt...maar een aardig tijdverdrijf deze film..

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Goede film van Steven. Aantal goede vecht/actie-scènes en het aantal one-liners is in deze film niet te tellen. Af en toe ook die smile van hem na een one-liner of grap, prachtig. Held!

Wayans speelde leuk mee en zorgde daarbij voor de nodige humor. Show wordt echter gestolen door de heer Seagal.

avatar van pieterTk

pieterTk

• 1940 stemmen

Tegenvallende film van Seagal, vanwege het (veel te veel) ontbrekende van "smijt- en gooiwerk". Gellukig zaten er nog wel wat leuke dingen in, zoals: "He had to see a therapist"

-"Must have been the wrong therapist"

avatar van Spetie

Actiefilm van John Gray, waarin Steven Seagal deze keer eens samenwerkt met Keenen Ivory Wayans. Het is altijd lachen met Seagal Hij heeft Boeddhistische bidkralen om de hals, vertrouwt op oude drankjes en is een vervent fan van de Oosterse filosofie. Maar ook hier schroomt hij er ondanks dat gegeven niet voor terug om veelvuldig geweld te gebruiken. En gelukkig maar, want daardoor is dit allemaal nog redelijk goed te doen.

The Glimmer Man blinkt niet uit door een fantastisch plot en met de spanning wil het ook niet echt vlotten in deze film. Toch is het nog een redelijke film, omdat de snelle actie en de af en toe aardige oneliners het allemaal nog wel enigszins genietbaar maken. Seagal is aardig op dreef en laat zowaar een keer een lach zien. Wayans is ook wel aardig, al is er van chemie tussen de twee, duidelijk geen sprake.

avatar van Beertje45

Beertje45

De laatste film die ik ooit gezien heb van Seagal. Het verhaal is nogal een rommeltje en als je hoopt op een stevige portie gevechten van Seagal, de man kan een aardig potje knokken, maar er is gewoonweg te weinig ruimte voor gemaakt. Wayans is redelijk grappig, maar de film was me gewoon te mak.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Aardige actiefilm, niet de beste van Steven seagal, maar dit is een vermakelijke actiefilm met leuke gevechten, ook zit er humor in, maakt de film wel leuk.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken (zie dat mijn vorige reactie van 1 jaar geleden is, heel toevallig) , vermakelijke actiefilm, niet de beste....

avatar van The main man!!

The main man!!

Prima film voor Steve zijn doen, dit is al een van de oudere films van hem, en dat is positief, want vooral zijn laatste films zijn zo slecht, dat hij soms wel 40 keer op iemand zijn hoofd beukt, en 7 keer uit het raam gooit, en dan nog niet het loodje heeft gelegd, persoonlijk vind ik het erg knap, als je daar bestand tegen bent!!

avatar van loneranger

loneranger

Een rip-off van 'Seven' maar desondanks toch een van de betere films van Seagal. Het verhaaltje stelt niks voor maar het kijkt lekker weg.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Een goede actie / misdaad film met wat humor. Seagal acteert hier behoorlijk (voor zijn doen). Dit is geen typische wraakfilm zonder verhaal maar het biedt net even wat meer.

'Boring' zei Seagal die een paar trappen naar zich toe kreeg en die hij uiteraard wist te weren.

avatar van 1907

1907

De eerste film waarin Seagal gebruikt heeft gemaakt van stunt doubles. De vechtscènes zijn rommelig. Vooral het eindgevecht waarin we een aantal keer op dezelfde beelden worden getrakteerd. Matige film, zeker omdat het acteergehalte laag is, dan verwacht je uiteraard goede actie die dit gaat compenseren maar ook dat is gewoon zeer matig.

avatar van RuudC

RuudC

Stiekem nog best leuk. Als het op actie aankomt, is dit absoluut een van de beste van Steven Seagal. Als het op het verhaal aankomt, is het vrij doorsnee. The Glimmer Man is een vrij typische cop-buddyfilm. Er ontstaan wat leuke situaties tussen de wel erg overdreven boeddhistische Steven en zijn ghettomaatje Wayans. Dat huilen bij Casablanca was wel erg leuk. Dat soort momenten maakt de film lekker luchtig, want verder moet je het doen met de Russische maffia, wraakverhaaltjes en verborgen verledens. Klinkt spannend, maar vaste receptuur bij Steven.

avatar van Tarkus

Tarkus

Typische Seagal film.

Veel knoppartijen, simpel verhaal.

Je weet altijd wel hoe het afloopt bij deze films.

Maar het is af en toe wel eens leuk om ze te bekijken, verstand op nul en genieten maar.

avatar van Supernatural

Supernatural

dit vind ik weer een hele leuke spannende steven seagal film.vermaak me altijd super met de film.zeker weer een van zijn betere films.

avatar van Kondoro

Kondoro

Dit is natuurlijk wel de Seagal in zijn beste jaren maar The Glimmer Man wist mij niet te overtuigen. Hoe kun je hier nou een mooie lange mening over schrijven als er eigenlijk niet veel over te vertellen is? En als je met zo’n zin in je hoofd zit onder de aftiteling dan weet je het zeker: je hebt weer naar een Seagal gekeken wat helaas niet het beste deel is waar deze man zich in heeft laten zien. Dit is inderdaad echt weer zo’n typische seagalletje waar je niet veel mee moet doen en ook niet echt veel aan hebt: actie, boeddhisme en politiewerk staan onder andere wel speciaal, misschien is het toch stiekem een Guilty Pleasure wat ik bij deze films heb: zo op z’n tijd is het echt lekker om naar een filmpje van Seagal te kijken maar te vaak is niet slim.

Het acteer werk van Seagal is leuk, zijn rol is erg komisch en hij voert het ontzettend leuk uit. Met zijn boeddhistisch kraalketting, zijn knokpartijen en zijn humor in deze film vond ik toch nog wel geinig maar goed, het is natuurlijk niet het beste wat je ooit zult zien op de wereld..

Met Keenen Ivory Wayans aan zijn zijde moet Seagal er voor zorgen dat er een seriemoordenaar word gestopt. Wanneer ze dit samen met wat heldendaden proberen af te handelen (zo heeft hij een school shooting weten te stoppen etc.) komen ze in een knup te liggen wanneer de Russen en de opdrachtgevers van de moorden ook achter Seagal en zijn maatje gaan. Ze zetten alles op alles om hen te stoppen en zo ook de seriemoorden. Al om al, redelijk filmpje: lekker op zijn seagal’s.

avatar van Mescaline

Mescaline

Een jaar of 10/11 geleden was ik een enorme fan van Steven Seagal, ik was toen ook 16 jaar oud. Ik was benieuwd wat een herziening zo veel jaren later van de film over hield.

Verrassend genoeg vind ik dit nog steeds 1 van de betere uit de Seagal reeks, ik was er niet meer helemaal van onder de indruk zoals vroeger wel het geval was maar ik heb mij er nog steeds prima mee vermaakt. Een aardig verhaaltje, redelijke badguys en genoeg actie scenes.

De 4 sterren die ik hier eerder aan gaf kan ik er niet meer aan kwijt, maar een 3tje toch zeker.

avatar van SSeagal

SSeagal

Moet toch zeggen dat Seagal en Brian Cox samen in een scene toch wel de definitie is van whisper porn

avatar van Movie Jim

Movie Jim

The glimmer man is een van de betere films van Steven Seagal vind ik zelf, samen met Marked for death.

Keenan Ivory Wayans is grappig, en samen met Steven Seagal een goede chemie.

Actie is wel wat onrealistisch, zoals de gevechten 5 keer geraakt en nog niet neer, niet te veel bij nadenken

Ondanks dat blijf je anderhalf uur vermaakt kijken.

Ik ga toch voor The glimmer man een 4,0 geven.

avatar van Daan258

Daan258

Gewoon een geinig filmpje!

Steven Seagal die wat leuke actie scene´s neerzet! Verder niet zo bijzonder, maar leuk een keer gezien te hebben.

5,5/10

avatar van Cinemaat

Cinemaat

Deze gisteren bekeken, nummer 9 van de Seagal films die ik terug kijk.

Matige film imo, leuke humor en slap verhaal, Wayans is een leuke opsteker.

Tot nu toe van de jaren 88-98 Seagal films springen Above the Law, Under Siege 1 & Out for Justice er wel uit,

de rest is veel hetzelfde.

Als je kwart sterren kon geven werd het een 2,25, heb 2,5 gegeven ivm humor van Wayans.