• 9.381.636 stemmen

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

Fantasy / Avontuur | 169 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Releasedatum: 23 mei 2007

Plot Pirates of the Caribbean: At World's End

"At the end of the world, the adventure begins."

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben.

Jack Sparrow

James Norrington

Joshamee Gibbs

Cutler Beckett

Piraat

Die toorn was niet zo veel omdat ze nog hield van Jones en dat wederzijds.

Piraat

Bon, wat ik bedoel met dat al de 3 films perfect in mekaar zitten zijn verschillende details die in deel 3 o.a. voorkomen. Dat maakt de films voor mij juist zo plezant!

Voor enkele voorbeelden te noemen in het derde deel (staan wel niet chronologisch): (pas op - spoilers)

- de hond die in deel 2 achtergelaten werd op dat kannibaleneiland en dan in deel 3 terugkeert - sea-turtles.
- dat bemanningslid van Davy Jones dat in deel 2 zijn kop al kwijt was en dat tijdens het laatste gevecht in deel 3 opnieuw overkomt.
- die twee "aardig domme" Britse soldaten die ook in al de 3 delen even voorkomen, die je dan op het einde ziet meevieren met de piraten, hilarische scene.
- Sparrow en co die vaak "teruggaan" naar het verleden.
- Eigenlijk wist je, na het einde van deel 3, al in deel 2 dat het lot van Will Turner zo zou zijn.

- en noem maar op!

Als deze films me, bijna 9 uur na mekaar, kunnen blijven boeien en hoe (!), dan kan ik niets anders dan de loftrompet bovenhalen.

PS: ook ik vond het jammer dat die andere piratenleiders niet meevochten (al was het eindgevecht knap genoeg al), toch zijn ze zeker een meerwaarde in de film (alleen die vergadering al, leuke scene), hetzelfde met die zwarte "zeegodin", die zich overigens "inhield" omdat er nog liefde was tussen haar en Davy Jones.

avatar van DVD-T

DVD-T

Piraat schreef:

- Sparrow en co die vaak "teruggaan" naar het verleden.

- en noem maar op!

Ik wil hier toch nog even op ingaan. Wat jij nu opnoemt zijn nog steeds running gags (terugkerende dingen/grappen) die totaal geen betrekking hebben op het verhaal. De hond komt terug leuk, maar wat heeft dat voor betrekking op het verhaal. Ik vind dat het gewoon in het rommelige verhaal laat zien, "zie hier jongens, jullie kijken nog steeds naar Pirates...."

Dat bemanningslid vertelt ook geen verhaal verder, die 2 Britse soldaten heb ik in deel 2 trouwens niet voorbij zien komen En wat bedoel je precies met Sparrow en co. die teruggaan naar het verleden ? Als jij door deze leuke inside jokes het verhaal beter snapt of beter vind, heb ik echt respect voor je, want ik heb er helemaal niets aan.

Wat voor meerwaarde dan? Behalve de pieces of eight Voegt het wederom weinig toe aan het verhaal. Net als de introductie van de vader van Jack, waarom is het zijn vader, had net zo goed elke andere acteur kunnen zijn. Dit is alleen maar om Keith Richards even te laten zien, omdat hij daarop is gebasserd .

avatar van ILDIB

ILDIB

Ze hebben geprobeerd deel 3 meer in lijn met 2 te krijgen met kunstgrepen (die running gags dus). Die zijn leuk maar voegen niets toe aan het verhaal. Zowieso is heel deel 3 flinterdun. Calypso en Pa turner worden gebruikt om nog wat verhaallijnen erbij te krijgen, maar uiteindelijk voegen ze niets toe.

DVD-T schreef:

1: Ok, snap je. Zo'n dingen maken het me inderdaad veel gezelliger tijdens het kijken van zo'n film.

2: Je zegt het zelf, de pieces of eight is één van de hoofdonderwerpen in deze film, lijkt me dus logisch dat men de andere piraten even laat zien. Overigens is die scene met de vergadering tussen de piratenleiders echt hilarisch! Leuk gedaan dus.

avatar van Betamax

Betamax

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

slechter als deel 1 , maar beter dan deel 2 , alleen het einde vond ik een beetje zwak

3,5

avatar van Quintijn

Quintijn

Wat een heerlijke humor bevat deze film toch, wat dat betreft heb ik een groot voorliefde voor 'captain jack'.

De verhaallijn zit prima in elkaar, als ik deel 1 of 2 achterwege laat bij deze beoordeling. Er wordt weer prima geacteerd, hier en daar een beetje over the top gedaan maar de film beviel toch goed.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik ga deze binnenkort kijken,deel 2 vindt ik tot nu toe het beste deel,

ben zeer benieuwd naar deze.

TragieStar.*

Een waardig vervolg op deel 2.

Alleen is het heel anders geworden.

Het verhaal is nog ingewikkelder geworden dat ik het gewoon niet meer snap. Hier en daar nog wel.

Er word goed geacteerd en je ziet iedereen weer terug op het scherm. En ook nieuwe personages.

Verder een goede film. Alleen vond ik het einde nog al raar.

Veel actie dit keer. Dus dat is niet mis. En dat mag ook wel voor zo'n lange film.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze gezien heb. De eerste keer was in de Bios.

Er schijnt nog een 4de deel te komen. Ben er erg benieuwd naar. En verhuig me er op.

Maar heb wel gehoord dat Orlando Bloom en Keira Knighley dan niet meer mee spelen. Dat vind ik wel jammer. Want ze doen het allebei heel erg goed. En dan word de film ook weer wat saaier.

Maarjaa wie weet wat daarvoor terug komt.

4* Misschien verhoog ik het nog wel als ik het nog een keer zie.

avatar van harribo

harribo

Amerikaanse massa-pulp-13ineendozijn-film.....voorspelbaar, langdradig, herhalend recept, weinig diepgang of originaliteit.

Daar waar deel 1 er nog mee wegkwam omdat het de eerste film betrof, vind ik deel 2 al stukken minder en dit deel gewoonweg beschamend.

Zat me gewoon te vervelen in de bioscoop en te wachten op een moment dat me kon bekoren. Dat moment is niet gekomen.

Dat halfje heb ik erbij gedaan voor het acteertalent van Captain Jack Sparrow .

avatar van gukker

gukker

Ik hoor iedereen klagen over het slechte verhaal. Het verhaal was inderdaad slecht. Maar betekend dit dat de hele film slecht is???

Top acteerwerk, Hilarische grappen, veel spektakel, briljante muziek maar een slecht verhaal en dus 4*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Echt de minste uit de reeks. Deel 2 was al veel minder maar dit is echt een slechte. Deel 1 is niet meer evenaard

avatar van megaman

megaman

Pirates 2 vond ik ook een stuk minder dan de eerste, maar deze spant de kroon naar mijn mening. Alleen al vanwege de epische zeeslagen waar honderden galjoenen bij betrokken waren. Ik vind het wel mooi als ik slechte en goede piraten samen zie vechten (aapje en papagaai ) en dat daar later nog de andere piraten-groepen bij komen. Pirates 3 vond ik persoonlijk toch wel spannender, epischer en vooral memorabel. De 2e was opzich wel ok maar minder memorabel. Pirates 1 staat bij mij op de 2e plaats: ook een zeer vermakelijke en sfeervolle film met veel mooie zeeslagen en andere sensationele momenten. En net zoals met veel trilogiën het geval is, haalt de 3e film alles uit de 1e en doet er een enorme schep bovenop. Alle goedzakken helpen elkaar om voor eens en altijd af te rekenen met het kwaad. Dat gebeurde in Return of the King, Matrix Evolutions, Return of the Jedi en ook in deze film.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Betamax schreef:

Er komt nog een deel 4 hopelijk vernieuwender dan deel 1.2.3

avatar van Rizz

Rizz

Geweldige film! Vond hem beter dan de eerste.

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Betamax schreef:

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb vorige week alle 3 de films van Pirates of the caribbean achter elkaar gekeken, en moet toegeven dat ik het toch een hele mooie zit vond. Het duurt een poos maar ik ben er nu wel achter gekomen dat ik alle films toch beter vond dan ik ze in eerste instantie beoordeeld had.. Ik vond eerst deel 3 de minste van de 3, maar als je de films meerdere keren kijkt en zeker alle 3 achter elkaar, dan krijg je er toch een andere kijk op, teminste ik.

avatar van Rouleerder

Rouleerder

Ik het niet eens met de meeste dat dit deel als "slecht" wordt ervaren vergeleken bij de rest, ik vond dit deel evengoed als het 1e deel, daarbij was het 2e deel iets minder.

Vooral dat alles nu zo groot van formaat was, de laatste slag op zee enz. De hilariteit van Jack Sparrow is weer meesterlijk.

Kan niet wachten op het nieuwe deel

*****

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Fenomenale actie zit er in de film zeg. Misschien iets teveel special effects gebruikt, maar ik vind het niet erg aangezien het er erg goed uit ziet.

Het verhaal is helaas wel een stuk minder als 1, maar daarentegen wel een stukkie beter dan 2.

avatar van supermovieman

supermovieman

Er is al wat meer info over deel 4 uitgekomen! De film komt zo te heten: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides! Johnny Depp doet zeker mee, en Geoffrey Rush heeft ook interesse getoont! Verder willen de makers deze film wat kleinschaliger maken dan de vorige, en zich wat meer richten op de personages in plaats van het spektakel! De film moet in 2011 uitkomen!

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Sasja

Sasja

supermovieman schreef:

ik moet je (en vele anderen) helaas teleurstellen maar door recente gebeurtenissen bij Disney is het 100% onzeker of johnny dep terug komt

Depp off Pirates 4? - joblo.com

avatar van supermovieman

supermovieman

Oh, dat is wel balen! Nou ja, aan de andere kant vind ik het zo wel meer een afgeronde trilogie, en anders zouden ze weer met iets heel nieuws beginnen, en of dat er nou echt bij had gepast! Maar het blijft altijd leuk, dus zeker jammer!

Sasja schreef:

Depp off Pirates 4? - joblo.com

Ohw Ik hoop dat Johnny Depp wel weer terug komt. Want zonder Depp vind ik het geen Pirates of the Caribbean meer.

avatar van syildiz

Wat bedoel je?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

TragieStar.* schreef:

Ik vraag mij ten zeerste af of ze er nog wel één gaan maken als depp niet meedoet.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nee, maar Depp zei in het begin al dat hij er nog vier zou kunnen doen als Jack Sparrow, en niemand die hem tegen houd. Pre-productie is toch al begonnen van deel 4?

Mij zit meer dwars dat Will, Elizabeth e.a. niet terug komen.

Angrod_Pallanén schreef:

Mij zit meer dwars dat Will, Elizabeth e.a. niet terug komen.

Ja ik vind het ook heel jammer dat Elizabeth en Will niet meer meedoen.

Maarja, helaas.

avatar van Uier