• 9.373.533 stemmen

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Félix Enríquez Alcalá

Met onder meer: Steven Seagal, Marg Helgenberger en Harry Dean Stanton

Plot Fire Down Below

"Beneath a land of wealth and beauty hides a secret that could kill millions. Undercover has never run so deep."

Natuurbeschermer Jack Taggart vecht tegen de grote jongens van Orin Hanner, die radioactief afval dumpen. Als een collega van Taggart vermoord wordt, besluit hij om de smerige zaakjes van het bedrijf tot op de bodem uit te zoeken.

Jack Taggart

Earl Kellogg

Orin Hanner Jr

Orin Hanner Sr.

Reverend Bob Goodall

avatar van EmDee

EmDee

hé, waarom mag You_bstard 2 keer stemmen op dezelfde film?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ha ha omdat You Bastard gewoon the man is!

avatar van Jordy

Jordy

aha ja dat kan tegenwoordig niet meer, wees niet bang zat destijds foutje in het scriptje

avatar van Diesel

Diesel

Het acteerwerk is zeker niet boven het gemiddelde maar de aktie is dik on orde. Jammer dat het script zo slecht is, de personages helemaal geen diepgang hebben en het verhaal vol zit met clichés.

SSeagal

Smulvoer voor Seagal liefhebbers, in het algemeen een slap verhaal, maar vanwege de coole Seagal acties toch ***

neo

[grap v/d week]Keek ff een soundtrackbak door en zag daar tussen de soundtrack van deze film staan. Toen op de achterkant zag ik een foto van Seagal met een gitaar. Het zal toch niet waar wezen, maar jawel meneer Steven'' ik kan alles'' Seagal heeft een track waarop hij zijn kunsten vertoont [/grap v/d week]

SSeagal

Dit was toch een filmsite?

neo

Nou dan post ik het nog een keer bij de soundtrack pagina als musicmeter realiteit is

SSeagal

Het is maar wat je bezig houdt...

SSeagal

Dat je nog uberhaupt de Soundtrack gaat bekijken terwijl je een hekel hebt aan hem, waar komt die interesse vandaan....??

SSeagal

Oja Neo, nog iets, als je even de thread van The Glimmerman leest dan zie je dat ik mijn excuus had aangeboden vanwege mijn onbedoelde irritatie jegens anderen door onnodig vaak Seagal de hemel in te prijzen en anderen tot vervelens toe te laten weten dat ik fan ben, ik zal dit dan ook zoveel mogelijk achterwege laten, maar het is ook niet tof om Seagal voor de zoveelste keer onnodig af te zeiken door dit soort post van jou, dan kun je reactie verwachten. Ik bedoel, jij komt toch ook om te stemmen op films en je eerlijke oordeel te vellen, jullie weten het nou wel dat ik hem goed vindt, ok, hoef ik niet overdreven vaak te herhalen, maar ik weet het nu ook wel dat de meesten op deze site hem niet goed vinden, hoef ik ook niet tientallen keer te lezen.

SSeagal schreef:

Ik heb geen hekel aan Seagal op zich. Ik vind het dan wel vaak niet goed acteren, maar een hekel? Adam Sandler daar heb ik een hekel aan!!! Ooh ja ik verzamel soundtracks dus dan bekijk ik elke soundtrack eigenlijk wel.

SSeagal

Aha, maar misschien moet je die cd eens luisteren, misschien vind je wel dat hij goed gitaar kan spelen...:D

neo

Nou ik moet toegeven dat het nummer nog wel aardig klonk, ik zou bijna onder de indruk moeten zijn

SSeagal

heb je er 2 maanden over gedaan om het nummer te luisteren , moet een lang nummer zijn.....:P (Grapje hoor Neo, no offense)

neo

Nee ik heb er twee maanden over gedaan om de cd te kopen (no offense sseagal )

SSeagal

Ben toch blij dat je hem hebt gekocht, zal die wel een eer vinden.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Vrijdag gezien. Ik vond de film wel vermakelijk. Ja, het is bekend... Steven Seagal kan niet goed akteren, maar hij is wel een grootmeester in vechtscenes. Ik heb de film niet helemaal af kunnen kijken, vandaar geen stem. Voor zover ik wel gezien heb: ***

avatar van Diesel

Diesel

neo schreef:

En...heb je dat al gedaan...?

neo

Ga ik morgen werk van maken (en zal wel even een scan maken van Seagal bezig met zijn gitaar)

avatar van Leno

Leno

Doet Seagal in deze film nog wel zijn eigen dialoog scenes?

Captain Pervert

Ja, daarom verdient hij ook 2 sterren in plaats van 1.

Nee grapje, ik vind Seagal cool, en ben pas echt een fan sinds ik gemerkt heb dat zijn films altijd zo belachelijk laag gewaardeerd worden.

Fire Down Below is een aardige Seagal film, die alleen een beetje vervelend moralistisch is, net als On Deadly Ground trouwens.

avatar van willum

willum

Ondanks de beoordelingen voor mij, ga ik deze film wel een hoge beoordeling geven.
De eerste reden is dat de muziek in de film mij er weer toe gebracht heeft om naar de Dire Straits te luisteren (on every street album).
Daarnaast waren er het stukje met de vrachtwagen, die Steven van de weg wilde drukken, de kerk die in de fik stond en de vecht scene's.
Erg goed gefilmde film, leuk verhaal, niet origineel, maar wel leuk, goede muziek.
Geinig eigenlijk, ik was eerst helemaal geen fan van Steven Seagal, maar na het zien van Under Siege, Exit Wounds en nu deze, ga ik toch twijfelen.
Er zijn gelukkig ook mindere dingen in de film, bijvoorbeeld die belachelijke pakken van Steven.
3,5 sterren.

Captain Pervert

Haha ja, dan moet je vooral eens the Glimmer Man gaan kijken. Daar speelt hij een rechercheur die de hele tijd met verenkettingen en native-Inca-jassen rondloopt, en NIEMAND vindt dat raar. Die spullen haalt Steven volgens mij ook echt uit kringloopwinkels in Peru.

Naast bier en chips horen daarom - zoals bekend - twee kilopakken keukenzout bij de vaste Seagaluitrusting.

mikey

Seagal maakt zich zorgen over onze aarde en terecht! Deze film gaat werderom over de rijken die de wereld systematisch vernietigen. Het kwaad is vormgegeven door Kristofferson. Actie, humor en enkele foutjes. Zoals het 'duel' met daarin een truck die soms een oplegger heeft en soms weer niet. En wat doet een milieudeskundige in een grot vol nuclear waste? Maar dat maakt niet uit. Seagal is bijdehand als zen-specialist en loverboy en krijgt daarom een 2.5 van de expert. Ow ja let op de cameo van de colonel uit boogie nights (Robert Ridgely).

avatar van gemaster

gemaster

Man, man wat een slechte film. Zelfs de vechtscenes waren beneden alle peil. Tel daarbij nog eens de belachelijke achtervolging met de truck bij op(dat pickup ding van Seagal is toch 10x sneller dan die loodzware Henk Wijngaard truck?) en het tenenkrommende moralistische geneuzel en je krijgt een 1*.

gemaster schreef:

geen idee, joh

Captain Pervert

Tuurlijk is dat ding sneller maar Steven houdt wel van een leuk verzetje op de snelweg

mikey

Ik vond het wel een leuke 'Duel' imitatie

Captain Pervert

Ja alleen hoe hij uiteindelijk die trucker in de luren legt, is wel een beetje dom (da's geen spoiler, we weten allemaal dat Steven niet dood kan). Wat een klotenklapper die chauffeur, ongelooflijk.