• 9.381.560 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Dan hebben ze vast een hele apparte variant gezien.

Trouwens, Onderhond ik ben het grotendeels met je eens (alleen ben ik lovender over Planet Terror), vooral op het punt van Kurt Russel.

Man, man, man, ik begrijp 'r niks van. Hij zet helemaal niets bijzonders neer maar staat vol in de reclame en trok de allerarrogantste kop op de premiere....

Wat een boefje toch.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Redlop schreef:

Zo liepen er ook mensen uit de zaal omdat de film ineens zwart-wit werd.

Alweer een zwart-wit scene? (want dat werkte in Kill Bill ook zo goed )

Of had het nog enig artistiek nut?

Ja.

Is me zelfs niet opgevallen (de zwart/wit scene). Al zal het deze keer geen censuur geweest zijn, viel niet veel te censureren in Death Proof.

avatar van Prudh

Prudh

JoeHallenbeck schreef:

Alweer een zwart-wit scene? (want dat werkte in Kill Bill ook zo goed )

Of had het nog enig artistiek nut?

Zwart/wit scène was bedoeld als ´fout´ in de film, om een extra Grindhouse effect na te bootsen.

Quentin

Contrast was ook mooi toen het weer kleur werd.

avatar van Reinbo

Prudh schreef:

Nog zo'n foute fout, hoe kan een print nu ineens zwart wit worden...? Ontkeuren ok, maar zwart wit.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ach, het zag er cool uit(en raar is het idd wel).

avatar van sju

sju

Nogal raar dat hier op MM de regisseurs van de fake-trailers ook genoemd zijn. Ze staan inderdaad ook vermeld bij directors op IMDb, maar dan zou Quentin Tarantino voor zijn gast-regisseur bijdrage ook bij Sin City genoemd moeten worden...! en dan zijn er waarschijnlijk nog meer van die gevallen....

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Het is eerder voor het concept "grindhouse" beter uit te leggen denk ik

avatar van Dumbledore

Dumbledore

Waarom noemen ze in de bioscoop deze film Death Proof en niet Grindhouse..? Laten ze dan ook alleen Death Proof zien en Planet Terror niet???????

Quentin

Ja, Planet Terror komt later uit.

avatar van waxs

waxs

Eerste deel zit erop, Planet Terror. Dusver geweldig, zeer veel hulde

avatar van SPT

SPT

Heb met erg veel plezier gekeken. Het is echt eens wat anders dan anders. Alleen de eerste helft van het tweede deel wist me wat minder te boeien.

avatar van Edie

Edie

sju schreef:

Dat snap ik ook niet, maar er zijn wel meer puntjes die ik niet helemaal snap op MM

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Planet Terror: Lekkere onzinfilm over een aantal mensen die in een besmet stadje de gevaren moeten overleven. Alles ziet er gelikt uit en de gore is veelvuldig aanwezig alleen had Robert Rodriquez wel wat mogen doen aan het totaal lege plot. Echt veel lijn zat er ook niet in.

De faketrailers: Best aardig maar het voegde weinig toe. Thanksgiving zag er beter uit dan Machetti.

Death Proof: Hier verwachtte ik meer van dan van Planet Terror maar deze stelde helemaal teleur.

Eerst krijg je een eindeloze scene in de auto van de slachtoffers te zien waar een aantal meisjes constant 'fack this en fack' that ten gehore brengen. (Tarantino hé). Daarna krijg je de scene in het cafe wat ook eindeloos leek te duren. Het tempo lag al met al erg laag

De achtervolgingsscenes zijn wel goed en ook de scene in de achterbak zag er goed uit maar het is allemaal net te weinig om de film te redden.

Al met al twijfel ik tussen de 2,5* en 3*. Ik denk er nog even over na

avatar van waxs

waxs

Vooral Planet Terror is geniaal.

avatar van rupie

rupie

vond planet terror niet zo goed, shaun of the dead veel beter.

edgar wright ((shaun of the dead) stond er ook op voor de fake trailer "don't" grappig

vond die trailers verder erg vermakelijk.

Beide films wel beetje simpel, vandaar dat ik ze niet bijzonder vond.

Misschien te hoge verwachtingen.

Vind dat je goed kan zien dat het hele grindhouse een soort "hobby experiment is van R en Q.

Vriendenfilmpje van die 2.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Huh... Komen er ineens 3 regiseurs bij?

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Dit lijkt me echt Troep.. Vrouwen worden gezien als Bitchess, Reservoir dogs was leuk maar plz niet weer zoiets he Quentin..

Achjah dan maar een Aziatische film Re-Maken he net als Scorcese

avatar van feanaro surion

feanaro surion

JohnStacks schreef:

Achjah dan maar een Aziatische film Re-Maken he net als Scorcese

Wat in godsnaam bedoel je hier allemaal mee?

avatar van sju

sju

Ik vind de poster die op IMDb staat en die bijvoorbeeld ook gewoon bij de Expo te koop is toch een stuk mooier dan deze... Die is een stuk klassieker gemaakt....

avatar van Vinokourov

Vrouwen worden gezien als Bitchess

Repsekt daarfoor.

avatar van davincstyle

davincstyle

Hoe hebben jullie de film al gezien dan, hij is nog niet te huur...Ik heb nog nagevraagd in de videotheek

avatar van gotti

calvé.nl schijnt een goede torrentsite te zijn...

avatar van Martin Van K

Martin Van K

gotti schreef:

calvé.nl schijnt een goede torrentsite te zijn...

avatar van jordidj1

jordidj1

Alles klopt aan deze film!

*5*

avatar van arshad

arshad

3.5 voor death proof en 4.5 voor planet terror planet terror is toch iets meer voor mij dus gezamelijk krijg grindhouse van mij een 4.0