Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie
Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Grindhouse
"A double feature that'll tear you in two!"
De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.
Stuntman Mike (segment "Death Proof")
Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")
Zichzelf (segment "Death Proof")
Wray (segment "Planet Terror")
Abernathy (segment "Death Proof")
Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")
Butterfly (segment "Death Proof")
Block (segment "Planet Terror")
Jungle Julia (segment "Death Proof")
JT (segment "Planet Terror")
timbo_
Het begin is ijzersterk de fake trailers zijn stuk voor stuk erg cool en het daaropvolgende Planet Terror is ook geweldig. Hiena volgen weer enkele sterke trailers maar helaas komt dan Death Proof. Het is niet extreem slecht ofzo maar zoveel minder dan de rest van de film dat het wel erg zwak overkomt. Al met al toch een dikke vier voor de orginaliteit van de fake trailers en planet terror.
Metalfist
Is het normaal dat het geluid en de stemmen niet overeenkomen in de helft van Planet Terror? Ik bedoel dus dat wanneer je iemand iets zegt het geluid van de stemmen en de mond niet overeenkomen....
Miss_Kriss
Dat lijkt me niet de bedoeling, nee. Was mij in ieder geval niet opgevallen.
Metalfist
Ja, ik heb hem gepindakaasd en hij is opgenomen vanuit cinema want je ziet 2 keer iemand voorbij komen lopen... Het verschilt niet heel erg maar soms wel ambetant...
IcU
Klopt, hij loopt niet synchroon. Dat is niet bij het origineel.. Een rede voor mij om hem niet te pindakazen en gewoon te wachten op de dvd
pascal83
Heeft iemand enig idee of Grindhouse in Nederland nog een 'normale' bios release krijgt?
Metalfist
Hoogstwaarschijnlijk niet. Hij word alleen in Amerika uitgezonden als volledige film...
Zuzuu
Zit ik er naast, of is er al een Planet Terror (2007) op de site. Dan zijn er toch twee van dezelfde films op de site, waarvan één in een pakket met een ander film.
Nee de versies verschillen.
De korte films zijn los op bioscooplengte uitgebracht.
sju
Komt van Grindhouse zelf trouwens wel een fatsoenlijke volledige Nederlandse DVD-uitgave? Ik weet alleen sowieso dat Death Proof en Planet Terror al apart op DVD komen, maar ik wil Grindhouse juist als de originele versie zien...
bananensap
hij staat op bol.com te bestellen the double feature voor maar €6,99 maar is dan wel NTSC dus heb je er eigenlijk nog niet veel aan
Travolta_Jackson
Is die enge vrouw daar Linksonder Uma Thurman of zeg ik nou iets heel gek.
Travolta_Jackson
okee. Maar toen Uma Thurman in Pulp Fiction. Iets met die drugs had gedaan verkeerd had gesnoven ofzoiets. Kreeg ze die spuit en toen ze weer bijkwam had ze net zo gezicht als die vrouw
Inland Rabbit
Ik zie inderdaad ook de double feature spotgoedkoop, zowel bij Nlstore als Bol.com. Wat is hier mis mee= Is dit niet de echte versie zoaqls ie bedoelt is, zonder filmpjes ofzo= Iets meer dan 7 euro, dat is toch een achterlijke prijs?
Martijnnn
Zoals al eerder gezegd dat is de NTSC versie, daar heb je dus niet veel aan
Inland Rabbit
Inderdaad. Volstaat prima bij mij. Echter vind ik 7 euro erg weinig en dat vind ik wel verdacht. Er lijkt dus toch haast iets niet te kloppen. Geen Trailers, geen dolby? Ik weet het niet. We wachten wel af. Tegen de tijd dat iemand hem in huis heeft, hoor ik de reacties wel hier.
Martijnnn
Als je een geschitke NTSC DVD speler en TV hebt is het inderdaad geen probleem.
Quentin
Volgens mij betreft de DVD op bol.com gewoon een double feature van twee Grindhouse titels, niet deze. Zag zulke uitgaves laatst ook al bij boudisque liggen.
Ramon K
Ik heb de ean-code gechecked en het gaat inderdaad om een doublefeature (The Galaxy Invader/Kong Island) en niet om die Rodriguez/Tarantino-flick.
Lijkt me een andere dvd.
Inland Rabbit
Mja. Op Play.com word het wel de Double Feauture van beide films zo lijkt het. Nog geen datum bekend daar.
bananensap
Lijkt me een andere dvd.
likt me bij nader inzien toch ookwel :S maarja die "recensies" eronder zijn ook zwaar misleidend
IcU
3,5 voor Death Proof, 4 voor Planet Terror. Nu dus het geheel. Ik heb alle trailers gezien, en die vond ik erg tof. Ook het hele concept sprak mij erg aan dus Grindhouse krijgt van mij 4*.
Bbolink
Echt super gaaf deze films. Mooie effecten en hele flauwe humor. Vooral de soundtrack van DP is gaaf. Echt van genoten deze film.
Metalfist
Wanneer komt hij eigenlijk op dvd uit? Ik weet dat hij waarschijnlijk niet in België zal uitkomen vermits hij hier gesplitst word om de een of andere idiote reden maar de Amerikaanse release ofzo?
TonyMontana
in november komt "Death Proof (Unrated & Uncut)" - dvd uit en over een maandje of 2-3 komt "Planet Terror (Unrated & Uncut)" - dvd uit in België/Nederland...
deze dvd's zijn beiden al uit in Amerika... wanneer echter de "Grindhouse - Double Feature" -dvd uitkomt weet ik niet... volgens geruchten in juni 2008 in Amerika, en dan zal ons land snel volgen, maar er is nog niets officieels
...

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

True Romance