• 9.373.998 stemmen

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Félix Enríquez Alcalá

Met onder meer: Steven Seagal, Marg Helgenberger en Harry Dean Stanton

Plot Fire Down Below

"Beneath a land of wealth and beauty hides a secret that could kill millions. Undercover has never run so deep."

Natuurbeschermer Jack Taggart vecht tegen de grote jongens van Orin Hanner, die radioactief afval dumpen. Als een collega van Taggart vermoord wordt, besluit hij om de smerige zaakjes van het bedrijf tot op de bodem uit te zoeken.

Jack Taggart

Earl Kellogg

Orin Hanner Jr

Orin Hanner Sr.

Reverend Bob Goodall

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gekocht en gister herzien, maar ik vond hem dit keer toch leuker. Langdradig vond ik hem in 2003 maar dat viel mee. De vechtscenes waren leuk. Deze film heeft net als On Deadly Ground iets met het millieu te make. Maargoed... Moet nog 1 seagal film hebben(Ticker) Officieel nog 3(Ticker, Black Dawn en Clementine) Maar met die laatste twee wacht ik nog even tot die afgeprijst zijn.

Stem verhoogt naar 3,0

avatar van otherfool

otherfool

Typische Seagal met emotionele speeches en de nodige gebroken neuzen. Vet aangezette redneck bad guys en een enkele explosie; veel viel er al met al niet te genieten.

1,5*.

avatar van Macmanus

Macmanus

Gezien baby!

Seagal is een held. Wat ik zo prachtig vind aan Seagal is dat hij echt nooit een klap krijgt. Stallone of Arnold krijgen nog wel eens een klap maar zegevieren dan toch. Maar Seagal is er niet van gediend. Hij wint zonder ook maar een schrammetje. Wat een HELD!

Ik heb de seagal smaak te pakken ik ga me zelf nog meer pijnigen. Het is echt heel gek, de film zijn echt extreem slecht. Maar toch vermaak je je daardoor ook weer prima. Beetje het MST3K effect. Ga binnenkort Under Siege kijken, volgens velen het ongevenaarde meesterwerk van Seagal.

1 lekkere dikke Seagal ster!

avatar van Lennert

Lennert

Ik ben het eens met Lui. In het begin ging het me net iets te langzaamaan, maar door de prachtige omgeving, de muziek en het acteerwerk (Steven doet hier gelukkig zijn best) bleef mijn aandacht toch gevestigd. De actiescenes zelf zijn, ondanks dat ze niet heel erg vaak aanwezig zijn, goed gefilmd en laten Seagal's aikido goed in beeld komen.

Ik begrijp ergens nog wel iets van de score, voor de actiefans zit er waarschijnlijk niet genoeg actie in en voor de 'normale' filmliefhebber zullen de knokscenes ook wel in verkeerde aard vallen. Ik ben zelf behoorlijk enthousiast in ieder geval.

avatar van kaholiic

kaholiic

Zeker geen goeie film, meer wel zeer vermakelijk en 1 van de beste films van Steven Seagel.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Niet goed, maar ook zeker niet onaardig.

Gewoon een typische seagal film, erg vermakelijk en makkelijk verteerbaar kijkvoer met oké actie en niet zo'n oké verhaal maar dat maakt niets uit. Helaas is de dichtheid van de actie wat tegenvallend, erg verspreid over de film waardoor het wat langdradig word.

Maar het vermaakt verder gewoon goed en Seagal is altijd een held, dit type film is op z'n tijd gewoon heel leuk om eens aan te zetten.

avatar van belizard

belizard

zoals gewoonlijk bij films met steven seagal gaat het vooral over het slaan en minder over het verhaal.

de film was nog wel redelijk leuk om te zien, maar niet echt bijzonder.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Natuurlijk geen geweldige film wat betreft verhaal, maar zeker vermakelijk. Veel actie en ook hangt er een country sfeertje waardoor je heel makkelijk door de film kijkt.

Ik heb Steven Seagel altijd een toffe acteur gevonden. Gewoon, omdat het zo simpel is. Zo ook in deze film. Een film die vaak genoeg kan kijken.

Vanavond op tv, alleen jammer dat het tijdens NOS sportzomer is.

avatar van Theunissen

Bij een film waarin Steven Seagal meespeelt weet je meestal van te voren wat je krijgt:

- Een simpel cliché waarvan je bij het lezen van de tekst op de DVD cover al weet hoe de film zal aflopen;

- Een Bad Guy met een leger aan hulpjes die iemand of een stadje terroriseren;

- Uiteraard Steven Seagal die eigenhandig het hele leger aan hulpjes uitschakelt door ze hoogst persoonlijk in elkaar te slaan of te doden met verwerpen (pistool, mes, buis, WC ontstopper, Bad end etc,).

- Steven Seagal die de Bad Guy op het einde uitschakelt met een eenzijdig gevecht;

- Steven Seagal die tijdens al die gevechten geen schrammetje oploopt.

En dat geldt natuurlijk ook voor deze film waarin eigenlijk alle genoemde ingrediënten inzitten. Zo'n formule werkt natuurlijk maar tijdelijk want op een gegeven moment krijgen de mensen toch een afkeer aan Steven Seagal films. Bij mij begon het bij deze want deze film is gewoon hetzelfde als zijn voorgaande films.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Blijft een vermakelijk filmpje. Leuk zo met al die hill-billies. Ook relaxte country-muziek gedurende de hele film. Acteerwerk was niet van de bovenste plank, maar heb me aan niemand hoeven ergeren. Seagal weer als de in elkaar beukende droogkloot. Hij is niet gek te krijgen. Onderwerp van de film over die vervuiling sprak me ook wel aan. Ja, zelfs na 5 keer of zo blijft deze het aankijken waard.

avatar van Spetie

Zwak filmpje, waarin een aantal mensen illegaal radioactief afval in een dorpje in de bergen. Aangezien praten met deze milieuvervuilers niet helpt, moet de natuurles er maar even letterlijk worden ingeramd, door Seagal.

Seagal slaat er dus aardig op los en dat levert nog wel enigszins vermakelijke actie op. Het plot, acteerwerk e.d. is verder allemaal erg simpel. Spannend is het ook totaal niet, want daarvoor is alles te voorspelbaar. Seagal oogt daarnaast ook nog eens bijna onkwetsbaar, al zit er gezien de totale speelduur nog niet eens zo heel veel actie in.

Seagal heeft in leukere films meegespeeld.

avatar van beun007

beun007

Lekkere wegkijker inderdaad. Toch zal ik eerlijk bekennen 'm gedownload te hebben heb gaps ontdekt naar aanleiding van wat ik op YT heb ontdekt. Zo komt in die gedownloade versie Sarah met haar jachtgeweer niet voor en die blauwe Chrevrolet Caprice. Maar die 3 keer die rooie bak vind ik erg vervelend.

avatar van Fisico

Fisico

Een Seagal leidt niet automatisch tot Oscarmateriaal, maar dat hoeft ook niet steeds. Deze Fire down below is best vermakelijk en zelfs één van de meer verteerbare Seagal's geworden. Het blijft gewoon fun om bad guys op hun donder te zien te krijgen met de martial arts van Stevie.

Het plot is redelijk interessant over illegale dumping van radioactieve stoffen. Het levert hier en daar mooie natuurplaatjes op. Leuk ook om Harry Dean Stanton te zien die een ietwat vreemd en verward karakter vertolkt. Seagal is en blijft houterig met zijn mond, maar subliem met de vuisten. Bij momenten wat over the top bij de idee dat het blijkbaar aartsmoeilijk blijkt één man uit te schakelen. Knal die gewoon overhoop ofzo? Ook die ene scène met die lichtfusé vond ik er net over.

Voor de rest prima actiefilm om weinig bij na te denken. Verhaal dus nog best aangenaam om te volgen en ook het dramagehalte is aanwezig. Het einde beyond het milieudepartement was wel wat snel en simpel. In zijn geheel net niet, maar zeker degelijk.

avatar van Brabants

Brabants

Fire Down Below had ik nog nooit gezien en wist mij zeer te verrassen. Film over een vreemdeling die in een onrustig dorpje even wat zaakjes recht komt zetten. Deed me sterk denken aan Road House en deed voor mijn gevoel eigenlijk ook nergens onder. Seagal blijft natuurlijk een middelmatig acteur maar voor dit soort genre is het gewoon de juiste man. Helemaal goed!