Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
jaspertje3
Fantastische film natuurlijk. Ik wou de film eerst niet meenemen door de stomme titel en het lelijke RCV hoesje. Toch gedaan en heb er zeker geen spijt van
Heerlijke dialogen, mooie gespeelde personages, aparte typetjes.. Al dit maakt dit een heerlijke film en staat terecht in de top 250.
Ik geef 4,5
het lelijke RCV hoesje.
RCV en lelijke hoesjes???? Ze maken hele mooie hoezen van films, de poster bijvoorbeeld en de vorm en de spiegelachtige binnenkant. Niks lelijks aan. Juist heel mooi.
bbaadd
Hij heeft het over de hoes van de dvd die is erg lelijk en een beetje onprofessioneel, de poster daarintegen mooi gemaakt
thibault14
Overschatte rommel. Lijkt meer op een Steven Segal-prul dan op een film die verdiend in de top 250 staat. Slecht geacteerd en standaard verhaaltje. Eén pluspunt is de muziek. 1,5*
sinterklaas
Ik bedoelde ook de hoesjes. Die vind ik helemaal niet lelijk. Juist bijna de mooiste. Dat spiegelachtige binnenkant en gladde vorm. Nee, niks mis mee.
Scarecrow
Jaaa
Vette film! Laat je niet misleiden door de lelijke DVD of RCV hoes... Het is echt een van de films die je gezien moet hebben.
Het acteerwerk is goed, het verhaal vlot en snel (maar steeds begrijpelijk) maar wat de film echt goed maakt zijn de karakters, de flashbacks, de introducties van alle personen en hun relaties tot elkaar, de fantastische muziek en de harde maar stijlvolle actie. De film is mooi geschoten, met veel vaart erin, en verveelt geen seconde.
Het is vooral de combiantie van geweld, misdaad, humor en geloof die het goed doet in deze film. De moralistische eindpreek is schitterend en een mooi voorbeeld, vooral omdat ze Pappa Joe daarna bruut neerschieten. Wat een contrast, wat een combinatie!
Lekkere combinatie van de Matrix en the Godfather, onder begeleiding van de soort muziek van Mission Impossible 2 en LOTR, met de snelle verhaallijn van Terminator 2 en Con Air, en het gescheld van Resevoir Dogs, Pulp Fiction en The 51st State Ofzoiets
Kernwoord van deze film: cool
Zeker een topper! 4*
De Mees
Deze middag weer gezien, misschien wel voor 10de keer.
Excellent - 4,5*
SieRoX
Zoals De Mees al zei ... ook ik heb deze laatst weer gezien voor de zoveelste keer. Hij blijft gewoon gaaf met pure actie. Ik blijf nog steeds hopen dat er een vervolg komt op deze film.
1 van mijn favoriten ... 4 sterren.
Kevin_1989
Vette film, goede actie en zeer goed acteerwerk. Ook mooie dialogen en een goed doorlopend verhaal, met flashbacks die het verhaal nog extra leuk maken. Een groot minpunt vond ik de muziek: wel goede muziek, alleen jammer dat het telkens tijdens de actie te horen was. Dat maakte voor mij het verhaal minder werkelijk en agressief.
Vandaar 3,5 - 4 *
sinterklaas
Ze zijn al jaren aan het praten over een Boondock 2. Maar er is nog helemaal niks bekends over. Zijn ze wel al met die film begonnen?
Prudh
Op de (slecht bijgewerkte) website www.boondocksaints.com[/url] staat een videoboodschap van de heer Duffy over zijn volgende projectmogelijkheden (hangt af van financiele kwesties).
ChrisD
Ik vind dit een goed film idee. Twee katholieke jonge mannen die de criminaliteit om hen heen zat zijn en de boel beginnen af te slachten om voorwaarde dat hun slachtoffers moordenaars zijn die niet beter verdienen (in hun opinie)
Daarom is het zo ontzettend jammer dat er zoveel slechte B acteurs in rondlopen, de stemmen synchronisatie echt prutswerk is af en toe en nota bene een van de hoofdrolspelers niet eens het Ierse tongvalletje meester kon worden voor deze rol.
Ik denk dus dat het met een breder budget echt een super super super film had kunnen zijn.
Muziek gebruik in deze film was wel top hoor en de actie momenten waren zeker niet slecht, maar ook daarin weer: budget.
Er zit wel veel achter de ideeen van deze actiefilm hoor, maar het kon niet allemaal worden uitgewerkt helaas.
Vermakelijke film die eigenlijk schreeuwt om een goeie remake
.. 2,5
TheKey
Tering wat een goede film!! Heb hem gister voor de 4e keer gezien maar hij blijft boeiend. Goed acteer werk van de meeste en Norman Reedus, gij grijgt de veer die je in je reet mag steken.
TOP!!!
nightbreed
Leuk filmpje maar de film wil te nadrukkelijk een cult sfeertje scheppen.
Het is te geforceerd hip en is het gewoon net niet.
Willem Dafoe doet het natuurlijk weer eens goed al betrapte ik hem in deze film een paar keer aan overacting.
Met de aktie zit het ook wel goed, vooral het slordige geweld is erg cool.
Nog een minpuntje is dat de 2 broers hebben van die geforceerde hippe gebruiken en het dialect dat ze gebruiken is ook veel te 'hip' bedoeld.
Toch is deze film 10 beter dan de gemiddelde aktiefilm omdat de film zichzelf niet al te serieus neemt en omdat de film geen domme oneliners bevat die een gemiddelde aktiefilm wel altijd bevat.
Ook ben ik blij dat er geen domme aktiefilm humor in zit.
Cijfer: 3,5
adgertic
Wat vind ik dit een retegoeie film zeg...
heb deze inmiddels een keer of 50 gezien in 3 jaar tijd en ik kan er niks anders van zeggen.
Het acteerwerk is soms minder maar dat doet voor mij niet af aan het verhaal en het geweldige idee.
Dit is zo'n film die ik wel 1000 keer kan zien...
Kan dan ook niet wachten op deel 2.
Een dikke 5.0 dus.
Timecop
Vreemd filmpje, nergens mee te vergelijken en dat is een compliment. Lekker hard af en toe. Wat in andere films vaak net niet gebeurd, gebeurt hier juist wel. Als je nog begrijpt wat ik bedoel... Wat al eerder is gezegd: de film wil soms te nadrukkelijk een cult sfeertje scheppen en dat is weer irritant. Toch een 3.0.
QuentinTarantino
Topper! Nummer 1 van de B-films! Veel Hollywood films kunnen hier nog wat van leren. Ik heb em voor de zoveelste keer gezien, echt heerlijk, aanrader!
MC Troost
Prachtig Verhaal met een heerlijk structuur. (En ik heb normaal nog wel een hekel aan flash-backs)
Zelfs na 34 keer kijken bleef hij leuk.
En de 35ste keer komt ook vast nog wel voor.
Niet zo maar een grappige film.
Te weinige minpunten forceren een 5.
Jammer van het schiet gevecht Il Duce. Had geloofwaardiger gekunt.
Verder echt meesterlijk.
Top Dialoog
En het morale vraagstuk zet je heerlijk aan het denken, uiteraard vooral aan het eind.
merijn82
- 1931 berichten
Ik vind deze film wel oke maar geen topfilm. Wordt een beetje overschat hier naar mijn inziens..
Het topacteerwerk zie ik bijvoorbeeld niet, vind dit bij velen aan de matige kant. Toch zeker 3,5 * voor de goede humor en originele opzet.
Impulzer
Hele goede film! Leuk in elkaar gezet, eerst het gevolg en daarna de oorzaak, de flash-backs werken goed! En de personages zijn ook sterk, ik vind het wel wat hebben, dat aparte taaltje telkens.
Heb me zeker vermaakt, en er zitten ook een paar grappige momenten tussen.
Jammer van het schiet gevecht Il Duce. Had geloofwaardiger gekunt.
Daar ben ik het wel mee eens, dat is een beetje vreemd. Mede doordat ze bij elke moord raak schieten etc. en tegen II Duce is alles mis? De hele auto achter hem is aan gort maar zelf krijgt die (als ik het me goed herriner) alleen een schot in z'n schouder, terwijl die daar toch als behoorlijk makkelijk doelwit staat.
jedje
2,0 te geforceerd, te gemaakt cool. Ik snap niet wat veel mensen er zo geweldig aan vinden, er zijn tig films die dezelfde stijlelementen hanteren maar veel beter zijn.
Overgewaardeerd naar mijn mening.
Materny
Ga hem morgen kijken:)
Veel van gehoord en gelezen, en veel ervan was positief
gebruiker_56935
4 sterren. Blijft gewoonweg een goede film.
Materny
Niets meer dan een redelijke film.
Leuk gegeven, goed uitgevoerd maar zonder inspiratie lijkt het.
glannestino
Aantal jaren geleden gezien, maar ik was het weer een beetje vergeten hoe de film ging (ik kon alleen het begin herinneren), dus ik heb hem gisteren herzien.
Ik vond het een aardig filmpje. Mooie stijl heeft de film, er zitten prachtige scenes tussen.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995