Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Safri zegt het al.
Vind je niet dat je iets te overdrijft Ramon?
JoeHallenbeck
Vind ik wel meevallen. Gewoon een Tarantino-kloon met een zwak verhaal.
De uitvoering is best goed, maar echt bijzonder wordt het nergens. Defoe is wel geweldig trouwens.
Ramon K
Hoezo? Het script is slechts een onderdeel van mijn kritiek. En in een simpel script, een simpel verhaal.......horen toch niet zoveel ontbrekende motieven, afgeraffelde wendingen, onuitgewerkte personages, geforceerde dialogen, herhalende structuur etc etc te zitten. Voor mij in ieder geval ergerlijk. Nee, ik heb het niet over ontelbare gaten......(lek-mijn-vestje betekent 'slecht').
lodi
lek-mijn-vestje betekent 'slecht').
Ik ken wel 'lik-mijn-vestje'
Ik ken wel 'lik-mijn-vestje'
Die bedoel ik!
Mijn dialect is er weer eens ingeslopen.
poekie
en als jullie god Tarantino hem had gemaakt was ie zeker wel
''meesterlijk'' al dat gebitch over dat ie gejat is enzo, een kloon van tarantino!!! een kloon is voor de goede orde een exact kopie, dus stop er mee om te zeggen dat het een kloon is. ik vind zelfs dat deze film je ook nog aan het denken zet of het goed is was ze doen.
en die andere rukkers waren, als je hebt opgelet, ook fout!! net als de rukkers die zeggen dat troy van tarantino jat!!!!
Nee, dan was dit een even grote kutfilm geweest. Bovendien is Tarantino alles behalve God. Pulp fiction vind ik zijn beste film en die komt bij mij ook maar tot 4.0*. Kill bill en Four rooms heb ik nog niet eens gezien.
Diesel
Waarom doe je niet gewoon rustig aan poekie?
Ben persoonlijk ook van mening dat TBS gewoon een goede film is maar als iemand het niet met je eens is hoef je diegene niet gelijk een 'rukker' te noemen.
Justice4All
Ik vind THE BOONDOG SAINTS goed, het is vermakend en verveelt niet.
Je geeft pas sterren als 'ie je tevrede heeft gesteld en dan pas geeft je inhoudelijk extra sterretjes. In iedergeval, ik doe dat. Als het een "kut-film" is dan hoef je ook niet inhoudelijk op in te gaan en zet je toch een punt achter.
poekie
als iemand zegt dat troy van tarantino jat is ie in mijn ogen absoluut een rukker.
Justice4All
Altijd sportief blijven en tegen kritiek kunnen
FisherKing
Die Troy Duffy citeert (oftewel jat) uit een heleboel films. (wat een debiele naam overigens)
Justice4All
Juist wel. Ik vind het leuk om mijn gedachten over een film op een rij te zetten. Ook met films die ik slecht vind.
En omdat dit een film is die erg veel mensen goed vinden, vind ik juist dat ik verplicht ben om een toelichting te geven waarom ik dit niks vind. Ik vind het bij mijn favorieten frustrerend als iemand een een laag aantal sterren geeft en hij/zij geeft geen argumenten of redenen waarom.
Diesel
Die Troy Duffy citeert uit een heleboel films.
Enkele voorbeelden:
* Connor zegt op een gegeven moment tegen Rocco: ''You're not Don Corleone you know''
Verwijzing naar THE GODFATHER.
* Dat gedoe met die touw en Charles Bronson.
Verwijzing naar enkele films waar Bronson in speelt, waaronder Death Wish, kan me herinneren dat hij daar ergens in de film een touw bij zich heeft.
* Murphy: What's this "they" shit? This isn't a movie.
[Murphy picks up a huge commando knife]
Connor: Oh, is that right, Rambo?
Verwijzing naar Johnny Rambo - FIRST BLOOD.
* ''Il Duce had a thing for clipping wise guys, but only one rule: no women, no kids.''
Verwijzing naar Tony Montana - SCARFACE.
* Troy Duffy heeft zich met die neger grappen duidelijk laten inspireren door Pulp Fiction.
Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat het een goede film is.
Grsbk
Een verwijzing naar een film maken is wat anders als uit een film jatten, toch??
Dat klopt.
Daarom zeg ik ook dat het verwijzingen zijn
Ramon K
Krijgen we nog een ban mods??? Of zal ik mijn bek maar houden voortaan? Dit heeft veel weg van een kloon. Verschillende scene's zijn gekopieerd uit Pulp Fiction. En NAAR MIJN MENING slaagt de film niet in het genre waarin Reservoir Dogs en Pulp Fiction overheersen. En ja, ik ruk me ook ooit. Klaag me maar aan.
Jordy
Neuh, eerst nog een waarschuwing. Kan dat even wat minder? Dank u.
Ramon K
Hoezo minder? Er wordt hier zonder enige aanleiding uit het niets gescholden. Waarom waarschuwen?
Hobbes
als iemand zegt dat troy van tarantino jat
Troy jat zo'n beetje alles wat los en vast zit. Tarantino trouwens ook...
is ie in mijn ogen absoluut een rukker.
Guilty as charged.
Ramon K
Jatten is best hoor wanneer het goed gedaan wordt, maar het klonen van scene's uit een film die 5 jaar eerder gemaakt is gaat me te ver. Dan krijg ik het idee dat je op succes wil meeliften en je krijgt als kijker deja-vu's.
Voorbeelden:
speech voor executie, het incident met de kat (een replica vh Vega/Marvin voorval in de auto), zonder aanleiding een mop vertellen om niet de woede van de maffia op de hals te halen (Desperado).
Dit is jatten in de negatieve zin van het woord.
BoordAppel
Die speech en die kat zijn wel vrij duidelijk gejat. Toch kon ik dat wel waarderen. Die speech had nog een doel en om die kat kon ik (de eerste keer) wel om lachen. Die mop vertelt ie trouwens niet zonder aanleiding, er werd hem toch gevraagd grappig te zijn?
Ramon K
Waarom moest Rocco uberhaupt bij de mafiabaas komen? Die scene is er puur ingestopt om de mop kwijt te kunnen. Dat bedoel ik met geforceerd. En ook al is het een andere mop, het blijft dezelfde scene als die in Desperado. Daar vertelde Tarantino de mop ook zonder duidelijke aanleiding.
Ramon K
Niemand hoeft me te antwoorden hoor. Ik leg me bij alles neer. Hoef ik me tenminste ook niet meer in te houden als ik via argumenten geen discussie kan winnen. Sorry, het zit me hoog telkens dat gebler van enkele newbies.
poekie
omdat zijn baas gehoord had dat hij funnyman was, en daarom een grap moest maken misschien. en dat de kat een replica is van het ongelukje van vince in de auto, kom op zeg
jullie zien wat jullie willen zien
en als je wilt gaan zeuren over een film dan kan dat overal bij
ik begin toch ook niet over die plotselinge 'KUIL' in de weg waar jules overheen reed
newbie??? zei je
jij hebt geen flauw idee hoelang ik al dagelijks op moviemeter zit,
dus noem mij geen newbie

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995