Behind Enemy Lines II: Axis of Evil (2006)
Genre: Actie
Geregisseerd door: James Dodson
Met onder meer: Matt Bushell, Nicholas Gonzalez en Peter Coyote
Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans
Plot Behind Enemy Lines II: Axis of Evil
"The fate of the world hangs in the balance in this explosive action-thriller."
Een team van de US Navy Seals krijgt de opdracht om een Noord- Koreaanse rakkettenbasis te vernietigen. Maar dan gaat er tijdens de missie iets mis en vier soldaten komen achter de linies van de vijand terecht. Deze vier mannen moeten nu proberen om levend dit terrein te verlaten, maar dit valt bijzonder tegen.
MCPO Neil 'Spaz' Callaghan
Ellie Brilliard
Admr. Henry D. Wheeler
Campbell Dunleavy
jesje
Ik vind het wel een mooie film al vind ik het camerawerk soms wel irritant.
Flashbot
Ik zie er niet zoveel goeds in..
Ik vond de 1e al niet zo denderend.. en uit de praktijk is gebleken dat een 2e deel vaak niet beter is dan de 1e..
Dus ik zie het somber in.
Maar ga de dvd wel kijken binnen kort..
Ik zal dan wel mijn verslag doen.
Quentin
Niet de moeite waard hoor, net ietjes beter dan de gemiddelde Seagal-film uit Bulgarije. De beelden onder de begincredits waren nog het leukste.
martijntjuhh
dit was echt een teleurstellende film!
echt een overdreven amerikaanse ruk film!
zeker geen aanrader, een belediging voor deeltje 1.
god1
wat een kritiek zeg ik heb hem bekeken en vind het best
de moeite waard voor een avondje op de bank
van mij een dikke 4
The_Game
Toen ik de titel zag, leek het me al niet wat worden. Inmiddels heb ik de film toch maar gekeken en had gelijk. Het is een te simpele film met slechte acteurs en special effects. De film probeert je ook echt de Amerikaanse "feel good " gevoel te geven. Kortom... erg slecht.
Nixon17
Goed te kijken. Veel beter als deel 1. Deel 1 was echt zuigend deze was nog goed te kijken *3,5
hannes64
- 1926 berichten
Aanfluiting in `t oorlog-actiegenre.
Nog nooit zulk vervelend snel camerawerk gezien (doet je pijn aan de ogen).
Niet alleen dat, ook nog het acteerwerk was zeer teleurstellend.
Zelfs Coyote als president is een dikke misser.
Voor mij een afrader....heb veel betere gezien.
Cinderster
Na het lezen van de vele verschillen in commentaar, geef ik mijn mening ook toch maar.
Ik las commentaar over de filmbeelden, naar mijn mening hebben ze geprobeerd de kijker mee te krijgen in het verhaal, dus herinneringen en het hardlopen door het bos, op zich niet slecht gedaan. Wat betreft het "good old USA gevoel" tja, het gaat over seal's dus natuurlijk wordt het amerikaans opgezet, dat weet je van te voren [Zie blackhawk down].
ik heb prima genoten van de film, hij is best vermakkelijk.
persoonlijk iets beter dan zijn eerste deel.
goed het verhaal op zich, een 4 mans spec ops gaat alleen goed als je alles bij je draagt wat je nodig hebt en dus niet op deze manier... door dat verhaal moet je heen kijken.
deLeeuw
- 1943 stemmen
Ik vond de film over het algemeen goed.
Op het irritante camerawerk en het wat belabberde einde na, vond ik het een echte vrijdagavond-film..
Ik geef deze film een 3,5.. Omdat de special effects en het verhaal op het eind nogal wat belabberd waren..
Je ziet bijvoorbeeld een reusachtige explosie!
(vanuit de ruimte kan je deze ook zien!!)
En 200 meter verder rijden de hoofdrolspelers rustig weg in hun jeep
En wanneer ER weer eens actie in de film voorkwam begon de camera zo te shaken dat je er misselijk van werd..
En het politieke spel in het witte huis was zeer onprofessioneel en niet echt van toepassing..
Uiteindelijk toch een 3,5
krabat
Zeer matig verhaal en de Seals worden als een stel crack-verkopende gangmembers neergezet.
Seals genieten een toptraining om vervolgens keihard orders op te volgen. Deze acteurs waren niet eens in staat om de orders van de regisseur op te volgen laat staan een goed personage neer te zetten.
Waarschijnlijk zal de gemiddelde Yank zich prima vermaken met dit zeer "realistische" gedrocht. Maar iemand met maar een beetje gezond verstand zal zich er mateloos aan irriteren.....
1,5 sterren voor het kleine beetje geschiedenisles tijdens de intro
yomusic
Hoogst irritant camerawerk. Juist daarom veel van de film gemist. Werd er soms duizelig van. Jammer best wel een goeie film.
1,5 sterren
Matthis
1,5 sterren
Had ik ook! Heel de tijd een steeds irritanter wordend groen filter over de film, diende nergens toe.
Overigens ook heel erg goedkope onscreen text, bijvoorbeeld bij plaatsaanduidingen. Zat één keer zelfs gewoon een infaded knalgele arial zin in.. ongelofelijk!
patrick17
Redelijke film toch wel.Het Camerawerk vond ik helemaal niet zo irritant zoals diegene die het wel vonden.Goed verhaal misschien lichtelijk voorspelbaar.
3.5 *
Xetro
Inderdaad een redelijke film .. maar ik had er toch iets meer van verwacht .
Toch was het wel zo boeiend om de hele film af te kijken en heb ik er ook geen spijt van .
barr0z
Ik vond het een redelijke film .. Hoewel mij tegenviel hoe alles werd gefilmt soms trilde het bij veel actie
evengoed geeft ik er 3,5* voor
johnrambo
Echte B-film, die onder doet voor deel 1.
Alles in deze film is van de categorie "net niet".
Het acteerwerk is matig en over de top.
De mannen van het seal team zijn zo stoer, dat het voor geen meter meer over komt.
Moet zeggen dat de actie scene's op een aparte manier zijn gefilmd, en deze zeker niet slecht zijn.
Ik heb hem afgekeken, en dat doe ik niet bij een film die bar slecht is.
Zwart kijker
De Navy seals worden hier echt als domme ezels neergezet
Op een gegeven moment zijn ze geland en worden ze gezien door een jongetje .
Om te voorkomen dat ze ontdekt worden wat ze natuurlijk al zijn achtervolgen ze dat jongetje en vallen er dooden . Dat was natuurlijk erg dom .
Ze rijden zomaar een ezel van de weg .
Tja enzovoort .
En het camerawerk was zeer irritant.
Verder was de film erg dof van kleur .
Nah ik was niet erg onder de indruk maar geef tog een voldoende .
2.5 sterren
KicKiT
Ik vond dit een erg vermakelijke film, zoals hierboven al gemeld worden de Navy Seals hier inderdaad afgeschilderd als een stel mafketels met een jeukende "trigger finger".
Ik ben zelf geen navy seal maar ik was altijd onder de indruk dat het hier ging om zo onopgemerkt mogelijk een missie te volbrengen en niet op alles te schieten wat er beweegt.
Het tweede minpunt van deze film vond ik dat naar mijn idee sommige mensen meerdere malen zijn neergeschoten.
Het allerlaatste minpunt, waar de makers van de film overigens niets aan kunnen doen, is dat de film bij maar 95 minuten duurt in tegenspraak met de hierboven vermelde 130 minuten. Wellicht heb ik een verkeerde versie gezien
Om tot een eind conclusie te komen vond ik deze film niet heel speciaal maar wel een leuke manier om mijn vrije avond door te komen. 3 Sterren!!
burlington
Ik heb de film gisteravond 4 mei gekeken. Ik vond het een verschrikkelijk slechte film maar heb hem wel uitgekeken om toch een oordeel te kunnen geven. Acteerwerk vond ik slecht , camerawerk verschrikkelijk irritant , je werd er inderdaad duizelig van , net iemand die voor het eerst een camera in de hand heeft en hem niet op stadyshot zet. De film ging van de hak op de tak . Je had als kijker geen verbintenis met de film. dus ronduit slecht.
movieking
Beetje over the top en inderdaad... het camerawerk...om ZOT van te worden.
Jules [NL]
het camerawerk deed me verdacht veel lijken op de recente Seagals.
Dat is dus niet echt een pluspunt te noemen.
het verhaal van de film zat aardig in elkaar al miste ik wat diepgang en wat coolere gevechten.
redelijk filmpje 2.5*
Sunglasses
De kritieken op deze film zijn niet altijd terrecht. Het is naar mijn mening gewoon een leuke, spannende film die de moeite waard is, 4* dus.
Rik^
Ik had net deel 1 gezien en ben toen maar deel 2 gaan kijken. Hoort natuurlijk zo. Erg jammer is het idd en wat de rest zegt over het irritante camerawerk kan ik alleen maar beamen. Geen enkel moment van rust zit er in de film. Ik was blij als we die officieren zagen want dan had je ff een moment om op adem te komen.
Verder was het een typisch Amerikaanse feel good film, wat ik leuk vind om eens voor de grap te zien, maar niet echt serieus kan nemen. Daarom geef ik m nog wel 2*
Waku
Het is inderdaad jammer van het hyper nerveuze camerawerk.
Geeft onnodig een rommelige indruk van deze film.
En dat is zonde.
Verder is dit vervolg op de eerste "Behind enemy lines" goed ter verteren. Er is actie voldoende.
De film kent een aantal pittige martel scenes,het gaat er niet bepaald zachtzinnig aan toe.
Het slechte acteerwerk is mij niet zo opgevallen..
Een lekkere wegkijker die naar mijn mening een half puntje had hoger gescoord indien het irritante camera werk achterwege was gelaten..
vogelzang
Zoals Waku zegt het was irritant met het hyper nerveuze camerawek.
Ik had er enorm last van daarom een 2.
SndR
Goeie Film !!
Heeft me geen moment verveeld alles ging super vlot.
En dat camera werk vond ik juist erg goed! Hoorde erbij zon vlotte film was het. Ik ga hem zeker nog een keer kijken!
een 4,5
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Ik ga met Waku mee. Absoluut geen slechte film, maar het camerawerk is irritant...Verhaal vond ik wel enigszins spannend: tof dat het op een ware gebeurtenis is gebaseerd! Dat slechte acteerwerk ontging mij ook. 3*
DeDennis
Prachtige film, dat camarawerk vond ik echter wel wat hebben.
Meestal is het ook bij een 2de/3de/ect. deel dat ze slechter worden, maar deze vond ik een stuk beter dan 1...
Gooi er een 4.5 op

Behind the Line: Escape to Dunkirk