• 9.378.371 stemmen

Open Water 2: Adrift (2006)

Thriller | 95 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 september 2006

Plot Open Water 2: Adrift

"Fatigue. Hypothermia. Death."

Zes vrienden en een baby vertrekken met een zeiljacht voor een weekend op het Mexicaanse zeewater. Ze hebben het enorm naar hun zin, trekken wat flessen wijn open en besluiten dan even een frisse duik te nemen. Amy, die een serieuze waterfobie heeft, blijft samen met kapitein Dan aan boord. Al snel onderneemt Dan een poging om Amy over haar watervrees heen te helpen en ze belanden ook in het water. Maar Dans goede bedoeling keert zich harder tegen hem dan hij ooit kon vermoeden. In zijn enthousiasme vergat hij de ladder uit te hangen en niemand ziet meer kans om aan boord te komen. De paradijselijke zee is opeens hun grootste vijand, waarin ze machteloos rond drijven.

avatar van stinissen

Iedereen zit maat te zeuren over de twee open water films ik daar integen vond ze beide zeer de moeite waard.

avatar van White Trash

White Trash

Ik vond deze nog wel goed eigenlijk.. best spannend de hoofdpersobages zijn idd lekker dom!

stinissen schreef:

Ik ook hoor, vond ze helemaal niet zo erg maarja

mrkos

Sommige stukjes waren egt wel zielig, zoals als die man van die vrouw met dat kindje overlijdt! vond ik egt niet cool!

mja vaag dat dat andere mens ineens wegzemt enzo...

mja geef hem een 3.5

Heeft die kerel het nou gered ofniet:P

avatar van 606

beter als open water maar nog steeds langdradig

en het einde wat is er met dan aan de hand ?

ik denk dat ik ook een 1 foutje heb ik ondekt

die baby had eerst geen speen toen je het zag eerst

en later ineens wel het lijkt me niet dat die baby het zelf pakt

2,5 ster

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zag er visueel beter en verzorgder uit dan Open Water. Verder op hetzelfde niveau als het eerste deel.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Niet zo sterk als de eerste, maar toch weer beklemmend! Met een iets happier einde

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dit tweede deel zag er inderdaad beter uit dan deel één, maar de film zelf is niet beter. Erg ongeloofwaardig allemaal, matige acteerprestaties en een aantal van de personages wist me een paar keer behoorlijk op mijn zenuwen te werken. Daarnaast begaan ze de één na de andere domme beslissing en de film word niet zo spannend als het eerste deel. Net als deel één geef ik ook deze twee sterren.

avatar van cambal

cambal

Erg aangrijpende doemfilm die toch wel indruk heeft gemaakt wat ik aan het begin niet had gedacht, wel erg triest allemaal maar blijkbaar goed genoeg om de film uit te zitten , dat verbaasde me wel , wel soms overdreven geprobeerd cliches te vermijden.

avatar van 606

mrkos schreef:

Heeft die kerel het nou gered ofniet:P

dat vroeg ik me ook af ?

en wat ik ook miste eigenlijk was de haaien vooral na het bloed

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11908 stemmen

Haaien waren er inderdaad niet te zien, best wel vreemd.. aangezien ze in deel 1 al kwamen na 1 minuut Nee, volgens mij heeft hij het niet gered, je zag hem op de grond liggen en vervolgens trok die vrouw een niet al te blij gezicht. Maar het was wel onduidelijk.

Ik kan er zelf niet tegen als ik het einde niet snap, dus ben ik even op het net gaan neuzen.

Dat Amy op het dek komt en Dan dood ligt is een flashback voordat de vissersboot komt kijken wat er aan de hand is.

De maker van de film heeft op 3 verschillende manieren een einde gemaakt aan de film. De kijker kan denken dat:

1: Amy en Dan beiden zijn verdronken toen Amy Dan wilde redden.
2: Amy het heeft overleefd maar Dan niet. Dan ligt dood op het dek. Amy heeft schuldgevoel dat zij hem niet meteen geholpen heeft om aan boord te komen. Amy heeft het er heel erg moeilijk mee en ze heeft waarschijnlijk op dezelfde manier als Dan zelfmoord gepleegd.
3: Amy het wel heeft overleefd maar Dan niet. Amy ligt binnen kompleet uitgeput en heeft geen fut meer om buiten te kijken wie haar en haar dochtertje komt redden.

Ik kies het liefste uit keuze 3 want daar voel ik mij het prettigst bij. Keuze 2 zou ook best mogelijk zijn.

Ik hoop dat jullie het einde nu een beetje snappen.

avatar van umbro01

umbro01

Best wel raar dat Haaien niet waren te zien. Verder een prima film beter dan deel 1.

avatar van Resh

Resh

Een hele spannende film maar geen topfilm. Absoluut beter dan deel 1 deze film bleef de spanning continu aanhouden, iets wat deel 1 niet had. Toch toen ze in het water belanden was het voor mij niet echt iets ''engs'' omdat ik dat al zovaak in deel 1 zag. Maar deel 2 is ontzettend veel beter uitgewerkt. De baby heeft er voor gezorgt dat de spanning ontzettend hoog werd. Ik kon me echt inleven in de moeder van de baby. Ik zag daarom ook op de puntje van mn stoel. Toch wel een kleine foutje ontdenkt wat al eerder hier boven werd gezegt ,dat toen de 2e keer opname werd gemaakt van de baby dat hij dan wel een fopspeen in zn mond had( waarschijnlijk vond de cameraman het zielig ) maar dat is absoluut iets kleins. Kortom een veel betere deel van Open water. Zeker een thriller ! Jammer dat er geen haaien voorkwam waardoor het een beetje onrealistisch werd en door het einde dat er toevallig op het einde toch nog een boot aan komt varen en hun wel ziet. Maar ik geef deze film zeker een voldoende

avatar van Zinema

In Adrift raakt men iets meer betrokken bij de acteurs dan bij Open Water, maar dit deel wordt een beetje genekt door een paar ongeloofwaardige wendingen. Toch kent de film een aantal spannende ogenblikken. Redelijk.

avatar van Hemmes

Hemmes

Ik heb de film gisteren gezien. Ik ben heel bang in de zee (heb ook met pijn in mijn buik zitten kijken, zeker als er opnames van onder water waren of van vlak boven de waterspiegel... ik heb het niet zo op haaien).

Er was iets wat ik niet helemaal begreep, jullie moeten me maar corrigeren als ik het mis heb:

Deze mensen gaan varen en op een gegeven ogenblik willen ze gaan zwemmen. Wat ik zo raar vond: Gooi je dan geen anker uit? Want hoewel er niet veel wind stond... die boot gaat toch wegdrijven? Maar ik had nou niet de indruk dat ze veel moeite moesten doen om in de buurt van de boot te blijven.

avatar van Christa22

Christa22

Deze vond ik beter als deel 1

inderdaad jammer dat er geen haaien waren had het wel verwacht met al dat bloed.

Ik vond dat ze alleen dat kindje eruit moesten laten ben zelf ook moeder dus zat me eigen echt op te vreten dat ze daar zo lang alleen lag

avatar van ILDIB

ILDIB

Stukken beter dan deel 1, tuurlijk is er een hoop dom onlogisch gedoe, maar deze is veel prettiger te kijken dan naar het oersaaie deel 1. Maar nog steeds geen hoogvlieger. En waarom wil iedereen haaien zien? Tis geen Jaws. Ik heb ze niet gemist iig en ze hadden ook geen enkele functie gehad..

avatar van guylopez93

guylopez93

niet eens zo een slechte film

dit soort verhalen trekken me altijd want het is ook vaak de kunst om zulke films vermakelijk te maken en niet zo saai dus was ik wel benieuwd. Maar de uitwerking was natuurlijk matig tot redelijk. Ik vond deze wel beter dan Open Water

avatar van TerryA

TerryA

niet slecht maar zeker niet goed!

Open Water vond ik toen origineel, heel simpel en zeer goed - deze opvolger is overbodig en dus ook maar een 2.5 (of 5 uit 10) als eind cijfer.

avatar van rose

rose

Als je hem voor de tweede maal gaat kijken dan daalt ie toch wel in mijn achting.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Heb me zeker niet verveeld met dit waardige 2e deel van de waargebeurde 'mensen-die-verzuipen reeks'.

Ze gedragen zich inderdaad soms dom, maar in dergelijke situaties schijnt dat nou eenmaal te gebeuren.

Ik was wel erg kwaad toen die lul dat meisje met watervrees beetpakte en in zee sprong: tevens de oorzaak van alle daarop volgende problemen...

avatar van knots

knots

Deze film heeft mischien wel een erg lage stem, maar is zeker wel de moeite waard om naar te kijken.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Mensen waar komt dat hoge gemiddelde toch vandaan!?!?: 1.00
Beter dan Open Water, my ass.... En dan te bedenken dat Open Water al een draak van een film was.... Maar Open Water had in ieder geval nog overtuiging en de beklemmende sfeer dat men enkel de grote open zeevlakte voor zich had. In Open Water 2 ontbreekt dat werkelijk in alle toonaarden. Waar ik imdb enerzijds nog bekritiseerde omdat Open Water daar belachelijk hoog scoort, zo ben ik het anderzijds volledig met de 'Amerikaanse Moviemeter' eens dat deze prent lager behoort te scoren dan Open Water. Mijn god wat een ongeloofwaardig hersenspinsel levert Hans Horn hier af.....

Verhaal: 1.00
Inhoud, originaliteit, fouten/blunders, verhaallijnen, diversiteit, etc.
Het is dat men het er nog even bij vermeld, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, anders wist ik me helemaal geen raad wat ik hier nou toch van moet denken. Nog afgezien van het feit dat natuurlijk geen hond dit verhaal voor waarheid aanneemt, waar ik dat bij het origineel nog wel redelijk aannemelijk vond (sorry, maar mensen die dat wel geloven bestempel ik als naief). Het hoe en waarom kom ik dadelijk op terug bij het kopje realisme. Wat het verhaal betreft, dat is flinterdun, voelt ongelofelijk leeg aan, weet geen seconde te overtuigen, zit overladen met stupide acties van het zestal 'padvinders' en zit bovendien zo onsamenhangend aan elkaar als Herman Brood die zojuist van het Hilton is afgejumpt (excuseer me voor de woordspeling). En wat te denken van die keren dat één van de zes ineens boven het wateroppervlak uitschiet. Moesten we daar nou bang (een schrikmoment) van worden, of wat?

Acteerwerk: 1.00
Hoofdrollen, bijrollen, dialogen
Ook de zes (hoofd)acteurs voegen geen moment iets toe aan deze prent. De enige die mij nog enigszins kon bekoren was, hoe verrassend, Susan May Pratt en daar is vervolgens ook meteen alles meegezegd. Stuk voor stuk leveren Speight Junior, Lange, Hillis, Dane en met name Cameron Richardson een wanprestatie van jewelste. Niet dat Blanchard Ryan en Daniel Travis nou zo geweldig acteerden in het origineel, maar zei namen die film nog enigszins bij de hand en daar is in Open Water 2 werkelijk geen seconde sprake van. Ik durf het woord dialoog nauwelijks uit te spreken. Door alleen dat woord al te noemen doe ik de film veel te veel eer aan, dus ik hou er maar gauw over op.

Speelduur: 0.50
Balans in de film, strekking van het verhaal, speelduur, etc.
Het was de eerste film voor Hans Horn en wat mij betreft ook direct de laatste. Wat een amateuristisch zootje. Er zit totaal geen enkele lijn in het plot, word te pas en te onpas een jankende baby uit de kast getovert om het nog eventjes lekker te dramatiseren wat geen enkel effect heeft, weet men geen enkel moment de beklemmende sfeer te bewerkstelligen van het leven op open zee (aangezien de gedachte dat de boot in de buurt is altijd blijft meespelen) en wil Horn zich ook nog eventjes interressant doen lijken met een stylistisch slotakkoord dat deze film totaal niet past.

Realisme: 0.50
Realisme van gebeurtenissen in de breedste zin van het woord.
Toen ik de synopsis (zo schijnt dat te heten met een duur woord) hier op Moviemeter las toen had ik al een voorgevoel van: ojee, wat gaan we nu toch allemaal weer voor onzin zien, mensen die hun boot niet op kunnen komen.... En zie daar, die gedachte word voor 100 procent bewaarheid. Eventjes op de schouders klimmen van een ander, men pakt de railing beet, doet een lichte krachtinspanning om zichzelf op te hijsen en men staat op het schip. Maar hoe kan ik zo stom zijn: dan is de film natuurlijk meteen ten einde!!!!! Maar nee, we krijgen de meest dwaze ideeën te zien hoe men tracht het schip op te willen komen.... Ik heb ze bij tijd en wijlen gewoon zitten uitlachen, wat een complete nonsens krijgen we als goedgelovige kijker toch allemaal voorgespiegeld: Een mens die onder water een vallend mes kan inhalen, een mens zoals jij en ik die onder water bewusteloos raakt is er gewoon geweest maar blijkbaar niet in Open Water 2, de desbetreffende persoon is helemaal van de wereld maar ziet opeens wel kans eens goed kwaad te worden en iemand een slag voor zijn waffel te verkopen, toegegeven; het knopen van elkaars kleding is een geniale ingeving maar waarom men het stukje kledij niet om de railing slingert om zichzelf omhoog te trekken is vervolgens verbijsterend, iemand dacht wel eventjes te denken naar het vaste land te zwemmen zonder land in zicht aan de horizon en een beetje algemene kennis leert dat als er geen land aan de horizon te zien is, je minstens 50 kilometer (nee, geen zeemijlen) van de kust bent verwijdert, één of andere goochem een geniale ingeving krijgt en het mes denkt op te kunnen duiken terwijl dat doorgaans in een standaard 25-meter bad al een welhaast onmogelijke opgave is en dan ben ik nog niet klaar met mijn ongezouten kritieken maar anders word het stukje zo lang, de 0.50 heeft men op dit onderdeel inmiddels wel bereikt.

Cinematografie: 1.00
Special Effects, Camerawerk, belichting, montage, stunts, coordinatie, etc.
Slechts op één onderdeel kan deze prent aan zijn voorganger tippen, maar dat heeft meer te maken met het feit dat dit onderdeel ook in het origineel van een kinderlijk niveau was. Hans Horn kan geen film regisseren en dat word op vele momenten pijnlijk duidelijk. Naast het feit dat de film ongecontroleerd in elkaar zit is het camerawerk zeer matig, de montage van een belabberd niveau, wekt het 'gespeel' met achterhaalde geluidstechnieken meer dan eens zware irritaties op en voegen de stylistisch getinte effecten geen moment iets aan deze prent toe. Nee, Hans Horn zie ik niet heel snel terugkeren als filmregisseur, daarvoor ontbreekt het de beste man aan elk grijntje van talent en 'feeling' om een film tot een redelijk einde te brengen.

Verdict:
Ik kan niet begrijpen dat deze prent beter scoort dan het origineel. De stomzinnige acties, het acteren, het realisme, het verhaal, de speelduur; stuk voor stuk moet Open Water 2 het op deze fronten afleggen tegen het origineel. Enkel cinematografisch weet deze prent Open Water te overtreffen, zei het met minimaal verschil en dan ook nog eens enkel en alleen omdat het camerawerk in Open Water pas echt op de zenuwen weet te werken. Hoe men trouwens uberhaupt op de gedachte is gekomen om van een inspiratieloos concept (met Open Water was er naar mijn inziens al het maximale uitgehaald) ook nog eens een vervolgfilm te maken.... Horn dacht het zeker beter te kunnen, maar daar heeft hij de plank dan toch behoorlijk misgeslagen. Een paar aanknopingspunten zorgen er voor dat deze film net geen halve ster oplevert, maar men zou zich enkel diep moeten schamen voor dit wanproduct: 1.00 (0.80).

avatar van Hanna01

Hanna01

Open water vond ik echt vreselijk.. Hoe saai! mensen die op zee beetje dood aan het gaan zijn. Ja kut als het je overkomt maar dit was gewoon saai. Open water 2 daarentegen vond ik niet saai. Het verhaal was zeker een stuk beter naar mijn mening maar ik heb 1 punt: Hoe Dom kan je zijn.. echt niet normaal. dat viel dus even flink tegen maar dan heb ik in ieder geval iets om over te klagen onder de film. Zeker niet goed maar ook niet slecht.

En ja mcsteamy (greys anatomy) jammie..

Ik was al 200 keer uit het water gekomen in die 1.5 uur maargoed

avatar van Nomak

Nomak

Heel domme mensen in deze film. Met zo een domheid kan ik geen medelijden hebben. Eigen schuld, dikke bult.

Ik was 100% zeker uit het water geraakt, daar hoef je echt geen atleet voor te zijn. Een beetje logisch kunnen nadenken is al genoeg.

avatar van cdman19800

cdman19800

Ik vond deze film beter als deel 1, vooral de baby gaf meer emotie

aan deze film, Ik vond idd ook wel dat ze uit het water hadden moeten raken.

Ook het feit dat hij op open zee naar een mes op de bodem ging duiken

vond ik toch wel wat bedenkelijk.

avatar van brielen

brielen

Vond het een adembenemende film en beklemmende thriller die je als kijker meteen betrekt in het verhaal. De schijnbaar eindeloze oceaan was nooit eerder zo claustrofobisch !

avatar van Chippen

Chippen

Ik heb deze film volledig onbevooroordeeld bekeken: ik heb "deel 1", de film "Open Water" dus, nooit gezien.

En ik moet zeggen, ik vind dit een vrij beklemmend kijkstuk. Nadeel was wel dat ik op voorhand hier de info had gelezen en dus al zat te wachten tot het moment waarop ze het laddertje zouden vergeten (ok, compleet onbevooroordeeld was het dus niet). Dat nam de spanning wel wat weg in het begin. Maar ik vond het zeker niet zo zwak geacteerd als hier gesuggereerd wordt en het plot zelf was vrij goed bedacht. Misschien wat vergezocht dat de ene daadwerkelijk de ander gaat neersteken met een mes en dat de hele dag lang slechts één boot langskomt. Maar het feit dat dit verhaal op waargebeurde feiten is gebaseerd (niet compleet verzonnen zoals in de eerste reacties hier beweerd wordt), verhoogt de geloofwaardigheidsfactor.

Op het domme blondje na sterk geacteerd, en gezien het beperkte budget ook mooi in beeld gebracht. Alles bij elkaar krijgt dit een voldoende: 3 sterren.