Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie
Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Grindhouse
"A double feature that'll tear you in two!"
De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.
Stuntman Mike (segment "Death Proof")
Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")
Zichzelf (segment "Death Proof")
Wray (segment "Planet Terror")
Abernathy (segment "Death Proof")
Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")
Butterfly (segment "Death Proof")
Block (segment "Planet Terror")
Jungle Julia (segment "Death Proof")
JT (segment "Planet Terror")
Drs. DAJA
Dan hebben ze vast een hele apparte variant gezien.
Trouwens, Onderhond ik ben het grotendeels met je eens (alleen ben ik lovender over Planet Terror), vooral op het punt van Kurt Russel.
Man, man, man, ik begrijp 'r niks van. Hij zet helemaal niets bijzonders neer maar staat vol in de reclame en trok de allerarrogantste kop op de premiere....
JoeHallenbeck
Zo liepen er ook mensen uit de zaal omdat de film ineens zwart-wit werd.
Alweer een zwart-wit scene? (want dat werkte in Kill Bill ook zo goed
Of had het nog enig artistiek nut?
Is me zelfs niet opgevallen (de zwart/wit scene). Al zal het deze keer geen censuur geweest zijn, viel niet veel te censureren in Death Proof.
Prudh
Alweer een zwart-wit scene? (want dat werkte in Kill Bill ook zo goed
Of had het nog enig artistiek nut?
Zwart/wit scène was bedoeld als ´fout´ in de film, om een extra Grindhouse effect na te bootsen.
Nog zo'n foute fout, hoe kan een print nu ineens zwart wit worden...? Ontkeuren ok, maar zwart wit.
sju
Nogal raar dat hier op MM de regisseurs van de fake-trailers ook genoemd zijn. Ze staan inderdaad ook vermeld bij directors op IMDb, maar dan zou Quentin Tarantino voor zijn gast-regisseur bijdrage ook bij Sin City genoemd moeten worden...! en dan zijn er waarschijnlijk nog meer van die gevallen....
Kaffeefiltjer
Het is eerder voor het concept "grindhouse" beter uit te leggen denk ik
Dumbledore
Waarom noemen ze in de bioscoop deze film Death Proof en niet Grindhouse..? Laten ze dan ook alleen Death Proof zien en Planet Terror niet???????
waxs
Eerste deel zit erop, Planet Terror. Dusver geweldig, zeer veel hulde
SPT
Heb met erg veel plezier gekeken. Het is echt eens wat anders dan anders. Alleen de eerste helft van het tweede deel wist me wat minder te boeien.
Edie
Dat snap ik ook niet, maar er zijn wel meer puntjes die ik niet helemaal snap op MM
Spartaan1986
Planet Terror: Lekkere onzinfilm over een aantal mensen die in een besmet stadje de gevaren moeten overleven. Alles ziet er gelikt uit en de gore is veelvuldig aanwezig alleen had Robert Rodriquez wel wat mogen doen aan het totaal lege plot. Echt veel lijn zat er ook niet in.
De faketrailers: Best aardig maar het voegde weinig toe. Thanksgiving zag er beter uit dan Machetti.
Death Proof: Hier verwachtte ik meer van dan van Planet Terror maar deze stelde helemaal teleur.
Eerst krijg je een eindeloze scene in de auto van de slachtoffers te zien waar een aantal meisjes constant 'fack this en fack' that ten gehore brengen. (Tarantino hé). Daarna krijg je de scene in het cafe wat ook eindeloos leek te duren. Het tempo lag al met al erg laag
De achtervolgingsscenes zijn wel goed en ook de scene in de achterbak zag er goed uit maar het is allemaal net te weinig om de film te redden.
Al met al twijfel ik tussen de 2,5* en 3*. Ik denk er nog even over na
rupie
vond planet terror niet zo goed, shaun of the dead veel beter.
edgar wright ((shaun of the dead) stond er ook op voor de fake trailer "don't" grappig
vond die trailers verder erg vermakelijk.
Beide films wel beetje simpel, vandaar dat ik ze niet bijzonder vond.
Misschien te hoge verwachtingen.
Vind dat je goed kan zien dat het hele grindhouse een soort "hobby experiment is van R en Q.
Vriendenfilmpje van die 2.
JohnStacks
Dit lijkt me echt Troep.. Vrouwen worden gezien als Bitchess, Reservoir dogs was leuk maar plz niet weer zoiets he Quentin..
Achjah dan maar een Aziatische film Re-Maken he net als Scorcese
feanaro surion
Achjah dan maar een Aziatische film Re-Maken he net als Scorcese
Wat in godsnaam bedoel je hier allemaal mee?
sju
Ik vind de poster die op IMDb staat en die bijvoorbeeld ook gewoon bij de Expo te koop is toch een stuk mooier dan deze... Die is een stuk klassieker gemaakt....
Vinokourov
Planet Terror was
De fake trailers waren

Death Proof was in het begin
, maar later toch wel
. 4*
Uier
- 2006 berichten
Vrouwen worden gezien als Bitchess
Repsekt daarfoor.
davincstyle
Hoe hebben jullie de film al gezien dan, hij is nog niet te huur...Ik heb nog nagevraagd in de videotheek
Martin Van K
calvé.nl schijnt een goede torrentsite te zijn...

arshad
3.5 voor death proof en 4.5 voor planet terror planet terror is toch iets meer voor mij dus gezamelijk krijg grindhouse van mij een 4.0

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

True Romance