• 9.378.629 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

avatar van gotti

Ik zou het eerder een 'coolness' gehalte noemen, die je -wanneer je een jaar of 16 bent- geweldig vindt...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dan is het een film speciaal gemaakt voor de puberteit.

avatar van Dimi3

Dimi3

Het blijft een goede film,

soms wel wat overdreven qua realiteit maar hij kijkt lekker en gaat niet vervelen.

avatar van tzan

tzan

avatar van STEN_91

STEN_91

tzan schreef:

om te huilen. Als iemand wil kan je hem voor een euro bij mij thuis af halen.

hem hem ook liggen. in een doos met zielige films. gratis af te halen. stuur een bericht voor eht adres

avatar van Day-V

Day-V

Uhm die reacties hier boven mij? Is het echt zo slecht?

Waarom dan zo'n hoog punt?

Pastichio Rocker

Dit is een film die vooral door tieners in de leeftijd van 12-20 hoog wordt gewaardeerd. Dus bevind je je in deze leeftijdscategorie dan is de kans groot dat je dit een toffe film zal vinden.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

tzan schreef:

om te huilen. Als iemand wil kan je hem voor een euro bij mij thuis af halen.

Nee dank je, zou er nog geen geld toe bij willen, zonde van de plaats die hij inneemt..

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

Heerlijke film...Fuck de zeikerds en de nOObs..en ja een tikkeltje overdreven naar het einde toe maar ach..tis vermaak...vooral die scene met die kat en zowieso Rocco RULESZz

Dat bedoel ik dus.

avatar van Thijsbeer

Thijsbeer

Pastichio Rocker schreef:

Dat bedoel ik dus.

deze film is briljant. No doubt. Ontzettende goede sfeer, dialogen en acteerwerk. Je kan deze film wel wat minder vinden, maar is zeker geen 1, 1.5 of 2 sterren waard..

Geweldige film..

Pastichio Rocker

En ik vind van wel. Het verhaal is jatwerk en voorspelbaar, de sfeer is zouteloos en nooit spannend, en het acteerwerk is maar zozo, vooral die Rocco is strontvervelend. En het eind is een regelrechte anti-climax. Leuk om een keer te kijken, maar briljant... kom nou.

avatar van ®Tc

®Tc

Twijfelgeval.

De film is zeker vermakelijk met goede actie en de tijd vliegt vooruit maar er zitten enorm veel mankementen in.

De film is enorm slecht geacteerd en ruikt in de meeste gevallen naar overacting. Dat is jammer want de meeste personages leken me wel interessant al zitten er ook vel irritante bij (bv. die cafébaas van in het begin). Soit, overacting dus met Willem Dafoe op kop. Een acteur die me al veel heeft kunnen bekoren maar hier compleet de mist in gaat. Het begon al met zijn eerste optreden. Bij zijn onderzoek daar staan dansen op van die operamuziek. Waar zat hij en de regisseur met zijn verstand? Echte crap-scène.

De onderzoeken waren verder wel leuk: Er wordt zeer goed gespeeld met tijd. Eerst vertellen wat er gebeurd is en het daarna laten zien kon ik zeker smaken. De scène waar Dafoe zijn theorie uitlegt naast de eerder gebeurde feiten vond ik werkelijk een heerlijk scène en nog veel beter om te vertellen. Eigenlijk jammer dat daarna de regisseur terug de fout begaat Dafoe te laten dansen op opera tijdens het onderzoek. Mensen toch, verschrikkelijk.

En daarna presteert hij het weer ! In de kelder van die maffiabaas weer hetzelfde. Overacting hand-in-hand met opera gebrul. Ik zie het er niet in.

De soundtrack laat het wel vaker afweten en helpt erg leuke scènes eigenlijk een beetje omzeep bv. de scène waar die ene kerel wordt uitgeschakeld met een toilet. Maar dan zo van die niet passende muziek er onder. Kon veel beter gedaan worden.

Ik heb werkelijk geen idee welke score in aan de film zal moeten geven. Ik heb wel zin hem te buizen maar omdat ik het nogal vermakelijk vond en de interviews op het einde een leuke toevoeging vond zal ik hem er mee laten wegkomen, op het nippertje dan wel.

avatar van Destralak

Destralak

Wat 'n vreselijke film. Heb sinds kort een aantal van de top 250 films in mijn bezit, en dit is echt een rotte appel.

Samengevat is de film: kerkelijk gezever als basis voor een reeks maffiamoorden.

Deze film is m.i. alleen kijkbaar door no-brainers.

avatar van Wtfimdoing

Wtfimdoing

Deze film is koning!

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Pastichio Rocker schreef:

Wil deze film wel eens bekijken, maar ik heb geen hoge verwachtingen. Jatwerk van welke film? Ik hoor hier en daar de naam van Tarantino?

avatar van SubzeroX

SubzeroX

Destralak schreef:

Deze film is m.i. alleen kijkbaar door no-brainers.

denk eerder dat de no-brainers dit niet leuk vinden

want ik vind 't gewoon 'n top filmpje

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Een heel erg goede actie film, met een origineel verhaal. Alles is goed uitgevoerd en het is een goede film, met goede humor.

avatar van ®Tc

®Tc

SubzeroX schreef:

denk eerder dat de no-brainers dit niet leuk vinden

The Boondock Saints is eerder een breinloze actiefilm dan wat anders. Mensen die niet om filmtechniek en verhaal geven zullen deze film wel goed vinden, anderen niet. Je quote slaat het dus helemaal mis.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Inderdaad! Denkwerk heeft hier niets mee van doen..

avatar van renss78

renss78

Catch you on the flip side

avatar van RadioactiveMan

RadioactiveMan

Zoveel slechte reacties !?

De intromuziek, de actiescenes met de broers, Willem Dafoe in de rol van gay agent zijn allemaal zeer goed en vaak zelfs grappig.

Vaak zijn over de top actiefilms niet zo goede films maar dit vind ik daar toch een uitzondering op.

avatar van Poppe

Poppe

Absurd dat deze film in de Top250 staat.. , niettemin leuke actiefilm...

avatar van Theunissen

Heerlijke actie/ misdaad film met een uitstekende cast. Vooral het eerste uur was zeer goed. Het verhaal was goed, met de actie zat het ook wel goed en de dialogen waren ook dik in orde. Leuke bijrol trouwens van Billy Connolly.

avatar van Thiadure

Thiadure

prachtfilm , kan niet wachten op het vervolg. Alhoewel ik er geen goed oog in heb maarja.

Geweldige film

Onvervalste Cultfilm

verdiend zijn plaats in de top250

avatar van christof15

christof15

Duidelijke b film met a aspecten. Redelijk verhaal, slordige foutenen en afwerking, hier en daar er goede acteerprestaties tegenover ontzettend slechte. Over all kijkfilmpje voor tussendoor maar zeker geen absolute top wat ik van de top 250 toch wel verwacht.

avatar van MrHorror

MrHorror

een geweldige film die terecht in de top 250 staat. heb gehoord dat er dit jaar een vervolg op komt!

avatar van Poppe

Poppe

O, ik hoorde juist dat die er niet zou komen...

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Poppe schreef:

Absurd dat deze film in de Top250 staat.. , niettemin leuke actiefilm...

Waarom vind je deze film absurd? Wat vind je zo slecht aan deze film dan?