Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Reese Witherspoon, Josh Lucas en Candice Bergen
Releasedatum: 5 december 2002
Bekijk via Netflix
Plot Sweet Home Alabama
"Sometimes What You're Looking For Is Right Where You Left It."
De modeontwerpster Melanie Carmichael is plotseling verloofd met de meest begeerde vrijgezel van New York. Melanie heeft echter wat geheimen uit haar verleden, zoals Jake, een redneck-ex, waarmee ze in haar schooltijd trouwde. Melanie besluit terug te keren naar Alabama om voor eens en voor altijd met haar verleden af te rekenen.
Melanie "Carmichael" Smooter Perry
Lurlynn
Sheriff Wade
Schaaper.com
Ha die Jordy!
Hier Rob weer even, zit inmiddels alweer in Alaska. Dit keer om mijn afstudeerstage te doen.
Ben afgelopen zondag 3 november naar deze film geweest en vind 'm geestig, maar eigenlijk is 't niets meer dan een ouderwetse LUV STORY.
Ga jij 'm zien??
Rob
diddledidoo
Toen ik naar Harry Potter ben geweest lieten ze van deze film voorstukjes zien. Die lieten ze wel zo zien dat je aan het einde ervan een complete samenvatting van de film had. Begin-middenstuk-einde werden prima uitgewerkt.
Gekke_Ed
Nadat ik een aantal recentie gelezen had over deze film, zowel slecht als goed, wist ik niet zo goed wat nu echt te verwachten. Nu, nadat ik de film gezien heb kan ik alleen maar zeggen, een lekkere luchtige film die ook nog eens komisch is en waarin goed geacteerd wordt.
Het verhaal is van het type "Notting Hill","While your were sleeping" en al dat soort films waar Meg Ryan samen met Tom Hanks in verschijnt, weinig inhoud en erg voorspelbaar maar, ook mede door de verschillende typetjes die in deze film de revue passeren, heb ik mij kostelijk geamuseerd. Van mij 4 sterren.
ikziealles
De term ´feel good movie´ is voor dit soort films uitgevonden. Moest regelmatig lachen en grinniken. Lekker middagfilmpje.
Linda
Lekker mierzoet filmpje. Er zaten ook een paar grappige stukjes in. Helaas zaten er in de bios een paar irritante mensen maar goed...... 3 sterren
reulbat4
Deze film viel me niet tegen. Ik ging van tevoren de bioscoop in met een idee van: we zullen wel zien.
Het is een standaard 'feel-good' filmpje, waar drama en humor in zaten.
Ik vond alleen het einde een beetje "ja ja tuurlijk" gehalte hebben.
Drie sterren voor een paar erg leuke stukjes.
movie-freak
Echte cliche-film. Van zulke komen er honderden per jaar uit. Boeide me dus niet echt. Hij krijgt nog net een voldoende van me.
Kleze
Wat een vreselijke film. We zouden naar Van Wilder gaan, maar deze was uitverkocht. We hebben toen maar besloten om Sweet Home Alabama te gaan kijken. Wat een verkeerde keus, dit is echt een film van het type naadje. Geen lijn in het verhaal, zo voorspelbaar als wat, geen actie, gewoon duffe romantiek en gezeur.
BoordAppel
Volges mij zijn dr maar heel weinig films die gefilmd worden op de plaats waar ze afspelen.
renske
Ja okee, met bijvoorbeeld de Titanic is dat een beetje lastig maar als je niet eens filmt in de staat waar de film zich afspeelt (of is dat alleen vanwege het gelijknamige liedje?) dan..
vind ik het wel een beetje dom. Ik heb de film trouwens niet gezien - misschien is Georgia wel gewoon veel leuker om te filmen dan dat achterlijke Alabama
mellie
nee vond ik niet zo'n goeie film.. Ook al hou ik van die komedy's. Ik vond haar beter in Legally blond..2 sterren.
Eens, bij mij 2,5 ster
wackyboy
Wat is erger dan een cliche zeur film?
Een cliche zeur film met erg veel country muziek er in.
Bah!
gandalf
Wat is erger dan een cliche zeur film?
Een cliche zeur film met erg veel country muziek er in.
Bah!
Ik vind het 'sweet home alabama' wel een leuk liedje. Maar verder ben ik het met je eens. Deze film zuigt echt aan alle kanten. Zeker het eerste uur ging over helemaal niets! Ik zou het niet eens kunnen samenvatten, dat gezwets. Het is dan ook een wijvenfilm, en die zullen hem waarschijnlijk leuk vinden omdat ze zichzelf er misschien in herkennen?? En het erge is dat mevrouw Witherspoon hier nog goed geld mee verdient ook. Ik gun 't r niet:). Verder nog een opmerking over deze romantische komedie: ik heb echt geprobeert me in te leven in de film maar komisch was die toch echt niet( er kon 1 beginnend glimlachje met kiespijn af toen haar verloofde haar en haar ex elkaar ontmoette) romantisch, tja dat woord ken ik niet:) Nou goed... 1 * voor de romantische hereniging
EmDee
Ik vind het 'sweet home alabama' wel een leuk liedje.
montenegro
Zaterdag naar de "Georgia Satellites" gaan zien, fantastisch concert !
En in deze film, wat hoor ik : tweede nummer 'keep your hands to yourself'.
Heh, de film : zeer voorspelbaar romantisch, dat weet je zo, maar voor Reese doe ik al eens iets meer!
WB
Wel leuk filmpje, en ik ben géén dame
Lekker simpel en je hoeft er niet bij na te denken! Kijkt lekker weg de eerste keer, maar je moet em niet veel vaker zien, want dan gaat ie vervelen!
Maar met je 'partner' ist goed te doen, en je moet uiteraard romantisch ingesteld zijn
Krijgt van mij 3,5 sterren voor de eerste keer, en dat laat ik maar zo!
cr_ix
Nou WB dan zal ik deze film maar ns ff gaan spieken... want roosmantisch ingesteld ben ik altijd wel... ben benieuwd wat mn vriendin er van gaat zeggen...
empirekees
Misschien niet altijd even goed geacteerd maar heel erg vermakelijk, vloog voorbij.....3,5*
roda
gewoon een erg slappe film, die nergens leuk wordt, het is Reese Witherspoon die de film weet op te krikken tot 2*

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Time Traveler's Wife
Drama / Romantiek, 2009

Definitely, Maybe
Komedie / Romantiek, 2008
new york cityhuwelijksaanzoekalabamacareer womanfashion designer