• 9.377.938 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

Nou, je hebt amper een paar berichten gepost en bent geregistreerd lid sinds 24 december 2003. Newbie dus.

Ramon K

Een gat in de weg-pistool gaat per ongeluk af- hoofd ligt aan duigen.........of
met je vuist op tafel slaan-pistool gaat per ongeluk af-kat ligt aan duigen...........

Precies dezelfde scene. Dat je dit kunt ontkennen is me een raadsel.

ik kijk minstens 2 jaar elke dag op de site

kappeuter schreef:

Ex-MM'er zou hem beter staan..........

avatar van Macmanus

Macmanus

Die poekie ben ik niet trouwens (aangezien ik ook deze film ook eens heb verdedigd tegen het argument dat er jatwerk in zit)

Blijft een heerlijke film.

Om me nou heel druk te maken om die 2 scènes die wat geleend zijn van andere films, nou nee.

Zal wel binnenkort uit mijn top 10 verdwijnen want deze beter dan, Spirited Away, North by north west citzen kane en nog een hoop 5 sterren film nou nee.

Maar houd hij houd wel 5 sterren omdat ik het toch elke keer weer heerlijk vind om te kijken.

poekie

kweet niet hoe ik het jullie moet uitleggen

ok

als boondock saint's eerder was gemaakt dan pulp fiction. dan zou je de 'link' kat-auto ongeluk niet leggen. en nu gebeurt het wel

Justice4All

Ik ben sinds augustus 2003 registreerd, ben ik dan een newbe en betekent het dat ik geen verstand heb van films.

poekie

en als je gewoon informatief wil kijken wat andere mensen er van vinden, 2 jaar lang

ben je dan een newbie

avatar van starbright boy

Mensen die gaan schelden zijn eeuwig newbie.

hoevaak is dit gebeurt??

als jij het vind mag je me het zeggen.

kheb me in die 2 jaar heel vaal geergerd aan de gevestigde orde hier en heb me altijd stil gehouden

avatar van Yak

Yak

ben je dan een newbie

Als je hier 'gewoon informatief al twee jaar lang' komt rondkijken had je best kunnen weten dat we het hier niet zo gaaf vinden als mensen voor rukkers worden uitgemaakt. Dat je plotseling komt binnenstormen en wild om je heen gaat trappen maakt je niet gelijk n00b-af.

poekie schreef:

Als dat het geval is, wat doe je hier dan nog ?

poekie

wie voelde zich dan aangeproken op mijn opmerking van rukkers?

poekie schreef:

als iemand zegt dat troy van tarantino jat is ie in mijn ogen absoluut een rukker.

Nou, dit lijkt me vrij duidelijk.

poekie

wie!! voelde zich aangesproken?

dan wil ik mijn exuses aan bieden dat het me spijt dat het mijn schuld was dat jij je aangesproken voelde omdat ik zei dat iedereen die zegt dat troy duffy van tarantino jat een rukker is.

ik bedoelde te zeggen dat iedereen die zegt dat troy duffy van tarantino jat in mijn ogen een rukker is.

je bent er dus geen hoor

ik vind alleen dat je er 1 bent

Dit is het vreemdste bericht dat ik ooit heb gelezen.

avatar van tovenaar

tovenaar

Poekie, held.

tovenaar schreef:

Poekie, held.

HAIL TO THE KING

avatar van gotti

Wat ik nu nog niet begrijp is waarom veel mensen deze film niet waarderen, omdat het (te) veel van Tarantino gejat zou hebben. Maar goed, als je deze film niet goed vind begrijp ik wel dat die mensen de Tarantino films hoger waarderen, maar Tarantino heeft de leuke actie, de hippe dialogen en de gave karakters ook niet uitgevonden. Hij heeft toch ook, vooral voor Reservoir Dogs en Pulp Fiction, her en der uit films lopen 'plukken'?

Omdat het een slap aftreksel is.

Ramon K

Maar pluk dan goed, verzorg je script, werk je personages uit, zorg voor goede acteurs en maak er geen geforceerde herhalingsoefening van. En wanneer je dan bepaalde concepten wilt gebruiken/herbruiken geef het dan je eigen touch mee als filmmaker. Katscene voegt bijv geen zak toe aan de scene uit PF. Komt bij mij als kijker over als slap aftreksel, gebrek aan creativiteit, laksheid. Geef het dan iets extra.

avatar van gotti

Dus jij wil zeggen dat Duffy geen eigen touch aan deze film heeft gegeven en dat hij geen creativiteit heeft? Als ik er zo over nadenk zou ik dat eerst van Tarantino zeggen. Tarantino heeft er een 'gewoon' cool filmpje van gemaakt; Duffy heeft een soort mytisch verhaal tot leven proberen te brengen en hij is imho daarin uitstekend in geslaagd.

poekie

een slap AFTREKsel? jij vind goeie AFTREKsels wel goed zeker?

nee sorry, ik zal je geen rukker meer noemen. ik kan alleen niet bergijpen dat iemand dit geen leuke film vind,en dan ook nog de argumenent gebruiken dat hij ''zogenaamd'' van pulp fiction gejat is.oke, mijn moeder vond het niks maar die zei zelfs nog wel dat ze de muziek wel leuk vond.

vertel es dan wat je wel leuk aan de film vond?

avatar van Diesel

Diesel

Hij heeft in zijn eerdere berichten al duidelijk gemaakt wat hij er wel goed aan vond poekie.

avatar van mister blonde

mister blonde

rukker

aren't we all? doet me aan een mop denken; komt een man bij de bakker, moet de bakker het opruimen..... (sorry, ben echt in een ongelofelijk flauwe bui...)

om poekie een beetje bij te staan; ik vind het ook een prima film. dat het gejat is van tarantino maakt me dan ook helemaal geen klap uit. als ik een film zo vaak kan kijken als ik wil zonder dat ie verveelt, krijgt ie van mij minstens 4 sterren.

als de zogenaamde tarantino klonen blijven komen in de trant van lock stock (en in mindere mate snatch) en saints: more power to the clones!

avatar van Yak

Yak

mister blonde schreef:

komt een man bij de bakker, moet de bakker het opruimen.

HA HA HA!

gotti schreef:

Klopt. Kijk maar naar Kill Bill. Zitten ook veel "gejatte" stukken in.

Yak schreef:

HA HA HA!

HAHAHA, ik begrijp er geen RUK van

avatar van starbright boy

gotti schreef:

Als dat de bedoeling was is de film wat mij betreft nog erger mislukt.

gotti schreef:

Geen creativiteit gaat misschien te ver. Weinig creativiteit dan.
Mythisch verhaal? Kom Gotti, dat meen je toch niet. Death Wish met een klein goddelijk tintje. Meer is het toch niet?

zeer mager goddelijk tintje zelfs. Scene van 30 sec in een gevangenis waaruit we een 'roeping' moeten afleiden en een Bijbels citaat. Daar moeten we het mee doen.

Ik zie de mythe nergens.

Het is voor mij heel simpel wat Tarantino en Troy betreft: elke herziening van PF geniet ik weer van de geweldige dialogen, sfeer, acteerprestaties en soundtrack..........elke herziening van BS deed afbreuk aan mijn oorspronkelijke 3,5*. Mijn conclusie: Tarantino jat goed, Troy matig........